@n0win0u Akože 1366x768 na 15,6 '' uhlopriečku je výsmech .... DPI je sotva 100, raster je viditeľný, málo položiek sa zmestí na obrazovku a to rozlíšenie nie je moc vhodné pre prácu ...
Ak chce na tom seriózne robiť a nie len búšiť do klávesnice pre hraní hier, odporúčam rozlíšenie displej aspoň 1600x900 a vyššie ...
@77hanes77 pre nejaku graficku pracu nie je vhodny takmer ziaden notas a nepredpokladam, ze tento uzivatel bude makat na pol gigovych PSDckach alebo co. vyssie ako pisal etelar rozdiel medzi tym rastrom nie je taky horibilny
nikdy, podotykam NIKDY by som si nekupil 17 palcovy notebook. taku harku nikto nebude chciet zosebou nosit. radsej 15 pacovy a k nemaju nejaky pekny externy monitor ak uz to chce mat clovek aj ako staticku stanicu na pracu.
Otvori si napr. Word, alebo nejakú webovú stránku na notebooku s 1366x768 a na 1600x900 .... Pri 1366x768 musíš dosť scrollovať a menej položiek sa ti zmestí na obrazovku
Ja osobne by som notebook s 1366x768 nechce ... Keď už tak 1920x1080, no tie sú cenovo inde.... Predsa len, väčšie rozlíšenie = väčší užívateľský komfort, zmestí sa viac položiek na obrazovku a raster je priateľnejší ..
@n0win0u nemal no, mam 13 a I love it a ku nej 24 monitor. Proste zmysel notebooku je prenositelnost, alebo aspon ja to tak beriem no ale je pravda ze kazdy ma ine potreby
BTW. Máš to za jedno, aký notebook si vyberieš, ten 15'' model je prenosnejší, no má svoje výhody/nevýhody popísané vyššie .... 17'' notebook je skôr len na príležitostné prenášanie, no zas ponúkne väčší komfort pri práci
wtf ze pravda sa tazko pocuva? hore napriklad piseme ze raster je rovnaky, tu pises ze ta 17ka ho ma prijatelnejsi
inac ked mas 1920 miesto 1366 rovnakych rozmerov neznamena to ze sa ti na displej zmesti nutne viac veci o__O akurat ich tam vies napchat viacej a sice budu male ale stale fajn vykreslene
@etelnair Pokiaľ nemáš nastavené veľké DPI, na obrazovku sa ti bude zmestiť viac objektov pri 1920x1080 oproti 1366x768 ... Momentálne sa bavíme o tej istej uhlopriečke.
A na prácu skôr s pomerom strán 16:10 - 1920x1200 alebo rovno Retiny , no len tie sú cenovo inde.
No 1366x768 je nič iné, len roztiahnuté XGA (1024x768) , čiže WXGA
@etelnair ... Toto sú sice obrázky z netu, no pozri sa, aký je priestor pri 1920x1080 a aký pri 1366x768 ... samozrejme ikony sú nastavené na normál a DPI taktiež
Btw. Aby si nepovedal, zajtra ti urobím screen z môjho PC pri takom a takom rozlíšení.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Ten druhý 17,3 '' ... väčší displej s väčším rozlíšením a mierne výkonnejší procesor
@anonym0000 Pozri si Benchmarky ...
preto som si myslel ze bude lacnejsi. mensi display, mensia cena...
mozno ten procak stoji vise?!?
@77hanes77 co je zle na tom rozliseni ? O_o
hram hram a zrazu ma pali ruka externu klavesu tiez nemam ofc xD
Ak chce na tom seriózne robiť a nie len búšiť do klávesnice pre hraní hier, odporúčam rozlíšenie displej aspoň 1600x900 a vyššie ...
ja rozmyslam, ze si kupim stlaceny a otvorim ho, myslim, ze uz je aj tak out zo zaruky lebo to tam bude urcite zazrane, na intraku sa prasilo ako pica
az take strasne to nie je
@gukol potom ten notas da dokopy uz len zajkousko so svojimi modlitbami
Otvori si napr. Word, alebo nejakú webovú stránku na notebooku s 1366x768 a na 1600x900 .... Pri 1366x768 musíš dosť scrollovať a menej položiek sa ti zmestí na obrazovku
Ja osobne by som notebook s 1366x768 nechce ... Keď už tak 1920x1080, no tie sú cenovo inde.... Predsa len, väčšie rozlíšenie = väčší užívateľský komfort, zmestí sa viac položiek na obrazovku a raster je priateľnejší ..
navyse ak typek kupi ten mensi, tak mu vyjdu love na externy monas dobry. na "prenosy" mu to stacit bude
ako jasne, ze uzivatelsky komfort a blablabla
to keby takto si vybera, tak si musi vybrat nejaky alienware nadupany za 4k, lebo komfort.
BTW. Máš to za jedno, aký notebook si vyberieš, ten 15'' model je prenosnejší, no má svoje výhody/nevýhody popísané vyššie .... 17'' notebook je skôr len na príležitostné prenášanie, no zas ponúkne väčší komfort pri práci
@anonym0000
keby musim 17" tahat niekam tak ma asi drbne, to sa da vlastne nosit len v takej ikea taske, ne?
to, ze lahsi a mensi notebook je prenosnejsi by si domyslela aj trenovana opica..
anonym mas tu popisaneho toho dost, rozhodnes sa v pohode si myslim
inac ked mas 1920 miesto 1366 rovnakych rozmerov neznamena to ze sa ti na displej zmesti nutne viac veci o__O akurat ich tam vies napchat viacej a sice budu male ale stale fajn vykreslene
@majo Pri 13'' modeli to nie je až také hrozné ...
inac dik za odpovede..
A na prácu skôr s pomerom strán 16:10 - 1920x1200 alebo rovno Retiny , no len tie sú cenovo inde.
No 1366x768 je nič iné, len roztiahnuté XGA (1024x768) , čiže WXGA
Btw. Aby si nepovedal, zajtra ti urobím screen z môjho PC pri takom a takom rozlíšení.
1366x768
1920x1080