Jasné. Nevidím dôvod prečo nie. Sobáše už len z právneho hladiska aby mohli medzi sebou dediť a podobne a proste niekomu záleží na tom aby mali aj ten papier v ruke. A adopcia detí tiež áno - asi by som síce uprednostnila v poradovníku heterosexuálny pár pred homosexuálnym, ale je kopa detí čo by určite radšej prijali za rodičov homosexuálny pár ako byť v decáku. Ku komentu @1 poviem len toľko, že aj heterosexuálny pár môžu byť zrúdy. Existuje strašne veľa prípadov kedy bolo zneužívané dieťa rodičmi a naopak ešte som nepočula o žiadnom prípade zo zahraničia kedy by sa to dialo u homosexuálov.
@paulieevans sa kukni na cirkev, co ti buzerantski pedofili robia, stavaju sa kňazmi, aby mohli sukat deti a aby im hodnostári kryli zadky, nie homosexualita je choroba...
samozrejme, lepsie ako by tie deti boli v detskych domovoch a podobne. Takyto ludia vacsinou sa staraju o dieta ovela lepsie ako vlastny rodicia tak nevidim problem.
kto ma proti nic nieco...tak poznate takého niekoho? alebo len odsudzujete ludi kvoli tomu ze robia to iste co vy len s tym istym pohlavim? (a zavidite ze su stastnejsi ako vy?)
tento svet dopadne ako Sodoma Gomora, všetko je už schválené, je to len otázka času, kedy sa tak stane aj na Slovensku...
Vatikán, zradil Kristove učenie a 10. Božích prikázaní sa stalo zbytočnosťou pre túto novodobú populáciu, liberalizmus, humanizmus a legalizácia hriechov sa stalo "normálnym" spôsobom ako si zjednodušiť život, život vedúci do zatratenia....
@lacius nie je to ziadna choroba, je to bezna vec medzi cicavcami.
Ja ti ukazem dievca ktore sa ti bude hnusit ale uplne... a poviem ti aby si s nou odteraz bol a keď povieš nie tak ťa začnem liečiť lebo si chory, niekomu sa paci ale tebe nie, takze to znamena ze si chory.
proti homosexualom nic nemam, kazdy ma pravo si vybrat, s kym chce byt..ale predstava aby ma vychovali dvaja otcovia alebo dve mamy? co vyrastie z maleho chlapca, ked ho budu vychovavat len zeny?
Som za registrované partnerstvá. A to ako pre homo páry, tak aj pre hetero, keď už je dnes také moderné "nepotrebujem si dokazovať lásku nejakými papiermi" a podobne.
@darksider96 A čím je akože definované čo je ten "morálny základ"? A s tradíciami choď do piče, keby sa rodina mala striktne riadiť tradíciami, tak ženy by nemohli pracovať a museli by sa starať o domácnosť. Aj to keď chlap ostane na materskej nie je tradičné a nikto sa nejde zosrať.
Čo sa týka toho "to dieťa by nemalo férové podmienky a prirodzené prostriede". To si si vytiahol z tiež z toho miesta kam chodia tak radi v intímnych chviľkach? Citujem: "We find that the literature on outcomes for children of same-sex parents is marked by scientific consensus that they experience “no differences” compared to children from other parental configurations." » www.sciencedirect.com/science/article...
homosexuáli ako takí mi nevadia. nevadí mi ani keď sa sobášia, ale čo sa týka detí, tam to vnímam rozporuplne. myslím si, že pri adopcii by mali mať VŽDY prednosť slušné a starostlivé heterosexuálne páry a až po nich homosexuáli. nepáči sa mi predstava, že homosexuálny pár by sa k adopcii dostal skôr než heterosexuálny. nechcem tým nikoho uraziť, ale model rodiny matka-otec-deti by mal mať vždy prednosť (samozrejme mám na mysli normálnych ľudí a nie tyranov ani alkoholikov). keď budú mať dieťa všetky heterosexuálne rodiny, ktoré dlhé roky čakajú na adopciu, potom nech sa začne diskusia.
