ja mam vacsinou vsetko originalne kupene, ved warez je kradez, sice aj ked ten program potrebujem nebudem ho kradnut aj auto potrebujem a nejdem na parkovisko a nezoberem si len tak nejake
@flussica Ale dotycny to auto neukradne Miesto toho si kupi take, ktore je v jeho financnych moznostiach (starsiu verziu / ojazdene) alebo si ho prenajme na potrebnu dobu.
Neviem preco je take oblubene mysliet, ze na nekomercne ucely by malo byt vsetko zdarma.
@ao Nemalo. Ale keď má človek 15 rokov, začína robiť školu, kde potrebuje niekoľko drahých programov, rodičia nie sú práve boháči a so zarábaním si na brigádach je to asi také, že po troch rokoch si MOŽNO budeš môcť dovoliť prastarú verziu 3D maxu, tak to sa nehnevaj... Dovtedy zo školy aj vyletíš .
@flussica Netusim ako na tejto konkretnej skole, ale ja som s tym nikdy problem nemal, Skola bud pouzivala open source, alebo poskytovala studentom moznost studentskej edicie (vratane veci ako moznost stiahnutia a pouzivania Windows na studijne ucely)
Mozno nejaky stredoskolsky ucitel pozaduje od ziakov aby piratili / kupovali software.
Ale seriozna skola by si nieco take nemala dovolit.
@ao "Na študijné účely" - to je tá formálna vetička, ktorú si napíšu do papierov, keď príde kontrola. Iste, aj my sme mali kúpené licencie a pod., mohli sa brať programy zo serveru a prenášať domov.. Ale keď jedného dňa vypršala licencia a my sme sa pol roka dožadovali obnovenia, pretože sme absolútne nemali na čom robiť a nič sa nedialo, tak niekto natiahol do všetkých PC novú, lepšiu a - samozrejme - warezovú deviatku. Z päťky celkom príjemný posun. Všetko išlo, všetko fungovalo, len... neoficiálne. Ale čo máš robiť, keď škola má totálne na saláme? Presedieť 4 hodiny hraním kariet v PC učebni O_o? Aj to niektorí robili. Ale pár iných nechcelo. Nechodím do školy zabíjať čas.
Som warez aj ked mam nespocetne mnozstvo programov, ktore su od tvorcov zadarmo. Lebo napr. Adobe si cenami doslova koleduje o warez. A zivlom, ktore obchadzaju ich licenciu zelam nech sa im dari. Osekany Nero v micro vydani napr. existuje len vdaka warez.
@flussica Skola si nemoze ledabolo "napisat veticku". Nie vsetok software je volne pristupny na studijne ucely. Kazdy vyrobca si definuje svoje podmienky, ktorymi sa spotrebitel musi riadit.
Ale legalnost softwaru v skole ta nemusi zaujimat. Nie si jeho vlastnikom a je to problem skoly.
Jedinu vec ktoru mas riesit je legalnost softwaru, ktory vlastnis. Aj tato tema je o softwari ktory vlastnime, nie o tom ktory pouzivame v skole.
@finrod ostane to na nete ale ten kto na tom pracoval a ten program vyvijal vlastne zoberes co vytvoril predstavis si ze ty si ten vyvojar a oni ta okradaju o zisky, ktore si ty zasluzis....
@finrod Hovori ti nieco cena prace? Tak ako ty dostavas plat v praci za to co spravis, tak dostavaju aj vyvojari plat za to, co spravia.
Tebe by sa pacilo keby ti sef nedal plat za tvoju pracu s odovodnenim "ved ti nic neubudlo". Pretoze presne o tom je tvoj pristup.
@millieandrea Isto? Pretoze trial verzie tam maju aj samostatne a u tohto je uvedene:
Important Note :The Autodesk Student Version software incorporates all the functionality of our professional licenses, but includes a print banner making the software inappropriate for professional, commercial, or for-profit purposes. Autodesk Student Version software may not be used in the classroom or lab for instructional purposes, or for commercial or for-profit purposes. Annual licenses of Autodesk student software are not eligible for product upgrade or transfer to a commercial license. View print banner sample.
@ao tak asi pred dvoma rokmi som si stahovala revit architecture tu studentsku verziu (po zaregistrovani) a bolo to len na urcity cas, cize som sa na to vysrala. .... ty mas ktore programy odtial? idu v pohode?
@ao narazala som na to, ze milujem takych ludi, co maju reci ako koza bobkov a pritom mozno ani nevedia, ze o com poucaju. (lebo ja som sa pytala seriozne, kedze mne to pred dvoma rokmi slo na kratku dobu, ale to je uz jedno.uz je to neaktualne.).
@millieandrea Neviem co sa ti nepaci... Ze nemam rad ked niekto pouziva software a nezaplati zan vyrobcovi?
Velmi dobre viem o tom o tom o com poucam - ze kto kradne software, ten je zlodej. Bodka.
To, ze mnou hodeny link bol len na stiahnutie trialu (ked vobec... To tvrdis len ty) s tym nema nic spolocne. Nikde som nevravel, ze vyrobca vzdy a vsade ponuka studentsku verziu zdarma. Len som dal link na verziu u ktorej som predpokladal, ze by toto splnat mohla.
