Každému na ľúbi niečo iné, preto ti aní mi nemôže vybrať notebook. Ale medzi tie obľúbené značky patria Asus-i, Lenovo, Sony Vaio... Toto všetko samozrejme nájdeš aj sama keď si zapneš google ... A ja osobne by som si vybrala skôr ultrabook alebo macbook
@veroniques ak aj jej rodicia maju majetkovy nadstandard, tak preco by jej ho nekupili? len tak z principu?
ani ja nedostavam vsetko, co si vypytam (vlastne hej, dostanem, lebo uz som sa naucila, co si nemam pytat), ale na uzitocne veci mi daju. a nevidim na tom nic zle, aj ak je to cenovy nadstandard, lebo moji rodicia vedia, kolko si mozu dovolit minut.
@veroniques mne len pride hlupe niekoho sudit na zaklade toho, ze sa vyjadril, ze nejake nadstandardne notebooky (vo fore o najlepsich notebookoch) su lepsie, ako tie "priemerne"
@veroniques a tak radšej nadštandardný ktorý aj niečo vydrží. mať notebook stále pokazený/zamrznutý, s vymazávajúcimi sa údajmi a po každom náznaku drsnejšieho zaobchádzania v oprave a po dvoch rokoch šetriť na nový (ktorý rodičia už možno nezaplatia) neni nič moc,
@veroniques nabudúce ma skús aj označiť keď na niečo reaguješ .... A podľa toho do kedy zarobiť. Momentálne ho nepotrebujem ale raz budem a stanovila som si sama v svojich cieľoch a snoch, do kedy ho chcem. A predstav si že som schopná si naň sama zarobiť a nemám žiadnych zazobanych rodičov skôr naopak. Toď vše k tvojmu komentu.
@patricino nejde tu o svedomie. Mne je tiez blbe, ak mi musi mama platit najom a chcem byt financne nezavisly od nich. Ale ak raz nenajdem brigadu/mam debilny rozvrh alebo nieco potrebujem, tak mi to kupia. Ale na druhej strane s tym, ze aspon polovicu danej veci (ak je to 500+€) si splatim sam. Co je tak raz za 4-5 roko .
V neposlednom rade, @hoperpohroma to pochopila spravne.
@momina223 v tom prípade super prístup a držím ti palce
@burble ale ved neexistujú len dva extrémy.. ked chceš ntb, ktorý ti niečo vydrží, nemáš na výber len z tých najdrahších.. vela záleží aj od prístupu a taký priemerný ntb okolo 400-500 éčiek je úplne postačujúci.. pre teenagera, ktorý je závislý od rodičov.
Tým som nechcela povedať, aby si tu zakladatelka nekúpila nič drahšie, podla toho ako položila otázku, financii má dosť.
Chcela som vysvetliť moju reakciu ale ja už nebudem nič hovoriť lebo vidím ako sa tu nafukujú veci a ide sa do extremov viď @21
@trdelniiiq no ja som tu riešil vec akou je notebook a podobne vecí bez ktorých sa dá žiť (nepotrebuješ supermašinu) ona tu vytiahla husle a neviem čo čiže vôbec nechápala moje reakcie... ja som študoval na strednej grafiku a robil som to na starej mašine nebol to na úkor kvality ale mojej pohodlnosti
Je to sice väčší 15,6 palcový notebook, ale jeho displej má 1920x1080 rozlíšenie (čo je 2x väčšie než trápnych 1366x768, čo pchajú výrobcovia do notebookov, takže raster je menej viditeľný a bude sa ti zmestiť na obrazovku viac položiek)...
Procesor Intel Core i5-3230 (dvojjadro, 2,6 GHz, s podporou Virtualizácie) sa rozhodne za svoj výkon nemusí hanbiť , 4 GB ram je dnes už priemer, no postačí (a neskôr si môžeš dokúpiť)
A má 7200 otáčkový disk ... takže pomalých reakcií sa báť nemusíš
NVIDIA GeForce GT740 výkonovo postačí na ,,ľahšie'' hranie
Samozrejmosťou sú 2x USB 3.0 porty, 1x USB 2.0 porty a o WiFi a inej konektivite myslím, že písať nemusím ..
