no.....mal som Linux asi tak dva roky dozadu.....bol dobrý, len mal jednu nevýhodu.....nenašiel som všetky programy, ktoré boli pod Windowsom......ale inak bol dobrý
Btw. keby niečo z W., tak XP jednoznačne.....a hlavne, nech budeš mať akýkoľvek OS od W., vypni si automatické aktualizácie
@dee99 XPcko bol skvely system ale ma jednu obrovsku chybu,podporuje maximalne Direkt X 9.0c a ten je na dnesne hry uz moc stary-takze ci chces ci nechces musi to byt Win7 ..
inak aj pre mna to bol jediny dovod vymenit XPcko za Win7 tiez som bol s nim spokojny
@dee99 tebe možno XP stačí, ale to by si ho vážne odporučil aj niekomu inému? Ja teda nevidím moc výhod xpčka a neviem ktorý človek by si dobrovoľne teraz nainštaloval XP
XPčko bolo dobré, ale 7 je momentálne asi najlepšia. Ak sa ti chce hrať s linuxom, nie je to zlá voľba, nemusíš sa toľko obávať vírusov, ale linux je skôr pre pokročilejších užívateľov. Na tvojom mieste by som šiel do sedmičky, s osmičkou budeš mať celkom nervy. Je pekná, je zaujímavá, ale to je asi tak všetko. Osmička na notebook fakt nie (viem o čom hovorím, mám ju na notebooku
@nikisweet Záleží najmä aký máš PC ... Ak máš starší (napr. P4 ) tam odporúčam XP .... Ak máš novšie PC tak Windows 7 , popripade ak si zvykneš na Metro tak Windows 8
@smajdalf preco nervy? za to ze ma metro ktore sa da vypnut a nahradit startom? sice len softom tretej strany ale ide to...inak je win8 rychlejsi, stabilnejsi a za pol roka pouzivania mi ani raz nevyhodil bsod co win7 robil pravidelne..a mam ho jak na pc tak na notase...takze nevidim dovod v tejto dobe instalovat este win7...
@wewo ja ten prehlad mam a linux by som urcite neodporucal....
mam ubuntu, sice mam aj dualboot ale win nezapinam dobrovolne, akurat finalne upravy diplomky som tam robila... na ostatne mi staci wine a absolutne nie som nejaky pokrocilejsi uzivatel... takze neviem co s tym kazdy ma, ze je to pre pokrocilejsich. uz mam takto linux dva roky a som spokojna. jedine "akoze pokrocile" bola instalacia ovladacov na wifi antenu externu ale pokial clovek ma nejaku tu PC gramotnost tak zvladne prepisat par prikazov a vygooglit si ich takisto... nemrzne, nepada, nepotrebujem antivir...
ja som sa ho nechcel vzdat ani za nic,ale mne sa zda ze uz prestali alebo v dohladnej dobe prestanu vydavat updaty pre XPcko a to tiez njeje dvakrat dobre bo nebude uz taky bezpecny...
Mam win. XP kvoli mame aj 7. Sedmicku odporucam, ale tam uz treba mat kompatibilne programy, za to spusti novsie hry s obsahom directX 10 a vyssie. Nvm sice na co to chces vyuzivat, ale ked casual- xp staci, ak hry (novsie)- win. 7. Win.8 uz nema nic spolocne s windowsom 7.
@midnightlady ubuntu mam aj ja, resp mal som. celkom sa mi pacil ale na kazdodenne pouzivanie by som to nechcel..win8 mi tak isto nemrzne a nepada takze som spokojny
a ten nazor ze pre pokocilejsich? je to blbost aj podla mna...skor je urceny malej skupinke ludi co nemozu vystat windows
@kosmiklove tak, bol som zvyknutý že cez štart sa dostanem ku všetkému bez problémov, bez nejakého náročného hľadania, ale pri win8 to nie je také jednoduché. Nepovedal som že nie je dobrý, je super podľa mňa, ale na tablet. Na notebook nie.
