No jedno lepšie jak druhé.....ja by som si nevybrala ani jedno...s nokiami mám len samé zlé skúsenosti a Sony keďže má android tak ....... ale zas vždy lepšie jak htc i ked je to na tom istom ....ale tak keď sa na to kuknem tak viac sa mi pozdáva z tých dvoch asi tá nokia....
@kosmiklove to je uz individualne kto co preferuje, ja som uz zvyknuty na Android a neviem si predstaviť prechod na WP..ale nehovorim ze by to bol zly OS, to vobec, len som zvyknuty na Android a iste veci by mi chybali, hlavne ohladom aplikacii
@smartboy ja som bol zvyknuty zase sa symbian ktory bol hodne podobny androidu akurat mal horsie moznosti prisposobenia (teda ani nie len sa taketo zmeny tazsie aplikovali) a chybalo tam hodne modernych aplikacii...po jeho skonceni som vahal si zobrat dalsi samsung s androidom (kedze mam dve sim karty a tym padom aj dva telefony a jeden samsung uz vlastnim) alebo skusit nokiu s wp ktora mi ponukne navyse super fotak, navigaciu zadarmo + par dalsich vychytavok...riskol som to s nokiou a vuala..bol som milo prekvapeny a fakt je to super system ktoremu nic nechyba (mne osobne iba filtrovanie hovorov a sms ale to planuju spravit takze pohoda) a navyse je to radost pouzivat kdezto praca s androidom je cisty porod android mam uz skor len na zabavu aj prehladanie internetu je na 7 palcovom tabletofone o poznanie horsie cez aky kolvek prehliadac ako na wp cez IE10
@77hanes77 teraz sa nebavime o tom na jakom jadre je postaveny android a symbian ale UI a ich celkove ovladanie su hodne podobne hlavne ked porovnas android s poslednou verziou symbian belle
@bluepanter ja pouzivam obidve a ked budem v buducnosti kupovat dalsi telefon tak to bude jednoznacne s wp
jj ovlada sa podobne...hlavne hodne podobne tomu ako ma spravene samsung...home tlacitko je hardwerove ktore ked podrzis otvori sa ti task manager...tlacitko späť je v lavom dolnom rohu (na obrazovke) ktore funguje aj ako vstup do menu hlavne ked si na homescreene, stredne tlacitko je dial pad a prave su volby..nieco ako podobne ako bolo na androide 2.3.5
@77hanes77 stary android mal bud hw tlacidla alebo senzorove tlacidla...novy ma uz len virtualne na displayi tak isto ako symbian...akurat samsung odstranil tu spodnu listu a miesto nej ma jedno hw a dve senzorove tlacitka
@kosmiklove Tieto 3G tablety, z ktorých sa dá aj volať sa mi páčia
Len osobne si neviem predstaviť chodiť s plackou na hlave A handsfree ani káblovy headset ja osobne pri telefonovaní nepoužívam .. .Neviem si na to zvyknúť
@77hanes77 mne sa to tiez paci..hlavne preto ze to je vacsie ako telefon a pritom to ma funkcie jak tabletu tak telefonu...konkretne toto je este vacsie ako galaxy note 2 ale ako hlavy telefon pouzivam nokiu lumiu 2...toto mam len na na zabavu + udrzujem v tom druhu sim kartu, nejsom odkazany len na net cez wifi a pripade potreby sa da z toho zavolat alebo poslat sms
@kosmiklove O čom je 920? Rozmýšľam o Windows Phone, len štve ma, že to nemá takú populárnosť u vývojárov, ako má Android .. veľa vecí by mi asi chýbalo
@77hanes77 to vobec nevadi ze nema...pomalicky ale urcite rastie...je to len tym ze android je priliz popularny na to aby ho dobehol nejaky konkurencny OS...takze to chce len cas...android bol na tom DALEKO horsie ked bol taky mlady ako je teraz wp...
co konkretne by ti tam chybalo? ja som nahodou spokojny
Adobe Reader - je jak origos od adobe tak od microsoftu pdf reader
Budik - to je snad samozrejmost...ma vsetko co sa od budiku ocakava ale Alarm Clock Extreme nepoznam takze neviem porovnat...
