Dost blby vyber a podla mna aj rozdielne cenove kategorie.
@majo pretoze HTC ma vykonnejsi HW nez vacsina telefonov, v pripade androidov 2.1 podla mna aj najlepsi OS (synchronizacia, praca s file systemom atd), funkcny bluetooth narozdiel od iPhonu (ine telefony naschval nespominam, kedze HTC a iPhone su imho top), relativne velke rozlisenia, v dnesnej dobe, kapacitne displeje rovnajuce sa iPhonu (akurat so spominanym vacsim rozlisenim), hardwarove tlacitka minimalne na prijatie a zrusenie hovoru, kvalitnejsie fotaky aj co sa tyka fotenia aj nahravania videa, moznost vymeny baterky bez pouzitia pajkovacky, pamatove karty atd atd.. Podla mna HTC s Androidom je iPhone killer.
Hlavne v pripade iPhone 4 som sklamany, ze tam nie su dalsie hardwarove tlacitka a apple znova vsadil na jednoduchost (ja to volam primitivnost) ovladania.
klikol som HTC HD2 (WM), momentalne jeden z najlepsich na trhu alebo pockat na iPhone 4 (iOS4). Odporucam tiez pozriet HTC Desire co je ekvivalent k HD2 ale s androidom.
@tommyhot novy iPhone 4 ma 5Mpx fotak s natacanim HD videa. kvalitou sa aj tak nevyrovna digitalnej zrkadlovke takze fotaky su v mobiloch skor len pre image...
novy iOS4 podporuje tiez multitasking (viac aplikacii spustenych naraz). ako Windows Phone. a hlavne ovladanie a stabilita systemu.
WM nikdy nebol stavany na ovladanie prstami. a HTC a samsung do neho narvali prostredia ktore maju pomoct ovladat WM prstami ale stale to nie je ono. dufajme ze to zachrani WM7
Dalsim riesenim by mohol byt telefon z androidom... velmi podobne iPhone
A Hardvarove tacidla. naco su ti pri dotykovom displaji ??? Mam HTC TP2. ktory ma tlacidla na prijatie/zlozenie, back, start menu... a takmer nikdy ich nepouzivam. Vinimkou je akurat HW QWERTY klavesnica a tlacidla ovladania hlasitosti.
@martijn system este poriadne ani nevysiel a uz tvrdis ze je stabilny? Mne 3.1.3 pada jak trenky, uz si pomaly zvykam na "sad iPhone".
Multitasking? Videl si ako funguje? Podla mna je to parodia na ozajstny multitasking.
Ja nehovorim o HTC s WM, ale o HTC s Androidom WM mam sice celkom rad, ale vadi mi tam UI, tak ako si spominal.
Na to su mi HW tlacitka, ze ked mas kapacitny displej a mas na displeji zaschnuty pot, alebo je vonku mrte zima, tak s iPhonom si akurat vytries prdel a nie zdvyhnes hovor pri rezistivnych displejoch to samozrejme nemas, ale tie uz su coraz castejsie vytlacane prave kapacitnymi. V tomto vidim velku vyhodu minimalne tlacitiek na prijatie a zrusenie hovoru.
@martijn mam 2G, cize pokym to niekto neohaxuje tak si novy system neskusim. A pri tom nechapem naco toto obmedzenie, ked co sa tyka procesru a pamate nie je medzi 2G a 3G ziaden rozdiel.
Pokym developer explicitne nepovie, ze tato aplikacia ma bezat na pozadi, tak sice na pozadi bude "bezat", ale ako nahle z nej spravis background proces, tak sa ulozi do sleep modu a na pozadi sice je, ale vobec nebezi. Toto ma od multitaskingu daleko.
Dalsia vec je vypinanie aplikacie. Musis podrzat ikonku ako ked ides na ploche menit ich poradie a zavriet ju kliknutim na X. Podla mna uplne otrasne riesenie.
@tommyhot ak si dobre pamatam tak prve dva systemy boli aj na 1 a aj na 3g iphony. No a to obmedzenie neni asi nic ine len marketingovy tah ako prinutit ludi kupin dalsi iPhone na ktorom im uz iOS4 pobezi.
Pravdu povediac cudoval som sa ked iPhone vydal system a bol aj na prvy model kedze ostatni vyrobcovia to robia tak ze ak vydaju novy OS tak si musis kupit aj novy telefon.
@tommyhot tak isto. myslim ze na jeden model uz je ohlaseny v poradi 2 alebo treti novy system ...
ale Nokia to tak robi... co novy symbian to novy mobil pricom sa stale obranuju ze v nich je iny HW (ale nezda sa mi zeby v kazdom novom mobeli bol novy HW)
Hlasujem za HD2, pretože ten Apple software a celý jeho systém práce s PC mi už lezie krkom, celý iTunes nech ide dakam, keby som za to nebral peniaze ani to nerobím...
