zdravim...mam taky mesni poblem vzdy ked cvicim nohy na mna po 2-3 cvickoch dojde tocenie hlavy studeny pot atd proste je mi zle raz som to dokonca dotiahol do grcania....skusal som vsetko mozne zvysit prijem sacharidov, spravne dychanie mam stale neviem
nie som odbornik ale mne sa to stava ked sa malo alebo moc vela najem, takze skus mozno v tento den pred cvicenim jest len nejaky banan alebo co. Neviem v akom case cvicis a ci uz mas vtedy za sebou obed a podobne zalezitosti, ale mne sa lepsie cvici ked mam prazdny zaludok, akurat nejake ovocie mam v sebe lahke.
Este to moze byt aj tlakom, ale neviem teda, zaujimave ze len pri nohach sa ti to stava. Ja som sa teda tiez viac krat dogrcal pri treningu ale to skor ked som bud fakt bol prejedeny a isiel som cvicit (blbost) alebo ked som si dal predtym kafe a cvicil som sialenosti kondicne.
Toto pozname asi vsetci. Tiez som zo zaciatku maval hlavne pri cviceni drepov a leg pressu tieto "stavy" tiez sprevadzane zyvanim unavou, bledy xicht atd. Neviem ti ale povedat rpeco to je ani co nato pomaha, u mna to proste casom prestavalo az teraz iba fakt ze niekedy sa mi stane. Dostal som v posilke take rady ze sa mam poriadne najest, alebo ze nemam moc pit ked civcim drepy atd. ale to su asi len take broscience rady. Par krat sa mi uz podarilo docvicit aj napriek tomu ze som pomaly umieral proste som medzi seriami sedel na lavicke a nejako som to uz docvicil ale tak to uz boli len ramena.
skusal som sa aj najest pred cvicenim a aj nejest 2 hodky pred cvicenim ale stale mi bolo rovnako naprd...ale casom sa to zlepsuje mozno dnes to bude uplne prec
@carpathian mne sa stavalo tiez prevazne pri nohach, podla mna to moze byt prave tym ze napr pri legpresse ked davas velke vahy tak zadrzis dych a mas fakt velky tlak v hlave. Alebo aj drepy zadrziavas dych + sa este aj cely hybes [drepujes slight_smile: hore dole kdez to napr pri benchi hybes len rukami atd. ale to su len moje teorie nicim nepodlozene
Kazdopadne by ti mozno pomohlo sa nejako nabudit na trening nemusis pozerat videa alebo co ale tak tesit sa alebo co Ja ked sa napr pred cvikom par krat nadychnem vydychnem rychlo a proste si tak povim ze to rozyebem tak to ide lahsie
studeny pot ma este nezalial, ale hviezdicky som uz parkrat videl, ked som prekonaval urcitu novu hranicu a nebol som zvyknuty, mozno to ma nieco s vysilenim
@poklakni teraz ma napadlo ze mozno zalezi aj od toho co jes, lebo ak ja si dam vlocky s jogurtom a idem cvicit napr za 2 hod tak ich normalne citim a je mi z toho v podstate zle kdezto ked si ich dam na ranajky napr smazenicu a idem cvicit o 2 hod vacsinou sa mi cvici ovela lepsie :} Celkvo ale podla mna je lepsie cvicit az po obede ja som vtedy uz taky rozbehnuty do dna kdezto rano som vacsinou znudeny.
@feklus pri benchi hybes len rukami...ach... benchpress je mega komplexny cvik a pouzivas pri nom hrozne vela svalov a prave spravne dychanie tam nie je trivialne, rovnako ako pri inych cvikoch.
Nicmene, mas pravdu ze to moze byt dychanim, aj ked si skor myslim ze mozno to je len vseobecne prekrvenim, tie svaly na nohach su pomerne velke, naviac horna a dolna polovica tela maju nejaky mechanizmus ako medzi nimi prudi krv, tak asi to sposobuje take tlaky v hlave potom. Je pravda ze pri pistoliach to obcas pozorujem, pripadne pri drepovani s obojruckou, ale ja moc casto drep s obojruckou nerobim, tak to mozno nevnimam v takej miere.
