@velkapohroma Gréci sú, vždy boli aj vždy budú, drbnutí a slovanská mytológia (naozajstná, nie nezmyselné ankety deciek) je tá najlepšia a najprirodzenejšia a najkrajšia.
@11 A prečo by som sa ja mala o takých kokotov zaujímať?! Dúfam, že skapal v bolestiach. Primitívne športové opice by mali ešte oni platiť za to, že hrajú, nie mať to ako zamestnanie a ešte robiť také chujoviny.
Niekto ťažko drie alebo je génius a je chudobný a nejaký vymrdaní športovci, ktorí sú pre svet absolútne bezvýznamní, sú primitívni a nič neprodukujú, jedine násilie, konflikty, výtržnosti a ešte viac primitívov dostávajú kopu prachov, ktoré si nezaslúžia, za to, že sú ZLO.
@drejka Mimochodom, môžeš sama dať všetky svoje peniaze, prepísať všetok svoj majetok, ak niečo vôbec máš, čo pochybujem pri takomto STAVE, nejakému športovému klubu alebo tak a potom môžeš trebárs vpáliť do krčmy plnej ožratých fanatikov sledujúcich zápas a nechať sa zdrať do krvi, keď si taká múdra.
@krampus nestretli sa tu len dva protichodné názory, ale aj slušnosť a debilita, civilizovanosť a primitivizmus.
@krutafunebracka náhodou, mne šport do života prináša oveľa viac dojmov, emócií a zážitkov ako nejakí vedci, profesori, herci, či špičkoví obchodní manažéri. ja si každý športový výkon vysoko cením, ak je poctivý a vydretý tvrdým tréningom. Ale toto väčšina žien asi nepochopí!
@stage Pozri si popis tej stránky na fejsbúku, tam je všetko, čo by som sem i tak napísala. Nevravím, že si to niekto nemôže pozrieť, ale ten fanatizmus je chorý a nemajú za to čo dostávať také prachy, mali by to mať len ako záľubu, keď už to chcú a nech si nájdu normálne zamestnanie. Ako obyčajní dedinskí športovci.
Myslím to vážne a seriem na originálnosť, lebo fanatický šport, navyše z našich prachov je nehoráznosť a vôbec to nemá čo byť legálne, obzvlášť keď je to banda vymletých hláv, čo to ešte znásobujú.
Ale očividne nejaká chuderka sa potrebuje len hádať, lebo je narušená, tak musí rýpať, no.
A ľudia by mali sami ísť normálne si zašportovať, nie brať to ako nenávisť, ale zábavu a nie sedieť v krčme alebo doma pred telkou, slopať a priberať a sprimitívnievať.
@drejka Počuj, s týmito tvojími problémami, ktoré sa očividne snažíš len hádzať na druhých radšej zájdi k takej tete alebo ujovi, čo má na dverách napísané psychiater a možno ti pomôže. Ale IQ ti žiaľ nepridá.
@ krutafunebracka ale špičkovú úroveň v žiadnom športe nemôže dokázať niekto, kto chodí do práce a večer si ide unavený zatrénovať. Amaterizmus a profesionalita sa tu nemôžu vôbec spájať ani porovnávať. Príklad : Prečo na futbalové MS čumí miliarda ľudí, ale keby po celom svete dávali prenos zo zápasu dedinského preboru Popudinské Močidlany - Smrdáky, tak to všetci do jedného vypnú (možno okrem starostov oboch obcí)?
Tak isto sa ťa spýtam na muzikantov, prečo nechodia do roboty, ale pýtajú 50,- € za koncert? A tí ani trénovať toľko nemusia, narodia sa s talentom, naučia sa hrať na nástroj, dokonca môžu spievať a hrať aj falošne... alebo ešte lepší príklad sú naše slovenské moderatorky, modelky a podobné "celebrity".
@stage Tak nech to nemá takú úroveň, ale má poriadne pracovať, to už je potom ich problém. Práve o tom vravím, že je to len zlo a že tí ľudia radšej budú čumieť na telku s pivom v ruke a sú z nich tlsté buranské prasce, namiesto toho, aby sami niečo robili a ešte nás to aj okráda o peniaze.