Uf.. akože niektore komenty ludia čo je ktore storočie preboha.. keby som v decaku tak kludne aj 3 tatkov nech mam. Mala by som zazemie, starostlivost z ich strany..lasku, jedlo... čo viac by som potrebovala? Určite by sa lepšie o mna postarali ako v decáku.. Dnes je viac rodičov rozvedenych ako spolu tak čo riešite.. ajtak vdžy decko vyrasta v dnešnej sobe bud len s manku alebo s tatkom.. No ja osobne by som vedela mam či dve mamy alebo tatov
@ujoperun Mozno preto, ze vacsina ludi pozna niekoho, kto je gay alebo bi a vidi, ze je to uplne rovnaky clovek s chybami, starostami a problemami ako ty alebo ja? ^^
@helloxd vanglicky buzik ma chytal za rit v UK a to tam bola so mnou zenska, som mu vysvetlil ze mam holku a ze sa mi to nepáči ,,, no ten idiot si nedal pokoj a furt ku mne chodil, tak som mu udrel na nos... ( bol som podnapitý v nálade) potom ma vzali fízli a sekuritaci do takého auta a odviezli na stanicu... Mam ban vstúpiť do toho klubu, ale vďaka priateľom, ktorí svedčili v môj prospech , som bol voľný takú skúsenosť mam
Za mňa áno, každý ma slobodu sa rozhodnúť aký život chce žiť, ako to cíti, nikto nieje viac, nikto nie je menej......ale keď to zoberiem z pohľadu spoločnosti - bisexuálny pár si adoptuje dieťa, ako budú to dieťa vnímať ostatné deti? Nedôjde k vysmievaniu atď ? Nebudú na neho divno pozerať ?
nie, nesúhlasím aby homosexuálne páry vychovávali deti, táto spoločnosť nie je na to pripravená, ja to tiež určite nebudem podporovať a to nie som homofób, ale proste nie je správna doba, ani klíma pre tieto veci... a Amnesty International by tiež s tou liberalizáciou spoločnosti mali trošku prr, lebo mi príde, že im v niektorých veciach dobre jebe...v dánskej spoločnosti tieto veci ohľadne ľudskej sexuality prekročili medze, ešte dobre, že konzervatívci a Animal Welfare Act zakročili proti beštialite, pokiaľ viem, bola to prvá krajina, ktorá povolila sobáš homo párom (dokonca sa môžu brať aj v kostoloch), netvrdím, že tu by to skončilo rovnako, ale treba sa mať na pozore...
a ešte dodám, že možno niekedy v dáááálekej budúcnosti, keď táto spoločnosť bude vyzerať úplne ináč, alebo v inom paralélnom svete by som to možno schvaľoval, ale v tomto nie...
nech sa rozhodne akokoľvek, mňa sa to týkať nebude, najlepšie je, že o tom rozhodujú ľudia, ktorí s tým nemajú nič spoločné alebo sú proste pohltení nenávisťou
myslím, že adopcie sú trošku zahrávanie sa s prírodou, ale je to asi lepšie ako byť v deckom domove... a čo sa týka manželstiev, je to rovnaká blbosť ako keď sa berú muž so ženou, takže je mi to rovnako jedno a nie som proti
Boze, dufam ze tie commenty ako @1 su len trapnym pokusom o trolling nech sa ako snazim, nejde mi do hlavy ta potreba riesenia zivotov inych, a odusevnena snaha im v niecom zabranit, nadiktovat, napravit ich, a este byt pri tom presvedceny ze robim spravnu vec ktora suvisi s nejakym dobrom, slusnostou, tradicnymi hodnotami.. ze na svete bude viac dobra ked sa ludia mimo priemer odstrania s dohladu tych "slusnych" aby nebudili pohorsenie, ked su decaky plne odlozenych nechcenych deti, ktore rodicia tiez vramci moralnych zasad porodili a odlozili a aspon teda nie su vrahuni. Nevadi ze vacsina z nich tam ostane do dospelosti, a ze by isto prijali rodicov bars aj s chvostom a hmlovinou miesto zadku, hlavne ze su to rodicia a chcu ich a snazia sa im dat viac nez je stroha opatera vychovavatelov z povinnosti.
