A je to tu: Teroristi zaútočili na vianoçné trhy v Berlíne.
Je to výsledok tej chorej multikulti politiky. Nikdy sa neintegrujú ale darmo komu neni rady, tomu neni pomoci. » www.teraz.sk/zahranicie/neme...
@lacius som diablovo dieťa, priznávam. každopádne, za svojim stanoviskom si stojím. ľúbim keď si niekto prečíta zo tri článočky a všššetkemu rozumie, teraz ma ospravedln, idem si vygooglit boest hlavy a sebadiagnostikovat si nador na mozgu, lebo som si to precitala a jednoducho je to tak.
ja akoze nechalem, Merkelovu som sice nikdy nemala rada, ale akoze 3 roky spatne a tie roky predtym neboli v Europe ziadne teroristicke utoky? akoze vyznavacom inych nabozenstiev ako islamu nikdy nepreplo a nezabili ludi? ja som sa napriklad az pri neviem ktorom clanku (kedze som to citala cerstvo popri info na zabitie ruskeho ambasadora) docitala, ze teda predpokladaju, ze to nebola nehoda, ale dobrovolny cin, ale zatial som nikde necitala, ze sofer bol moslim alebo dokonca nedavny pristahovalec. A v podstate je to jedno, zivoty to nikomu nevrati, ale niektore veci, co tu niektori pisete su pre mne fakt ze nepochopitelne.
A ano, videla som ziveho moslima, dokonca nie jedneho, dokonca s nimi aj komunikujem relativne pravidelne a su to uplne normalni ludia ako ja alebo vy. Ani vas nikto nesudi za to, ze Hitler bol magor pokym nechodite po ulici hajlujuc.
@lacius Drvivú väčšinu obetí terorizmu v Európe za posledné 3 roky majú na svedomí útočníci, ktorí sa v Európe už narodili, takže či už súčasná utečenecká vlna, alebo Merkelovej politika, s tým majú len pramálo spoločného.
Zamyslel sa tu niekto nad problémom kultúrneho a sociálneho rozdielu, ktorý by sa dal riešiť jedine legislatívou, ktorú by jednoducho museli cudzinci dodržiavať rovnako, ako obyvatelia? Nijaké výnimky, nijaké úľavy, nijaké rozdiely. Keďže nikde z tých krajín nie je cirkev oddelená od štátu, bohužiaľ museli by dodržiavať úpravu daného štátu. A keď nie, tak papa. Vraždy, gule do prievanu, utopenie v mori a podobné aktivity by nerobili vec vyriešenou a ani ľudskou. Je jedna vec pomyslieť si, akí sú tí parchanti svine a do jedného ich povraždiť, ale iná je to prezentovať verejne a hlavne fakt, veď kto je tu odborník na medzinárodné právo, zahraničnú politiku a medzinárodné vzťahy, či terorizmus. Sorry, ale vy nie.
@ssnehulienka sa preber dievča neviem v akej realite žiješ ale každý rozumný človek chápe, že multikulti nebude fungovať v tejto dobe, ktorej žijeme. Neexistuje možnosť aby sa tu integrovali stačí sa pozrieť na Nemecko a Francúzsko čo sa o to snaží 10ročia...
A výsledok? Netreba komentovať
Stačí si uvedomiť, źe prvá generácia čo sem prišla pred x rokmi možno mali snahu sa začleniť, neviem nežil som vtedy. Ale tie ďalšie generácie migrantov vo veku 15-35 sú často nezamestnaný bez budúcnosti, žijúci z dávok a pod. Áno nájdu sa aj výnimky ak 10% z nich je normálnych tak je to katastrofa...
A tí čo prišli teraz? Čo sa dá od nich čakať? Milión migrantov v Európe? Kto sa o nich postará? Bude pre nich práca ? Ubytovanie? Nie nebude. Nakoniec budú žiť biedne, vytvoria sa getá a stúpne kriminalita. Časť z nich sa vráti domov. Ale proste nikdy sa tu nezačlenia. Je to iná mentalita to treba pochopiť. Áno sme ľudia všetci ale to s tým nesúvisí. Treba sa triezvo na to pozrieť.
@xy12345 ale čo by nemohli? to by nebola spravna internetova diskusia predsa len tento krat sa ma to dotyka, tak na to poukazujem. casto sa totiz deje ze ludia si tvoria usudky bez potrebnych info/bez potrebneho kritickeho zmyslania nad prijatymi info/podobne.
