Zalezi na tom, ci chces ist na vysku. Ja som sice na vysku siel, no i tak povazujem gympel za velku chybu. Ucil som sa vsetko, no nevedel som nic. Na druhej strane je to aspon aka taka priprava na vysku. Ak vysku neplanujes, urcite odborna skola.
gymnazium je tažšia základná škola... .... čiže v podstate keď zistíš kto aký je a čo môžeš kedy, je to pohoda ... ale učenie nie je... to sa tak prelína... keď si blbý z dačoho, tak máš depky jak je to tam nahovno... ale ked napr. vieš všetko tak na 3 a uplne ti to stačí... tak nemáš čo riešiť... iba tam chodiť
A pokial si nevieš vybrať odbornú ... čo by ta bavilo... tak chod na gymnazium ak máš na to známky...
Vybrať si znova, tak určite znova odbornú školu....kebyže mám myslenie vtedy ako teraz, tak sa učím a robím aj niečo naviac...ale bol som sprostý a lenivý, tak som prešiel s 3-4 ale určite mi stredná škola dala dosť(samozrejme z odborných predmetov, ktoré ma bavili najviac)...
Pozri .. kvalitná odborná bude vždy lepšia ako gympel, ale napríklad, bol som na viacerých odborných v mojom okolí a tie školy nemajú absolútne žiadnu úroveň, tak som sa rozhodol pre gymnázium ... každopádne momentálne by som skôr volil odbornú, ktorá má kvalitu
presne ako @2 - na gympli sa učíš všetko, no reálne nevieš nič...určite by som tam nešla ak by som mohla svoje rozhodnutie zmeniť, osem rokov zúfalstva...
podla mna chod radsej na strednu odbornu... pokial sa nechystas na nejaku vysoko specializovanu VS (povedzme medicinu, pravo, zubarinu) neoplati sa ti ist na gympel... A ak sa aj neskor rozhodnes ist na VS, povedzme filozoficku alebo manazment, v pohode ta vezmu aj zo SOS
všetci tu hejtia gymple, tak dám iný názor....
na základke som mal samé jednotky a vedel som, že chcem ísť na výšku a niečo z mat/fyz/chem
zobral som rebríček najlepších gymnázií na SK a šiel som na jedno z prvých miest.... áno, učil som sa všetko a veľa som sa naučil, celkovo môžem povedať, že ma gymnázium naučilo rozmýšľať, pracovať s informáciami a učiť sa (na základke som nevedel, čo znamená učiť sa) ... šiel som na výšku a tam som stretol ľudí z rôznych škôl a veľa znich doplatili na zlé stredné školy a rýchlo ich vyhodili alebo sa museli doúčať veci, čo som ja považoval za stredoškolské učivo.... a teraz študujem čo ma baví, ide mi to a verím, že sa aj v obore zamestnám
záver: ak chceš ísť na vysokú školu a chceš na sebe pracovať, tak si vyber kvalitné gymnázium (vyberaj starostlivo) a choď tam.... ale inak sa gymnáziá stráň, lebo o pár rokov budeš nadávať ako ľudia vyššie v komentoch
a ešte k tomu, že na gympli sa učí všetko, tak síce som nešiel študovať biológiu, geografiu a podobne, ale vďaka tomu, že som mal na strednej škole veľa učiteľov, čo boli odborníci v tom, čo robili, tak mi aj tie predmety dali dosť veľa...
a ešte jeden dodatok: vždy je to aj o tom, čo robíš popri škole (krúžky, mimoškolské aktivity, exkuzrie...) takže ak budeš chodiť na nejaké DOD na školy, tak sa pýtaj aj na takéto veci, že aké sú možnosti okrem bežných hodín a buď aktívny, lebo Slovensko potrebuje aktívnych ľudí a stredná škola je obdobie kedy vieš nazbierať veľa skúseností, ktoré sa ti v živote zídu...
Plánujem výšku . Mám z gymnázia neistotu tak ako z odbornej školy . Prvo som bol rozhodnutý na gymnazium, ale nechcem byť znechutený z biologie , geografie a nudného prednesu učitela , a SOŠka mi pride ako jednoduchá varianta ,no nevyzerá byť až tak skvelá + sa mi zdá že sa tam dostane takmer každý . (Tym myslim ssošp) Otázne je ešte či spravím monitor/ prímačky dostatočne aby som sa dostal na gľš , pokiaľ nie tak je asi rozhodnuté .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
A pokial si nevieš vybrať odbornú ... čo by ta bavilo... tak chod na gymnazium ak máš na to známky...
na základke som mal samé jednotky a vedel som, že chcem ísť na výšku a niečo z mat/fyz/chem
zobral som rebríček najlepších gymnázií na SK a šiel som na jedno z prvých miest.... áno, učil som sa všetko a veľa som sa naučil, celkovo môžem povedať, že ma gymnázium naučilo rozmýšľať, pracovať s informáciami a učiť sa (na základke som nevedel, čo znamená učiť sa) ... šiel som na výšku a tam som stretol ľudí z rôznych škôl a veľa znich doplatili na zlé stredné školy a rýchlo ich vyhodili alebo sa museli doúčať veci, čo som ja považoval za stredoškolské učivo.... a teraz študujem čo ma baví, ide mi to a verím, že sa aj v obore zamestnám
záver: ak chceš ísť na vysokú školu a chceš na sebe pracovať, tak si vyber kvalitné gymnázium (vyberaj starostlivo) a choď tam.... ale inak sa gymnáziá stráň, lebo o pár rokov budeš nadávať ako ľudia vyššie v komentoch
a ešte k tomu, že na gympli sa učí všetko, tak síce som nešiel študovať biológiu, geografiu a podobne, ale vďaka tomu, že som mal na strednej škole veľa učiteľov, čo boli odborníci v tom, čo robili, tak mi aj tie predmety dali dosť veľa...
a ešte jeden dodatok: vždy je to aj o tom, čo robíš popri škole (krúžky, mimoškolské aktivity, exkuzrie...) takže ak budeš chodiť na nejaké DOD na školy, tak sa pýtaj aj na takéto veci, že aké sú možnosti okrem bežných hodín a buď aktívny, lebo Slovensko potrebuje aktívnych ľudí a stredná škola je obdobie kedy vieš nazbierať veľa skúseností, ktoré sa ti v živote zídu...