dva- tri krat do tyzdna chodim na obed/ veceru za 1.72. k veceri je vzdy nejaka sladkost alebo jogurt alebo proste taka vec ktora mi niekedy nahradi nejake jedlo z dalsieho dna (ranajky napr). a nosim si z domu na jeden den ale vacsinou mi toho mamka nabali tolko ze to v pohode mam na tri krat. v podsatate na jedlo minam malo
V Lidli si urobim kazdy tyzden 60e nakup, a bohate to staci - a co vsetko kupujem, to by bolo nadlho - ale klasika zelenina, ovocie, musli, jogurty, mlieka, cottage cheese cestoviny, a dake veci co si robim na obedy..
na ranajky - vajicka (prazenica/volske oko) + toast + baked beans - lacne a da sa z toho najest ... to jedavam na ranajky kazdy den ... pripadne hodim platok slaniny na panvicu a mam to aj s mesom .. niekedy si urobim chleba vo vajicku
na obed - ryza + stir fry zelenina .. ryzu si urobim na niekolko dni a dam do chladnicky... pripadne si kupim v tescu upecene kuracie stehna 6ks a mam na dva dni s ryzou .... alebo urobim cestoviny a kupim nejaku omacku na cestoviny.. alebo sa zastavim na mcdonalds ak som hladny medzi prednaskami
na veceru - si dam nieco z obeda.. alebo ak sa mi nechce tak hodim do truby mrazenu pizzu.. alebo nejaky mrazeny polotovr (bolonske spaghetti, curry, atd.) .. alebo si len urobim chleba so suknou a syrom a salatom pripadne instantne nudle v kelimku.. to je vtedy ak sa mi fakt nechce ani spinit tanier
my sme zistili ze najlacnejsie jedlo ktore je zaroven obed, chutne a da sa z neho dobre najest su bryndzove halusky so slaninou cista muka, bryndza slanina je optional a super jedlo za par centov
Neviem si predstaviť, že by som musela šetriť na jedle alebo že bývať na intráku a jesť tam kadejaké somariny nezdravé... ale aj za lacno sa dá zdravo najesť... čo tak špenát? alebo nejaké mixované polievky, cestoviny, šaláty, domáce nátierky?
@5 keď dám na mesiac 60e tak ten mesiac žeriem ako pán a kupujem si milion nepotrebných a často krát nezdravých pičovín
A čo lacné? (zabudou som si ryžu naturalkovu kupiiiť nezabudni lauriak...) zeleninu, ovsenné vločky, 72% čoko v lidli za 20kč... keď ma prepadne chuť na sladke neskutočná tak kocku dam... banany, jablka, pomaranče... pohánka, strukoviny....
a cestoviny a ryžu kupujem celozrnné a tú naturalku, a to je očosi drahšie ale stale lacnejšie ako strava mnohých iných
myslim, ze prave na jedle by sa setrit nemalo. niekedy davno som tiez premyslal, ako najviac usetrit ale radsej dat obcas viac penazi a mat normalnu vyvazenu stravu, ako si kupovat kdejake lacne sackove polievky atd.
no na druhej strane, vzdy ma vyslo lacnejsie, k pomeru na pocet dni, mnozstvo a sytost, kupit si nejaku zeleninu a spravit si z toho hrniec polievky, ktory vydrzi v pohode 2-3 dni ako si za pomerne porovnatelnu sumu kupit nejaku srackovu vifonku na jedno pouzitie. to iste co sa tyka druheho jedla.
Vyserem sa ti do papule z toho sa bohate najes, ak nie pridam ti trocha tocenej ,,salami" ešte ty hovno žrut. Prisam bohu slubujem že budes nažrati ty študentik co bude steba??? Ty hovno pod sem a povedz mi to do oci ty hnile semeno pedofil si?? Pedofilista jeden
ale rovnako sa nemusi vyplacat konzumovat opatovne zohrievane jedla.
osobne odporucam pokial mozno najcerstvejsiu zeleninu, ci uz v podobe salatu, alebo polievky/vyluhu (stew)
inak nebio rastlinne pokrmy su ultra lacne, teraz som to trochu prepiskol s tym, ze som fungoval cisto na organickych veciach >
stoji to za to
@popolcek albert? o__O no ja sa snažím keď mám čas chodiť do lídla, špáru alebo najlepšie na zelňák ak som hore/nievpraci/nievškole ale žial ako vieš pri filde (a aj praci) je albert :/ a ten veveří albert je najhorší v meste prisambohu!