@rocafella pozeras sa na to moc cierno-bielo ja vyjadrim frustraciu ze sa /ako pri kazdej vacsej udalosti akehokolvek charakteru/ vyroja sami odbornici, a to automaticky znamena ze suhlasim s politikou nemecka? ze hovorim, ze problem si si vymyslel? ze hovorim ze vsetci migranti maju byt ubytovani v zapadnej europe alebo co? nerozumiem prečo si automaticky domyslas co sa mi asi odohrava v hlave, nefunguje to len tak, ze bud som uplne za to, alebo uplne proti tomu, etc. ja mam problem s ludmi, ktori prijimaju informacie bez toho aby si ich overili, a s ludmi, ktori vysvetluju udalosti vo svete bez zakladnych poznatkov historie/politiky bla bla. neviem, prečo to automaticky znamená že sa tvárim, že nemáme žiadny problém. pokoj, pohoda
Minister Kaliňák po útoku v Berlíne uviedol, že Slovensko prijalo opatrenia a zvýši hliadky na dopravných uzloch a v nákupných centrách. Pre TA3 dodal, že v Bratislave sú trhy v centre chránené mechanickými zábranami, a tak nie je možnosť, aby sa niečo podobné stalo v hlavnom meste.
@lacius prosím, ukáž mi kde tvrdím to, z čoho ma obviňuješ. vôbec nerozumiem odkiaľ sa hentie veci od teba berú, ja poviem že nemám rada ked ludia manipuluju s informaciami bez hlbsieho premyslania, a to znamena ze mekelova je moja hrdinka, popieram ze tu je akykolvek problem a chcem, aby sa tu cela syria prestahovala, nie? A hlavne, čo hneď tak nervózne?
@ssnehulienka sranda tak ço nevyjadríš tvoj názor na tému?
Len kritizuješ ľudí, ktorý majú nejaký názor a pohľad na veci. Každý človek si robí na základe niečoho názor.
Ja predovšetkým na základe osobných skúseností.
Prečo hneď všekých zhadzuješ?
Keď niekto povie, že politika EÚ je chorá tak je to človek, čo nemá právo mať názor? Alebo nechápem človek aby sa vyjadril k hociakej téme musí mať skončené minimálne 3 vysoké školy z toho oboru ?
@rocafella prosím, keď ma taguješ a venuješ mi toľko riadkov, daj si tu namahu pozorne čítať čo píšem. pamätáš si na majstrovstva v hokeji? ako su vstci zrazu narodniari a ako vedeli ze chlapci mali v poslednej tretine pridat atd? narazam na podobny pripad tu. also
ja v tejto diskusii nikoho neurážam. ani som to dokonca nemala v pláne. aj keby si mal vsetky informacie sveta, nemusis mat rad macky, moslimov, huby, whatever a ja sa mozem psotavit ja na hlavu a neurobim s tym nic.
vadi mi ale ked sa udeje situacia ako tato, a pat sekund na to sa vynoria ludia, ktori ukazuju prstom hned vedia ze henten clovek je takej narodnosti, mal take umysly, priamo je za to zodpvedny putin/merkelova/obama/tatko smolko. neexistuje jedna spravna odpoveded, da sa pol dna o tom bavit bez toho aby sme sa zhodli, čomu ja cely as v tejto diskusii odporujem je práve fakt, že na to ukazovanie prstom je treba trochu viac ako precitat si clanok v spravach. to automaticky neznamena ze kazdy kto tu postol je hlupy idiot a precital si presne jeden clanok v spravach. to znamena ze ti najhlucnejsi po takejto udalosti su vacinou ti, ktori maju infomacii najmenej. tak prosim do buducna tolko neskatupkuj a nepredpokladaj co si myslim ked o tom vela nevies.
ku otazke prečo teda neprezentujem svoj nazor: často je môj názor dvojznačný. ak sa ma opytas velmi vseobecnu otazku, ndam ti odpoved ano/nie lebo je to prilis komplexny problem. keby sa pytas konkretnejsie veici tak je lahsie sa o tom bavit. lebo su rozne cesty, napriklad sa da byt solidarny, snazit sa situaciu riesit, ale obmedzovat prilev migrantov. pointa je: nazory nie su len 1.vsetky migrantov potopit a merlelovu po prievanu! alebo 2. vsetkych migrantov tu pustite spiny rasisticke!