Sakra, ludia, co mate setci s tym ubohym ajfonom? Je to jeden z najhorsich dotykovych telefnov, a akym som doteraz robil (a ten itunes a celkovo synchronizacia s pc... no konec ). Na HD2 sa nechyta ani zdaleka . Hardwarovo je HD2 2krat vykonnejsi a podla recenzii je vo vsetkom priblizne 10krat lepsi nez ubohy ajfon 3GS . Ak chcete cakat na ajfon 4, tiez je to strata penazi, pretoze ten ma hw priblizne jak ma teraz HD2. Ked vyjde HD3, ten ma uz hw zas na vyssom leveli (1,5GHz procak, 1024MB RAM aj ROM, 1200x900 rozlisenie, 4,5"" displej) a nemyslim si, ze cena bude vyssia nez ajfon 4 . Ved este stale je myslim 3GS drahsi nez HD2 . A WM... Neviem, aky s tym maju vsetci problem. Ze zamrza? Mne zamrzol za cely cas, co ho mam, mozno 2 az 3krat. Ze sa blbo ovlada prstami? SOMARINA. Mne sa ovlada vyborne, prostredie HTC sense je intuitivne a dobre ovladatelne a jednoduche. Navyse WM 7.0 (ktory, myslim, bude mat HD3) je velky krok vpred a odvazujem sa povedat, ze je to mozno v sucasnosti najlepsi mobilny OS.
pokial ajfon nebude mat uplne zakladne a trivialne veci (ako napriklad dorucenka sms) tak je to pre mna nula. keci o krasnom displayi, gulatych tvaroch su pre mna nic, je to telefon hlavne, ze?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
poooooo
znaaaaaam
lebo feri sa pytal petka a ty si sa pytal feriho, tak ja som sa chcela spytat teba
@majo pretoze HTC ma vykonnejsi HW nez vacsina telefonov, v pripade androidov 2.1 podla mna aj najlepsi OS (synchronizacia, praca s file systemom atd), funkcny bluetooth narozdiel od iPhonu (ine telefony naschval nespominam, kedze HTC a iPhone su imho top), relativne velke rozlisenia, v dnesnej dobe, kapacitne displeje rovnajuce sa iPhonu (akurat so spominanym vacsim rozlisenim), hardwarove tlacitka minimalne na prijatie a zrusenie hovoru, kvalitnejsie fotaky aj co sa tyka fotenia aj nahravania videa, moznost vymeny baterky bez pouzitia pajkovacky, pamatove karty atd atd.. Podla mna HTC s Androidom je iPhone killer.
Hlavne v pripade iPhone 4 som sklamany, ze tam nie su dalsie hardwarove tlacitka a apple znova vsadil na jednoduchost (ja to volam primitivnost) ovladania.
@tommyhot novy iPhone 4 ma 5Mpx fotak s natacanim HD videa. kvalitou sa aj tak nevyrovna digitalnej zrkadlovke takze fotaky su v mobiloch skor len pre image...
novy iOS4 podporuje tiez multitasking (viac aplikacii spustenych naraz). ako Windows Phone. a hlavne ovladanie a stabilita systemu.
WM nikdy nebol stavany na ovladanie prstami. a HTC a samsung do neho narvali prostredia ktore maju pomoct ovladat WM prstami ale stale to nie je ono. dufajme ze to zachrani WM7
Dalsim riesenim by mohol byt telefon z androidom... velmi podobne iPhone
A Hardvarove tacidla. naco su ti pri dotykovom displaji ??? Mam HTC TP2. ktory ma tlacidla na prijatie/zlozenie, back, start menu... a takmer nikdy ich nepouzivam. Vinimkou je akurat HW QWERTY klavesnica a tlacidla ovladania hlasitosti.
Multitasking? Videl si ako funguje? Podla mna je to parodia na ozajstny multitasking.
Ja nehovorim o HTC s WM, ale o HTC s Androidom WM mam sice celkom rad, ale vadi mi tam UI, tak ako si spominal.
Na to su mi HW tlacitka, ze ked mas kapacitny displej a mas na displeji zaschnuty pot, alebo je vonku mrte zima, tak s iPhonom si akurat vytries prdel a nie zdvyhnes hovor pri rezistivnych displejoch to samozrejme nemas, ale tie uz su coraz castejsie vytlacane prave kapacitnymi. V tomto vidim velku vyhodu minimalne tlacitiek na prijatie a zrusenie hovoru.
iOS4 sa uz da tahat takze ak mas 3GS tak mozes skusat
tiez ma zaujima multitasking, lebo pridat do systemu mulitasking a ponechat ho rovnako rychlym zase neni az take jednoduche...
Pokym developer explicitne nepovie, ze tato aplikacia ma bezat na pozadi, tak sice na pozadi bude "bezat", ale ako nahle z nej spravis background proces, tak sa ulozi do sleep modu a na pozadi sice je, ale vobec nebezi. Toto ma od multitaskingu daleko.
Dalsia vec je vypinanie aplikacie. Musis podrzat ikonku ako ked ides na ploche menit ich poradie a zavriet ju kliknutim na X. Podla mna uplne otrasne riesenie.
Pravdu povediac cudoval som sa ked iPhone vydal system a bol aj na prvy model kedze ostatni vyrobcovia to robia tak ze ak vydaju novy OS tak si musis kupit aj novy telefon.
ale Nokia to tak robi... co novy symbian to novy mobil pricom sa stale obranuju ze v nich je iny HW (ale nezda sa mi zeby v kazdom novom mobeli bol novy HW)
parametrovo je 2x vykonnejsi ako iphone...