Ahojte,
vedel by mi sem hodiť niekto nejaký tip na zdravú, ľahkú večeru? V ktorej je obsiahnutá zelenina a minimum sacharidov najlepšie? Som dosť v blbých podmienkach, mäso ani ryby tu nepripadajú do úvahy a dokola večeriam tuniaka a vajcia a už mi to
vydrzi to na viac dni (dokonca polievky su na druhy ci treti den o dost lepsie nez cerstve), zasyti ta to, je to teple a chutne. ja na polievky po dlhom dni nedam dopustit.
@tosom
vieš čo inak mozzarellu som tu ešte ani nevidela a keby vidím tak asi stojí celý náš týždenny rozpočet, ktorý máme . a inak oni tu nemajú udené tofu chápeš?!?!?!
toto je hroznééééééééééé
@erjedna grilovaná zelenina znie super! mám v pláne kúpiť si cuketu tak to určite využijem!
@willbebetter
no chcela som robiť brokolicovú, ale nenachádza sa tu mixer a neviem či iným spôsobom by sa mi podarila spraviť pripadám si naozaj v blbej situácií
@6 ak si nezakladas na tom aby to bol vyslovene brokolicovy krem, tak podla mna sa aj sama rozvari (ale neskusala som, tak nemozem na sto pro tvrdit)... a na ostatne mixer nepotrebujes, na polievkach je prave to super ze vsetko supnes do hrnca, nechas pomalicky varit a za hodku mas doko jedlo!
@kittyboo viesco ani nie, proste nastruhas mrkvy, supnes to do hrnca, osmahnes, dolejes vodu, dochutis si podla toho ako mas rada (ja davam aj vegetu), nechas to prevriet pomalicky a pridas zazvor a este par minutiek povaris...inak zazvor si krajam na vacsie kusy aby som ho potom mohla lahko vylovit - pred tym nez polievku uskladnim tak ho vzdy vyberiem, lebo ked to nechas odstat cez noc tak uz pre mna to je moc zazvorove a prebija to vsetku chut...a grietusha radila zahustit jemnymi ovsenymi vlockami - aj to sa da, ale mne viac chuti ked si do toho spravim take mini-halusticky (ked mam cas).
Olej, cibulka, podlejes pretlakom, cesnak, nakrajane rajciny, paprika, mrkev, zelenina podla lubovole, jedno surove vajicko, roztopit do toho mozzarellu alebo eidam 30%, bazalka, ak chces i muskatovy orech. Nom. A pripadne hod i nadrobno nakrajanu detsku morcaciu sunku alebo parky pre celiatikov (nemusi byt vela, iba pre chut).
Alebo rozslahat rajciny so cukinou a jednym uvarenym zemiakom a spravit polievku. Aj spenatova je dobra.
zapekaná brokolica so smotanou, syrom a vajcom (vajco sa rozmieša so smotanou + sol) to je moje top zeleninové jedlo
inak by som ešte odporučila grécky šalát (uhorka, paradajka, olivy, feta syr a olivový olej) ... ja to jedávam len tak alebo si k tomu opražím trochu kuracích pŕs.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
alebo
grilovana zelenina na panvici s kokosovym olejom
alebo
mrkvovo-vajcova natierka ( vymiesat vajce s jogurtom a horcicou a posekanou mrkvou )
vydrzi to na viac dni (dokonca polievky su na druhy ci treti den o dost lepsie nez cerstve), zasyti ta to, je to teple a chutne. ja na polievky po dlhom dni nedam dopustit.
napr: sosovicova, mrkvovo-zazvorova (dik @grietusha fakt je super!), zeleninova, porova, karfiolova, brokolicova....endless possibilities.
vieš čo inak mozzarellu som tu ešte ani nevidela a keby vidím tak asi stojí celý náš týždenny rozpočet, ktorý máme . a inak oni tu nemajú udené tofu chápeš?!?!?!
toto je hroznééééééééééé
@willbebetter
no chcela som robiť brokolicovú, ale nenachádza sa tu mixer a neviem či iným spôsobom by sa mi podarila spraviť pripadám si naozaj v blbej situácií
to zrovna nie, ale podimienky dosť na hovno ak nechceš byť na nasladlom toustovom chlebe každý večer
Olej, cibulka, podlejes pretlakom, cesnak, nakrajane rajciny, paprika, mrkev, zelenina podla lubovole, jedno surove vajicko, roztopit do toho mozzarellu alebo eidam 30%, bazalka, ak chces i muskatovy orech. Nom. A pripadne hod i nadrobno nakrajanu detsku morcaciu sunku alebo parky pre celiatikov (nemusi byt vela, iba pre chut).
Alebo rozslahat rajciny so cukinou a jednym uvarenym zemiakom a spravit polievku. Aj spenatova je dobra.
inak by som ešte odporučila grécky šalát (uhorka, paradajka, olivy, feta syr a olivový olej) ... ja to jedávam len tak alebo si k tomu opražím trochu kuracích pŕs.
@miaja juuu nasla som v chladnicke brokolicu takze dneska vykuzlim tu brokolicuu diky za tip