Aj v Rusku majú multikulti? Aj v Turecku? LEbo aj tam sú atentáty? Žeby aj ASudán, alebo Nigéria bola multikulti? Som rád že je Európa taká aká je, aj keď sa dá mnohé vylepšiť.... Je to jedno z najlepších a najbezpečnejších miest na život a ľudia čo na ňu nadávajú sú len nevedomí tupci...
@kakofonicka preto sa nikde hneď nepíše, źe to bol Moslim lebo Nemecké orgány v snahe nezvyšovať napätie a udržať tú bublinu zatajujú fakty.
Ale už je to oficiálne, že je to pakistanský prisťahovalec čo prišiel pred rokom balkánskou cestou s utečencami.
A pamätám si ako som tu mal fórum pred rokom o migrantoch a ako sa tú nejaký pseudointeligenti šli biť do pŕs, že nie sì žiadna hrozba, sú to chudáčikovia ktorým treba pomôcť.
Neodsudzujem všekých ale hovoril som je tam priamá úmera či viac sa ich sem príjíme tym viac sa zvyšuje riziko kriminality, terorizmu. A je to tak.
By som trestal akýkoľvek náznak radikalizácie medzi utečencami okamžitým vyhostením s celou rodinou a známymi. Tak isto prísne kontrolovať mešity a miesta kde sa stretávajú prívrźenci Islamu v rámci prevencie radikalizácie.
Aby boli istú dobu pod kontrolou čím vlastne bude sloboda ich viery a zároveň budú chránení čím sa im nezasahuje do práv pokiaľ nemajú zlé úmysli. Lebo je mnoho tých čo šíria radikálny islam a gumujú mozgy.
Vo všeobecnosti náboženstvo rozdeľuje ľudí.
Ale nevidím často, že by evanjelický farár kázal samovražedné útoky a svätú vojnu.
Proste nech si hovorí hocikto hocičo Islam je riziko.
@rocafella „Vyšetrovatelia sú stratení,“ povedal pre Die Welt Michael Behrendt, ktorý ako prvý hovoril o tom, že polícia zadržala nesprávneho človeka. „Polícia nemá žiadnu predstavu koho hľadajú.“ Úľavu po zadržaní podozrivého vystriedal pocit bezmocnosti – pátranie po ozbrojenom útočníkovi je ako „hľadať ihlu v kope sena.“ » svet.sme.sk/c/20414759/na-t...
Ten Pakistanec z utečneckého tábora je teda s najväčšou pravdepodobnosťou nevinný. Čo ty na to?
@h8r na milión percent stojí za tým činom Islamský radikalizmus.
Možno to nebol tento práve, tak či tak to bude Moslim a imigrant ! A buď prišiel teraz alebo pred rokmi.
Vždy to bude cudzinec.
Určite to nebol Kresťan čo sa rozhodol v Božom mene potrestať hriešnikov...
@h8r tak černoch je určite Francúz
Sú to potomkovia skoršej vlny migrácie ktorá sa ukázala už vtedy ako neuspešná. Či rovnako sú to prisťahovalci...
Nie všetci Moslimovia sú teroristi ale všetci teroristi sú Moslimovia
A hlásia sa k odkazu islamu.
A ak sa nejaký Mohamed Al-Falafel narodí rodičom v Nemecku nie je to Nemec pochop to....
@rocafella A čo keď to bol niekto, kto sa v Nemecku už narodil? Presne tak ako tomu boli pri útokoch v Nice a Paríži, ktoré spáchali rodení Francúzi a Bruseli, ktorý spáchali rodení Belgičania? Moslim a už vôbec nie utečenec, nemusí nutne znamenať islamský radikál.
@antifunebracka Áno boli, radikálny islamský terorizmus predsa nebudú mať na svedomí budhisti. Napriek tomu nebudem aplikovať princíp kolektívnej viny na ľudí, ktorí pred rovnakým islamským (prípadne štátnym) terorizmom utekajú. Mnoho ľudí sí to neuvedomuje, ale suverénne najväčšiu skupinu obetí islamského terorizmu tvoria práve moslimovia samotní.
@h8r a z toho značíš, že v rámci solidarity a pochopenia ich utrpenia je ideálne riešenie pocítiť to na vlastnej koži priamo v Európe?
