Zdravím všetkých vlastníkov mobilov od Microsoftu Chcela by som sa vás spýtať, aké sú vaše subjektívne hodnotenia na tieto mobily ? Čo sú ich najväčšie výhody a naopak nevýhody podľa vás ?
no mam lumiu 1020 je to moj prvy smartfon, som spokojny az na to ze ked sa to wola windows phone tak som myslel ze to bude viac ako windows, ale je to len taka menovka. hlavny zapor pre mna je dost blbe vyriesene sprava suborou /1020 nema kartu len vlastnu pamet/ a dost malo novych aplikacii ako su niektore banky este ... ale casom daktore pribudaju
ja by som siel znova do WP uz len kvoli tomu menu a lachkemu prehladnemu ovladaniu
Mám 520, nesťažujem sa, atraktívne, jednoduché a prehľadné ovládanie. Jedine, čo mi na ňom vadí je horší foťák, ale vyššie rady s tým možno problém mať nebudú + ak potrebuješ mať v mobile 1 000 aplikácií, tak ťa to tiež možno bude obmedzovať, ale postupne už pribúdajú.
@nahaku samotny windows spajaju skor tie dlazdice. takze sklamanie v tomto smere ze to neni skor ako desktop neberiem. sprava suborov je taka ako vsade ide. mas na vyber bud "subory" od ms alebo total commander alebo pocket file manager...aplikacii je uz plna prdel takze toho by som sa nebal. a aj tie banky uz z vacsej casti su. az na slovensku sporitelnu :/
@thinkaboutjustice taka lumia 920 alebo 925 fotia kralovsky. teraz mam 930 a ta podava podstatne horsie vysledky. coz je skoda. ale novou aktualizaciu sa to ma zmenit takze dufam ze to bude stat za to
Tiež mam 520ku. Treba povedať, že systém sa vyvíja, mení. Či k lepšiemu alebo horšiemu ťažko povedať. To je asi subjektívne. Aplikácií je plná prdel ako vraví kosmiklove, nie sú však všetky originálne, pretože vývojári na to serú.
Hlavné prednosti sú "rýchlosť" a stabilita. Aj keď na lowendových zariadeniach to teraz po 8.1 pokulháva. No stále je to lepšie ako android.
ja mam 925 rok a pol a nemozem sa stazovat, ani po takom case nemam problem s vykonom, nic neseka, vsetko je plynule. Fotak jeden z najlepsich na trhu, najma co sa tyka fotenia v tme. Aplikacii je sice pomenej, ale to najdolezitejsie existuje. Nevratil by som sa k androidu ani za nic.
oco ho mal rok a pol a bol v pohode
potom som ho ja mala pár týždňov a zrazu len tak sa neopraviteľne dojebal. týpek zo servisu mi ukázal ešte jednu lumiu čo tam mal s rovnakým problémom a hovoril že sa to s nimi stáva dosť často, teda resp. keď videl lumiu tak len prevrátil očami že zase, že to nebude vedieť opraviť.
používala sa v pohode keď som si zvykla na windows. ale čo z toho keď sa dojdebala hneď. ta tak.
doteraz som pouzival android...a asi mesiac a pol mam lumiu730...a zatial som velmi spokojny kedze som ju bral hlavne kvoli rychlosti a sviznosti systemu, vobec to neseka ...urcite sa najdu nejake chybicky a aplikacie ktore niesu na wp..ale da sa to prezit.
mam rok 920 a aj po update na 8.1 nemrzne čo je hlavné. Aplikacií je dost, naozaj dosť, vsetko co potrebujem som nasiel, az na nejaky ten poriadný youtube a hry ktore moc nehravam. Dalsie plus je pre mna onedrive, office a perfektna navigacia.
ja mam 925 a naozaj je foťák skvelý, veľa možností a krásny obraz... celkovo mobil je dobrý, len sa mi stala raz taká vec že z ničoho nič zamrzol a nešiel tak som ho poslala do opravy a vymenili základnú dosku a ide už dobre dúfam že sa to už viac nebude opakovať.... dlaždice sa mi páčia aj aplikácie má dobré, len je škoda že nie všetky ako má Android, daktoré chýbajú, najnovšie aj Snapchat..... ale ináč je fajn
@burble aha no tak to je na reklamaciu. ale ze by sa to stavalo casto? v rodine mame asi 10 lumii a ani jednej sa toto nestalo + si asi jedina o kom viem ze sa toto stalo
a ze nebude vediet opravit? to co je za "servisaka"?