Ozaj, nerobili sa ohladne tohto aj nejake dotazniky v samotnych decakoch? ze ako sa k tomu tie deti stavaju, lebo vsak urcite by som nehnala starsie decko nasilu do rodiny homosexualov ak nechce, ale nech ma proste na vyber. Su snad ovela dolezitejsie veci pri adopciach nez hodnotit ci je rodina dostatocne tradicna.
@moccacino Vsak ale.. nie je to taka ista hovadina ako kupovat decku automaticky znackove botasky aby ho pre ne v skole nahodou nesikanovali, nez proste viest si kazdy vlastne decko k tomu ze sikanovanie je zle a nech proste neni kokot a ze nemusi robit to co vsetci spoluziaci ked sa mu to nepaci? radsej keby ludia prestali svoje netolerantne a zlomyselne myslenie vtlkat aj do svojich deti, lebo takto mozme odstranit vsetkych homo ockov, neznackove handry, okuliare, aj vsetky dalsie mozne podnety na vysmech, a ti mali pankharti si aj tak najdu nieco nove
Suhlasim so sobasmi homosexualov ale len uradne alebo v takých cirkviach ktore akceptuju homosexualitu. Rozhodne som proti tomu aby stat nutil trebárs katolíckeho knaza sobasit homosexualov ak s tym ten knaz nesuhlasi.
A som aj za adopcie deti homosexuálmi ak s tym tie deti suhlasia ze chcu vyrastat v takej rodine. Nevidim dovod preco by si homosexuali nemohli adoptovat deti ak im vedia vytvorit dobre podmienky pre zivot, urcite je to lepsie ako v detskom domove alebo na ulici.
@pravnik preco by adopcie mali byt zahravanie sa sprirodou? Sexualita patri do spalne a absolutne nesuvisi s vychovou deti. To ze ake ma kto preferencie v spalni ci sa mu pacia zeny chlapi aziatky, koze bice alebo latexove oblecenie je zalezitost partnerov nie deti, ako to teda ovplyvni vycchovu?
@40 gratulujem k jednej nepríjemnej skúsenosti s homosexuálom, ktorý je určite ako šablóna, čo znamená, že všetci homosexuáli sú presne rovnakí.. a za to ich teraz treba všetkých odsudzovať! oh bože..mrem tu,...načo si to tu čítam?!
@xxar3s nemyslim si ze zeny a muzi zmyslaju rovnako, preto si nemyslim, ze maju rovnaky vplyv na vychovu a preto si nemyslim, ze menit tradicny, prirodou dany model nie je experiment
@myschka Práve preto, aby ich deti nešikanovali, treba adopcie povoliť čo najskôr. Trošku logiky nabudúce. @openmindedfreak Premenuj sa na Closedmindedfreak @ujoperun Jj, od smiechu.
@ujoperun viem, že keď sa ťa spýtam nedostanem inteligentnú odpoveď ale napriek tomu mi to moje osobné svedomie prikazuje.
"chlap ma lízať p*cu a nie fajčiť kkt..." kto povedal . ty ? ty máš to právo hovoriť čo kto ma a čo nemá? čo si za človeka, že možeš sudiť že city su menej ako pohlavné organy ? očividne myslíš tým svojim kokotom ako mozgom.