@kosmiklove nie ze by som nemohla vystat windows, ale win 7 mi do mojho teraz uz 5 rocneho asus eee nebol odporucany, tak som skusila linux, ten sa mi zapacil a tak som pri nom ostala
imho dolezite je aj to ze pre kazdeho je "kazdodenne pouzivanie" nieco ine. u mna je to net, pozeranie filmov, nejake to pisanie, robenie prezentacii a obcasna uprava fotiek. a na to mi linux staci... a to by si mal kazdy zvazit pri vybere OS
@smajdalf no to chapem...zo zaciatku som si aj ja nemohol zvyknut na to ze tam ten start neni a hladal som kde mozem najst napr prikazovy riadok...ale zvykol som si a win7 by som uz si neinstaloval...
metro sa mi celkom paci, s nadstavbou windows blue to bude este zaujimavejsie..vo win8 stai ked v metre kliknes pravym tlacitkom mysy a dole v ponuke sa ti objavi tlacitko vsetky aplikacie...tam sa ti to zobrazi podobne ako bolo v starte...alebo v desktope ked kliknes pravym do laveho spodneho rohu (tam kde bol kedysi start) tak sa ti objavi okienko a mozes odtial spustit "spustit" alebo vyhladavanie, prikazovy riadok, ovladacie panely atd atd takze pohoda...
jedine co troska neporiesili je komplikovane vypinanie...ale da sa dat odkaz na plochu pre piame vypnutie takze pohoda...
@midnightlady aha takze tak...to bol zase nejaky "profik" co ti toto neodporucal...ja mam tiez netbook ale od aceru...tiez moze byt tak stary...povodne tam bol win xp...mal som tam aj win7 a ist to iste...dokonca sa aj predavaju s win7 ale starterom ktory je schvalne osekany o niektore funkcie a hlavne tam zrusili aero ktore je dost narocne tak aby to slapalo v pohode na netbookoch...taky notas ma brasko a ja som si do svojeho skusil dat win7 ultimate so vsetkym co to obsahuje a islo to o poznanie pomalsie...teraz mam v nom win8 a musim povedat ze tam slape VYBORNE..takze ak by si sa tam chcela vratit k winu tak win8 odporucam potom programikom "Classic Shell" nahradis metro startom a hotovo
kazdodenne pouzivanie je pre mna to iste ako u teba...len s tym rozdielom ze hram aj hry na co je linux maximalne nevhodny..
Strašne dlho som si na neho zvykala keď mi prišiel, dokonca mi to bolo spočiatku akési nesympatické a bez toho aby som si to nejak uvedomovala, som radšej spočiatku používala, starý noťas až kým mi môj chlap nepovedal, že či mi šibe a načo som si ho teda kupovala....
No a nepáči sa mi napr. keď mám zapnutý skype tak buď musím celé tie okna prepínat a vtedy akoby sa vôbec nerefreshoval a aj 5 minút mi nechodia správy a potom mi prídu naraz....alebo si ho musím pretiahnuť na pravú stranu obrazovky a tým sa mi zmenší celá ostatná plocha.
Ako ja nehovorím, že to je celkom komplet zlé. Možno ak by som sa vedela pohrať s tými nastaveniami a prispôsobiť si to by to bolo fajn, len ja neviem ako... Dokonca som si musela hľadať na nete ako vôbec odinštalovať nejaký program lebo tu je to inak...všetko je inak....
@yeya porozumel...ale nechapem preco pouzivas metro verziu skype ked sa mozes prepnut na pracovnu plochu a nainstalovat si klasicky skype? ved ked sa prepnes do pracovnej plochy tak to mas ako normalny windows, metro pouzivat nemusis...to si o tom nevedela? tebe asi fakt sibe
@kosmiklove vedela ta ale neviem, keď to tam bolo, tak som myslela, že to je dobré ale není, ani náhodou.... budem to musieť spraviť lebo ma to hrozne serie
@kosmiklove je to jak metrovy kolac, win. 8 by mal byt na mobile, tu mi to nevadi . A uz 8 podporuje novsie a novsie programy, ktore zaberaju velku kapacitu, preto pohodlna je 7 forever .