S tými hudobníkmi a podobne tiež nesúhlasím, ale je množstvo obyčajných a dobrých kapiel, ktoré hrajú pre zábavu a zarábajú normálne, 50 euro by som za lístok nikdy nedala. A navyše umelci aspoň niečo tvoria a určite nie nenávisť a konflikty a výtržnosti.
Moderátorov a filmových hercov (divadlo to už je poriadny výkon) tiež neznášam a mám na to rovnaký názor, že peniaze za to sú nehorázne, samozrejme, že niečo si zaslúžia a aj športovci, ale nie to, čo dostávajú.
Práveže by sa mali podporovať remeslá a práca pri ktorej treba rozum, nervy a podobne a aby rôzni remeselníci neboli flákači (za taký plat sa im ani nečudujem, ale je to z oboch strán svinstvo), aby bola poriadna robota a za primerané peniaze. Navyše čo takí lekári a učitelia? Majú nechutne malé platy a pritom majú vysokú školu, sú dôležití a je dôležité, aby v tom boli naozaj dobrí, málokto to chce robiť, treba na to veľmi pevné nervy a drú ako otroci, aby sa vôbec mali čoho najesť a kde bývať, nieto ešte plniť si nejaké poriadne sny, či cestovať, mať veľký dom a poriadny dôchodok.
No a športovci to všetko dostanú za nič, za ťažkú prácu tých, čo som o nich práve vravela a ešte propagujú násilie.
@47 / @stage - pravda je na oboch stranách - na vrcholovú úroveň v akejkoľvek oblasti treba drinu, to je fakt... ale faktom je, že vrcholový šport (a futbal zvlášť) už nie je ani tak ´športom´ ako obrovským biznisom. A rozhodne nesúhlasím s tvojim tvrdením, že muzikanti "toľko trénovať nemusia, stačí, že sa narodia s talentom, naučia sa hrať a môžu hrať aj falošne"... Samotný talent nie je skoro nič, pokiaľ chce hudbu človek robiť na úrovni a živiť sa ňou. Hrám na nástroj 35 rokov, živím sa hudbou a môžem ťa ubezpečiť, že počas konc. sezóny strávim za nástrojmi 10 - 12 hodín denne a teraz cez prázdniny minimálne 2 - 3 hodiny denne, okrem toho sa ešte stále učím a budem sa učiť ešte veľmi dlho - aj kvôli tomu, aby som mohol hrať tam, kde hrám a aby ma to slušne uživilo... 50€ za koncert je veľa? Podľa toho aký koncert... a rozhodne to veľa nie je - aspoň nie v hud. oblasti, v ktorej sa pohybujem ja...
A neviem ako majú v Amerike naozaj, ale to, ako zobrazujú ten americký futbal všade, na ich školách, že sa kdejaká háveď dostane na super školu a prejde ňou len kvôli tomu, že ich reprezentuje v nejakom nezmyselnom športe a niektorí tí naozaj dobrí a múdri, z ktorých by bol veľký úžitok, keby sa rozvíjali, sa do tej školy možno ani nedostanú len kvôli tomuto, že tam vezmú namiesto toho nejakého blbca.
@salora futbal Je stále tvrdým športom. A že je z toho biznis mu iba prospieva! To je aj z hudby, aj z umenia....
...Áno, sú takí muzikanti, voláme ich aj virtuózi, ktorí chcú byť ozaj dobrý hudobníci a nástroj perfektne ovládajú, ale napr. takých Scissor Sisters a kopu ďalších pajáčikov za nich určite nepovažujem. Ale ja som to tvrdil tak, ako to tvrdí ona o futbalistoch. Tiež si myslím, že trebárs aj komerční umelci sa živia poctivo a vyžaduje si to od nich plné nasadenie.
