Zvysne moznosti som ani necital, The Shawshank Redemption je to najlepsie co som kedy videl. Staci, ze si na to spomeniem a uz mam zimomriavky. Dokonca je to jediny film, ktory ma dostal do stavu v akom som nebol ani po prvom sexe. Ked strhli plagat a objavili tam tu dieru v stene vtedy som bol ako divak maximalne spokojny.
Z ponuky som videl vsetky filmy okrem Requiem for a dream.
Vybral som Shawshank Redemption - a to jednak preto, ze je to podla Kingovej predlohy a tiez preto, ze je v podstate celkom realny. Na 2. miesto by som dal asi Matrix, pokladam ho za najvacsi medznik vo vyvoji filmovych efektov v 90. rokoch.
osobne nejak nepokladám všetky tieto filmy za kultové a myslím si, že mnoho kultovejších filmov tu chýba (Rekviem za sen nepokladám za taký kult ako je Trainspotting, to je "feťácka" modla 90. rokov, či už kniha alebo filmové spracovanie).
každopádne som ale mala problém vybrať si medzi Pulp Fiction a Matrixom.
Pulp Fiction som videla milionkrát a mám neskonale rada ten film, zbožňujem Tarantinove scenáre.
čo sa však týka Matrixu, tak to je pre mňa i odbor, ktorý študujem, jeden z najpodstatnejších filmov, ohľadne vyjadrenej myšlienky. efekty neriešim, tie boli popreberané z mnohých starších a neznámych filmov. avšak veľmi sa mi páči spracovanie Platónovskej filozofie zasadené do postmodernej filozofie a kyberkultúry.
preto som vybrala Matrix. (tie dva odpady, ktoré nasledujú po jednotke, ignorujem a tvárim sa, že neexistujú, to už je fakt zlé)
Áno, dal by som sem aj ostatné kvalitné filmy, lenže na takéto ankety je tu naozaj málo možností, navyše som vyberal niektoré aj podľa svojho ,,obľúbenia"" a určite som nevidel vačšinu kultových filmov. Takých 20 možností a bolo by tu stále málo miesta.
Kultové filmy ma zásadne nevzrušujú..Z týchto som videla jedine Dark Knight (Baleov hlas ma poznačil (blee) ) a Reqiuem for a Dream (uznávam, Lux Aeterna sa páči každému bez výnimky, scéna s vidličkou v ruke bola famózna, výkon Ellen Burstyn taktiež, ale nepohlo to so mnou tak, ako by som bola očakávala).
Vidim, ze sa tu strasne riesi, ktory film je kultovy a ktory nie a aky tam chyba. Tak v tom pripade si myslim, ze tam rozhodne malo byt Psycho - Hitchcockova klasika z 1960.
Myslim, ze to je rozhodne kultovka hororoveho zanru.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
dobry vyber
ale zase jednoduché rozhodnutie bolo zavrhnúť requiem for a dream, to bola najväčšia strata času v mojom živote!!!!
Vybral som Shawshank Redemption - a to jednak preto, ze je to podla Kingovej predlohy a tiez preto, ze je v podstate celkom realny. Na 2. miesto by som dal asi Matrix, pokladam ho za najvacsi medznik vo vyvoji filmovych efektov v 90. rokoch.
každopádne som ale mala problém vybrať si medzi Pulp Fiction a Matrixom.
Pulp Fiction som videla milionkrát a mám neskonale rada ten film, zbožňujem Tarantinove scenáre.
čo sa však týka Matrixu, tak to je pre mňa i odbor, ktorý študujem, jeden z najpodstatnejších filmov, ohľadne vyjadrenej myšlienky. efekty neriešim, tie boli popreberané z mnohých starších a neznámych filmov. avšak veľmi sa mi páči spracovanie Platónovskej filozofie zasadené do postmodernej filozofie a kyberkultúry.
preto som vybrala Matrix. (tie dva odpady, ktoré nasledujú po jednotke, ignorujem a tvárim sa, že neexistujú, to už je fakt zlé)
Áno, dal by som sem aj ostatné kvalitné filmy, lenže na takéto ankety je tu naozaj málo možností, navyše som vyberal niektoré aj podľa svojho ,,obľúbenia"" a určite som nevidel vačšinu kultových filmov. Takých 20 možností a bolo by tu stále málo miesta.
@10 , @11
Som ja hlupák.
Na ten som úplne zabudol...
Tá pesníčka x) zbožňujem
ako som odoslal tému tak som si to uvedomil tiež, no názvy zmeniť nejdú
The Godfather I
Pulp Fiction
najlepsia trojka
Medzi moje naobľúbenejšie patrí asi The Hell (peklo) s Jean Claude Van Dammom,odporúčam si pozrieť The Game Plan s The Rockom,veľmi peknučný filmík
A Bond.James Bond.
Daniel Craig.Ruleeez! Doteraz mi nedá spávať!
A najhoršie,všetky tie trápne puberťácke kraviny ako Twilight,High School Musical,Camp Rock,Hannah Montana...
Môžem jedine Poťera...
Myslim, ze to je rozhodne kultovka hororoveho zanru.