Nejaký rozbalovač - samozrejme existuje..
CG Transit - nokia transit po novom uz here transit..ale pouzivam mobilnu verziu m.cp.sk
Color Note - tych je plna prdel...pouzivam pin notes ale napr velmi dobry je origos od microsoftu one note
ČSFD - to neviem ci je aplikacia, tam chodim normalne cez web
Slovník - slovnikov je plna prdel...mam nejaky offline slovnik...ale aj slovnik od micrsoftu je GENIALNY preklada bud text ktory napises, alebo ti prelozi text na ktory namieris kamerou alebo ti dokaze prelozit hovorene slovo...bud online alebo si jednotlive jazyky stiahnes do telefonu a ide to aj online..
google drive a drop box - google samozrejme neni ale dropbox ano..mimo toho ale telefon spolupracuje hlavne so skydrive...automaticke zalohy sms, kontaktov, aplikacii, nastaveni, zaloha odfotenych fotiek a vsetko mozne...k comu mas potom pristup cez skydrive aplikaciu ktora je jak na android tak na windows a neviem kde este vsade...
google earth - samozreme neni...s google aplikaciami je na wp zatial problem
Facebook - tych je plna prdel a to doslova...dokonca wp ma plne integrovany fb v sebe, takze vsetkych ludi vidis v kontaktoch, mozes im rovno napisat, pozerat si ich nastenku fotky a vsetko...samozrejme si to mozes vyfiltrovat...nie kazdemu vyhovuje mat v kontaktoch najebanych vsetkych ludi...mimo toho ma plnu integraciu este yahoo, twitter a linkedin
Flash Player - ten bol aj moja poziadavka ale odkedy som zistil ze som ho vlastne nikdy nepouzil tak je zbytocny...youtube a facebook videa ale idu prehrat bez problemov (asi vdaka html5)
FM Rádio - zatial len cez net...lumie radio maju ale zatial neni na to aplikacia...bude o par dni v novej aktualizacii..
Galéria - ta je minimalne taka ako na androide + ukazuje mi tam aj albumy s facebooku (fotky sa samozrejme daku otvorit len ak si pripojeny k netu)
Gmail - je...normalne som si v uctoch pridal gmail a normalne to funguje bez problemov..
nejaký záznamník - tych je plna prdel...teda ak myslis diktafon..
office - robis si srandu? wp ma plnu podporu office word, excel, powerpoint, onenote, office 365, outlook, exchange..lepsi mobilny office NEEXISTUJE..taketo nieco nema ani android...
Shazam - samozrejme je..tak isto je aj soundhound ci ako sa to vola..
Skype - kedze skype patri microsoftu tak samozrejme je...dokonca plne integrovany v systeme..
Baterka - samozrejmost
navigacia - kedze je to nokia tak here maps + here drive...ostatne telefony s wp to budu mat tiez ale za poplatok
youtube - slape jak hodiny...jak v prehliadaci tak aplikacii je plna prdel...dokonca nativna aplikacia bude...vyvija su ms spolu s googlom..zatial len od ms aplikacia ako odkaz na webovu stranku
@77hanes77 kedy sa ms vykaslal na windows? symbian zrusili koli par veciam jedna vec je ze ma noveho riaditela ktorym je steven elop ktory je byvaly zamestnanec microsoftu...a za dalsie symbian skoncil len preto ze mal jeden velky problem..bol robeny len na jedno rozlisenie ktore bolo vo svojich casov naj...ale potom prisli hd displaye a tym padom by bolo treba symbian prerobit komplet od zakladov...