@stage - ja si naopak myslím, že veľký biznis akémukoľvek športu viac škodí ako prospieva a pokiaľ ide o tých "virtuózov" - tých je na svete veľmi málo, ja som mal skôr na mysli všetkých ostatných hudobníkov, ktorí sa venujú artificálnej hudbe - tam vocodery, mixy a PC softy nepomôžu
@salora Každopádne som chcel povedať len to, že aj tí, čo sa živia nejakou svojou zručnosťou, dovednosťou, či talentom, ako sú športovci, herci, umelci, si zaslúžia naše uznanie. Že to je biznis... taká je už doba, ktorá moje sympatie nemá, ale určite je aj to je pre nich istým druhom motivácie dosahovať neustále lepšie výkony.
@krutafunebracka súhlasím....a som priam šokovaný tvojim komentom@48 , že dokážeš svoj názor vyjadriť aj normálnym spôsobom. hneď sa dá s tebou normálne podiskutovať. Ale takto by si to asi nebola ty, že?
Ale čuduješ sa tým megalomanským sumám, keď napr. za Zidaneho dal Real Madrid nejakých 76 miliónov Euro a iba z predaja dresov, šálov a iných futbalových suvenírov s jeho menom sa im celá tá suma vrátila za tri mesiace? Takže ten hráč ich vlastne nič nestál. Kto je na vine? Tí fanúšikovia, čo ho milujú a kúpia si to? Popularita futbalu? Majitelia klubu by boli hlúpi, keby to nevyužili, ak to tak funguje. Tak to proste je a treba sa stým zmieriť.
To bol hokejista? V Ružinove je po ňom pomenované to čosi,čo ľudia nazývajú "štadiónom"... Také prd.
Hokejisti sú odkedy naša mytológia? Jánošík dobre...ale čo nejaký trt z ľadu?
Pozrel som sem do fóra a som sklamaný, že dve možnosti a tá druhá ešte aj celá napiču.
Čakal som nejakú ozajstnú mytológiu,aj keď jej veľa nemáme, lebo skrátka Slovieni-debilkovci oblečený v zdrapoch kože preťahujúci ovce na salašoch, vkuse naložení v borine... Okej.
Slovanská mytológia je naozaj krásna. Gréci sú už trápni. Ich veci pozná celý svet a okrem toho, myslím, že trochu zaspali dobu. Prsia sa tým, čoho všetkého boli oni stvoritelia, Grécko je "kolískou" toľkých vecí...Ale akosi zabudli na to, že odvtedy prešlo zopár tisícok rokov...No, mali by sme im darovať toho Fica, nech ich preberie.
"Naši" bohovia ako Lesna, Perún, Radegast...a mnoho iných...Vznik Tatier napríklad, to je pekný mýtus...Rovnako ako aj ostatné mýty o bohoch.
Okrem toho, príbehy ako Baba Jaga, Vták Ohnivák, mýty o ostrove Rujana...o Svarogovi...To je naa mytológia, ktorá nás spája s ostatnými Slovanmi a nie kadejaké pičoviny, chlapec, máš 12 rokov...počkaj chvíľku, až niečo na dejepise preberiete a potom zakladaj ankety, ktoré bude môcť človek pokojne okomentovať, nie sa nad nimi len rozčuľovať.
@zasovickovanasrnecka Keby si si prečítal koment @6 autora diskusie, nemusel si sa zbytočne rozčúliť. V ňom vysvetlil, že touto anketou si iba berie na pranier výrok jedného "zaslúžilého" športového komentátora.
@47@stage podobne ako @salora v @50 ohľadom toho umenia rozhodne nesúhlasím... talent je len vstupenka, predpoklad, že to vôbec môžeš robiť... ostatok je len a len o drine a o tom, koľko si pre to ochotný obetovať... áno, videl som aj @55 , len mi nedalo nevyjadriť sa
@61 Tak prečo by sme mali uznávať muzikantov, ale futbalistov nie? Pretože to niekomu pripadá jednoduché? To potom bežcov na 100m by sme mali dať rovno do bane, aby len niečo robili.
