***MA NIEKTO STROJEC NA ZUBKOCH?????.......potrebujem poradit:(:(...surne!!!***
ňo takze...pridem k zubaovi..a ze mam krasne zuby a bla bla bla...ale ze ak scem mat ´´hollyvoodsky usmev´´, mozem si dat strojec ...aaale stale sa nfm rozhodnut...aa potrebujem ze ci to moc boli ked ho mas..myslim teraz pevny...a ete ze ci ti napuchne h
nj...lenze etee sa aj dost hanbim,...vies uz aj bez neho mi hrozne chyba sebavedomie a bojim sa toho ze asi nevyjdem z domu ked mi ho daju..ale kazdopadne dakujem za radu
noo krive...hmm..predne horne mam dost...ako vacsina ludi si to ani nevsimne..aa aj zubar povedal ze ho nepotrebujem az tak surne ale ze je sanca ze by som ich mala uplne rovne
len som pocula ze fakt budem mat vypuknutu peru ...
no ono to prve tri dni dosť bolí, ja som ani nejedla (ale nechcem ťa tým odstrašiť).
Pera ti nenapuchne a v podstate kým neukážeš samotné zuby, tak nikto nezistí, či máš strojček.
Mne však robilo problém, že prvých pár dní (kým si moja huba zvykla) som trochu šušlala.
Na druhej strane, ja som mala zuby strašne krivé a fakt som strojček potrebovala. Teraz ich mám peknučké rovné
Ak nemáš zuby také strašne krivé, pouvažuj nad nočným strojčekom (ten som mala tiež a okrem toho, že v noci nemôžeš rozprávať, nemá asi žiadne nevýhody
ja som mala a je to dost bolestive .....stale m a boleli zuby a aj teraz ked uz nosim len zakladaci tak aj tak ma bolia zuby....a pera ti nenapucne ale dasna mozu tak si umyvaj zubky aby sa tí nezapalili....vela stastia
hm, ja mam strojec od septembra, zubky bolia iba par dni po aplikacii strojceka (max 3) a potom takisto, ked ti budu menit droty. ak ces viac info, napis TS
dakujem krasne za info...si zlatunka ...aa cela som nocny..ale povedal ze by mi asi moc nepomohol,..bo ja mam tak divne predne lopaty...jednu v predu a druha sa tlaci dozadu ..ono to vlastne moc neni vidiet ale aj tak..
Katkaa12:
kujem ...aa neboj..ak sa rozhodnem si ho dat...tak bez kefky ani na krok
boli to tak prve tri dni...a nemas sa preco hanbit..ved je to normalne..mne par dni pred osemnastkou dali dole, ale zase je pravda, ze ja som mala esteticky, teda nie kovovy, ale priesvitny strojcek. je to uplne normalne...neboj...a fakt budes mat hollywoodsky usmev
ked nemáš čo s peniazmi tak si daj...a ked nemáš až tak krivé zuby tak si nedávaj...načo...ja som mala krivé trochu iba očne a aj tak sa mi nenarovnali úplne...
a samozrejme prvé dni to boli...ale zvyk je zvyk..
bojis sa, ze so strojcekom nevyjdes z domu? ved ten chce teraz kazdy, lebo sa to nosi. ja ho mam uz skoro dva roky von a vies co, ze to stalo za to. akurat jedina blbost je, ze ked ti zlozia pevny, daju ti taky priesvitny a s nim sa nevies prakticky ani napit. tym ta ale nechcem vystrasit
presne ako bolo povedane, boli iba zo zaciatku a potom ked chodis na kontroly a utahuje droty..inak nic, pera ti nenapuchne..mne tie zamky ale neraz dodrali zvnutra usta, tak som dostavala vosk aby ma to nebolelo. Preto by som ti aj ja doporucila nocny,kedze ich nemas take krive, pit sa s vykladacim da ale jest nie, ja som ho nosila ale aj cez den lebo som mala velmi krive zuby..aaa akurat v piatok idem na kontrolu
Mno ..Ja som nosila strojcek od 3. triedy na ZS..to bol taky ten.. nasuvaci..ale nosila som ho stále..potom rok a pol -dva som nosila ten fixný.. ten, kt. myslis aj ty. Prve 2 -3 dni som si musela zvyknut, popravde bolelo ma trosku pod perou, lebo ma to tam skrabalo, ale zvykla som si a preslo ma to... Ani som nevedela, ze ho mam.. hambit sa?..hm..kaslat..dnes je v mode secko ... Potom som chodila vzdy lekarke a obcas mi ho pritiahla urobila upravy, cize v ten den ma to bolelo ..ale potom opet nic ... Pre krasu mussis co to vytrpiet..ale je to nič oproti iným veciam... Ja uz ho mam vonku asi rok, a teraz nosím na nom take umelohmotné odliatky mojich zubov ... má to malokto, zvycajne maju taky nasuvaci strojcek .. ale vraj je aj toto good .. davam si to kazdych 12 hodin - cez noc to vyjde a uz budem len uberat dní kedy to budem mat, az to vysadím ..ale to je ejdno...Moje zuby si toho vytrpeli az az .. .. Zuby mam maximalne rovne ako to ide ..ale troska sa mi poskodili dva predne..cize par uprav ma caka ece... Ked som ho nosila, nesmela som zuvat zuvacky ( iní môzu, ale mne to zakazala..mozno to fakt pomaha, myslim, ze ano..) ..cize 7 rokovsom nezula zuvacky ..ok nebudem strasit ..
