Ktoré mesto je podľa vás zaujímavejšie, čo sa týka kultúry, voľného času a životného štýlu?
Nechcem porovnávať Britániu a Nemecko, ale len tieto dve mestá. Ako to vidíte vy?
Mne sa páči aj Londýn aj Berlín. Berlín je mi viac blízky z hľadiska takého európskeho patriotizmu a hej, je to také ,,free" mesto. Je tam aj kultúra, dobré školy, vysoká životná úroveň a pripomína mi, hoci minimálne Bratislavu, preto sa tam cítim ako doma. Londýn je moje najobľúbenejšie mesto odmalička, je mi blízka britská kultúra, literatúra, hudba, počasie, architektúra, cítim sa tam ako v knihe alebo filme, ale ... je už cítiť, že to nie je tá ,,naša" európa, je to mimo pevniny, je tam mnoho prisťahovalcov z celého sveta a Británia stráca svoj charakter... Ťažko by som sa rozhodoval kam ísť žiť, možno na chvíľu by som skúsil aj jedno mesto a aj druhé ... ale domov by som sa aj tak vrátil ...
Hm v Berlíne som ešte nebola, ale idem tak som zvedavá, ale na prvý pohľad by som povedala, že Londýn.. Tam sa mi páčilo a síce bolo to tam všetko také rýchle .. a neviem sa rozhodnúť či toto sa mi zrovna tam páčilo, alebo nie uvidim o mesiac, ktoré sa mi páči viac
Ja som bol v Severnom Anglicku a teda je to pochmúrne miesto, všetky budovy rovnaké a ľahko sa tam človek stratí. Ľudia sa neskutočne ponáhľajú, rovnako platí aj pre Írsko, hlavné mesto Dublin, je to taká istá kultúra s rovnakými zvyklosťami a nie je tu čo obzerať. Londýn je posiaty pamiatkami, ale všetko je to naumelo natlačené na jednom, aby tam prúdil biznis. Naopak v Nemecku som nikdy nebol a viac sa mi zahovára ako Dublinská stoka alebo Londýnske pamiatky. Nemecko k nám ma o čosi bližšie ako ostrovania.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Proste life is live.