@kosmiklove na reklamaciu to nevzali lebo mama nenašla originál nabíjačku (teraz ju našla keď už je neskoro) a tak možno by vedel ale vyšlo by to draho príliš? neviem ja, nebola som tu ani
@burble aha takze to bol len nejaky akoze servisak v hentakom pripade treba vymenit komplet zakladnu dosku a to maju iba v autorizovanom servise. bezne taketo veci nezozenies.
@burble pri telefonoch nemam predstavu o tom za kolko by vymenili zakladnu dosku mimo zaruky. ale pri notasoch napr to mas takmer plnu sumu. ale zalezi o aky telefon islo. niekedy sa to oplati
@kosmiklove no to hej no lebo vtedy keď sa zaseklo tak vybilo úplne baterku a keď som ho skúšala zapnúť tak potom sa chytro vybíjal a z ničoho nič to isté ale musela som ho ešte párkrát lebo som nemala všetko v PC zálohované a potom som ho zase odpojila a chvíľu vydržal a zase.... ale tak mne to dáko nevadí lebo aj tak ho nabíjam každú noc
@kosmiklove kedze som Win 8 na pc nemal tak neviem presne co tam je ale ked som pocul WP tak som myslel ze to bude ciastocne ako napr W7 ze si tam budem moct pozerat komplet pametove medium + ze tam pojdu aj napriklad dake windows aplikacie
ja osobne keby si idem kupovat novy mobil idem bud na lumiu daku aj ked mozno zaniknu :/ ale byvala nokia cosi robi nove, ale ja by som si kupil klasicky tlacitkovy telefon daco ako bola Nokia 6300 xpress music ... keby som si nepraskol display mam ho doteraz
ja mam starsi iphone 4 a sestra ma lumiu 820 .... moj iphone je pomaly ale lumia je to najhorsie co moze medzi mobilmi byt , nekvalitna pomala sracka -doslova
No pred dvomi týždňami som si kúpil lumiu 735, ale nemôžem to nejak zhodnotiť, lebo je to môj prvý smartfón. Povedzme, že som spokojný, len ma trochu štve, že takmer v každej aplikácií sú reklamy a podobné kraviny. To je bežné? : )
@jeko ako v ktorych. pri androide je to bezne. tuto mas vacsinu veci zadarmo alebo na skusknu a mozes si zaplatit za odstranenie reklamy pretoze "plna" verzia vacsinou nic naviac neponuka.
@nahaku momentalne nie. aspon teda tu u nas. v amerike je to daleko lepsie. som strasne zvedavy ako sa pochlapia s win10.
Mám 920, parádne sníma zvuk, má dobré fotky, ale windows phone - operačný systém je za trest, a už sa nechystám kúpiť si takýto telefón.
Všetko dorazila situácia, keď mi pred pár mesiacmi neterka zadala heslo toľko krát, až sa mi mobil zablokoval. Akurát nie na nejakých bežných 5 - 10 minút, ale rovno na cca 100 000 minút (slovom stotisíc - viac ako 2 mesiace).
Nakoniec som mala šťastie a po týždni sa mi podarilo kombináciou resetov a zaklínadiel stiahnuť ten čas na asi 5000 minút a po 3 dňoch som mohla mobil používať.
Ale dočítala som sa, že existuje človek, ktorému takto Lumia viac ako rok leží na poličke, a stále odpočítava.
@daciana toto co opisujes je na androide uplne bezne takze kritizovat koli tomu wp mi nepride dost vhodne...
navyse lumia si zalohuje komplet vsetko co do cloudu (ak to mas zapnute) takze ak sa ti toto stane mas moznost obnovit telefon cez lumia recovery tool (ked sa resetne a tak isto sa aj odblokuje) a potom len obnovis zalohy a mas telefon tak ako predtym...podobne to sice funguje aj pri androide ale tam vacsinou o vsetko prides
a ten komu tam ta lumia lezi je kkt vobec sa tohoto nemusis bat
Android sa ale dá odblokovať na diaľku cez google account, takže keby aj mal tento bug, nie je to žiadny problém. WP sa dá na diaľku len zablokovať, lokalizovať alebo prezvoniť, čo je presne na 2 veci. Čo sa cloudu týka, nie každý chce synchronizovať stovky súkromných fotiek a polgigových videí (v teréne sa to ani nedá) na storage, nad ktorým ani nemá kontrolu. USB kábel je rýchlejší aj bezpečnejší. Mám WP aj Android a WP je zatiaľ len chudobný príbuzný.