strojcek je otrava...ja som raz chvilu mal, ale to bol skladaci a prekazal mi v ustach, tak som ho coraz castejsie skladal a na coraz dlhsiu dobu, az sa mi nakoniec uz ani nedal nasadit A nevadi mi to, bol som nakoniec este rad...neviem ako je to s pevnym strojcekom, ci aj ten tak prekaza v ustach, ale hanbit sa zan nemusis, je to sexy Vsak aj Viktoria Matusovova v Elan je Elan mala strojcek a aka pekna s nim bola
neboooj, daj, stojí to za to a už si ťa potom nik nebude vedieť predstaviť bez neho. aj ja som mala pochybnosti, či moje sebavedomie neklesne z nuly na -50, ale pohoda, zvykla som si a aj ostatní si zvyknú a ak máš tkaé pekné zúbky, len menšia úprava, tak by si ho ani nemala mať dlho nejako extrémne, čiže to nejaký ten rok vydržíš a neoblí, nič nenapuchne, len taký drôtik škriabe zo začiatku, ale teta zubárka to spracuje
jeeeeej tu sa to nejak rozbehl ....dakujem mooooc setkym za rady ..vazne si to cenim
len...uz som raz bola rozhodnuta si ho dat..teta zubarka ma zapisala do tej velkej knihy ze poradovnik..za pol roka zavolala domov ze mozem prist a ja som zdupkala....ale teraz uz som starsia mudrejsia aa vdaka vasim radam ...tak dufam ze uz neujdem
mnoo aj ja som najskor cela len nocny...lenze viem ze som trdlo leniveee a necelo by sa mi to...viem ze by som na to kaslala a potom by som ho uz na zubisa nedala
aaa to nizke sebavedomie...hmm....je aj moznost: Pomlcim???
no asi by bol fakt najlepsi ten nocny ale ked ti ho nechcu dat tak kludne si daj pevny pera nenapuchne...a boli to iba na zaciatku a po kontrolach...ale vzdy iba nejake 3-4 dni...a ked nemas take moc krive zuby tak strojcek urcite nebudes mat dlho
ked som bol mali rastli mi krivo zuby zubar okamzite nariadil strojcek neviem kolko som uz mal rokov ale viem ze som ho mal asi tak 5 minut dalsom ho dole a uz v zivote som si ho nenasadil jednak som sa snim citil jak kokot a jednak mi to bolo strasne neprijemne taky no vnutorny odpor proste ale co sa nestalo zuby mam rovne podla pravitka aj bez neho proste sa to dalo do poriadku samo ........ nerieste
noo ale mne sa uz moje zubisa asi nenarovnaju samy od seba ....ani pravitko nepomoše ...a ty si asi hovoril o tom nocnom...ja myslim teraz ten pevny..ale kazdopadne diky za radu
ja som nosila strojcek..ten vykladaci..cez den par hodin a celu noc..a asi 7rokov..napravili sa mi..ale teraz sa mi to uplne skazilo..mam ich krive..tak neviem,ci ece nebudem nosit znovu
hmmm, poviem ti moju skusenost takze: netusim kolko mas rokov, ale mne ked dali strojcek, mala som 12 a zubarka vedela, ze mam dost vysoku kazivost zubov.. to znamena, ze miesto jednej, dvoch blomb, som mala mozno 4.. no dopadlo to tak, ze ked mi dali strojcek, tak sa mi vykazili vsetky zuby, ktore sa este mohli a samozrejme, ze mi to nic nepomohlo takze premysli si to, ked, tak ja by som si dala jedine odkladaci, alebo ked, tak mozno az nejak starsia.. a ak mas len trosku vyssiu kazivost zubov, tak fixny urcite nie!!!
Jana2710: prave preto necem ten vykladaci ...stalo by sa mi to iste co tebe...aj ked nieje vylucene zee sa to stane aj po noseni fixneho...