Lebo tu milión utečencom nepomôžeš ani im tu nebude lepšie...
Dúfam, že sa dokáže že pravý páchateľ bol kresťan katolík a robil to v mene Krista aby sa ľudia vspamätali v čase narodenia. Aby som sa mohla vytešovať jak vy kokoti, že: JA SOM VÁM TO HOVORILA!
@rocafella co je na tom najzaujimavejsie je to, ze vraj teraz maju pochybnosti o tom, ze je to ten, ktoreho zadrzali. Otvoria hranice ludom bez papierov, potom sa divia. Najvascia chyba v tomto je ale to, ze USA sa chxe trepat do kazdej krajiny a kradnut co sa da. Keby ich nechaju tak, tak mame vsetxi svaty pokoj. Tito politici chcu totiz tretiu svetovu vojnu.
@hamaid nie všetkých vyhosťovať.
Podľa toho o koho sa jedná, čo je to za človeka. A do krajiny pôvodu.
Dostane peniaze za svoj majetok + peniaze ako odstupne z krajiny.
Ovšem ľudí čo vedú normálny usporiadaný život, nezúčastňujú sa nejakých náboženských aktivít a nie je u nich predpoklad toho, źe sa stanú radikáli tí tu kľudne môžu ostať...
Len skôr som myslel vysťahovať getá, rodiny čo žijú len z dávok, čo boli trestaní ľudia za rôzne zločiny, proste nastaviť filter. A cez takýto lievik prefiltrovať v priebehu pár rokov. Plus pokým stále trvajú nepokoje v Sýrií a pod. Krajinách tak obmedziť migráciu a poskytovať im výhradne pomoc len v domovskych krajinách
@rocafella Hm, narodím sa v Nemecku, nie som Nemec. To dava zmysel. Ked spravim niečo zle, vyjebú ma do Ázie i keď s ňou nemam nič spoločne. To dava zmysel D LOL
@rocafella "nie je u nich predpoklad že sa stanu radikali tí tu možu ostať" D Takže predstav si nejakeho teroristu. jeho pravnúča bude mat teda nejake predpoklady (kvoli pradedovi)a vyjebeš ho? DD
@hamaid a aké je správne riešenie?
Čo treba robiť? Zatvoriť oči?
To bola jedna z možností ja mám známych cudzincov ale sú to normálny bezproblémový ľudia...
Ale hovorím, o neprispôsobivých prisťahovalcov a ich potomkov.
Cigáni sú tu mnoho rokov ale prisťahovalectvo z Blízkeho východu tu je posledných pár desaťročí.
Zas neprekrúcaj čo vravím, písal som o problèmových rizikových ľuďoch.
A podľa mňa je to spravodlivè...
Lebo tak ako sú getá plné kriminality v zahraničí proste vysťahovať to.
Inak s tými cigáňmi si mi pripomenul čo som čítal jeden článok o snahe integrovať ich ešte 70. Rokoch.
Skúsili to tak, že ich presťahovali do cestra mesta. A skončilo to tak, že stúpla kriminalita a ľudia sa tej časti vyhýbali tak nakoniec ich vysťahovali za mesto.
Proste integracia u určitých skupín ľudí vzhľadom na rôzne faktory nie je možná či už to je viera a pod.
@rocafella Lenže dovod prečo sa nechcu integrovať nemože byť viera.
Čo treba robiť? Tak snád by som tu nezačal pátrať rodokmene každeho človeka a začal vyhadzovať kvoli tomu že pes strýka z druheho kolena bol terorista. Cmon mate
@rocafella Čo by som spravil? Zakázal by som náboženstva. Každé naboženstvo by bolo ilegálne. Bolo by jedno či by bol žid, kresťan, moslim alebo iný koreň. Zakazal by som to.
Čo by sa stalo? Ľudia by sa začali búriť. Ale teraz by sa nezačali búriť len skupina moslimov pod nazvom Islamský štát. Začali by sa búriť všetci. Úplne všetci. A keby sú utláčaní velmi, tak sa spoja. Moslimovia si najdu cestu ku krestanom. Krestania k židom a tak všeljak. Vznikne jedna masa ľudí (veriaci-utláčaní) proti druhej (neveriaci) ... Neveriaci samozrejme budú zničeni a veriaci budú opäť pokojní. Zistia, že keď sa spoja, tak majú väčšiu moc. Ak sa naboženstva nezlučia do jednoho, Tak zachvilu sa opäť jedno bude chcieť dostať na trón. Ale kym by to nastalo, tak by prešlo takých 20-30 rokov podla mňa. Dovtedy by sa našiel plán ako vyriešit dnešnu situaciu EZ PZ
@hamaid ale stále si nepovedal žiadne konštruktívne reálne riešenie, ktorým by sa toto celé dalo vyriešiť.
