Mam taku trochu trapnu a gycovu otazku - milovali ste uz niekedy niekoho tak, ze by ste za neho boli ochotni zomriet. Nemusi to byt len partner, moze ist o kamarata, surodenca... Lebo ja osobne si neviem predstavit, ze by som v krizovej situacii (napr. ke
Keď sa stane, že sa zrazu do niekoho zamilujete a budete ho milovať tak, že pre vás bude viac ako vaša rodina, vôbec nebudete riešiť, či dávate viac pozor na seba alebo naňho, bude to úplne automatické a podvedomé. A nevravím, že je to dobre. Keď sa taká láska nevydarí, je to neuveriteľné trápenie a bolesť. Takže je asi lepšie nemilovať až na doraz
@Ewee to nechápem, podľa mňa sa nedá zamilovať len tak zrazu a tiež si neviem predstaviť, že pre mňa niekedy niekto bude znamenať viac ako moja mama, otec.. toto je pre mňa viac ako nereálne takže asi navždy zostanem sebecká
mám vo zvyku chrániť ľudí, na ktorých mi fakt záleží vlastným telom. ako by som sa ale zachovala až v takejto situácii, nad tým nerozmýšľam, predstavovať si hororové situácie je podľa mňa zbytočné a šialené. stačí, keď sa z času na čas strhne bitka, alebo aspoň hádka...
ano milujem niekoho tak velmi, ale ktovie keby prisla nejaka vyhrotena situacia, ci by pud sebazachovy nebol silnejsi. to asi nemoze vediet nikto, kto to nezazil
takú hororovú situáciu si ani nechcem predstavovať ... mne už stačí keď moju lásku niečo trápi, ale je chorý, alebo ho dačo bolí.... už to si želám, aby to radšej bolelo mňa a on bol v poriadku...
"zrazu sa zamilovať" neznamená z minúty na minútu... to znamená zrazu si uvedomiť, že sa v srdci (alebo duši?) odohral proces, o ktorom človek možno ani nevedel... väčšinou sa to uvedomenie si dostaví v nejakej krízovej situácii alebo zlomovej chvíli... ale o tom sa ťažko baví s ľuďmi, ktorí to ešte nezažili. Ja by som to pred pár rokmi tiež nechápala. Je veľký rozdiel medzi láskou ktorú prezentujú všelijaké podradné filmy a gýčové knihy a skutočnou láskou ktorú prežívajú obyčajní ľudia. Tá skutočná je nenápadná, ale silná a tak ako vie tešiť, vie aj strašne bolieť.
Od prirody som velky zbabelec ale uz par krat som riskoval neviem ci zivot ale zdravie urcite pre inu osobu..... a ono to v podstate.... ja neviem ja ani nemusim mat rad ....... proste som taky.......
Ale v situacii ze vyleti auto z krizovatky je mozne ze pud zebazachovy by zvitazil......
nie som si istá akoby som sa zachovala, no vecsinou som dost obetavy clovek a zalezi mi na druhych viac ako na sebe a myslim ze by som to mozno aj urobila, ze by som polozila zivot...ale slo by o konkretnu situaciu a konkretneho cloveka
Niekedy mam chvilky, ked mi priatelka pomota riadne hlavu...ze by som sa za nu obetoval...ale ked s nou dlhsie niesom...no vahal by som, tazke rozhodnutie...ani za mamu neviem ci by som polozil zivot, lebo viem, ze ona by nechcela aby som to urobil, predsa ona uz ma nieco odzite a asi najviac by si priala aby som prezil ja a nie ona...keby som za nu polozil zivot, aj tak by nechcela zit...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
tak určite by som sa snažila pomôcť aj tomu druhému, ale som narcistická mrcha a viac by mi záležalo na mne..výnimku tvorí moja rodina jedine.
ale nie srandu robím
PS: pre tých, ktorí sa radi škriepia .. : moje "Vhupne", neznamená rýchlosť....
Ale inák sa nedám
Ale v situacii ze vyleti auto z krizovatky je mozne ze pud zebazachovy by zvitazil......
Ale keď zoberiem do úvahy rodinu, rozhodne by som sa nezachovala "sebecky"
a inak neviem, boli toho ludia schopni v minulosti?
Úprimne povedané, pochybujem, že by bol niekto kvôli komu by som bola schopná obetovať svoj vlastný život. Pripájam sa, tiež som sebec