@77hanes77 jj su bezplatne kupil som si akurat amazing weather hd za 2eura a weather flow za 2 eura (aplikacii na pocasie je plno ale tieto som proste chcel), battery status za tusim 1,30 to funguje ale aj zadarmo len s reklamami, birthdays za euro, tiez funguje zadarmo s reklamami, network dashboard tusim za euro ale funguje az zadarmo a podobnych aplikacii je plno a par hier...inak 95% platenych aplikacii funguje zadarmo len su tam reklamy alebo na jednej appke som videl vodoznak ze to je free verzia...a u hier to funguje podobne...len ked chces zbierat body pre ten xbox ucet musis si tu hru kupit...inak aj z hier je uz celkom dobry vyber...vsetky angry birds, asphalty, final fantasy, mass effect, nfs hot pursuit, plants vs zombies, N.O.V.A. 3, modern combat 4, dark knight rises, amazing spiderman, assassins creed, mirrors edge atd atd...
rozhodne je z coho vyberat...vobec sa neda povedat ze by toho bolo v markete malo ako sa niekto stazuje ze je na wp malo aplikacii...ano je ich menej ako android ale nie malo
Nieco ine s Androidom, kamarat ma U a po novom update na 4.0.4 android mu phone seka... Nokia je zase mrtva vec v oblasti aplikacii a kazdy kto sa do toho kusok rozumie vie ze Android je buducnost programujem nanho, vidim jeho svetky potencialy aj negativne stranky a osobne to beriem ako som napisal
@dconan mrtva vec v oblasti aplikacii? kukni sa co som napisal vyssie prehodnot to co si prave napisal
to ze android je buducnost je dost odvazne tvrdenie hlavne ked uz je na trhu wp...zatial ma sice nizke predaje ale to je len otazka casu kedy si prerazi cestu..potom tu mame ios, blackberry a novinky ako tizen alebo firefox os a zabudol som na ubuntu..
@kosmiklove som lenivi to citat ale vidim aktualnu strategiu microsoftu a aj ked som ho mal stale rad tak proste ide teraz doprdele, maju dementne rozhodnutia a proste si pozri zastupenia windowsov na phonoch a anndroidov a ios a proste to musi byt kazdemu snad jasne ... ako nebudem sa hadat je to len moj nazor a cas uvidi
@dconan ty si pozri aké zastúpenie mal Android keď bol na trhu 2 roky a zistis ze win je na tom ďaleko lepšie...ci si myslis že nastane zlom a zrazu je win najpouzivanejsi os v telefonoch? Možno o par rokov..
@kosmiklove vnutit vsetkym pouzivatelom metro, rozdelit nastavenia windowsu, vynechat start a najhorsie je ze sa nevedia poucit a dat ludom co ludia chchu ale davaju im svoj hlupy napad. Android je uz vymakany system a furt sa nanom pracuje. Pracujem a programujem na Android kazdy jeden den a vidim v nom presny opak Windowsu, robia veci jednoducho, nemrhaju v aplikaciach priestorom. Ma proste vsetky predpoklady udrzat si presne take vysoke pozicie ako ma. microsoft napr neprejde na protokol google pre gmail myslim? Ani zahovno a kto nato doplati? Pouzivatelia Tu ide presne o ten princip ze Microsoft sa na teba vyserie len zeby zarobil, zato Android je free a zaraba sa na reklamach cize Google ide fakt o co najvacsie rozsirenie a spokojnost zakaznikov ktory budu nasledne kupovat aplikacie a klikat na reklamu
@dconan tak to uz si troska mimo a myslím že aj hodne prehanas...bavime sa tu o mobilnej verzii windowsu tak do toho netahaj desktopovy win...asi vieš o ňom veľké guľové keď si sa ohnal zrovna týmto...ale keď uz si to nacal...ms ma snahu spraviť jednotne prostredie pre pc a tablety..ked sa ti metro nepaci tak ho používať nemusis..a ak o tom este nevies...start sa do win8 vrati v aktualizacii 8.1...keby úplne srali na ľudí ako hovoris tak ho tam uz nevratia...a Google tiež neni úplne nevinný..to ale predpokladam ze vieš..