Predpoklad je skôr ten, že ak je niekto kriminálnik tak skôr inklinuje k tomu. Ďalej predpoklad môže byť vplyv rodiny, známych ( ak sa zúčastňujú na stretnutiach vedených moslimskými radikálmi), ak sa verejne alebo na sociálnych sietiach hlásia k Islamskému štátu, Radikálnemu islamu a pod.,
@rocafella Samozrejme moje riešenie neber vazne, ja len srandujem netusim ako by som riesil tento stav. Lahko by sa mi hovorilo, ze "zlych by som odsudil a dobrych nechal zit", ale viem to neni tak lahke
Aby som to vediel vyriesit, potreboval by som: sa vyznat do celosvetovej politiky, do myslenia krestanov a moslimov, vediet ako sa spravaju jednotlive skupiny ludi, vediet ako rozmyslaju teroristi, ako si hladaju novych clenov, koho si vyberaju, aky maju pravy dovod k tomu co robia atď atď... toho sa najde
@h8r Už len tým, že práve v tomto náboženstve je toľko militantných fanatikov, ale trebárs aj v tom, že i umiernená verzia islamu v sebe zahŕňa brutálnu diskrimináciu žien, vidím najväčšiu hrozbu takej viery. Najmä keď ju prisťahovalci chcú praktikovať (a určite i rozširovať) aj na našom kontinente.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
» m.topky.sk/cl/100300/15969...
» www.rt.com/news/370837-ber...
Aj ty si prispela k tomu nestastiu, tak ticho.
Aj to ze zomrelo 9 ludi a 50 sa zranilo je len blud. ludia ako ty budu znicia Europu.
A ano, videla som ziveho moslima, dokonca nie jedneho, dokonca s nimi aj komunikujem relativne pravidelne a su to uplne normalni ludia ako ja alebo vy. Ani vas nikto nesudi za to, ze Hitler bol magor pokym nechodite po ulici hajlujuc.
A výsledok? Netreba komentovať
Stačí si uvedomiť, źe prvá generácia čo sem prišla pred x rokmi možno mali snahu sa začleniť, neviem nežil som vtedy. Ale tie ďalšie generácie migrantov vo veku 15-35 sú často nezamestnaný bez budúcnosti, žijúci z dávok a pod. Áno nájdu sa aj výnimky ak 10% z nich je normálnych tak je to katastrofa...
A tí čo prišli teraz? Čo sa dá od nich čakať? Milión migrantov v Európe? Kto sa o nich postará? Bude pre nich práca ? Ubytovanie? Nie nebude. Nakoniec budú žiť biedne, vytvoria sa getá a stúpne kriminalita. Časť z nich sa vráti domov. Ale proste nikdy sa tu nezačlenia. Je to iná mentalita to treba pochopiť. Áno sme ľudia všetci ale to s tým nesúvisí. Treba sa triezvo na to pozrieť.
@rocafella pozeras sa na to moc cierno-bielo ja vyjadrim frustraciu ze sa /ako pri kazdej vacsej udalosti akehokolvek charakteru/ vyroja sami odbornici, a to automaticky znamena ze suhlasim s politikou nemecka? ze hovorim, ze problem si si vymyslel? ze hovorim ze vsetci migranti maju byt ubytovani v zapadnej europe alebo co? nerozumiem prečo si automaticky domyslas co sa mi asi odohrava v hlave, nefunguje to len tak, ze bud som uplne za to, alebo uplne proti tomu, etc. ja mam problem s ludmi, ktori prijimaju informacie bez toho aby si ich overili, a s ludmi, ktori vysvetluju udalosti vo svete bez zakladnych poznatkov historie/politiky bla bla. neviem, prečo to automaticky znamená že sa tvárim, že nemáme žiadny problém. pokoj, pohoda
Len kritizuješ ľudí, ktorý majú nejaký názor a pohľad na veci. Každý človek si robí na základe niečoho názor.