@carpathian ano, bench je komplexny cvik kde pouzivas vela svalov. Nikde som nenapisal ze neni, ale ked si to tak zoberes tak ak to robis spravne mal by si byt locknuty v jednej pozicii a hybat len rukami, ci? nenapisal som ze zapajas len ruky ale ze hybes len rukami. To ze niektory si pomahaju kyvanim hlavy alebo zdvihanim noh je uz o inom
@feklus hej mas pravdu, ale "hybat rukami" je dost malo hovoriace slovne spojenie. Ide o to ake svaly zapajas, ci su dynamicky pouzivame alebo len stabilizuju, prakticky pouzivas cele telo pri tom cviku, vratane core svalov, takze si myslim, ze tam su celkom dobre dovody aby sa ti mohla motat hlavat pri benchi nehadam sa, dokonca ani nejak casto necvicim tento cvik, nie som kulturista ani powerlifter, ja cvicim relativne ine cviky pravidelnejsie, ale z toho co viem, tak vsetky tieto klasicke powerlifting cviky su dost narocne na dych a kardiovaskularny system a videl som uz pripady kedy niekto vytlakoval velku vahu, vstal, zaradoval sa a odkvecol
pi dost vody a poriadne sa vetraj, mozno mate vydychany vzduch bars. Ja niekedy menim pri nohach aj tricka jak su prepotene.
Ked ti pride zle tak si kus oddychni a pokracuj. A jest by si mal tak 1-2hod pred treningom a nie tazke jedla ( vseobecne staci viac menej nech pozastava z nejakych komplexnych sacharidov )
pri nohách je to celkom bežná vec, pretože krv sa ti vtedy hromadí hlavne v dolnej polovici tela, čo spôsobuje nevoľnosť. keď sa mi to deje idem sa predýchať priadne na čerstvý vzduch dám si dlhšiu pauzu a počkám kým to prejde, potom môžem pokračovať ďalej... inak aj mne sa už z toho podarilo pozvracať ale aspoň viem že makám
ta to moze byt vzduchom. Ja to riesim tak, ze ked mam pauzu tak predychavam pri otvorenom okne. @carpathian to sa mi obcas stane pri mrtvych tahoch, ze po serii len padnem na kolena
Toto sa mi stáva v týchto teplých dňoch ale nie je to až taký hard ako opisuješ a chodím sa vydýchať pri okno otvorené a po sérii sa napijem vždy a je lepšie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Este to moze byt aj tlakom, ale neviem teda, zaujimave ze len pri nohach sa ti to stava. Ja som sa teda tiez viac krat dogrcal pri treningu ale to skor ked som bud fakt bol prejedeny a isiel som cvicit (blbost) alebo ked som si dal predtym kafe a cvicil som sialenosti kondicne.
Kazdopadne by ti mozno pomohlo sa nejako nabudit na trening nemusis pozerat videa alebo co ale tak tesit sa alebo co Ja ked sa napr pred cvikom par krat nadychnem vydychnem rychlo a proste si tak povim ze to rozyebem tak to ide lahsie
Nicmene, mas pravdu ze to moze byt dychanim, aj ked si skor myslim ze mozno to je len vseobecne prekrvenim, tie svaly na nohach su pomerne velke, naviac horna a dolna polovica tela maju nejaky mechanizmus ako medzi nimi prudi krv, tak asi to sposobuje take tlaky v hlave potom. Je pravda ze pri pistoliach to obcas pozorujem, pripadne pri drepovani s obojruckou, ale ja moc casto drep s obojruckou nerobim, tak to mozno nevnimam v takej miere.
Ked ti pride zle tak si kus oddychni a pokracuj. A jest by si mal tak 1-2hod pred treningom a nie tazke jedla ( vseobecne staci viac menej nech pozastava z nejakych komplexnych sacharidov )
@carpathian to sa mi obcas stane pri mrtvych tahoch, ze po serii len padnem na kolena