Mám Sony Xperia U a je v pohode....foťák fakt luxus na 5 mpx. ....ide ale o pamäť ak chceš filmy atd atd, tak ber Nokiu,.... Xperia tam má 4 GB či koľko iba na súbory....a vieš, že dnešné aplikácie zaberajú dosť veľa...a hlavne si rozmysli či chceš andorid alebo windows v mobile...inač by som bral Nokiu ak si náročnejší....ale pozeraj aj na cenu ja som kúpil svoju U za 100 € 3ojdňouvú a kamoš má tú Nokiu a je lepšia, čo ti budem klamať...ak nemáš problém s peniazmi, ber si hentú Nokiu, alebo inú xperiu v hodnote tej Nokii....Pčková je dobra
@kosmiklove hej vratili ho no supera presunie ma to toho drbnuteho metra ktore sa tam inac tlaci stale a furt a bez neho sa niektore veci ani nedaju nastavit, a okrem toho win 8.1 je samozrejem system na tablety takze ma to s mobilmy spolocne vela. no poviem ti tak mysli si co chces, zi si s WM ked si s nim spokojny o rok mi mozes napisat ze windows prevalcoval Android ked tak velmi chces ale ja viem ze sa to nestane
@dconan keď už ti to Metro tak vadi tak existujú aplikacie ktoré ti úplne zablokuju Metro a pridaju do listy plnohodnotný štart...a funguje to super...okrem toho win 8.1 samozrejme neni len na tablety ale aj pc...a tablet s metrom a desktopovym rozhranim je oveľa zaujimavrjsi ako Android tablet...mimochodom vsetko sa dá bez metra nastaviť tak isto ako vo win7...a win8 ma s mobilmi spolocne maximálne tak jadro..prostredie je úplne iné...a kto tu hovorí ze za rok win prevalcuje Android? na pc bol a vždy bude najrozsirenejsi Windows...a je len otázka času kedy ho pretlacia aj na tablety a telefóny...samozrejme to bude ale trvať niekoľko rokov...nie rok...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Android je distribúcia Linuxu (a ako každý Linux, beží na Unix kernely, rovnako ako Mac OS
Symbián má svoj vlastný kernel EKA2 , ktorý nemá nič spoločné s Unixom
A aj čo sa týka UI sú oba systémy rozdielne ...
hoci rád by som vyskúšal niekedy aspoň na pár mesiacov nejaký WP telefón
@bluepanter ja pouzivam obidve a ked budem v buducnosti kupovat dalsi telefon tak to bude jednoznacne s wp
A ináč, chceš mi povedať, že nový Symbian Belle sa ovláda ako Android (tlačidlo späť, home a menu) ?
jj ovlada sa podobne...hlavne hodne podobne tomu ako ma spravene samsung...home tlacitko je hardwerove ktore ked podrzis otvori sa ti task manager...tlacitko späť je v lavom dolnom rohu (na obrazovke) ktore funguje aj ako vstup do menu hlavne ked si na homescreene, stredne tlacitko je dial pad a prave su volby..nieco ako podobne ako bolo na androide 2.3.5
Ani Samsung, ani HTC, ani Sony, ani LG, ani Huawei a ostatné ,,exotické'' značky
A ani to nie je pravda ... Aj LG , niektoré Sony majp HW tlačidla
Len osobne si neviem predstaviť chodiť s plackou na hlave A handsfree ani káblovy headset ja osobne pri telefonovaní nepoužívam .. .Neviem si na to zvyknúť
co konkretne by ti tam chybalo? ja som nahodou spokojny
K veci : Používam aplikácie :
Adobe Reader
Budík (nejaký dobrý, ktorý má toľko funkcií ako Alarm Clock Extreme)
Nejaký rozbalovač (či už WinRAR alebo nejaká odnož)
File manager (hlavná a dôležitá vec)
CG Transit (nejakú odnož tejto aplikácie pre cestovné poriadky)
Color Note (nejaké poznámky, aby sa dali dať aj na domovskú obrazovku)
ČSFD (Česko-Slovenská filmová databáza / nepožadujem)
Slovník (požadujem anglicko - slovenský slovník)
Disk google (rozmýšľam, že presedlám na DropBox, keď nazbieram viac priestoru
DropBox
Google Earth (nepožadujem, stačí aby išlo Google MAPS + ich streetview)
Facebook (maniačiť na sociálnej sietí môžem aj cez prehliadač, takže až-tak nepožadujem)
Flash Player (viem, že je to pre niekoho už zaostalá vec, no väčšina webov ešte používa prvky Flashu)
FM Rádio (bol by som rád, ak by telefón mal aj klasické rádio)
Galéria (nejaká schopná galéria pre prezeranie fotiek a videí
Gmail (zišla by sa natívna aplikácia)
nejaký záznamník
Office !