Ja predovšetkým na základe osobných skúseností.
Prečo hneď všekých zhadzuješ?
Keď niekto povie, že politika EÚ je chorá tak je to človek, čo nemá právo mať názor? Alebo nechápem človek aby sa vyjadril k hociakej téme musí mať skončené minimálne 3 vysoké školy z toho oboru ?
ja v tejto diskusii nikoho neurážam. ani som to dokonca nemala v pláne. aj keby si mal vsetky informacie sveta, nemusis mat rad macky, moslimov, huby, whatever a ja sa mozem psotavit ja na hlavu a neurobim s tym nic.
vadi mi ale ked sa udeje situacia ako tato, a pat sekund na to sa vynoria ludia, ktori ukazuju prstom hned vedia ze henten clovek je takej narodnosti, mal take umysly, priamo je za to zodpvedny putin/merkelova/obama/tatko smolko. neexistuje jedna spravna odpoveded, da sa pol dna o tom bavit bez toho aby sme sa zhodli, čomu ja cely as v tejto diskusii odporujem je práve fakt, že na to ukazovanie prstom je treba trochu viac ako precitat si clanok v spravach. to automaticky neznamena ze kazdy kto tu postol je hlupy idiot a precital si presne jeden clanok v spravach. to znamena ze ti najhlucnejsi po takejto udalosti su vacinou ti, ktori maju infomacii najmenej. tak prosim do buducna tolko neskatupkuj a nepredpokladaj co si myslim ked o tom vela nevies.
ku otazke prečo teda neprezentujem svoj nazor: často je môj názor dvojznačný. ak sa ma opytas velmi vseobecnu otazku, ndam ti odpoved ano/nie lebo je to prilis komplexny problem. keby sa pytas konkretnejsie veici tak je lahsie sa o tom bavit. lebo su rozne cesty, napriklad sa da byt solidarny, snazit sa situaciu riesit, ale obmedzovat prilev migrantov. pointa je: nazory nie su len 1.vsetky migrantov potopit a merlelovu po prievanu! alebo 2. vsetkych migrantov tu pustite spiny rasisticke!
kek a potom sa divme ze ludia typu kotleba su na vzostupe
NEBOLO TO O NABOZENSTVE HEJ?
Rozumiem sa do toho viac nez ty, to staci.
Ked ho budes mat ty, tak mi budes moct napisat, ze sa do toho nerozumiem, do tej chvile mlc!
Ty urcite, najprv povedz kto si a potom ti budem nieco verit. Kludne ho mozes poslat, ale vieme, ze predsa neposles nieco, co neexistuje.
Boh vie, ci si vobec zena, to uz o niecom svedci.
Ale už je to oficiálne, že je to pakistanský prisťahovalec čo prišiel pred rokom balkánskou cestou s utečencami.
A pamätám si ako som tu mal fórum pred rokom o migrantoch a ako sa tú nejaký pseudointeligenti šli biť do pŕs, že nie sì žiadna hrozba, sú to chudáčikovia ktorým treba pomôcť.
Neodsudzujem všekých ale hovoril som je tam priamá úmera či viac sa ich sem príjíme tym viac sa zvyšuje riziko kriminality, terorizmu. A je to tak.
By som trestal akýkoľvek náznak radikalizácie medzi utečencami okamžitým vyhostením s celou rodinou a známymi. Tak isto prísne kontrolovať mešity a miesta kde sa stretávajú prívrźenci Islamu v rámci prevencie radikalizácie.
Aby boli istú dobu pod kontrolou čím vlastne bude sloboda ich viery a zároveň budú chránení čím sa im nezasahuje do práv pokiaľ nemajú zlé úmysli. Lebo je mnoho tých čo šíria radikálny islam a gumujú mozgy.
Vo všeobecnosti náboženstvo rozdeľuje ľudí.
Ale nevidím často, že by evanjelický farár kázal samovražedné útoky a svätú vojnu.
Proste nech si hovorí hocikto hocičo Islam je riziko.
Ty si nevydumuj hluposti. 0_0
Ja viem ze je to troll, tuto skutocnost som uz prezentoval.
Akurát, že mi to zle chápeme a radšej si spravíme sexy selfie foto...
» svet.sme.sk/c/20414759/na-t...
