niekde som cital ze laska ani nieje v podstate pocit ale iba zväzok pri ktorom clovek citi stastie, zodpovednost, aj hnev a podobne veci, nejako tak to bolo popisane...
existuje, samozrejme ze hej, problem je podla mna v tom ze ten pojem kazdy clovek precituje a chape inak...
najkrajsie je ak sa najdu ludia ktori to vnimaju velmi podobne a odovzdaju si navzajom len tie najprijemnejsie a najkrajsie veci..
a popisal by som to ako urcitu formu komunikacie medzi ludmi v ktorej vznika väzba medzi nimi na urovni v ktorej spolu zdielaju to najpozitivnejsie a najkrajsie a snazia sa tuto vazbu udrzat co najdlhsie - idealne do smrti .. ochrana, pomoc, podpora a robenie si radost navzajom..tato definicia je mozna podla mna iba na psychologickej urovni...no a je to najsilnejsia emocia ktora dokaze ovplyvnivat kompletne cele vnimanie sveta okolo cloveka, teda aspon tak som to vnimal ja
intenzívny emociálny pocit náklonnosti k nejakej osobe (napr. materská láska, Božia láska, láska k deťom)
väzba k určitej osobe založená na silnej telesnej, duchovnej a/alebo duševnej príťažlivosti, spravidla spojená so želaním byť s danou osobou spolu (napr. láska k partnerovi, platonická láska, láska na prvý pohľad)
sexuálny styk
hovorovo: predmet lásky (napr. on/to je moja veľká láska)
silný citový vzťah k veci, myšlienke a pod. (napr. láska k peniazom, láska k zdraviu (pohode), láska k prírode, láska k jedlu, láska k športu, láska k vlasti)
Z psychologického hľadiska sa radí medzi primárne ľudské potreby.
Pre svoj veľký psychologický význam je láska jedným z najdôležitejších námetov v umení. Veľa filmov opisuje príbeh lásky a väčšina populárnej hudby je o láske.
Je veľa foriem lásky a veľa typov milujúcich. Láska existuje vo všetkých kultúrach a typ lásky existujúci v danej kultúre naznačuje individuálne chápanie, čo láska je. Rôzni ľudia hodnotia rôzne typy lásky odlišne. Láska je abstraktná a existuje okolo nej mnoho otázok.
ja neverim že ju zažijem ešte. Neverím tomu že bude, neverím že je keď je lebo bola keď bola a evidentne nebola keď som myslel ako veľmi je, takže neverím že je sama o sebe... spýtaj sa čo je rozum, tak si vieš vybrať človeka, ktorého môžeš mať rád, budete sa rešpektovať a prípadne sa hrať že sa máte radi...
predstavujem si ju ako lietajúce jednorožce na obláčiku, ktoré majú v očiach srdiečka, okolo hlavy kvietky a zvracajú dúhu z neba až na zem ^^ a všade sú obrovské fosforové hríby na ktoré sa sypú trblietavé malé hviezdičky ^^
@sandriously "ked vernosť spôsobuje radosť" ..... lebo obvykle nevera spôsobuje radosť? Podmienka lásky je nutnosť vernosti a nutnosť potešenia z nej? To je znásilňovanie lásky...
Naozajstná láska nemá podmienky, nie je to partnerská láska, ani rodičovská. Je to láska všeobecne, k sebe, životu, ľudom, všetkému okolo seba, celému vesmíru. Je farebná, je v pohybe, je upokojujúca a rozrušujúca zároveň, lebo pocit lásky vás rozplače. A nedá sa hľadať nikde inde ako vo svojom vnútri. Teda áno existuje, lebo ty existuješ.
@xy12345 ak si to zamieňaš so zamilovanosťou tak potom je to cit... No tieto veci ako city, pocity, emócie môžu vyprchať... preto teda nie sú dobrou stavebnou hmotou pre budovanie pevného, trvalého vzťahu, ale naopak...
@georg21 nie, ja som napísal správne. Cit a pocit je veľký rozdiel, pocit je niečo úplne iné ako cit a je vždy dočasný a cit väčšinou trvá desiatky rokov / doživotne to je napr láska k partnerke, mame, a pod... no a ak netrvá tak potom to nieje cit ale niečo úplne iné. @sypomka nikdy nehovor nikdy a nikdy nehovor určite
@xy12345 hej, naše city môžu dočasne zmiznúť či preniesť sa aj na niekoho iného, pod rôznymi faktormi, situáciami... preto je dobré si uvedomiť (teda to na tom stavať), ako je potrebné rozhodnúť sa toho človeka milovať raz a navždy a vždy si to pripomínať... na tom nie je nič zlé...
@xy12345 Hej, dosť pravdivo si opísal realitu. Ale reálne je i to, že tú realitu tvoríme i my a tak môžme vo svojom okolí robiť zmeny a tak ukázať ostatným aj inú, lepšiu možnosť ako žiť vzťahy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ako pizzu.
áno!
Nepredstavujem si ju.
Samozrejme že skutočne existuje.
» www.artforum.sk/katalog/101494/...
Existuje.
existuje, samozrejme ze hej, problem je podla mna v tom ze ten pojem kazdy clovek precituje a chape inak...
najkrajsie je ak sa najdu ludia ktori to vnimaju velmi podobne a odovzdaju si navzajom len tie najprijemnejsie a najkrajsie veci..
a popisal by som to ako urcitu formu komunikacie medzi ludmi v ktorej vznika väzba medzi nimi na urovni v ktorej spolu zdielaju to najpozitivnejsie a najkrajsie a snazia sa tuto vazbu udrzat co najdlhsie - idealne do smrti .. ochrana, pomoc, podpora a robenie si radost navzajom..tato definicia je mozna podla mna iba na psychologickej urovni...no a je to najsilnejsia emocia ktora dokaze ovplyvnivat kompletne cele vnimanie sveta okolo cloveka, teda aspon tak som to vnimal ja
intenzívny emociálny pocit náklonnosti k nejakej osobe (napr. materská láska, Božia láska, láska k deťom)
väzba k určitej osobe založená na silnej telesnej, duchovnej a/alebo duševnej príťažlivosti, spravidla spojená so želaním byť s danou osobou spolu (napr. láska k partnerovi, platonická láska, láska na prvý pohľad)
sexuálny styk
hovorovo: predmet lásky (napr. on/to je moja veľká láska)
silný citový vzťah k veci, myšlienke a pod. (napr. láska k peniazom, láska k zdraviu (pohode), láska k prírode, láska k jedlu, láska k športu, láska k vlasti)
Z psychologického hľadiska sa radí medzi primárne ľudské potreby.
Pre svoj veľký psychologický význam je láska jedným z najdôležitejších námetov v umení. Veľa filmov opisuje príbeh lásky a väčšina populárnej hudby je o láske.
Je veľa foriem lásky a veľa typov milujúcich. Láska existuje vo všetkých kultúrach a typ lásky existujúci v danej kultúre naznačuje individuálne chápanie, čo láska je. Rôzni ľudia hodnotia rôzne typy lásky odlišne. Láska je abstraktná a existuje okolo nej mnoho otázok.
Nemáš za čo...
@georg21 hej asi take slobodne ako voľby na Ukrajine. A láska NIeje žiadne rozhodnutie, je to cit.
@sypomka nikdy nehovor nikdy a nikdy nehovor určite