no akože ja jedávam kuracie mäso, to je pravda, ale občas si dám aj rybu, alebo iné mäso... raz som omylom dokonca zastrelil sliepku so vzduchovkou. To bolo na takej dedine, kde maju rodicia dom a zahradu. Kedy si som tam chodieval viac, ale teraz už nechodím. Rodičov to tam napĺňa, pestovať papriky, rajčiny, kaleráb, karfiol, uhorky, petržlen, mrkvu, baklažány, fazuľu, hrach, cviklu a inú zeleninu, jahody, jablká, hrušky, čerešne, višne, slivky.. aj orech tam majú.. Ich to napĺňa, ale mňa nie. Preto tam nechodím. A ani na to nemám v poslednej dobe čas. Radšej robím niečo užitočnejšie.. napríklad som na birdze.. ale niekedy ani na birdz nemám čas, pretože mám veľa roboty. Ale ja sa nesťažujem. Ja som už spokojný, keď nemusím chodiť na záhradu. A ani doma nebývam.. Ja som skôr na intráku. Mám spolubývajúceho, ktorý si myslí, že je veľký pán podnikateľ, ale ja si to nemyslím. Podľa mňa je trochár. zarobí síce 700€, ale babre sa hlúposťami miesto toho, aby rozvíjal svoj biznis do väčších rozmerov.. Takto sa len babre s hlúposťami a takto zabije tolko casu, ze maka 16 hodin denne a nic z toho, ked si clovek uvedomi, ze este bude musiet platit odvody a dane, cize mu ostane malo vzhladom na to, ze nema ziaden volny cas.. ja mu to stale hovorim, ze ide na to zle... ved on na to pride casom... snazim sa ho nieco naucit, ale darmo... a este tam mame takeho zahranicneho.. on je taky humusak, ze sa s nim radsej ani nerozpravam, lebo ako sa hovori, vrana k vrane sada... a potvrdili to aj americki vedci, že ked je clovek s niekym, tak zacne nevedome napodobnovat jeho spravanie... tak sa radsej humusakovi vyhybam... niekedy mi je na intráku smutno.. ale len málokedy lebo nemám na to čas.. rozmýšlať nad smutnými vecami.. niekedy ma pride navstivit aj frajerka, ale len malo... je to o nicom, ked tam mam spolubyvajuceho... máme to ťažké, žiť tak oddelene.. aj z toho mi je občas smutno, keď mám na to čas... ona chodí dosť domov.. tak aj ja som začal.. čo budem na intráku sám?.. nebývame veľmi spolu.. cez víkendy je to horšie.. ona má veľa roboty.. ale máme sa radi... a keď nie sme spolu, aspoň sa nehádame. Mám tam na intráku aj kamarátov, ale oni pijú veľa alkoholu.. občas si dám s nimi aj ja, ale potom mi je zle.. tak radšej sa tomu vyhýbam.. asi som pre nich čudák, keď s nimi nepijem skoro každý deň, ale čo už, radšej sa venujem svojim aktivitám. občas príde frajerka aj ku mne domov, alebo ja k nim na víkend, ale to nie je veľmi často.. máme toho veľmi veľa... keby bývame spolu, aspoň po večeroch by sme mohli byť spolu... musíme to nejak vydržať. Vyzerá to tak, že pôjde študovať do iného mesta.. to budeme potom asi spolu asi 6x do roka... aspoň sa nebudeme hádať... v jej rodnom meste mám aj starých rodičov.. tak ich občas navštívim, keď idem za ňou domov.. ja viem, je to také možno pokrytecké, aj mám kvôli tomu výčitky svedomia, ale naozaj nemám až tak veľa času, aby som za starými rodičmi chodil čisto iba kvôli nim... oni si to zaslúži, aby som ich navštevoval... je síce pravda, že sú zarytí komunisti a tak trocha sa za hanbím aj za nich, ale nie su to vo svojej podstate zlí ľudia. Babka robí dobré parené buchty.. ale ostatné jedlá sú také mastné, alebo zle ochutené.. jednoducho, dedko jej vždy sabotuje jej prácu.. on je notorický mäsožravec a tukožravec a keď ona odbehne od hrncov, tak dedo jej tam vždy kydne masti, alebo nejaký iný nezmysel a potom je to jedlo hnusné.. ale dedovi to chutí, a myslí si, že to chutí aj nám. Aj keď mu poviem, že mi to nechutí, aj tak si myslí, že mi to chutí. Kedysi som s dedom chodil na ryby.. to boli krásne časy, tie rybačky. Síce sme na rybách drkotali len o nezmysloch, aj tak to malo svoje čaro. Dlho som nebol na rybách, až túto zimu som s kamarátom vybehol k vode. Chytil zubáča. Ale už to nemalo také čaro, ako keď som bol dieťa. Vtedy bol život krajší a pestrejší a bezstarostnejší.. A hlavne bolo viac voľného času. Otec na ryby nechodí.. s ním idem maximálne do hory na huby.. mám rád hubárčenie.. aj dedom chodievam.. ale nerád chodievam, keď ide dedo aj foter naraz, pretože dedo sa vždy zatúla a foter je z neho strašne potom nervózny. Otec je dobrý hubár. Pozná veľmi veľa druhov húb. Najlepšie sú polievky a omáčky z húb, ale musí to byť veľmi pestrá zmes rôznych druhov. Inak