a k teme...v dohladnych rokoch ma byt prekyp pravnikov a doktorov, takze do toho by som nesiel... v IT su ludia stale ziadani, ale celkovo hocikto so strednou skolou a dakou zivnostou sa vie uchytit
ale aby som to zhodnotil overall, rob to co ta bavi, to co budes robit 50 rokov s laskou, co ta nebude nudit, a nie nieco nasilu a pre prachy
bohužial súhlasím s @kolini a ešte by som dodala že aj politikom je dobre. Ale asi sú teraz najlepšie techniky a samozrejme doktorov asi nikdy nebude dosť.
Cestovny ruch bude aktualny, dokym budu ludia ochotni cestovat.... financnictvo, kym budu existovat peniaze; ucitelske povolanie, kym sa nezrusia skoly; o opravaroch, politike, armade, policii, zachranke a lekaroch, vselijakych vedatoroch a ktovie o kom vsetkom uz radsej ani nehovorim
@toxo mne sa to smiešne nezdá ... škola tu bude vždy ako písala holka nadomnou...keby nie je školstvo ťažko by sa uplatnili nejakí absolventi iných škôl kedže by im nemalo kde byť poskytnuté vzdelanie
a taktiež si myslím že IT, celkovo práca s počítačom, a poľa mňa aj povolania za ktoré sa stačí vyučiť ( napríklad dobrý zámočník, stolár, elektrikár..)
@beaurebelle to ze skolstvo tu bude vzdy je pravda ale narazal som skor na to co musia ucitelia na nasich skolach znasat, za tie nervy to nestoji, a bude to horsie a horsie za zmiesnych 500 eur...perspektova jak vysita fakt
lekárov je u nás určite nedostatok, už len to, že okolo 30% absolventov ihneď odchádza do zahraničia. školy prijímajú menej uchádzačov (nie sú peniaze na výučbu, na nič), v nemocniciach si nemôžu dovoliť nových lekárov (aj keď by sa zišli) .. v tomto ešte len bude srandy kopec
@toxo este ked sa nedohodnu a odide tych 2000 lekarov az potom bude nedostatok, a ked len bezni ludia na nich pluvaju, ze beru uplatky atd. a aby im nezvysovali plat, co nejaky posraty robotnik na stavbe moze mat vyssi plat ako nastupny plat doktora, ktory musi studovat+prax 8-9 rokov a vacsina ludi je proti zvyseniu ich platov, tak to je fakt chore.
neda sa povedat vsetkeho bude vela... ked kazda skola prime rocne 250 farmaceutov tiez ich bude vela... o dakych 5 rokov mozno bude problem ako s pravom..ale teraz je to velmivyhodne ale myslim ze doktori a hlavne IT
v dnesnej dobe je podla mna jedno ciim si, ale doolezitee je to, byt v tej oblasti jeden z najlepsiich.... je jedno ci budes aj praavnik... hlavne aby si bol lepsii ako 90% dalsiich praavnikov....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
ale nie, myslim, ze IT oblast bude stale v kurze.
a k teme...v dohladnych rokoch ma byt prekyp pravnikov a doktorov, takze do toho by som nesiel... v IT su ludia stale ziadani, ale celkovo hocikto so strednou skolou a dakou zivnostou sa vie uchytit
ale aby som to zhodnotil overall, rob to co ta bavi, to co budes robit 50 rokov s laskou, co ta nebude nudit, a nie nieco nasilu a pre prachy
a hlavne byrokrati a podobná "zgerba"
a taktiež si myslím že IT, celkovo práca s počítačom, a poľa mňa aj povolania za ktoré sa stačí vyučiť ( napríklad dobrý zámočník, stolár, elektrikár..)
lekárov je u nás určite nedostatok, už len to, že okolo 30% absolventov ihneď odchádza do zahraničia. školy prijímajú menej uchádzačov (nie sú peniaze na výučbu, na nič), v nemocniciach si nemôžu dovoliť nových lekárov (aj keď by sa zišli) .. v tomto ešte len bude srandy kopec
ono robotník aj má vyšší plat ako mladý lekár (zhruba tak dvojnásobne)