@daciana to co tu pises za hlody? evidentne este moc skusenosti s wp nemas
blokovanie, oblokovanie, prezvonenie atd...vysvetli mi v com je vyhoda odblokovat telefon na dialku ked ti ho niekto ukradne alebo ho stratis? ak mas zablokovany telefon pri sebe tak vsetko sa da. len treba vediet ako na to a nie len kritizovat...
s tym cloudom akoze WTF? ani fotky ani videa NEMUSIS synchronizovat s coudom ked nechces. a co presne mas na mysli ze nema nad nim kontrolu? ja ti teda neviem ale mne pride onedrive daleko prepracovanejsi a lepsi ako google drive...mimo toho...ako keby lumiu nemozes pripojit cez usb kabel a skopcit si co len chces ty chudobna pribuzna o______O
@kosmiklove Ak máš telefón v ruke a nedovolí ti zadať kód s tým, že musíš čakať 2 mesiace, tak je výhoda odblokovania na diaľku dosť podstatná.. nie vždy ide o stratu, stačí keď sa ti s ním pohrajú deti niekde na návšteve. Asi preto to Google napadlo a Microsoft nie. K fotkám, ktoré sú v takto zablokovanom WP a nie sú v cloude sa bez NSA NEDÁ dostať. Ono totiž ak by to šlo, tak by to blokovanie nemalo príliš zmysel, všakáno
Čo sa cloudu týka, ak okrem skratky WTF poznáš aj iné skratky - kontrola je to, že máš doma NAS s diskami v RAIDe, môžeš userom detailne nastavovať práva, ak niečo zmažeš je to naozaj zmazané a okrem storage tam môžeš rozbehať wordpress, VoIP server, čokoľvek. Ak si za pár $ dokúpiš aj SSL certifikát, tak nielenže synchronizuješ rovno domov, ale nikto ti do toho cestou nečumí. OneDrive aj Google Drive sú oproti tomu obaja chudobní príbuzní
Lumiu nemôžeš pripojiť cez USB kábel a skopčiť čo chceš - schválne, nakopíruj si kontakty a kalendár z WP do PC, nie je na to ani API, takže to ani nenaprogramuješ, možno tak cez exchange server na lokálnej IPčke. Ale rada sa presvedčím o opaku, stačí mi to do *.csv súboru.
A hej, ani keď mám developer unlock a Visual Studio, nemám dosť skúseností s WP.. napríklad nemôžem prísť na to, prečo mi nejde BackgroundMediaPlayer.SendMessageToBackground() na fyzickom zariadení a v emulátore ide bez problémov. Žiadna chybová hláška. (WP8.1 projekt) Rada si nechám poradiť od odborníka, možno sme sa stretli aj na Microsoft TechDays, ty bohatý príbuzný
@daciana aha. Takže v prvom rade sorry zo začiatku si na mňa posobila ako nie moc skusena userka ktora viac kritizuje ako toho vie a ono sa nám z teba vyklula programatorka. Mile prekvapenie
No ale k veci. Myslím ze viac k tomu už nemam co napisat. Svoje si si obhajila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
ja by som siel znova do WP uz len kvoli tomu menu a lachkemu prehladnemu ovladaniu
@nahaku samotny windows spajaju skor tie dlazdice. takze sklamanie v tomto smere ze to neni skor ako desktop neberiem. sprava suborov je taka ako vsade ide. mas na vyber bud "subory" od ms alebo total commander alebo pocket file manager...aplikacii je uz plna prdel takze toho by som sa nebal. a aj tie banky uz z vacsej casti su. az na slovensku sporitelnu :/
@thinkaboutjustice taka lumia 920 alebo 925 fotia kralovsky. teraz mam 930 a ta podava podstatne horsie vysledky. coz je skoda. ale novou aktualizaciu sa to ma zmenit takze dufam ze to bude stat za to
Hlavné prednosti sú "rýchlosť" a stabilita. Aj keď na lowendových zariadeniach to teraz po 8.1 pokulháva. No stále je to lepšie ako android.
potom som ho ja mala pár týždňov a zrazu len tak sa neopraviteľne dojebal. týpek zo servisu mi ukázal ešte jednu lumiu čo tam mal s rovnakým problémom a hovoril že sa to s nimi stáva dosť často, teda resp. keď videl lumiu tak len prevrátil očami že zase, že to nebude vedieť opraviť.
používala sa v pohode keď som si zvykla na windows. ale čo z toho keď sa dojdebala hneď. ta tak.
má to aj nedostatky ale ja nie som moc náročný na smartfón. jedine prehrávač hudby je dosť na hovno
@burble co sa s nou stalo?
a ze nebude vediet opravit? to co je za "servisaka"?
