dokonca som meškal do školy a nejaká dievka ma zastavila s nejakou zltou krabicou tak ja ze .. nooo dobre a aj vam prispejem . a dal som € a potom som prisiel o 3 min neskoro presne tolko co ma zdrzala
sedel som pred auparkom s kamosom, dosli slecny a pytaju sa : "Pani mozeme vam dat narcis?" ja : "Rozhodne ano", ony : "Nech sa paci", my : "dakujeme", "ahojte"
@stenatko preco ano? som velmi skepticky voci takymto organizaciam a ked nemam 100% istotu, ze moje peniaze skoncia tam kde maju (a teraz nemam na mysli vrecko nejakeho zbohatlika), tak ich radsej nepodporim..
na žiadnu finančnú charitu nikdy nedám ani centík. Pokojne ma obeste a ukameňujte, nedám!! Neverím, že tie peniaze tak ako ich človek dá, v celej svojej sume dôjdu tam, kam treba.
Ved prave preto, ze neverite, je hadam vsetko zverejnovane. Tento rok som sa 1. krat zucastnil. Je zverejnovane, ze aka skola/skupina kolko vyzbierala, kolko sa vyzbieralo v krajoch a kolko celkovo. A rovnako su zverejnovane aj vydavky, ono to nie je cierna diera, nebojte. A je tam dostatok ludi (dobrovolnikom, co to robia nezistne) aby sa to aj same dokazalo odkontrolovat. Skor by som pochyboval o zbierke do Afriky, na ktoru mozno davate Skor prv pomoz tu nam, lebo velal udi potrebuje pomoc a potom mysli na Afriku (napisane nezaobalene .
Nie a aj tak mám narcis . Ale aj by som zaplatila, len z coho ? Poslednych 50€ odo mna vydrankala moja milovana skola, aby som aj nieco mala z toho, ze som tam 4 roky zabijala cas.
Aaach ludia naco tolka skeptickost..keby ste si od dobrovolnika vypytali papier z ministerstva ktory kazda ozajsky ozajstna skupinka ozaj mala a obzreli im poriadne tie odznaky, bolo by to sice nepohodlnejsie ako co najrychlejsie zutekat prec, ale v konecnom dosledku by sa aj tych vasich ususenych 5 centov ratalo. Hanba .
@tommyhot no takze, minuly rok som sa v tom hrabal na stranke www.lpr.sk , avsak ako som teraz videl upozornenie niekde tak zaciatkom aprila spustili novu stranku "a mame trpezlivo pockat kym dokoncia niektore podstranky". Ale ruku do ohna za to, ze minuly rok som videl ich rozpocty. (Teraz tam neni ani suma, ktoru vyzbierali za r. 2009.)
A hej, verim ze sa to dostava tam, kam ma. Kukni si na stranke, co vsetko podporuju. Po 15 rokoch fungovania by to uz urcite vyslo, ze niekde je tam pruser. Vsetci do vykradania nazbieranych penazi zapojeni nejsu, ono by sa to odkontrolovalo aj samo.
@matus123 a myslíš, že vysokopostavený sú fakt čestný ľudia? K čmu by tam bol podpis s nejakým titulom keby ten človek sypal peniaze do vrecka? Akú máš v tom istotu? A
A prispela som, ale peniaze som dala spolužiačke, ktorá robila dobrovoľníka, lebo som mala akú takú istotu, že sa peniaze dostanú tam kam majú
@ihavenoname vysoko postaveny ludia su mozno neni cestny ale vela ludi pozoruje co robia .. keby prezident podpisal ze to ide na charitu a islo by to jemu tak by sa na to prislo a bol by z toho skandal
To, že niektorí nemajú istotu v tom, kde to skončí, možno súvisí aj s ich neinformovanosťou.
Tieto debaty ma vedia strašne podráždiť, lebo keby niečo podobné ako LPR nebolo, keby mali všetci ľudia takýto názor - načo, ke´d nemám istotu, bolo by to inak. Decká v nemocniciach by nenavštevovali ľudia z týchto organizácií, ďalej teraz majú krásne izby a je o inom mať chemoterapiu v nejakej zelenej škaredej miestnosti ako vo vymaľovanej a vďaka peniazom tam byť aj s rodičom. Veľa ľuďom psychicky pomáhajú tábory, kde sa stretávajú s podobnými ľuďmi a možno vďaka nim sa z nich nestanú introverti zanevretý na svet.
@tommyhot Niekedy ludom treba aj doverovat, povedal ti niekto? Vo vacsine by som s tebou suhlasil, ale tuto mam jasny nazor. Skus sa tam niekedy zastavit (al. len vidiet proces zbierania financii) a vidiet, kam idu tie peniaze, potom sem pis, hm?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
Veď nikdy neviem, kedy budem pomoc potrebovať aj ja. Radšej dať peniaze na narcis,ako na chlast alebo cigarety... :/
Obdivujem svoju učiteľku, dala im až 10€ za 1 narcis.
made my day
Je to moja srdcová záležitosť, keďže veľmi dobre viem, kam poputujú a aký to má účinok
prispela som
Ale ja niekedy dám. Myslím, že tých pár eur ma nikdy nezabije. A niekedy sa snažím neuvažovať nad tým, čo sa s nimi deje.
Ale šťastie, že chodili po škole, lebo v meste som ich nevidela ešte.
asi, že v ČR nič také nieje.
Ved prave preto, ze neverite, je hadam vsetko zverejnovane. Tento rok som sa 1. krat zucastnil. Je zverejnovane, ze aka skola/skupina kolko vyzbierala, kolko sa vyzbieralo v krajoch a kolko celkovo. A rovnako su zverejnovane aj vydavky, ono to nie je cierna diera, nebojte. A je tam dostatok ludi (dobrovolnikom, co to robia nezistne) aby sa to aj same dokazalo odkontrolovat. Skor by som pochyboval o zbierke do Afriky, na ktoru mozno davate Skor prv pomoz tu nam, lebo velal udi potrebuje pomoc a potom mysli na Afriku (napisane nezaobalene .
+Narcisy sa nekupuju
tak hádam aspoň..."prispeli by ste na ligu proti rakovine?" alebo tak nejak..
A hej, verim ze sa to dostava tam, kam ma. Kukni si na stranke, co vsetko podporuju. Po 15 rokoch fungovania by to uz urcite vyslo, ze niekde je tam pruser. Vsetci do vykradania nazbieranych penazi zapojeni nejsu, ono by sa to odkontrolovalo aj samo.
A prispela som, ale peniaze som dala spolužiačke, ktorá robila dobrovoľníka, lebo som mala akú takú istotu, že sa peniaze dostanú tam kam majú
To, že niektorí nemajú istotu v tom, kde to skončí, možno súvisí aj s ich neinformovanosťou.
Tieto debaty ma vedia strašne podráždiť, lebo keby niečo podobné ako LPR nebolo, keby mali všetci ľudia takýto názor - načo, ke´d nemám istotu, bolo by to inak. Decká v nemocniciach by nenavštevovali ľudia z týchto organizácií, ďalej teraz majú krásne izby a je o inom mať chemoterapiu v nejakej zelenej škaredej miestnosti ako vo vymaľovanej a vďaka peniazom tam byť aj s rodičom. Veľa ľuďom psychicky pomáhajú tábory, kde sa stretávajú s podobnými ľuďmi a možno vďaka nim sa z nich nestanú introverti zanevretý na svet.
A tak by som mohla písať kludne ďalej.
suhlas