Sú tri krabičky a v každej sú 2 guľôčky. V prvej sú 2 modré, v druhej 2 zelené a v poslednej jedna modrá a jedna zelená. Niekto to označil MM,ZZ,MZ ale je to celé zle. Môžeš gulôčku vytiahnuť a vrátiť ju späť. Minimálne koľko guľôčok musíš vytiahnuť, aby si určite vedel, v ktorej krabičke je aká kombinácia?
no pokial by som vytiahol z jednej 2, vedel by som ze tam su rovnake a potom by som nahodou trafil na gulicku rovnakej farby v tej MZ krabicke, tak by som uz vedel kde je co...takze 3 tahy ak by som mal dobre tahy..ak nie, tak 4.
anoo vlemi som pochopila ajaze akoze o nieco ide.. ktoo co da.. ake cisloo lebo kto zalozil forum nevie ais zesato nepise do komentu! najprv odkliknem potom D zadanie
@tikalok najprv hovoris, potom myslis? Vdaka Tvojmu egu by som Ta nezamestanal. Samozrejme je vela veci, ale to nie je. Pokial si sam netrenoval mozog na rychlost a nevyriesil kopu podobnych uloh, tak to nie je samozrejme. Ale blahozelam, musel si znova ukazat svoje ego a napisat do komentu a tak pripravit zopar ostatnych o sancu rozmyslat. Znova, uprimne, bez srdca blahozelam.
@neith74 hambis sa a pritom sa smejes. Zaujimave...
prečo myslíš, že najprv hovorím a až potom myslím? naopak, najprv myslím a keď niečo nie je úplne jasné, tak hovorím.
1. ak by si zadanie napísal jednoznačne (hádam dáko formálnejšie ako "ale je to celé zle"), tak by som sa na nič nepýtal a iba by som klikol na odpoveď
2. podľa mňa kliknutie na odpoveď znamená to isté ako koment "samozrejme, že to je odpoveď x" resp. u niektorých možno "myslím si, že je to odpoveď x", takže neviem koho som o čo pripravil
@kosh Nestačilo. Tebe kliknutie príde jednoznačné, no mne nie. Ako zadávateľ tejto úlohy by si mohol vedieť, že je rozdiel, či guličku budem ťahať z kabičky MZ alebo MM/ZZ. Napr.: Ak by som vytiahla pri prvom pokuse zelenú guľku z krabičky MM, táto krabička by v skutočnosti mohla byť aj ZZ aj MZ a preto by som musela ťahať ešte jednu guľku. Ak však budem ťahať guľku z MZ, je jedno, akej farby guľku vytiahnem, stačí mi len jeden ťah a podľa neho budem vedieť správne označiť všetky krabičky. Preto mi prišlo kliknutie na odpoveď 1 dosť nejednoznačné a radšej som svoju odpoveď, že guľka sa musí ťahať z MZ, uviedla v komentári...
@tikalok viac ako polovica riesenia je vsimnut si to. vsimni si koment @9. NIe je Ti to podozrive? mimochodom, prax tak nefunguje, ze dostanes jednoznacne zadanu ulohu a mas ju vyriesit. Napisal som, ze zadanie je dokonale. Isiel si mi tvrdit, ze nie je. A dalsie slovicka. Hm, dnes si ich asi nikto nevsima.
@anabbel V zadani je kolko minimalne. Verim, ze 1 je mensie ako 2.
@kosh neviem, o čo ti ide veru.. keď je raz zadanie nejednoznačné a treba si z neho domýšľať dačo, čo tam nie je stopercentne podložené,tak je úloha proste nanič.
Ale v tom prípade sa ti teda ospravedlňujem za ten koment, naozaj som netušil, že výrok typu "ak bolo zadanie myslené takto, výsledok je takýto" je nejaký podraz. Netušil som, že úloha mala byť zložitá práve kvôli nejednoznačnosti zadania
a pri @9 mi je podozrivé akurát to, že najprv ráta s tým, že existuje niečo ako MZ krabička a potom sa čuduje, že to je označené
@kosh V to verím aj ja. Preto som odpovedala 1 a nie 2, ak si to nevšimol.
Ale vieš čo? =D Nechaj to tak. Po prvé aj tak neviem, čo tu riešiš. A po druhé nemám chuť ani náladu sa s tebou dohadovať. Hlboko sa ti ospravedlňujem, že som si komentár @10 dovolila napísať. Z mojej strany to bola obrovská drzosť, vôbec som nebrala ohľad na to, že ty chudáčik, si ho musel prečítať a zabiť tým až 2 sekundy svojho drahocenného času. S ospravedlním a prianím pekného dňa anabbel.
