Zdravím, viem, že vydávajú modelovky o kapacite 3000 otázok (biola napoly s chémiou) a podľa mojich informácii sa nemenia (to čo platilo pred rokom platí aj tento rok a bude aj nabudúci). Chcem sa spýtať, či prijímačky vychádzajú čisto len z úloh v modelo
Ešte raz... netrvdím, že štúdium medicíny je primitívne. Nie je ani zďaleka ľahké, je jedno z najťažších vôbec (je úplne jedno kde). Hovorím o prijímačkách. Stále však nedostávam odpoveď na pôvodnú otázku...
@yeary Už som odpísal a trochu to tak vyznelo, ale neporovnávaj na základe prijímačiek - napríklad na FIIT- ke možno kladú menšie nároky na prijímačkách, príjmu viac ľudí, ale počas semestra veľa ľudí vyhodia, takže na základe toho je to dosť náročné... a veľa zdaru... ...
Takže, tiež sa tam hlásim. Áno, je 3000 otázok a stačí sa ti naučiť len tie. Sú už 20 rokov (neviem koľko presne také isté, stále stačí, ak si poriadne zamakáš a máš teda šancu napr. Chémia: má 1500 otázok a každá otázka má 8 možností (z toho môžu byť správne všetky, ani jedna alebo pár z nich) ...ale na prijímačkách z toho vyberú len 4 možnosti. A za každú nesprávne označenú možnosť máš 2 body dolu super že?
@medicus už sa chápeme, dúfam no s prijímačkami je to podobne na LF1 v Prahe, naberú 800 ľudí a do roka musia výrazné precento vyhodiť, aby sa dostali do normy. Teda dostať sa tam je relatívne "jednoduché" (už chápeme význam slov "jednoduché", "primitívne" v tomto kontexte ), udržať sa je už vec druhá. Naopak LF2 kladie neskutočný dôraz na prijímačky (asi najväčší v ČR a na SR?) ale potom už zvykne odpadnúť málo ľudí. Ak by som sa mal učiť na všetko, asi by som nestíhal nič, preto uprednostňujem BA a chcem to zobrať svedomito
@laiska Hej, super... už teraz máme na chémii tento systém otázok v testoch (kopu správnych, jedna správna, body dolu, a pod...) a je to pekná.... nazvyme to príprava keď si zoberiem, že jeden takýto test na zlatom gympli má 15 otázok, tak už to len stačí vynásobiť stovkou pre chémiu, potom pripočítať raz toľko pre biolu a som tam Ehm, tvrdil som niekedy, že dostať sa tam je ľahké?
podla mojho nazoru je dost velka strata casu prechadzat cez 3000 otazok s (uzsipresnenepamatam) 8-12 moznostami. ja som napr presla prvych 100, potom som sa na to vykaslala a dostala som sa. tie prijimacky su velmi primitivne, neporovnatelne lahke s tymi v martine.
@laiska iba systém... keby z toho vyberá otázky, som rád. To čo tam dáva, mám pocit, že vyťahuje z jej štátnic čo sa týka času, tak ešte pred Vianocami (týmito) by som chcel tie dve nevinne vyzerajúce knižôčky mať doma a do konca tohto školského roka to aspoň raz prejsť (ano, večný optimista )
a co konkretne sa vymyka? teda asi zavisi od toho, ake mate naroky na gymnaziu. ano, tie v MT sa vymykaju, vymykaju sa aj chemii prveho rocnika vysokych skol, ale v BA to je (ako som si uz predtym vymyslel) dost stredoskolske.
@16 sorry za oslovenie....no navštevujem super gympel..dosť ťažký, z tej knihy máme toho prebratého dosť, ale sú tam veci, o ktorých som v živote nepočula...napríklad príklady z chémie...no povedz mi, že si hneď všetky vedela na prijímačkách, že si sa do toho ani nepozrela...by si musela byť múdrejšia ako Einstein...
@yeary no presne tak ak ti môžem poradiť, tak sa uč z týchto kníh Chémia má 3 časti a aj biológia..testy sú robené z nich...keďže my sme moderná škola, tak máme knihy nové a tieto som si musela zohnať....
@18 nas ucitel chemie na strednej nam 3x do tyzdna daval vypoctove pisomky obsahujuce 5 prikladov. takze ano, pozrela, vramci stredoskolskeho uciva a na to, aby niekto pochopil rovnaky princip prikladu s inou formulaciou, este nemusi byt mudrejsi ako einstein.
@23 v tom prípade fajn, keď ti to mal kto vysvetliť...podľa nových plánov sa príkladmi školy vôbec nezaoberajú...ďalšia nevýhoda pre nás...a koľko máš rokov??
@laiska čo sa učebníc týka, chémia mi je známa, zohnať ju by nemalo byť problém, mám dokonca ešte jednu staršiu, ktorá je fakt premakaná a nejako sa mi ju nepodarilo vrátiť biolu máme aj my novú, tamtie vidím prvý krát, z kadiaľ si zháňala?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a co konkretne sa vymyka? teda asi zavisi od toho, ake mate naroky na gymnaziu. ano, tie v MT sa vymykaju, vymykaju sa aj chemii prveho rocnika vysokych skol, ale v BA to je (ako som si uz predtym vymyslel) dost stredoskolske.
Chémia má 3 časti a aj biológia..testy sú robené z nich...keďže my sme moderná škola, tak máme knihy nové a tieto som si musela zohnať....
priprav sa svedomite na 2lf
@n0wis mudrejsi ako einstein 8)