@burble pri telefonoch nemam predstavu o tom za kolko by vymenili zakladnu dosku mimo zaruky. ale pri notasoch napr to mas takmer plnu sumu. ale zalezi o aky telefon islo. niekedy sa to oplati
ja osobne keby si idem kupovat novy mobil idem bud na lumiu daku aj ked mozno zaniknu :/ ale byvala nokia cosi robi nove, ale ja by som si kupil klasicky tlacitkovy telefon daco ako bola Nokia 6300 xpress music ... keby som si nepraskol display mam ho doteraz
+ velmi dobré mapy v cene
+ rýchlosť
+ stabilita
+ display (IPS)
+ vcelku slušná výdrž batérie
- príšerný prehrávač hudby (zle sa vytvárajú playlisty) a nejaký vhodný iný free som nenašiel
- zatial som nenašiel kvalitný offline slovník
@nahaku momentalne nie. aspon teda tu u nas. v amerike je to daleko lepsie. som strasne zvedavy ako sa pochlapia s win10.
super výdrž baterky, svižná, všetko fungovalo ako malo, super foťák, dobrý prehrávač hudby, dobrý internetový prehliadač..
akurát pre malú dostupnosť aplikácii som išiel späť k iPhone
Všetko dorazila situácia, keď mi pred pár mesiacmi neterka zadala heslo toľko krát, až sa mi mobil zablokoval. Akurát nie na nejakých bežných 5 - 10 minút, ale rovno na cca 100 000 minút (slovom stotisíc - viac ako 2 mesiace).
Nakoniec som mala šťastie a po týždni sa mi podarilo kombináciou resetov a zaklínadiel stiahnuť ten čas na asi 5000 minút a po 3 dňoch som mohla mobil používať.
Ale dočítala som sa, že existuje človek, ktorému takto Lumia viac ako rok leží na poličke, a stále odpočítava.
navyse lumia si zalohuje komplet vsetko co do cloudu (ak to mas zapnute) takze ak sa ti toto stane mas moznost obnovit telefon cez lumia recovery tool (ked sa resetne a tak isto sa aj odblokuje) a potom len obnovis zalohy a mas telefon tak ako predtym...podobne to sice funguje aj pri androide ale tam vacsinou o vsetko prides
a ten komu tam ta lumia lezi je kkt vobec sa tohoto nemusis bat
blokovanie, oblokovanie, prezvonenie atd...vysvetli mi v com je vyhoda odblokovat telefon na dialku ked ti ho niekto ukradne alebo ho stratis? ak mas zablokovany telefon pri sebe tak vsetko sa da. len treba vediet ako na to a nie len kritizovat...
s tym cloudom akoze WTF? ani fotky ani videa NEMUSIS synchronizovat s coudom ked nechces. a co presne mas na mysli ze nema nad nim kontrolu? ja ti teda neviem ale mne pride onedrive daleko prepracovanejsi a lepsi ako google drive...mimo toho...ako keby lumiu nemozes pripojit cez usb kabel a skopcit si co len chces ty chudobna pribuzna o______O
Čo sa cloudu týka, ak okrem skratky WTF poznáš aj iné skratky - kontrola je to, že máš doma NAS s diskami v RAIDe, môžeš userom detailne nastavovať práva, ak niečo zmažeš je to naozaj zmazané a okrem storage tam môžeš rozbehať wordpress, VoIP server, čokoľvek. Ak si za pár $ dokúpiš aj SSL certifikát, tak nielenže synchronizuješ rovno domov, ale nikto ti do toho cestou nečumí. OneDrive aj Google Drive sú oproti tomu obaja chudobní príbuzní
Lumiu nemôžeš pripojiť cez USB kábel a skopčiť čo chceš - schválne, nakopíruj si kontakty a kalendár z WP do PC, nie je na to ani API, takže to ani nenaprogramuješ, možno tak cez exchange server na lokálnej IPčke. Ale rada sa presvedčím o opaku, stačí mi to do *.csv súboru.
A hej, ani keď mám developer unlock a Visual Studio, nemám dosť skúseností s WP.. napríklad nemôžem prísť na to, prečo mi nejde BackgroundMediaPlayer.SendMessageToBackground() na fyzickom zariadení a v emulátore ide bez problémov. Žiadna chybová hláška. (WP8.1 projekt) Rada si nechám poradiť od odborníka, možno sme sa stretli aj na Microsoft TechDays, ty bohatý príbuzný
No ale k veci. Myslím ze viac k tomu už nemam co napisat. Svoje si si obhajila