Ludia pomoc!kto robil uz bublaninu ci hrncekovy kolac?dajte recept
idem robit kolac s ovocim len taky jednoduchy a chutny.mama ma na to recept ale ten nikdy nevyjde.cesto je vzdy splasnute a tvrde.aky mate vy recept na to?
ja som to robila minule prvý raz, našla som si na nete ten najjednoduchší recept, aký som bola schopná vyhľadať... nie je problém si vybrať podľa toho, ako to chceš piecť, to moje sa dalo zjesť
@94lil vies, keby ides na nejake kucharske forum ako napriklad prvych x odkazov z google, tak ku kazdemu receptu mas i diskusiu.. a myslim ze tak je to i na vareche, takze tam mas nazory ludi a hlavne, su to ludia, zeny a muzi, ktori varia ci pecu ovela viac ako my tu na birdzi, takze ich nazor je niekolkokrat relevantnejsi a hlavne presnejsi..
bublanina: x vajec rozdelíš na žĺtka a bielka, k bielkam pridáš x/2 lyžíc cukru, vyšľaháš sneh, pomaly vmiešaš x/2 lyžíc hladkej múky, sneh odložíš preč, do žĺtok tiež x/2 lyžíc cukru, vyšľaháš, vmiešaš x/2 lyžíc polohrubej múky, spojíš dokopy, zamiešaš, pridáš kypriaci prášok, trochu vody alebo oleja, na plech vykydneš, nahádžeš kopu ovocia, pečieš, kým to nie je hotové
Suroviny: 250 g polohrubej múky, 250 g práškovéhu cukru, 250 g smetolu ( Hera a podobne ), 6 vajec, j vanilkový cukor, 1 kypriaci prášok do pečiva.
Postup: Rozdelíš si vajíčka na žĺtka a bielka. Bielka vyšľaháš s 5 dkg kryštáľového cukru do tuhého snehu. Žĺtka spolu s 250 g práškového cukru a 250 g smetolu vyšľaháš do peny, potom pridáš 250 g polohrubej múky, vanilku a kypriaci prášok do pečiva. Poriadne to vyšľaháš, aby sa všetko prepojilo. Nakoniec už len pomaličky vmiešavaš vyšľahaný sneh ( pomaličky, aby sa ti to cesto neubilo, aby bolo nadýchané )
Plech vymastíš olejom ( len minimálne ) a vysypeš ho polohrubou múkou ( len aby sa na ten olej nalepila ).
Potom už len vydžabneš to cesto na plech a nahádžeš si tam ovocia koľko len chceš
Moj tip: Robím dvojfarebnú bublaninu. Keď dávam cesto na plech, nedám ho tam hneď celé , ale asi tak 1/4 si nechám v miske a pridám do nej kakao. Rozmiešam to a potom to kakaové cesto ( je tuhšie ) ,,nahádžem" na to povodné a vidličkou to všetko ,,prečešem" , aby vznikol taký dvojfarebný melír
9 celych vajec, 9 lyzic hladkej muky, 9 lyzic krystaloveho cukru, jeden prasok do peciva - vsetko vyslahas v mise, hodis do omasteneho plechu a pridas cucoriedky alebo maliny alebo hocico ine. Predhrejes ruru na 180 stupnov a potom to pol hodiny pecies. Hotovo.
hrncek cukru, dve vajicka, rozmiesat. potom dva hrnceky muky, pol balika prasku do peciva (ten zamiesaj predtym do muky, aby ti to nezhrudkovatelo), hrncek mlieka, pol hrnceka oleja. poriadne premiesat, hodit na vymasteny a vysypany plech, dohodit nejake nami ovocie a dat piect. ze to je upecene zistis podla toho, ze to ma zlate okraje. inak muka hladka.
a ak tam das nadrobno nakrajanu cokoladu na varenie ,tak je to uplne mega.
a odporucam nakrajany kolac poliat vanilkovym pudingom.
nó, bublaninu som robila len raz v živote, nedávno na východe a mamina mi nakázala postupovať tak, že koľko vajec, toľko lyžíc múky a cukru, jeden prášok do pečiva, na to sme nahádzali ovocie a jaké to bolo parádne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
» www.google.com/search?aq=f&...
» www.google.com/search?hl=sk&am...
@elenari
ja necem neovereny recept na nete su aj kraviny, ja chcem take nieco co uz niekto robil a vyslo mu to
co takto skusit?
Suroviny: 250 g polohrubej múky, 250 g práškovéhu cukru, 250 g smetolu ( Hera a podobne ), 6 vajec, j vanilkový cukor, 1 kypriaci prášok do pečiva.
Postup: Rozdelíš si vajíčka na žĺtka a bielka. Bielka vyšľaháš s 5 dkg kryštáľového cukru do tuhého snehu. Žĺtka spolu s 250 g práškového cukru a 250 g smetolu vyšľaháš do peny, potom pridáš 250 g polohrubej múky, vanilku a kypriaci prášok do pečiva. Poriadne to vyšľaháš, aby sa všetko prepojilo. Nakoniec už len pomaličky vmiešavaš vyšľahaný sneh ( pomaličky, aby sa ti to cesto neubilo, aby bolo nadýchané )
Plech vymastíš olejom ( len minimálne ) a vysypeš ho polohrubou múkou ( len aby sa na ten olej nalepila ).
Potom už len vydžabneš to cesto na plech a nahádžeš si tam ovocia koľko len chceš
Moj tip: Robím dvojfarebnú bublaninu. Keď dávam cesto na plech, nedám ho tam hneď celé , ale asi tak 1/4 si nechám v miske a pridám do nej kakao. Rozmiešam to a potom to kakaové cesto ( je tuhšie ) ,,nahádžem" na to povodné a vidličkou to všetko ,,prečešem" , aby vznikol taký dvojfarebný melír
toť vsjo
9 celych vajec, 9 lyzic hladkej muky, 9 lyzic krystaloveho cukru, jeden prasok do peciva - vsetko vyslahas v mise, hodis do omasteneho plechu a pridas cucoriedky alebo maliny alebo hocico ine. Predhrejes ruru na 180 stupnov a potom to pol hodiny pecies. Hotovo.
a ak tam das nadrobno nakrajanu cokoladu na varenie ,tak je to uplne mega.
a odporucam nakrajany kolac poliat vanilkovym pudingom.