Je podľa vás možné ľúbiť dvoch, príp viacerých ľudí? ale nemyslím ako.. rodičov, skôr na takej akoby partnerskej báze (lenže obaja/obe nemôžu byť vašimi partnermi)
co ja viem, bola som v situacii, ze som mala zaujem o dvoch typkov, ale jeden bol tak, ze som uz s nim bola nejaku dobu a velmi som ho lubila a posklamaval ma hore-dole a proste bola som s nim skorej zo zotrvacnosti a ten druhy bol nieco nove a fresh, pritahoval ma, ale zase som ho vobec nepoznala
urcite mozes byt ocarena dvomi roznymi ludmi, ale ak niekoho realne milujes, tak.. co ja viem. akoze asi sa ti moze stat, ze ta niekto pritahuje, ale ved na to mas hlavu, aby si rozlisila, co je chvilkovy pud a co je dlhodobe rozhodnutie
Súhlasím s @3.
Očariť človeka môže viac ľudí súčasne ale nemyslím si že sa dá real ľúbiť viac ľudí naraz.
Tam treba rozlíšiť chvíľkové poblaznenie a lásku.
@avantgarda môžeš milovať aj ako moslim, nezadany. Akurát je to hlúposť, za prvé stracas čas s dvoma, pritom si aspoň trochu môžeš užiť výnimočnosť jednej, no pokiaľ chceš byť neverný, vždy sa to da.
ale teoreticky sa to asi bude dat, nevidim dovod, preco nie. ale ak sa to stane, tak to je rozhodne dost neprijemna situacia, no. na druhej strane, sanca, ze sa to stane, je prakticky nulova, cize nema zmysel sa tym zaoberat.
Minimalne su ludia, ktori udrziavaju viacero paralelnych romantickych vztahov resp. vztahy o viac osobach, a ak tolko ludi po svete tvrdi, ze u nich v hlave to tak funguje, nemam dovod im to spochybnovat
Myslím, že polygamné vzťahy alebo polyamorické romance sú dosť dobre uskutočniteľné, akurát že sme kultúrne predisponovaní k tým monogamným (spolu so všetkými negatívnymi črtami, ktoré sa s tým spájajú, ako je žiarlivosť, závisť, majetnícke sklony apod.)... A vzhľadom k tomu, že s (vedomou či nevedomou) snahou o polygamiu sa v kontexte našej kultúry spája veľmi veľa "trenia" (klasická téma milostného trojuholníka, čiže akejsi "utajenej polygamie", končí väčšinou fiaskom, niekedy až tragicky) a utrpenia, nepokladám za nejak zvlášť prínosné sa o to snažiť...
Čo sa mňa osobne týka, asi by som na to nemal nervy, ani keby to malo ten najharmonickejší vývin. Stojí ma dosť úsilia vysporiadať sa so svojimi vlastnými duševnými issues, ďalší človek sa ešte dá, "spolok" troch a viacerých by pre mňa však už bol vyložene neudržateľný.
myslím si že sa to dá, ale mám taký pocit, že vždy bude jeden človek, ktorého budeš viac preferovať/lepšie si s ním rozumieť a pod.
tak ako aj v iných vzťahoch. môžeš mať 10 kamarátov, ale s každým si budeš blízka trochu inak. ono aj rodičov môžeš oboch ľúbiť a predsa si s jedným budeš kúsok lepšie rozumieť... a teda podľa mňa to môže platiť aj na partnerské vzťahy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
urcite mozes byt ocarena dvomi roznymi ludmi, ale ak niekoho realne milujes, tak.. co ja viem. akoze asi sa ti moze stat, ze ta niekto pritahuje, ale ved na to mas hlavu, aby si rozlisila, co je chvilkovy pud a co je dlhodobe rozhodnutie
Očariť človeka môže viac ľudí súčasne ale nemyslím si že sa dá real ľúbiť viac ľudí naraz.
Tam treba rozlíšiť chvíľkové poblaznenie a lásku.
1. Najprv si trebas zadefinovat pojem laska. - Moja definicia lasky:
Laska je fyzicka a psychicka naklonost k osobe opacneho pohlavia.
2. Potom si treba polozit otazku. Je mozna naklonost k viacerym osobam opacneho pohlavia?
Moja odpoved Ano
ale teoreticky sa to asi bude dat, nevidim dovod, preco nie. ale ak sa to stane, tak to je rozhodne dost neprijemna situacia, no. na druhej strane, sanca, ze sa to stane, je prakticky nulova, cize nema zmysel sa tym zaoberat.
Minimalne su ludia, ktori udrziavaju viacero paralelnych romantickych vztahov resp. vztahy o viac osobach, a ak tolko ludi po svete tvrdi, ze u nich v hlave to tak funguje, nemam dovod im to spochybnovat
Čo sa mňa osobne týka, asi by som na to nemal nervy, ani keby to malo ten najharmonickejší vývin. Stojí ma dosť úsilia vysporiadať sa so svojimi vlastnými duševnými issues, ďalší človek sa ešte dá, "spolok" troch a viacerých by pre mňa však už bol vyložene neudržateľný.
tak ako aj v iných vzťahoch. môžeš mať 10 kamarátov, ale s každým si budeš blízka trochu inak. ono aj rodičov môžeš oboch ľúbiť a predsa si s jedným budeš kúsok lepšie rozumieť... a teda podľa mňa to môže platiť aj na partnerské vzťahy.