to nie je až také dobré. Mal by som aj frajerku zobrať na huby. Ale my radšej chodíme na turistiku. najradšej mám viacdňové hrebeňovky. Je fajn nocovať v lese.. ja viem, že by sa to nemalo, ale nás to baví, také campovanie. minule za nami prišiel v noci diviak. asi bol chorý. bolo mi ho ľúto, ani som mu nevedel pomôcť, ani utratiť, nič... dlho sa motal okolo a potom odišiel.. turistika má pre mňa obrovské čaro. Je to najlepšia forma relaxu, akú poznám. S frajerkou už máme zlezených mnoho pohorí. Chcel by som s ňou pochodiť celé Slovensko.. aj do čiech by sme chceli ísť. Chcel by som sa pozrieť na prachovské skaly.. ale to možno o rok až dva.. Mňa mestá veľmi nezaujímajú. Ju ano. Budeme musieť v tomto urobiť asi kompromisy a chodiť aj po mestách a pamiatkach.. ale to už neni taký oddych.. mňa to unavuje.. po múzeách by ma bavilo celkom chodiť, ale po námestiach a sochy kukať, tak to asi nie.. to je dobré akurát tak pre dôchodcu.. kým som mladý a vládzem, rád by som chodil na vysokohorskú turistiku.. mestá by som si nechal na dôchodok. a také fajné kúpele. Páči sa mi, keď vidím také staršie manželské páry v piešťanských kúpeľoch, jak si vychutnávajú jeseň života, idú do kaviarničky, debatujú, dajú si kávičku, pivko, zmrzlinku a je im fajn.. moji starí rodičia poznajú len záhradu a na nej sa len lopotia a potom sa sťažujú, akí sú narobení, a že im nikto nepomôže, a pritom majú to šťastie, že ako vzorní komunisti sa dostali na celkom slušné miesta a teraz im z toho plynú nadštandardné dôchodky, takže by mohli byť v kúpeľoch skoro každý deň.. vôbec si nevedia užívať starobu, len drú a nadávajú na kapitalizmus (ktorý tu paradoxne ani nemáme). chcel by som byť iný dôchodca, než oni.. to rybárčenie, v poriadku, to by som chcel.. ale žiadna záhrada, ale kúpele a kaviarne a priatelia, ktorí teda ešte budú žiť............................................
@interrupcio čítala som to celé no dosť od veci ,ale páčilo sa mi to
Dúfam,že si starobu budem tiež užívať a chodiť do kúpelov a už len dovychutnávať zvyšné roky života alebo aj to hubárčenie ma velmi láka ,ešte som nikdy nebola čo ma mrzí ,ale verím že raz pôjdem a vychutnám si to maximálne no na druhej strane rybárčenie ma absolutne neláka a asi by som nedokazala byt ticho a všetky ryby by som odplašila a s tou záhradkou by som si tiež vystačila pekne by som tam nasadila chutné rastlinky ,zeleninku vyhaluzila by som sa nad tým prírodu mám veľmi rada ,ale zas tiež by som nedokázala na staré kolená len okopávať a nič rada by som cestovala relaxovala a cely zivot spoznávala nové veci i v dôchodku! .Inak to s tými spolubydlujúcimi je výhra hm nechcela by som byť ani za milion korun na internáte určite by som to tam nevydržala ja jednoducho potrebujem súkromie a klud a nie dvoch ludi navyše v izbe plus priatel by mi chýbal týždeň bez neho by bolo pre mňa vela hlavne cez školu ,ked mám stresy potrebujem relax a pri ňom mi to ide super.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
grilované kurča ♥
kuracia polievka s pečienkovými haluškami/knedlíčkami ♥
kuracie rizoto
Zapekane v syrovej omacke
Kusky masa v syrovej omacke so spagetami/makaronmi
Lasagne s kuskami kuracieho masa a syrovou omackou
a grilované, pečené a nevimčoešte
milujem kuracinku
... sa dá ceľkom ľahko a chutne ...
... ugrilovať mačka
Dúfam,že si starobu budem tiež užívať a chodiť do kúpelov a už len dovychutnávať zvyšné roky života alebo aj to hubárčenie ma velmi láka ,ešte som nikdy nebola čo ma mrzí ,ale verím že raz pôjdem a vychutnám si to maximálne no na druhej strane rybárčenie ma absolutne neláka a asi by som nedokazala byt ticho a všetky ryby by som odplašila a s tou záhradkou by som si tiež vystačila pekne by som tam nasadila chutné rastlinky ,zeleninku vyhaluzila by som sa nad tým prírodu mám veľmi rada ,ale zas tiež by som nedokázala na staré kolená len okopávať a nič rada by som cestovala relaxovala a cely zivot spoznávala nové veci i v dôchodku! .Inak to s tými spolubydlujúcimi je výhra hm nechcela by som byť ani za milion korun na internáte určite by som to tam nevydržala ja jednoducho potrebujem súkromie a klud a nie dvoch ludi navyše v izbe plus priatel by mi chýbal týždeň bez neho by bolo pre mňa vela hlavne cez školu ,ked mám stresy potrebujem relax a pri ňom mi to ide super.