Neviem kde v tom vidis ake "reci ako koza bobkov".
@ao ja o voze, ty o koze. .... nikde som nenapisala, ze sa mi nepaci, ze nemas rad, ked niekto pouziva software a nezaplati vyrobcovi. akoze KDE to pisem? lebo nikde som to nenapisala. btw. ja som si tiez nejake programy kupila. ale daj si ruku na srdce, ze ci si si nestiahol aspon jeden jediny program z netu. ani hudbu si nestahujes dufam, lebo je to tiez kradez.
k tomu: reci ako koza bobkov. a milujem ludi ako ty. ....... narazala som na to, ze si to tam rozpisoval akoby si to cez ten link skusal a pouzival uz roky. tak som chcela radu. ale napokon z toho vyslo, ze nemas ani sajnu, lebo si to ani neskusal. cize to: ludia ako ty- chap tak, ze ludia, ktori poucuju o niecom, o com nemaju ani sajnu. dufam,ze som to napisala zrozumitelne, aby si to uz na tretikrat pochopil.
a ak si to zase pochopil ako si to pochopil, tak sorry.
@ao jaaaaj, ty tam pises, ze si neskusal. tak sorry inac mne to davalo nejako na pol roka ci co. ale uz som tak mala, ze noc pred odovzdanim prace mi vyprsala na jeden program licencia a bola som v prdeli. to boli nervy.
@millieandrea Kedysi som toho nastahoval kopec, nebudem tvrdit, ze nie. Ale teraz uz zasadne fungujem na kupovanych (a dost aj na free) veciach. Dokonca aj 30-dnovky casto pouzivam, co pre mna bolo kedysi nemyslitelne
V poriadku
Tazko povedat, za dva roky sa toho mohlo dost zmenit. Aj na tom linku v minulom prispevku spominaju, ze predtym bolo 13 mesiacov, takze predtym bol mozno ten polrok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
konkretne sony vegas
..kvak..
ale ostatne programy stahujem
@pumaamravec Ale nie každý má na auto, pričom ho potrebuje, ale nemieni na ňom zarábať (napr.) a načo jazdiť na trojkolke, keď sú iné spôsoby ?
Neviem preco je take oblubene mysliet, ze na nekomercne ucely by malo byt vsetko zdarma.
Mozno nejaky stredoskolsky ucitel pozaduje od ziakov aby piratili / kupovali software.
Ale seriozna skola by si nieco take nemala dovolit.
Toto by neslo?
Ale legalnost softwaru v skole ta nemusi zaujimat. Nie si jeho vlastnikom a je to problem skoly.
Jedinu vec ktoru mas riesit je legalnost softwaru, ktory vlastnis. Aj tato tema je o softwari ktory vlastnime, nie o tom ktory pouzivame v skole.
k teme, mam legalny Win XP a asi jednu hru...inak to riesim Torrentami...
A keď mám ešte software zo školy, ale už tam nechodím, je to asi problém, že ? (*Aj na príležitostné domáce účely (ach)? Prúser.)
@finrod (Vidíš, to je tiež dobrá poznámka .)
Tebe by sa pacilo keby ti sef nedal plat za tvoju pracu s odovodnenim "ved ti nic neubudlo". Pretoze presne o tom je tvoj pristup.
@millieandrea Isto? Pretoze trial verzie tam maju aj samostatne a u tohto je uvedene:
Important Note :The Autodesk Student Version software incorporates all the functionality of our professional licenses, but includes a print banner making the software inappropriate for professional, commercial, or for-profit purposes. Autodesk Student Version software may not be used in the classroom or lab for instructional purposes, or for commercial or for-profit purposes. Annual licenses of Autodesk student software are not eligible for product upgrade or transfer to a commercial license. View print banner sample.
Tak neviem
Velmi dobre viem o tom o tom o com poucam - ze kto kradne software, ten je zlodej. Bodka.
To, ze mnou hodeny link bol len na stiahnutie trialu (ked vobec... To tvrdis len ty) s tym nema nic spolocne. Nikde som nevravel, ze vyrobca vzdy a vsade ponuka studentsku verziu zdarma. Len som dal link na verziu u ktorej som predpokladal, ze by toto splnat mohla.
Neviem kde v tom vidis ake "reci ako koza bobkov".
Verzus trial, ktory funguje 30 dni.
» bit.ly/9Y36na...
» usa.autodesk.com/autocad/trial/...
k tomu: reci ako koza bobkov. a milujem ludi ako ty. ....... narazala som na to, ze si to tam rozpisoval akoby si to cez ten link skusal a pouzival uz roky. tak som chcela radu. ale napokon z toho vyslo, ze nemas ani sajnu, lebo si to ani neskusal. cize to: ludia ako ty- chap tak, ze ludia, ktori poucuju o niecom, o com nemaju ani sajnu. dufam,ze som to napisala zrozumitelne, aby si to uz na tretikrat pochopil.
a ak si to zase pochopil ako si to pochopil, tak sorry.
V poriadku
Tazko povedat, za dva roky sa toho mohlo dost zmenit. Aj na tom linku v minulom prispevku spominaju, ze predtym bolo 13 mesiacov, takze predtym bol mozno ten polrok