@dannyd14 mam ho aj v telefone...ale to co si napisal "8 podporuje novsie a novsie programy, ktore zaberaju velku kapacitu, preto pohodlna je 7" je totalne odveci kokotina
@dannyd14 to je ale zalezitost samotnych softov a toho ze vyvoj ide stale dopredu a su tam pridane nove a nove funkcie...s win8 to nic nema...vsetko toto ti pojde aj na win7...
@dannyd14 v konecnom dosledku je pravda ze win8 je rychlejsi, stabilnejsi a menej narocny z coho vypliva ze je lepsi...takze nazor ze nove softy zaberaju viac miesta a preto ti staci win7 je nepochopitelna kokotina
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
XP alebo Win 7
Btw. keby niečo z W., tak XP jednoznačne.....a hlavne, nech budeš mať akýkoľvek OS od W., vypni si automatické aktualizácie
inak aj pre mna to bol jediny dovod vymenit XPcko za Win7 tiez som bol s nim spokojny
@wewo ja ten prehlad mam a linux by som urcite neodporucal....
ja som sa ho nechcel vzdat ani za nic,ale mne sa zda ze uz prestali alebo v dohladnej dobe prestanu vydavat updaty pre XPcko a to tiez njeje dvakrat dobre bo nebude uz taky bezpecny...
a ten nazor ze pre pokocilejsich? je to blbost aj podla mna...skor je urceny malej skupinke ludi co nemozu vystat windows
imho dolezite je aj to ze pre kazdeho je "kazdodenne pouzivanie" nieco ine. u mna je to net, pozeranie filmov, nejake to pisanie, robenie prezentacii a obcasna uprava fotiek. a na to mi linux staci... a to by si mal kazdy zvazit pri vybere OS
metro sa mi celkom paci, s nadstavbou windows blue to bude este zaujimavejsie..vo win8 stai ked v metre kliknes pravym tlacitkom mysy a dole v ponuke sa ti objavi tlacitko vsetky aplikacie...tam sa ti to zobrazi podobne ako bolo v starte...alebo v desktope ked kliknes pravym do laveho spodneho rohu (tam kde bol kedysi start) tak sa ti objavi okienko a mozes odtial spustit "spustit" alebo vyhladavanie, prikazovy riadok, ovladacie panely atd atd takze pohoda...
jedine co troska neporiesili je komplikovane vypinanie...ale da sa dat odkaz na plochu pre piame vypnutie takze pohoda...
kazdodenne pouzivanie je pre mna to iste ako u teba...len s tym rozdielom ze hram aj hry na co je linux maximalne nevhodny..
@wewo ubersexy pozeraju na mna zvacsa ako na zvlastne zvieratko uz len preto ze rozlisujem OS...
Strašne dlho som si na neho zvykala keď mi prišiel, dokonca mi to bolo spočiatku akési nesympatické a bez toho aby som si to nejak uvedomovala, som radšej spočiatku používala, starý noťas až kým mi môj chlap nepovedal, že či mi šibe a načo som si ho teda kupovala....
No a nepáči sa mi napr. keď mám zapnutý skype tak buď musím celé tie okna prepínat a vtedy akoby sa vôbec nerefreshoval a aj 5 minút mi nechodia správy a potom mi prídu naraz....alebo si ho musím pretiahnuť na pravú stranu obrazovky a tým sa mi zmenší celá ostatná plocha.
Ako ja nehovorím, že to je celkom komplet zlé. Možno ak by som sa vedela pohrať s tými nastaveniami a prispôsobiť si to by to bolo fajn, len ja neviem ako... Dokonca som si musela hľadať na nete ako vôbec odinštalovať nejaký program lebo tu je to inak...všetko je inak....
Neviem či si porozumel, ale snáď áno