@tosom Keby si sa snažil tak máš rovnakú šancu aj zo slovenskej školy, keď na to budeš srať nepomôže ti ani karlovka.. samozrejme slovenskou školou nemyslím niečo ako vš sládkovičovo
@dudoo
chápem ťa, tiež si myslím, že záleží na jedincovi, nie na škole, ale odmalička som bol vychovávaný do toho, že nemám nikdy spraviť tú chybu ako moja mama, že sa vrátila na Slovensko a zostala tu a jednoducho nemám rád Slovensko a chcem využiť prvú príležitosť na to, aby som odišiel, aj keď je to zatiaľ iba do Prahy
MV a EU studia mi pridu uplne na rit....medicina je fajn uplatnitelna, ked vies nemcinu a prekladatelstvo by bola pre mna piplacka....treba este stale mat na uplatnenie v prave znamosti?
zbytočne sa budeš snažiť, keď na slovenskej univerzite nemáš šancu naplno rozviť talent. žiadne možnosti, o ničom učitelia, slabé praktické vedomosti, nedostatočné zázemie... prepojenie na zahraničie - totálne mizerné, nehovoriac o tom, že mnohé odbory nedosahujú štandardy lepších univerzít a preto sa z našich škôl smejú a považujú ich maximálne tak za lepšie gymnáziá.
Medzinárodné vzťahy/ Tlmočníctvo/ Európske štúdiá sú podľa mňa také odbory z ktorých väčšina ľudí aj tak to potom nerobí (čo ale nie je dôvod neísť to študovať určite to niečo dá a je mi to aj najbližšie).
A medicína. Nemyslím si že to má až také úžasné uplatnenie ako sa o tom hovorí. Sú odvetvia kde by chcelo pracovať viac lekárov ako je treba a zas naopak. Tak to nie je až taká výhra.
nemyslím že SR školy majú rovnakú úroveň ako české. A čo sa týka medicíny, áno má uplatnenie ale určite by som si ju nevybrala, keďže má to nebaví absolútne. škoda že tam nie je žurnalistika, za tú by som hlasovala...
To ale podľa toho kde koho poznáš a aké máš poznatky nájsť si záľubu sa dá vo všetkom a keď budeš dobrý aj uplatnenie a keď budeš taký vychcany a mať také stasticko ako ja tak na žiadnu vš nepôjdeš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
myslel som "ktorý je tvojmu srdcu najbližší", aj keď by si na žiaden z nich nešla, keby si bola donútená jedne si vybrať -> ktorý?
ale no mne osobne je najblizsie asi prekladatelstvo, ale to neznamena, ze aj tebe
jasné, chápem, ja sa pýtam iba na váš názor, na čo z toho by ste išli, nebudem na základe výsledkov stavať svoje rozhodnutie
do ČR chcem ísť len na bakalára, Mastera si chcem spraviť v Škótsku. A na Slovensku by som nezostal ani keby chcem študovať Andragogiku.
chápem ťa, tiež si myslím, že záleží na jedincovi, nie na škole, ale odmalička som bol vychovávaný do toho, že nemám nikdy spraviť tú chybu ako moja mama, že sa vrátila na Slovensko a zostala tu a jednoducho nemám rád Slovensko a chcem využiť prvú príležitosť na to, aby som odišiel, aj keď je to zatiaľ iba do Prahy
zbytočne sa budeš snažiť, keď na slovenskej univerzite nemáš šancu naplno rozviť talent. žiadne možnosti, o ničom učitelia, slabé praktické vedomosti, nedostatočné zázemie... prepojenie na zahraničie - totálne mizerné, nehovoriac o tom, že mnohé odbory nedosahujú štandardy lepších univerzít a preto sa z našich škôl smejú a považujú ich maximálne tak za lepšie gymnáziá.
A medicína. Nemyslím si že to má až také úžasné uplatnenie ako sa o tom hovorí. Sú odvetvia kde by chcelo pracovať viac lekárov ako je treba a zas naopak. Tak to nie je až taká výhra.