@66@stage nie nie, význam športu ako takého, či jeho profesionalizáciu nespochybňujem... išlo mi len o tú drobnosť vo vzťahu talentu a driny v súvislosti s muzikantami...
ale keď si to už načrtol, finančne je to v športe aj na môj vkus málinko nadhodnotené... ale absolútne nemám problém sa s tým zmieriť
@eraser jasné, chápem to. ak je na začiatku talent, nasleduje tvrdá drina a dostavia sa výsledky. Ale tento "vzorec" je predsa jednotný pre mnohé povolania! Mne sa ale nepáčilo to a priori odsúdenie športovcov od krutej funebracky. napísal som teda, že to musíme potom odsúdiť aj muzikantov, hercov a pod.
@magorita A v popmusic nie? A v bankovníctve a poisťovníctve? A v politike? VŠADE!!! Dôležité je, že sa tie investície do futbalu vracajú, dokonca zarábajú. Čo s tým stále chcete robiť? Je to trh. To je tvrdá realita.
Madona tiež zarába milióny..... a keď si spomeniem na bohatstvo M.Jacksona, ktorý mal poslednú poriadnu skladbu ešte ďaleko v minulom storočí, tak mi je zle z celej popmusic. Takže nesiahajte mi na mojich futbalistov!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
Malo by sa to zakázať.
» www.facebook.com/group.php?gid=3...
@krutafunebracka Krásne si opísala slovanskú mytológiu.
A celkovo,je to vskutku primitívna anketa.Čo viac dodať.
A ja sa vyjadrujem k ankete, nie k nejakej hlúpej chuderke.
A toho druhého ani nepoznám.
@krutafunebracka náhodou, mne šport do života prináša oveľa viac dojmov, emócií a zážitkov ako nejakí vedci, profesori, herci, či špičkoví obchodní manažéri. ja si každý športový výkon vysoko cením, ak je poctivý a vydretý tvrdým tréningom. Ale toto väčšina žien asi nepochopí!
@drejka neber ju vážne. chce byť originálna.
Myslím to vážne a seriem na originálnosť, lebo fanatický šport, navyše z našich prachov je nehoráznosť a vôbec to nemá čo byť legálne, obzvlášť keď je to banda vymletých hláv, čo to ešte znásobujú.
Ale očividne nejaká chuderka sa potrebuje len hádať, lebo je narušená, tak musí rýpať, no.
@drejka Počuj, s týmito tvojími problémami, ktoré sa očividne snažíš len hádzať na druhých radšej zájdi k takej tete alebo ujovi, čo má na dverách napísané psychiater a možno ti pomôže. Ale IQ ti žiaľ nepridá.
Tak isto sa ťa spýtam na muzikantov, prečo nechodia do roboty, ale pýtajú 50,- € za koncert? A tí ani trénovať toľko nemusia, narodia sa s talentom, naučia sa hrať na nástroj, dokonca môžu spievať a hrať aj falošne... alebo ešte lepší príklad sú naše slovenské moderatorky, modelky a podobné "celebrity".
S tými hudobníkmi a podobne tiež nesúhlasím, ale je množstvo obyčajných a dobrých kapiel, ktoré hrajú pre zábavu a zarábajú normálne, 50 euro by som za lístok nikdy nedala. A navyše umelci aspoň niečo tvoria a určite nie nenávisť a konflikty a výtržnosti.
Moderátorov a filmových hercov (divadlo to už je poriadny výkon) tiež neznášam a mám na to rovnaký názor, že peniaze za to sú nehorázne, samozrejme, že niečo si zaslúžia a aj športovci, ale nie to, čo dostávajú.
Práveže by sa mali podporovať remeslá a práca pri ktorej treba rozum, nervy a podobne a aby rôzni remeselníci neboli flákači (za taký plat sa im ani nečudujem, ale je to z oboch strán svinstvo), aby bola poriadna robota a za primerané peniaze. Navyše čo takí lekári a učitelia? Majú nechutne malé platy a pritom majú vysokú školu, sú dôležití a je dôležité, aby v tom boli naozaj dobrí, málokto to chce robiť, treba na to veľmi pevné nervy a drú ako otroci, aby sa vôbec mali čoho najesť a kde bývať, nieto ešte plniť si nejaké poriadne sny, či cestovať, mať veľký dom a poriadny dôchodok.