"mate mylnú predstavu o buzerantoch... Väčšina , vlastne všetci si ich predstavujú ako nejaké dobromyseľné stvorenia... nieje tak ..." A ty ju máš odkial tak dobrú a objektívnu? Prečo meni sexualita celu povahu človeka podľa teba? Tak ako može byť heterosexuál otrasným človekom tak isto može byt aj homosexuál pomer rovnaký......nemyslíš že je to zakomplexovaný jednostranný názor? (uprimne aj keby ten jeden bol taký ako hovoríš to neznamená, že celá komunita je taká )
tak isto velmi neuznávam cirkev a všetci vieme prečo je tolko fararov homosexuálov problém je že sa za to hanbia lebo vždy vyrasatli zrejme v zakomplexovanej rodine ktorá by ich odsúdila keby daju uprimne nejavo čo sú....preto je cirkev krásne východisko a pekná schovávačka pre nich,...žial podla mna je choré aby človek žil bez sexu je to prirodzená sučasť života a preto potom robia hovadiny aké robia .....a ďalšia vec je rozdiel medzi pedofiliou kedy znásilnuju deti to znamená že sex chce len jedna zúčastnená strana druhá je poškodená áno to je choroba/protizákonné ale sex chcu obaja homosexuály nie je na tom nič choré ani zlé a ani protizákonné nikomu nie je ublížené ......
@pravnik mozno mas pravdu, ale zase je dost rodin ktore vychovava len otec a fungue im to. Dokonca viem o jednom co sa takto stata o 7 deti. Je to kolega z mojej branze (programator) a deti su naozaj slusne. Skor sa obavam ako by taketo nieco zvladla matka. Predsa len otec si u deti dokaze vybudovat vacsi respekt matky zvyknu byt dost nezodpovedne a tazsie zvladaju stresove situacie.
@antifunebracka hanba? ja sa hanbím za to, že niektoré štáty EÚ nemajú v zákone ustanovené "obcovanie so zvieratami je trestné", preto som sa vyjadroval aj k beštialite, konzervatívcom a Animal Welfare Act a k faktu, že liberálne krajiny ako Nemecko, Dánsko majú/mali dokonca nevestince, kde si tí uchyláci môžu ísť bezrestne zasúložiť so zvieraťom...a zároveň k tomu, že prílišná liberalizácia spoločnosti môže viesť aj k takýmto veciam, zároveň som poukazoval na to, že krajiny, ktoré sa začali ako prvé stavať veľmi liberálne k homosexuálnym svadbám, adopciám a podobne, začali aj s týmito nechutnosťami a dokonca to považujú za beztrestné, ako som napísal skôr, nie som homofób, len vravím, že ľudia nie sú na to pripravení, pretože to môže viesť k takýmto patologickým javom, ako obcovanie so zvieratami - teda môže, ale nemusí, treba čítať aj v kontexte, akurát sa mi to nechcelo toľko rozpisovať... napríklad aj v takom Maďarsku/či niektorých štátoch US je zoofolia/beštialita v podstate povolená, pretože to zákon nezakazuje...
@openmindedfreak jo a zároveň nie som zástanca systémov krajín ako Jemen, Jordánsko, či Saudská Arábia, kde je v podstate problém opačný, tiež extrémny, kde zasa vládne často izolácia a segregácia medzi pohlaviami (v Jemene na probléme ešte pridáva aj droga kat), čo spôsobujú dajme tomu v SA radikálny wahabizmus a ďalšie školy radikálneho islámu, preto tam tiež vznikajú kadejaké patologické javy, som zástanca zlatej strednej cesty i keď je ju ťažké nájsť...
Vsetkym obmedzenym imbecilom tohto portalu: na zaklade vasej prijebanej obmedzenej logiky by mali byt potom deti odobrate aj z rozvedenych rodin alebo celkovo rodin kde deti vychhovava len jeden rodic.
Ved ten predsa tiez neda dietatu sam spravnu vychovu, ci?
Plus homosexualita je prirodzena reakcia na premnozenie druhu.