Shazam (alebo iný rozspoznávač hudby)
Baterka (nejaká app, ktorá by vedela ovládať LED blesk )
Navigácia
Youtube (problém je, že WP nemá natívnu YT aplikáciu)
Adobe Reader - je jak origos od adobe tak od microsoftu pdf reader
Budik - to je snad samozrejmost...ma vsetko co sa od budiku ocakava ale Alarm Clock Extreme nepoznam takze neviem porovnat...
Nejaký rozbalovač - samozrejme existuje..
CG Transit - nokia transit po novom uz here transit..ale pouzivam mobilnu verziu m.cp.sk
Color Note - tych je plna prdel...pouzivam pin notes ale napr velmi dobry je origos od microsoftu one note
ČSFD - to neviem ci je aplikacia, tam chodim normalne cez web
Slovník - slovnikov je plna prdel...mam nejaky offline slovnik...ale aj slovnik od micrsoftu je GENIALNY preklada bud text ktory napises, alebo ti prelozi text na ktory namieris kamerou alebo ti dokaze prelozit hovorene slovo...bud online alebo si jednotlive jazyky stiahnes do telefonu a ide to aj online..
google drive a drop box - google samozrejme neni ale dropbox ano..mimo toho ale telefon spolupracuje hlavne so skydrive...automaticke zalohy sms, kontaktov, aplikacii, nastaveni, zaloha odfotenych fotiek a vsetko mozne...k comu mas potom pristup cez skydrive aplikaciu ktora je jak na android tak na windows a neviem kde este vsade...
google earth - samozreme neni...s google aplikaciami je na wp zatial problem
Facebook - tych je plna prdel a to doslova...dokonca wp ma plne integrovany fb v sebe, takze vsetkych ludi vidis v kontaktoch, mozes im rovno napisat, pozerat si ich nastenku fotky a vsetko...samozrejme si to mozes vyfiltrovat...nie kazdemu vyhovuje mat v kontaktoch najebanych vsetkych ludi...mimo toho ma plnu integraciu este yahoo, twitter a linkedin
Flash Player - ten bol aj moja poziadavka ale odkedy som zistil ze som ho vlastne nikdy nepouzil tak je zbytocny...youtube a facebook videa ale idu prehrat bez problemov (asi vdaka html5)
FM Rádio - zatial len cez net...lumie radio maju ale zatial neni na to aplikacia...bude o par dni v novej aktualizacii..
Galéria - ta je minimalne taka ako na androide + ukazuje mi tam aj albumy s facebooku (fotky sa samozrejme daku otvorit len ak si pripojeny k netu)
Gmail - je...normalne som si v uctoch pridal gmail a normalne to funguje bez problemov..
nejaký záznamník - tych je plna prdel...teda ak myslis diktafon..
office - robis si srandu? wp ma plnu podporu office word, excel, powerpoint, onenote, office 365, outlook, exchange..lepsi mobilny office NEEXISTUJE..taketo nieco nema ani android...
Shazam - samozrejme je..tak isto je aj soundhound ci ako sa to vola..
Skype - kedze skype patri microsoftu tak samozrejme je...dokonca plne integrovany v systeme..
Baterka - samozrejmost
navigacia - kedze je to nokia tak here maps + here drive...ostatne telefony s wp to budu mat tiez ale za poplatok
youtube - slape jak hodiny...jak v prehliadaci tak aplikacii je plna prdel...dokonca nativna aplikacia bude...vyvija su ms spolu s googlom..zatial len od ms aplikacia ako odkaz na webovu stranku
rozhodne je z coho vyberat...vobec sa neda povedat ze by toho bolo v markete malo ako sa niekto stazuje ze je na wp malo aplikacii...ano je ich menej ako android ale nie malo
to ze android je buducnost je dost odvazne tvrdenie hlavne ked uz je na trhu wp...zatial ma sice nizke predaje ale to je len otazka casu kedy si prerazi cestu..potom tu mame ios, blackberry a novinky ako tizen alebo firefox os a zabudol som na ubuntu..
Aké dementne rozhodnutia mas na mysli?