Mas take skusenosti? Nam sa nikdy nestalo zeby sme nemali na zakladne veci, preto som presvedcena ze sa to da @77hanes77 presne rezerva...preto treba setrit stale, aj ked su dobre casy @artusios
stary notas, ale to vtedy vlastne kupoval tato... ja by som si nic, pokym ma k tomu vyslovene nedotlaci financna situacia a nevyhnutna potreba toho ktoreho produktu
si bud velmi naivna alebo si nikdy nebola odkazana sama na seba a svoje "moznosti" v takom rozsahu, aby si to vedela posudit pripadne kombinacia oboch moznosti
No tak neviem, snad nic take nezazijem, strasna situacia, cele zle, chudoba je hroza. Kto si v takej situacii spravi deti, zasluzi si byt nestastny, lebo je to hlupost. @77hanes77
nikdy ani moja rodina nemala nikdy nic na splatky a uz to tak mam v sebe ze jednoducho nic na splatky nechcem. ale ked budem chciet byt asi budem musiet ist do hypoteky a toho sa obavam
nie ...... ja som bola odmala tak vedená, že keď sú peniaze tak sa kúpi, keď nie sú peniaze tak sa našetria a potom sa kúpi + keď je zrazu situácia, že je peniažkov viac nerozhadzujú sa, lebo človek nevie čo príde - takže aj keď sa nám niečo pokazilo, tak sa z našetreného kúpilo nové (jasné, že to nepotešilo, ale keď sa inak nedalo).
Jediná pôžička ktorú rodičia mali bola ešte dávno tá mladomanželská Dnes je bohužiaľ iná doba, preto nikdy nehovor nikdy - ale pokiaľ sa bude dať, ostanem žiť systémom bez pôžičiek.
a??? ak decko vyrastie v rodine, kde sa na veci šetrí a nie berú splátky, tak je normálne, že tie hodnoty a myšlienky preberie aj oni - takže aké vytieranie riti??? to, že ja som peniaze nezarábala neznamená, že som bola mimo sveta a fungovania domácnosti a netrápilo ma, za čo sa tie veci okolo mňa kupujú
vidím, že sú tu všetci vzdelaní ekonómovia tuším sme niečo na splátky mali a v budúcnosti asi aj ja niečo na splátky mať budem. proste neškatuľkujem, že hlúpi si berú pôžičky a tí múdri si na to našetria. lebo niekedy sa na tých splátkach ušetrí viac, ako pri šetrení.... Ale vy si kludne šetrite ďalej
Ročnú oysterku na zónu 1 a 2, ušetrila som skoro 400 libier a lovky mi sťahujú rovno z výplaty, pôjdem do toho znova
Inak by som si nič iné na splátky nekúpila, pokiaľ by to nebolo urgentné a nemala by som na to hotovosť. Nechápem ľudí čo si nakúpia pokkt vecí, na ktoré nemajú a potom sú zahltení splátkami a majú ledva čo do úst. Hlavne, že majú vo vrecku najnovší smartfón a doma plazmu. Srsly...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Vymeniť termostat stojí dajme tomu viac ako jedna splátka...
si bud velmi naivna alebo si nikdy nebola odkazana sama na seba a svoje "moznosti" v takom rozsahu, aby si to vedela posudit pripadne kombinacia oboch moznosti
@artusios Skús ísť mimo BA kraja a zistíš p.s nehovorím, že je to moja skúsenosť
@77hanes77
Nepochopila si pointu, nevadi, snad inokedy
Už je aj splatený
- Podepsal jsem něco, co jsem nemněl.
- Á, koupil jsi drahé hrnce na splátky.....?
Jediná pôžička ktorú rodičia mali bola ešte dávno tá mladomanželská Dnes je bohužiaľ iná doba, preto nikdy nehovor nikdy - ale pokiaľ sa bude dať, ostanem žiť systémom bez pôžičiek.
a??? ak decko vyrastie v rodine, kde sa na veci šetrí a nie berú splátky, tak je normálne, že tie hodnoty a myšlienky preberie aj oni - takže aké vytieranie riti??? to, že ja som peniaze nezarábala neznamená, že som bola mimo sveta a fungovania domácnosti a netrápilo ma, za čo sa tie veci okolo mňa kupujú
okrem toho nic, aj mobily si vzdy kupujem v kamennych predajniach (datacom ke)
Inak by som si nič iné na splátky nekúpila, pokiaľ by to nebolo urgentné a nemala by som na to hotovosť. Nechápem ľudí čo si nakúpia pokkt vecí, na ktoré nemajú a potom sú zahltení splátkami a majú ledva čo do úst. Hlavne, že majú vo vrecku najnovší smartfón a doma plazmu. Srsly...
@kittyboo toho sa netreba bat, prave naopak