@pravnik jasne, lebo je uplna blbost moct navstevovat svojho partnera v nemocnici a dedit po nom, ze? ty si teda "pravnik" do pice
@antifunebracka žil som istú dobu v Dánsku a žil som aj v Nemecku, kúsok od holandských hraníc... taká jedna vtipná príhoda, kedy sa ma jedna kamoška pýtala, či nemám záujem o jej kamoša, že sa mu vraj páčim, odpovedal som nie, tak sa ma spýtala, či by som nechcel niečo skúsiť s Djangom (Django bol nejaký miešanec sibírskeho huskyho + neviem aká ďalšia rasa, v tom čase sa mi ľúbil natriasať na nohe) následne mi povedala, že v ich zriadení je to legálne a beztrestné (čo ti potvrdia aj oficiálne dokumenty, avšak toto bolo ešte v rokoch 2011/2012), toto už nebolo moc vtipné, ale radšej som mlčal, neskôr som len odpovedal, že som heterosexuál a nemám záujem ani o jej homosexuálneho kamoša, ani o psa, v jednom parku (Ørstedsparken) ma zasa za stehno začal chytať akýsi ázijsko-európsky miešanec, predtým sa ma nič nespýtal, tak som mu strhol ruku a povedal mu nech ma nechá na pokoji, potom som si uvedomil, že sa po tom parku pohybovalo viacero zvláštnych individuí...väčšinou vychádzam z vlastných skúseností a snažím sa nestrielať do vetra nejaké nepotvrdené informácie...samozrejme v DK sa mi veľmi páčilo, ale niektoré veci mi prišli už mimo misu, aby to nevyznelo, že tam žijú len ujetí ľudia
@openmindedfreak Máš veľmi divnú kamošku Trošku som googlil a keď sa pozrieš, zófilia je skoro všade ilegálna, vrátane severských krajín » en.wikipedia.org/wiki/Zoophilia_... No keď sa na to pozrieme tou otvorenou mysľou - keď to zvieraťu nevadí...
@antifunebracka dokonca si mi to sám potvrdil wikipédiou... Bestiality was outlawed in Norway in 2008,[1] The Netherlands in 2010,[2] Australian Capital Territory in 2011,[3] Sweden in 2013,[4] and Denmark in 2015. A osobne to považujem za vrchol hnusu, je dobré, že sa spamätali a zakázali to.
Nehlasujem len kvôli tomu, lebo sa to nedá určiť. Nesúhlasím za adopciu detí (fuj) aj keď som sám homosexuál. A taktiež ani za sobáše. Ty vole veď to je cirkevné posvätenie dvoch ľudí aby sa stali jedným telom a jednou dušlu. To znamená že sobáše homosexuálov by znamenali znesvätenie tejto vzácnej činnosti. Súhlasím len s registrovanými partnerstvami. Nevidím tam žiaden odpor a nech aspoň ľudia vedia s kým žijem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
kto ma proti nic nieco...tak poznate takého niekoho? alebo len odsudzujete ludi kvoli tomu ze robia to iste co vy len s tym istym pohlavim? (a zavidite ze su stastnejsi ako vy?)
Vatikán, zradil Kristove učenie a 10. Božích prikázaní sa stalo zbytočnosťou pre túto novodobú populáciu, liberalizmus, humanizmus a legalizácia hriechov sa stalo "normálnym" spôsobom ako si zjednodušiť život, život vedúci do zatratenia....
Ja ti ukazem dievca ktore sa ti bude hnusit ale uplne... a poviem ti aby si s nou odteraz bol a keď povieš nie tak ťa začnem liečiť lebo si chory, niekomu sa paci ale tebe nie, takze to znamena ze si chory.
Ja mam svoj nazor, ktory som prezentoval, mne tvoje hluposti pisat nemusis. Je to choroba a iba umiestnenie v sanatoriu moze nieco zmenit!