@tikalok pre Tvoju informaciu, zadanie bolo ako test na moznost ist na vstupny pohovor do fimy, ktora programuje pre mainframy (vela ich takych nie je, lebo nikto to skoro nevie). Ak im povies, co si povedal mne, zapraju Ti pekny den a povedia dovidenia. chces vediet o co mi ide? hladaj suvislosti, uvazuj. Ked jedine spravne su podla teba jednoznacne zadania, asi Ti ostava byt ucitelov na strednej...
@anabbel Tene nestacilo. Tebe prislo jedno kliknutie nejednoznacne. Pokial viem, tak kazde kliknutie je ina moznost, tak povazujem kliknutie za jednoznacne.
Ty si ale strašne mimo. Neviem, prečo usudzuješ, ako by som sa správal na nejakom pohovore z toho, ako sa správam na komunitnom portáli v téme s nejednoznačne zadanou úlohou.
Jediné, čo ti vadilo, bolo to, že som odpoveď nezaklikol, ale napísal do komentu aj s tou interpretáciou zadania, pre ktorú je moja odpoveď korektná. Naozaj nemám potuchy, odkiaľ som mal tušiť, aké okolnosti tu ty chceš nasimulovať a prečo by som odpoveď nemohol napísať do komentu.
Vieš, keď mám možnosť otvoriť diskusiu ohľadom jednoznačnosti zadania, tak ju kvôli čo najväčšej pravdepodobnosti dosiahnutia správneho výsledku otvorím.
Ale vidím, že ako ti nerobí problém z nejednoznačných zadaní bez bližšieho skúmania odvodzovať správne výsledky, tak ti nerobí problém bez akýchkoľvek reálnych podkladov usudzovať o neznámych ľuďoch totálne bullshity. Gratulujem Ti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Zadanie je dokonalé.
@neith74 hambis sa a pritom sa smejes. Zaujimave...
@anabbel @burn @piter09 nestacilo klinut? Kliknutie mi pride dost jednoznacne...
prečo myslíš, že najprv hovorím a až potom myslím? naopak, najprv myslím a keď niečo nie je úplne jasné, tak hovorím.
1. ak by si zadanie napísal jednoznačne (hádam dáko formálnejšie ako "ale je to celé zle"), tak by som sa na nič nepýtal a iba by som klikol na odpoveď
2. podľa mňa kliknutie na odpoveď znamená to isté ako koment "samozrejme, že to je odpoveď x" resp. u niektorých možno "myslím si, že je to odpoveď x", takže neviem koho som o čo pripravil
a s tým egom si sa zrovna netrafil
@anabbel V zadani je kolko minimalne. Verim, ze 1 je mensie ako 2.
Ale v tom prípade sa ti teda ospravedlňujem za ten koment, naozaj som netušil, že výrok typu "ak bolo zadanie myslené takto, výsledok je takýto" je nejaký podraz. Netušil som, že úloha mala byť zložitá práve kvôli nejednoznačnosti zadania
a pri @9 mi je podozrivé akurát to, že najprv ráta s tým, že existuje niečo ako MZ krabička a potom sa čuduje, že to je označené
Ale vieš čo? =D Nechaj to tak. Po prvé aj tak neviem, čo tu riešiš. A po druhé nemám chuť ani náladu sa s tebou dohadovať. Hlboko sa ti ospravedlňujem, že som si komentár @10 dovolila napísať. Z mojej strany to bola obrovská drzosť, vôbec som nebrala ohľad na to, že ty chudáčik, si ho musel prečítať a zabiť tým až 2 sekundy svojho drahocenného času. S ospravedlním a prianím pekného dňa anabbel.
@anabbel Tene nestacilo. Tebe prislo jedno kliknutie nejednoznacne. Pokial viem, tak kazde kliknutie je ina moznost, tak povazujem kliknutie za jednoznacne.
Ty si ale strašne mimo. Neviem, prečo usudzuješ, ako by som sa správal na nejakom pohovore z toho, ako sa správam na komunitnom portáli v téme s nejednoznačne zadanou úlohou.
Jediné, čo ti vadilo, bolo to, že som odpoveď nezaklikol, ale napísal do komentu aj s tou interpretáciou zadania, pre ktorú je moja odpoveď korektná. Naozaj nemám potuchy, odkiaľ som mal tušiť, aké okolnosti tu ty chceš nasimulovať a prečo by som odpoveď nemohol napísať do komentu.
Vieš, keď mám možnosť otvoriť diskusiu ohľadom jednoznačnosti zadania, tak ju kvôli čo najväčšej pravdepodobnosti dosiahnutia správneho výsledku otvorím.
Ale vidím, že ako ti nerobí problém z nejednoznačných zadaní bez bližšieho skúmania odvodzovať správne výsledky, tak ti nerobí problém bez akýchkoľvek reálnych podkladov usudzovať o neznámych ľuďoch totálne bullshity. Gratulujem Ti.