Ten Pakistanec z utečneckého tábora je teda s najväčšou pravdepodobnosťou nevinný. Čo ty na to?
Možno to nebol tento práve, tak či tak to bude Moslim a imigrant ! A buď prišiel teraz alebo pred rokmi.
Vždy to bude cudzinec.
Určite to nebol Kresťan čo sa rozhodol v Božom mene potrestať hriešnikov...
Nechápem snahu obhajovať.
Sú to potomkovia skoršej vlny migrácie ktorá sa ukázala už vtedy ako neuspešná. Či rovnako sú to prisťahovalci...
Nie všetci Moslimovia sú teroristi ale všetci teroristi sú Moslimovia
A hlásia sa k odkazu islamu.
A ak sa nejaký Mohamed Al-Falafel narodí rodičom v Nemecku nie je to Nemec pochop to....
Lebo tu milión utečencom nepomôžeš ani im tu nebude lepšie...
Podľa toho o koho sa jedná, čo je to za človeka. A do krajiny pôvodu.
Dostane peniaze za svoj majetok + peniaze ako odstupne z krajiny.
Ovšem ľudí čo vedú normálny usporiadaný život, nezúčastňujú sa nejakých náboženských aktivít a nie je u nich predpoklad toho, źe sa stanú radikáli tí tu kľudne môžu ostať...
Len skôr som myslel vysťahovať getá, rodiny čo žijú len z dávok, čo boli trestaní ľudia za rôzne zločiny, proste nastaviť filter. A cez takýto lievik prefiltrovať v priebehu pár rokov. Plus pokým stále trvajú nepokoje v Sýrií a pod. Krajinách tak obmedziť migráciu a poskytovať im výhradne pomoc len v domovskych krajinách
Čo treba robiť? Zatvoriť oči?
To bola jedna z možností ja mám známych cudzincov ale sú to normálny bezproblémový ľudia...
Ale hovorím, o neprispôsobivých prisťahovalcov a ich potomkov.
Cigáni sú tu mnoho rokov ale prisťahovalectvo z Blízkeho východu tu je posledných pár desaťročí.
Zas neprekrúcaj čo vravím, písal som o problèmových rizikových ľuďoch.
A podľa mňa je to spravodlivè...
Lebo tak ako sú getá plné kriminality v zahraničí proste vysťahovať to.
Inak s tými cigáňmi si mi pripomenul čo som čítal jeden článok o snahe integrovať ich ešte 70. Rokoch.
Skúsili to tak, že ich presťahovali do cestra mesta. A skončilo to tak, že stúpla kriminalita a ľudia sa tej časti vyhýbali tak nakoniec ich vysťahovali za mesto.
Proste integracia u určitých skupín ľudí vzhľadom na rôzne faktory nie je možná či už to je viera a pod.
Čo treba robiť? Tak snád by som tu nezačal pátrať rodokmene každeho človeka a začal vyhadzovať kvoli tomu že pes strýka z druheho kolena bol terorista. Cmon mate
Nehovoril som nič o rodokmeňoch ani neviem čo to má s tým spoločné...
Čo by sa stalo? Ľudia by sa začali búriť. Ale teraz by sa nezačali búriť len skupina moslimov pod nazvom Islamský štát. Začali by sa búriť všetci. Úplne všetci. A keby sú utláčaní velmi, tak sa spoja. Moslimovia si najdu cestu ku krestanom. Krestania k židom a tak všeljak. Vznikne jedna masa ľudí (veriaci-utláčaní) proti druhej (neveriaci) ... Neveriaci samozrejme budú zničeni a veriaci budú opäť pokojní. Zistia, že keď sa spoja, tak majú väčšiu moc. Ak sa naboženstva nezlučia do jednoho, Tak zachvilu sa opäť jedno bude chcieť dostať na trón. Ale kym by to nastalo, tak by prešlo takých 20-30 rokov podla mňa. Dovtedy by sa našiel plán ako vyriešit dnešnu situaciu EZ PZ
Predpoklad je skôr ten, že ak je niekto kriminálnik tak skôr inklinuje k tomu. Ďalej predpoklad môže byť vplyv rodiny, známych ( ak sa zúčastňujú na stretnutiach vedených moslimskými radikálmi), ak sa verejne alebo na sociálnych sietiach hlásia k Islamskému štátu, Radikálnemu islamu a pod.,