Mademoiselleparis: mnoo takze..mam 16 aa zubky sa mi nekazia ...prvy kaz som mala asi pred polrokom...a ked som bola na prehliadke..ziadne nove sa nenasli ..o toto sa vobec nebojim ..ale pocula som uz presne take pripady ako ten tvoj...aj tak dakujem za radu
DAKUJEM SEEETKYM KTORI MI PORADILI, PRIPADNE SA SNAZILI ODRADIT MA ...14.8. SA IDE NA OTLACKY A POTOM TO UZ NEBUDE DLHO TRVAT AAA STROJEC BUDE NA SVETE
AA ZISTILA SOM ZE TAKE PRVE TRI DNI NECHUTI PAPAT TAAKZE US SA NA TO TESIM...ASPON SCHUDNEM ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
nj...lenze etee sa aj dost hanbim,...vies uz aj bez neho mi hrozne chyba sebavedomie a bojim sa toho ze asi nevyjdem z domu ked mi ho daju..ale kazdopadne dakujem za radu
Pera z toho urcite nenapuchne a nemas dovod sa hanbit, ved je to normalne a ma to kopa ludi.
noo krive...hmm..predne horne mam dost...ako vacsina ludi si to ani nevsimne..aa aj zubar povedal ze ho nepotrebujem az tak surne ale ze je sanca ze by som ich mala uplne rovne
len som pocula ze fakt budem mat vypuknutu peru ...
Pera ti nenapuchne a v podstate kým neukážeš samotné zuby, tak nikto nezistí, či máš strojček.
Mne však robilo problém, že prvých pár dní (kým si moja huba zvykla) som trochu šušlala.
Na druhej strane, ja som mala zuby strašne krivé a fakt som strojček potrebovala. Teraz ich mám peknučké rovné
Ak nemáš zuby také strašne krivé, pouvažuj nad nočným strojčekom (ten som mala tiež a okrem toho, že v noci nemôžeš rozprávať, nemá asi žiadne nevýhody
dakujem krasne za info...si zlatunka ...aa cela som nocny..ale povedal ze by mi asi moc nepomohol,..bo ja mam tak divne predne lopaty...jednu v predu a druha sa tlaci dozadu ..ono to vlastne moc neni vidiet ale aj tak..
Katkaa12:
kujem ...aa neboj..ak sa rozhodnem si ho dat...tak bez kefky ani na krok
chi dakujeeeem ...a pokaj...idem na TS tak sa tes!...wrrr
a samozrejme prvé dni to boli...ale zvyk je zvyk..
mnoo ved...najskor to bol problem..ako peniaze a tak...ale to som necela ja....lenze potom ma mamina presvedcila...
aa ty mas krive stolicky...lenze ja mam krive predne lopaty ci co to je ....neni to moc viditelne ale...aj tak...
a diky
strojček je úplne bežná záležitosť a veľmi rýchlo si naň zvykneš....poznám veľmi veľa ľudí, čo ho majú...a sú v pohode
neiktorým to dokonca aj ide...
aa boli to tk prvých pár dní ináč nič
len...uz som raz bola rozhodnuta si ho dat..teta zubarka ma zapisala do tej velkej knihy ze poradovnik..za pol roka zavolala domov ze mozem prist a ja som zdupkala....ale teraz uz som starsia mudrejsia aa vdaka vasim radam ...tak dufam ze uz neujdem
dakujem moc moc krat
btw. nechápem prečo máš nízke sebavedomie, veď si veľmi pekná
mnoo aj ja som najskor cela len nocny...lenze viem ze som trdlo leniveee a necelo by sa mi to...viem ze by som na to kaslala a potom by som ho uz na zubisa nedala
aaa to nizke sebavedomie...hmm....je aj moznost: Pomlcim???
ak hej tak si ju vyberam
juuuj dakujem moc krasne ...dufam ze to vyda nejako
noo ale mne sa uz moje zubisa asi nenarovnaju samy od seba ....ani pravitko nepomoše ...a ty si asi hovoril o tom nocnom...ja myslim teraz ten pevny..ale kazdopadne diky za radu
uz som sa raz vykaslala
ale uz to nespravim ...uz som 100% rozhodnuta ..aa dikyy
Mademoiselleparis: mnoo takze..mam 16 aa zubky sa mi nekazia ...prvy kaz som mala asi pred polrokom...a ked som bola na prehliadke..ziadne nove sa nenasli ..o toto sa vobec nebojim ..ale pocula som uz presne take pripady ako ten tvoj...aj tak dakujem za radu
AA ZISTILA SOM ZE TAKE PRVE TRI DNI NECHUTI PAPAT TAAKZE US SA NA TO TESIM...ASPON SCHUDNEM ...
POTOM BUDEM INFORMOVAT CI BOLELO
ETE RAZ DIKY MOC ...KISSES