chcem sa opýtať na psychologickú liecebnu neviem ako sa to presne vola.
od koľkých rokoch je možné tam byť ako pacient?
Ako to tam prebieha-čo sa tam robí?
Je tam pobyt na určenú dobu alebo sa dochádza?
A da sa tam ist len na doporucenie psychiatra?
@peter151 tak už niekoľko rokov mam psychické problémi, pokusy o samovrazdu a tak... chodila som k psychologovi aj k psychiatrovi, ale to mi nepomohlo. Nedam si povedat... a chcem sa toho zbaviť, a jedine co mi napadlo je toto
@snurbelinoha Poraď sa o tom so psychiatrom (že ti stále nič nepomáha) a ak s ním nie si z akéhokoľvek dôvodu spokojná, resp. neveríš, že by ti mohol pomôcť alebo poradiť správne, tak ho skús zmeniť.
Ale fakt tá hospitalizácia, ber to ako úplne poslednú možnosť. Hlavne si to neidealizuj:/ Radšej sa orientuj na nájdenie dobrého lekára, ktorému budeš dôverovať a ktorý ti pomôže.
malý test:
máš priateľa
radá chodíš do školy
pomáhaš rodičom
žiješ v usporiadanej rodine
sú tvoji rodičia solventní
pozeráš horory
chodíš na "satanistické" festivaly
fetuješ
máš súrodencov
veríš v existenciu Boha
po tom ak odpovieš, poviem ti čo je potrebné na tvoju záchranu....
píšem a pýtam sa preto, lebo ak si myslíš, že do blázinca sa chodí na rekreáciu si na omyle, naše zdravotníctvo je na nižšej úrovni ako rumunské, u teba je dosť možné, že potrebuješ zmeniť niekoľko vecí vo svojom živote a budeš fit..
neusudzujem, že si na tom až tak zle, keď dokážeš o svojom probléme písať a chceš ho riešiť...
ešte raz ti hovorím, pirule a úchylní doktori v blázinci ti nepomôžu...
v tvojom živote potrebuješ, režim dňa, dobrého priateľa, dobrých rodičov a čo je prvoradé pevnú vôľu sa zmeniť..
si ešte decko a je viac ako pravdepodobné, že sa dá všetko ešte napraviť...
Pobyt na psychiatrii je určený hlavne na to, aby ťa mali pod dohľadom a vyskúšali, aké lieky na teba budú fungovať, účinkovať a nasadili ti správne dávkovanie. V našom slovenskom zdravotníctve to funguje tak, že to na tebe veľakrát skúšajú ako na pokusnom králikovi a uvedomia si to, až im jedno ráno nevstaneš z postele ani pod výhražkami. Lepšie dávkovanie si nastavíš pomaly aj vlastnými experimentami... takže fakt tam nechoď. Môžeš tam ísť kedykoľvek, rodičia ťa dopravia za psychiatrom a ten ťa pošle na hospitalizáciu. Čo je väčší problém - dostať sa odtiaľ. Oni poväčšinou ani nevedia poriadne, čo ti je, vyplníš pár dotazníkov, rozreveš sa, poprípade povieš 3 vety a určia ti desať diagnóz, takže zbytočne im budeš dokazovať, že si už okej, nejaký čas tam proste stráviš. Nie je to príjemné prostredie. Je to tmavé, nemocničné prostredie, s nemocničnými vysokými posteľami, kde ti v izbe hulákajú ďalšie osoby s rozličnými problémami, ktoré nechceš vidieť. Súkromie žiadne, vo veciach sa ti hrabú, ešte ani obyčajnú žiletku a zrkadielko tam nemáš, ráno o 6tej vstávanie na rozcvičku, aspoň hodina počúvania motivačných chobotín, ktoré ti stav nezlepšia a hlavne nuda, nuda, nuda... zatiaľčo máš pocit, že ti dušu vytrhli liekmi z tela...
NECHOĎ TAM prosim iba fakt keď už to bude, že buď tam pôjdeš, abo si siahneš na život, ale inokedy nie...
Každopádne kedykoľvek budeš chcieť, ak sa budeš chcieť porozprávať, či nejako poradiť, napríklad mne môźeš napísať prechádzala som si všeličím, možno ti budem vedieť poradiť vpravo hore, ak dáš myšku na svoju profilovku v krúžku máš "tajné správy" tak to otvoríš a asi už máš správu od viacerých
@sianagirl245 nebaví ma realita, chcem uniknúť, všetko je smiešne a nepodstatné... myšlienka realizovania samovraždy ma inšpiruje a raz ma privedie konečne ku skutku... pekná to cesta :3
@Snurbelinoha ja viem o Hrani a Kremnici, ale bude ich asi viac. Neviem, ja by som sa tam asi až tak nesnažila dostať, neidealizuj si to, nie je to letný tábor a ani všeliek. Porozprávaj sa s rodičmi, lekárom, prípadne vyskúšaj nejakého iného terapeuta. A drž sa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Ale fakt tá hospitalizácia, ber to ako úplne poslednú možnosť. Hlavne si to neidealizuj:/ Radšej sa orientuj na nájdenie dobrého lekára, ktorému budeš dôverovať a ktorý ti pomôže.
Psychiatria a ustavy su mozno inde vo svete ze pomahaju.
Na SVK je skor tazke z nich odist OK.
máš priateľa
radá chodíš do školy
pomáhaš rodičom
žiješ v usporiadanej rodine
sú tvoji rodičia solventní
pozeráš horory
chodíš na "satanistické" festivaly
fetuješ
máš súrodencov
veríš v existenciu Boha
po tom ak odpovieš, poviem ti čo je potrebné na tvoju záchranu....
neusudzujem, že si na tom až tak zle, keď dokážeš o svojom probléme písať a chceš ho riešiť...
ešte raz ti hovorím, pirule a úchylní doktori v blázinci ti nepomôžu...
v tvojom živote potrebuješ, režim dňa, dobrého priateľa, dobrých rodičov a čo je prvoradé pevnú vôľu sa zmeniť..
si ešte decko a je viac ako pravdepodobné, že sa dá všetko ešte napraviť...
Nemám priateľa
Nechodím rada do skoly
Nepomáham
Nechapem
Nechapem
Pozeravam
Nie
Už nie
Mám
Sama neviem či verím
NECHOĎ TAM prosim iba fakt keď už to bude, že buď tam pôjdeš, abo si siahneš na život, ale inokedy nie...
@lilu