@lawey jj úplne mie chýba, lebo lidl som nevedela nájsť za krista boha a interspar mi prišiel drahy jak pička billa detto, proste ja som v tom alberte vedela na dva týždne kapúpiť za cca 150 českých
@semhamforas kde ? dufam že nie niekde v riti v petržalke
tak predsa len v petržalke
ej boha
tour de petržalka za albertom a pizzou za dúfam podobnú cenu ako bolo 17 kč
@popolcek no tak v špare je vždy strašne vela zlavnenej zelelniny a ovocia brokolica a jablka vždy! minule i manga za 10kč som pokúpila!
a arašídové maslo za 50kč... neviem či v alberte neni drahšie trochen...
ale tak ja hlavne zeleninu a ovocie kupujem a tam mi fakt nevyhovuje... a do zelovocu si nemôžem dovoliť chodiť furt...
a mne na Brne ohladom tohto budú chýbať tie bio obchody všade!!! proste všade gol je ten jeden cez ulicu v ktorom všetko je dokonca aj mixit
@neoriginalna Vsimol som si nadpis fora dobre, a preto pisem ze nakupujem v Lidli lebo je to tam najlacnejsie kebyze som kupil toto iste v Bille tak zaplatim miesto 60e 120.
@lawey tiež som kupovala väčšinou zeleninu a ovocó a važne sa mi lepšie nakupovalo v alberte taška plná jak sviňa a málo peňazí som tam nechala, lebo keď som už šla do vaňkovky tak interspar bol posledny kde som sa zastavila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
do dobre :letim:
na obed - ryza + stir fry zelenina .. ryzu si urobim na niekolko dni a dam do chladnicky... pripadne si kupim v tescu upecene kuracie stehna 6ks a mam na dva dni s ryzou .... alebo urobim cestoviny a kupim nejaku omacku na cestoviny.. alebo sa zastavim na mcdonalds ak som hladny medzi prednaskami
na veceru - si dam nieco z obeda.. alebo ak sa mi nechce tak hodim do truby mrazenu pizzu.. alebo nejaky mrazeny polotovr (bolonske spaghetti, curry, atd.) .. alebo si len urobim chleba so suknou a syrom a salatom pripadne instantne nudle v kelimku.. to je vtedy ak sa mi fakt nechce ani spinit tanier
A čo lacné? (zabudou som si ryžu naturalkovu kupiiiť nezabudni lauriak...) zeleninu, ovsenné vločky, 72% čoko v lidli za 20kč... keď ma prepadne chuť na sladke neskutočná tak kocku dam... banany, jablka, pomaranče... pohánka, strukoviny....
a cestoviny a ryžu kupujem celozrnné a tú naturalku, a to je očosi drahšie ale stale lacnejšie ako strava mnohých iných
a aj fajna je
no na druhej strane, vzdy ma vyslo lacnejsie, k pomeru na pocet dni, mnozstvo a sytost, kupit si nejaku zeleninu a spravit si z toho hrniec polievky, ktory vydrzi v pohode 2-3 dni ako si za pomerne porovnatelnu sumu kupit nejaku srackovu vifonku na jedno pouzitie. to iste co sa tyka druheho jedla.
A ako hovori @trdelniiiq najrozumnejsie, najlacnejsie a najzdravsie je uvarit si polievku na niekolko dni.
ale rovnako sa nemusi vyplacat konzumovat opatovne zohrievane jedla.
osobne odporucam pokial mozno najcerstvejsiu zeleninu, ci uz v podobe salatu, alebo polievky/vyluhu (stew)
inak nebio rastlinne pokrmy su ultra lacne, teraz som to trochu prepiskol s tym, ze som fungoval cisto na organickych veciach >
stoji to za to
petko petko...
Daj mu prosim ta ban @tomas
@semhamforas kde ? dufam že nie niekde v riti v petržalke
tak predsa len v petržalke
ej boha
tour de petržalka za albertom a pizzou za dúfam podobnú cenu ako bolo 17 kč
a arašídové maslo za 50kč... neviem či v alberte neni drahšie trochen...
ale tak ja hlavne zeleninu a ovocie kupujem a tam mi fakt nevyhovuje... a do zelovocu si nemôžem dovoliť chodiť furt...
a mne na Brne ohladom tohto budú chýbať tie bio obchody všade!!! proste všade gol je ten jeden cez ulicu v ktorom všetko je dokonca aj mixit
na obed vacsinou cestoviny/ ryza s nejakou zeleninou
a napr vcera som robila pizzu z karfoloveho cesta a ked som to zratala bolo to uplne lacne!
na veceru vajicka, zeleninu, celozrnny chlieb