Čo sa týka toho "to dieťa by nemalo férové podmienky a prirodzené prostriede". To si si vytiahol z tiež z toho miesta kam chodia tak radi v intímnych chviľkach? Citujem: "We find that the literature on outcomes for children of same-sex parents is marked by scientific consensus that they experience “no differences” compared to children from other parental configurations."
» www.sciencedirect.com/science/article...
Uz by ste sa mohli poucit
Na skolach deti sikanuju aj za to ze nemaju znackove botasky, uz vidim jak to decko skonci u psychologa lebo musi pocuvat ze jeho rodicia su buzeranti
Idte dopice s laskou a slobodou rozhodovania a liberalizaciou spolocnosti, nech si homosexuali robia co chcu a nechaju si to pre seba
Ozaj, nerobili sa ohladne tohto aj nejake dotazniky v samotnych decakoch? ze ako sa k tomu tie deti stavaju, lebo vsak urcite by som nehnala starsie decko nasilu do rodiny homosexualov ak nechce, ale nech ma proste na vyber. Su snad ovela dolezitejsie veci pri adopciach nez hodnotit ci je rodina dostatocne tradicna.
A som aj za adopcie deti homosexuálmi ak s tym tie deti suhlasia ze chcu vyrastat v takej rodine. Nevidim dovod preco by si homosexuali nemohli adoptovat deti ak im vedia vytvorit dobre podmienky pre zivot, urcite je to lepsie ako v detskom domove alebo na ulici.
oh bože..mrem tu,...načo si to tu čítam?!
@openmindedfreak Premenuj sa na Closedmindedfreak
@ujoperun Jj, od smiechu.
"chlap ma lízať p*cu a nie fajčiť kkt..." kto povedal . ty ? ty máš to právo hovoriť čo kto ma a čo nemá? čo si za človeka, že možeš sudiť že city su menej ako pohlavné organy ? očividne myslíš tým svojim kokotom ako mozgom.
"mate mylnú predstavu o buzerantoch... Väčšina , vlastne všetci si ich predstavujú ako nejaké dobromyseľné stvorenia... nieje tak ..." A ty ju máš odkial tak dobrú a objektívnu? Prečo meni sexualita celu povahu človeka podľa teba? Tak ako može byť heterosexuál otrasným človekom tak isto može byt aj homosexuál pomer rovnaký......nemyslíš že je to zakomplexovaný jednostranný názor? (uprimne aj keby ten jeden bol taký ako hovoríš to neznamená, že celá komunita je taká )
tak isto velmi neuznávam cirkev a všetci vieme prečo je tolko fararov homosexuálov problém je že sa za to hanbia lebo vždy vyrasatli zrejme v zakomplexovanej rodine ktorá by ich odsúdila keby daju uprimne nejavo čo sú....preto je cirkev krásne východisko a pekná schovávačka pre nich,...žial podla mna je choré aby človek žil bez sexu je to prirodzená sučasť života a preto potom robia hovadiny aké robia .....a ďalšia vec je rozdiel medzi pedofiliou kedy znásilnuju deti to znamená že sex chce len jedna zúčastnená strana druhá je poškodená áno to je choroba/protizákonné ale sex chcu obaja homosexuály nie je na tom nič choré ani zlé a ani protizákonné nikomu nie je ublížené ......
nehovoriac o tom, ze homosexuali maju nielen svoje vlastne deti, vychovávaju deti a deti si aj adoptuju... na Slovensku samozrejme...
@Sypomka zaujímalo by ma, čo by asi tak vychovali z dietata dvaja jedinci rovnakeho pohlavia... homosexuala?
@openmindedfreak O to väčšia hanba pre teba, kámo
Ved ten predsa tiez neda dietatu sam spravnu vychovu, ci?
Plus homosexualita je prirodzena reakcia na premnozenie druhu.
@pravnik jasne, lebo je uplna blbost moct navstevovat svojho partnera v nemocnici a dedit po nom, ze? ty si teda "pravnik" do pice
- Milanko Pupušik