No a športovci to všetko dostanú za nič, za ťažkú prácu tých, čo som o nich práve vravela a ešte propagujú násilie.
...Áno, sú takí muzikanti, voláme ich aj virtuózi, ktorí chcú byť ozaj dobrý hudobníci a nástroj perfektne ovládajú, ale napr. takých Scissor Sisters a kopu ďalších pajáčikov za nich určite nepovažujem. Ale ja som to tvrdil tak, ako to tvrdí ona o futbalistoch. Tiež si myslím, že trebárs aj komerční umelci sa živia poctivo a vyžaduje si to od nich plné nasadenie.
Ale čuduješ sa tým megalomanským sumám, keď napr. za Zidaneho dal Real Madrid nejakých 76 miliónov Euro a iba z predaja dresov, šálov a iných futbalových suvenírov s jeho menom sa im celá tá suma vrátila za tri mesiace? Takže ten hráč ich vlastne nič nestál. Kto je na vine? Tí fanúšikovia, čo ho milujú a kúpia si to? Popularita futbalu? Majitelia klubu by boli hlúpi, keby to nevyužili, ak to tak funguje. Tak to proste je a treba sa stým zmieriť.
To bol hokejista? V Ružinove je po ňom pomenované to čosi,čo ľudia nazývajú "štadiónom"... Také prd.
Hokejisti sú odkedy naša mytológia? Jánošík dobre...ale čo nejaký trt z ľadu?
Pozrel som sem do fóra a som sklamaný, že dve možnosti a tá druhá ešte aj celá napiču.
Čakal som nejakú ozajstnú mytológiu,aj keď jej veľa nemáme, lebo skrátka Slovieni-debilkovci oblečený v zdrapoch kože preťahujúci ovce na salašoch, vkuse naložení v borine... Okej.
Slovanská mytológia je naozaj krásna. Gréci sú už trápni. Ich veci pozná celý svet a okrem toho, myslím, že trochu zaspali dobu. Prsia sa tým, čoho všetkého boli oni stvoritelia, Grécko je "kolískou" toľkých vecí...Ale akosi zabudli na to, že odvtedy prešlo zopár tisícok rokov...No, mali by sme im darovať toho Fica, nech ich preberie.
"Naši" bohovia ako Lesna, Perún, Radegast...a mnoho iných...Vznik Tatier napríklad, to je pekný mýtus...Rovnako ako aj ostatné mýty o bohoch.
Okrem toho, príbehy ako Baba Jaga, Vták Ohnivák, mýty o ostrove Rujana...o Svarogovi...To je naa mytológia, ktorá nás spája s ostatnými Slovanmi a nie kadejaké pičoviny, chlapec, máš 12 rokov...počkaj chvíľku, až niečo na dejepise preberiete a potom zakladaj ankety, ktoré bude môcť človek pokojne okomentovať, nie sa nad nimi len rozčuľovať.
@47 @stage podobne ako @salora v @50 ohľadom toho umenia rozhodne nesúhlasím... talent je len vstupenka, predpoklad, že to vôbec môžeš robiť... ostatok je len a len o drine a o tom, koľko si pre to ochotný obetovať... áno, videl som aj @55 , len mi nedalo nevyjadriť sa
ale keď si to už načrtol, finančne je to v športe aj na môj vkus málinko nadhodnotené... ale absolútne nemám problém sa s tým zmieriť
Madona tiež zarába milióny..... a keď si spomeniem na bohatstvo M.Jacksona, ktorý mal poslednú poriadnu skladbu ešte ďaleko v minulom storočí, tak mi je zle z celej popmusic. Takže nesiahajte mi na mojich futbalistov!