A čo je hlavné, je to rada ThinkPad, takže by mal aj niečo vydržať... Má pevné šasi .
Ak chceš menší 13,3 '' notebook, bral by som Dell Vostro
Dell, už len kvôli ich NBD záruke + sú to kvalitné stroje
@patricia1212 Tak potom ber ten Dell ... Je to kvalitný notebook od dobrej značky s dobrou kvalitou spracovania ... Škoda sice toho displeja, no dá sa to zniesť
Navyše otázka znela, aký by ste si vybrali notebook keby ste si mohli hocijaký vybrať.. tak čo mala povedať že by si vybrala nejaký za 300e? Tiež by som odpovedala Macbook.. -.-
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
uz radsej nejaky smiesny netbook na poznamky
ale mam ho len na birdzi
ani ja nedostavam vsetko, co si vypytam (vlastne hej, dostanem, lebo uz som sa naucila, co si nemam pytat), ale na uzitocne veci mi daju. a nevidim na tom nic zle, aj ak je to cenovy nadstandard, lebo moji rodicia vedia, kolko si mozu dovolit minut.
Rozpísala by som sa ale nemá to cenu, pretože v tomto sa proste nezhodneme a na výmenu názorov nemám chuť ani čas.. a ani to nepatrí do tohto fora.
Pekný deň.
Staci tu povedat, ze ti rodicia nieco kupili/platia privat a hned si nesamostatny vyciciavac a vyzierka rodicov.
(celoslovenske kolo soc)
a ak sa mam venovat hudbe, potrebujem hudobne nastroje, s piskanim toho moc nenacarujem
(niekolkokrat celoslovenske sutaze s huslami, prve husle vo viacerych suboroch)
mozno sa ty v nicom takom neangazujes. ale ja popri troch hodinach dochadzania NEMAM KEDY zarabat sama na seba.
V neposlednom rade, @hoperpohroma to pochopila spravne.
@burble ale ved neexistujú len dva extrémy.. ked chceš ntb, ktorý ti niečo vydrží, nemáš na výber len z tých najdrahších.. vela záleží aj od prístupu a taký priemerný ntb okolo 400-500 éčiek je úplne postačujúci.. pre teenagera, ktorý je závislý od rodičov.
Tým som nechcela povedať, aby si tu zakladatelka nekúpila nič drahšie, podla toho ako položila otázku, financii má dosť.
Chcela som vysvetliť moju reakciu ale ja už nebudem nič hovoriť lebo vidím ako sa tu nafukujú veci a ide sa do extremov viď @21
Ja by som za tie peniaze zobral toto : » www.alza.sk/lenovo-thinkpad...
Je to sice väčší 15,6 palcový notebook, ale jeho displej má 1920x1080 rozlíšenie (čo je 2x väčšie než trápnych 1366x768, čo pchajú výrobcovia do notebookov, takže raster je menej viditeľný a bude sa ti zmestiť na obrazovku viac položiek)...
Procesor Intel Core i5-3230 (dvojjadro, 2,6 GHz, s podporou Virtualizácie) sa rozhodne za svoj výkon nemusí hanbiť , 4 GB ram je dnes už priemer, no postačí (a neskôr si môžeš dokúpiť)
A má 7200 otáčkový disk ... takže pomalých reakcií sa báť nemusíš
NVIDIA GeForce GT740 výkonovo postačí na ,,ľahšie'' hranie
Samozrejmosťou sú 2x USB 3.0 porty, 1x USB 2.0 porty a o WiFi a inej konektivite myslím, že písať nemusím ..
A čo je hlavné, je to rada ThinkPad, takže by mal aj niečo vydržať... Má pevné šasi .
Ak chceš menší 13,3 '' notebook, bral by som Dell Vostro
Dell, už len kvôli ich NBD záruke + sú to kvalitné stroje
Napríklad tento : » www.alza.sk/dell-vostro-356...
Len škoda toho nízkeho rozlíšenia ... Možno v inom obchode nájdeš aj konfiguráciu s lepším displejom
badum tsss