ja, nemyslím, že ta budúcnosť musí byť taká, akú si ju predstavíš, ale načo by si chodil s niekym, s kým vieš, že neostaneš. ako jasne zábava dovtedy a vtedy, ale každý rozchod je smutný.
aj keď, chodením s niekým naberáš aj nejaké skúsenosti do budúcnosti a prežívaš pekné chvíle vo dvojici, ktoré by si inak nemal.
ja neviem, nemám v tom jasno. a budúcnosť síce neriešim, ale riešim prítomnosť, ktorá do značnej miery ovplyvňuje moju budúcnosť.
jasne, ze nikdy nevies co a ako bude, ale ber do uvahy tvoj subjektivny pocit v danom momente/obdobi.
viem, ze ludia sa menia, ale cim si starsi, tak vztahy zaciinaju byt vaznejsie (aspon u mna) lebo si uvedomujes, ze ten clovek uz mozno ostane. preto by som sa asi nevedela rozhodnut, ak by som v DANOM MOMENTE pochybovala.
@side3 toto je presne nazor, ktory vystihuje dnesnu dobu. HROZNE!!! Potom sa vobec necudujme, ze to tu vyzera, tak ako vyzera a ze ludia su k sebe taki hajzli ako su...
Ja som uz v 17 bola s clovekom, s ktorym som si vedela predstavit svoju buducnost, a za tie roky sa nic nezmenilo, stale som s nim a chcem s nim byt do konca zivota... A poznam X-dalsich ludi, ktori su na tom tak isto.. Ale je pravda, ze su v mojom veku /resp. maju 20+/. Ako som pisala, dnesna doba je ina, co uz... Osobne si neviem predstavit byt s niekym len tak, vyplnat si cas, ale tak, kazdemu vyhovuje nieco ine.
@tommyhot cize vravis ze je to v pohode. chcem sa vydat az v (povedzme) 25, tak to zacnem riesit az v 24, ked necham toho, ktory nie je perspektivny do buducnosti a zacnem hladat potential soulmate
@tommyhot@silwesa aktualne to je vtedy, ked nadobudnes vnutorny pocit, ze s tym clovekom chces byt navzdy (jednoducho si to jedneho dna uvedomis), a to je velmi individualne, vy to tu rozoberate ako keby napr. clovek dovrsi vek 24 rokov a automaticky sa odvtedy zamysla, ci s danym partnerom chce byt alebo nie, lebo aha, vtedy ma na to uz vek. Vek v tom nehra rolu, niektori si to uvedomia v 18, niektorí v 20, niektori v 27, niektori nikdy. (Predstavte si, ze niektori sa beru aj v 19,20 rokoch a nie preto, ze musia, ale preto ze chcu..ktovie preco?)
A nechapem, naco sa vobec cielene zamyslat a uvazovat, ci si vies s danym partnerom predstavit buducnost alebo nie.. Tak asi ked si s nim, tak ti vyhovuje a nechaj ten vztah plynut, ked ti partner nevyhovuje uz teraz na zaciatku, /casom sa nezmeni, to ludia len tak hovoria/, tak sa s nim rozid hned a hladaj dalej. Je zbytocne byt s niekym len tak, kym sa nenajde "ten pravy", to ma aky zmysel?
a @silwesa : tu vetu:"cize vravis ze je to v pohode. chcem sa vydat az v (povedzme) 25, tak to zacnem riesit az v 24, ked necham toho, ktory nie je perspektivny do buducnosti a zacnem hladat potential soulmate" si myslela vazne???
Jáj vampyyri ty si asi veľa kvri vypila ... ona hovori o spoločnej buducnosti ... s ním... ovšem.. to je odomňa všetko hehe to je filozofické a mam povedať ...
Z môjho pohľadu nie, zažila som a skončilo to dosť hnusne, kedže on sa ku koncu vyjadroval, že pre neho nič neznamenám. Možno som to vzala príliš osobne, ale vyznelo to tak, že ako človek ja pre neho už nemám cenu, následne aj jeho kamaráti do mňa, že prečo chodím ku nim do partie a on len ticho stál a čušal. Radšej človeka, ktorý si ma bude vážiť a tešiť sa z mojej prítomnosti.
@vampyyri súhlasím, ale nás k takému zmýšľaniu zrejme priviedol vek, decká to ešte len čaká
a možno aj má.. ak si dvaja povedia že je to len na chvíľu.. napr na dovolenke a obaja vedia že odíjdu niekam preč a už sa nemusia nikdy vidieť..
a zároveň viem že napr po pol roku chodenia, kedy to s človekom myslíš vážne, si nemusíš dokázať predstaviť svoju budúcnosť s niekým, možno ani sám nevieš ako by sa mala tvoja budúcnosť vyvíjať. Možno stačí najbližšia budúcnosť.. a to ďalšie sa utvorí potom..
ja si viem svoju budúcnosť predstaviť presnejšie na tak cca 5 - 7 rokov.. toto viem. potom dalej.. nerozmýšlam nad tým ešte.. ešte je to ďaleko čo bude v 30tke.. veľa sa zmení..
a v 17 je to tiež ťažko.. možno by sa mohla rátať budúcnosť ako toto či to ďalšie leto.. a myšlienka že to s dotyčným myslíš vážne alebo je to len "na chvíľu"..
Pozri, si mladucka, svoju buducnost budes vidiet v priebehu nasledujucich piatich rokov uplne inak a ked je to fajn chalan a je ti s nim dobre, tak preco nie?
@vampyyri nemyslela som to vážne. skôr ako podryp, lebo ten spôsob je dosť zvláštny, ale @tommyhot ho tak nejako prezentoval. viem, že to sa nerobí (minimálne by sa nemalo)
@silwesa nikde som nepovedal, aby si zacala rok pred svadbou riesit spolocnu buducnost.. ale riesit v 17tich taketo veci, ked v si v takom veku nedokazala ani prd a nemas ani len skoncenu strednu je podla mna fakt nezmysel...
@silwesa uff, som sa zlakla, lebo to je fakt divny sposob riesenia
Podla mna je zbytocne sa takto zamyslat, jednoducho vztah ZI (ked si v nom spokojna) /@burn to pekne vystihla -presne o tom hovorim/ a uvidis ako sa to vyvinie, sama casom zistis, ci s tym clovekom chces byt do konca zivota - raz si to jednoducho uvedomis ze tomu tak je...aj bez zamyslania sa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
aj keď, chodením s niekým naberáš aj nejaké skúsenosti do budúcnosti a prežívaš pekné chvíle vo dvojici, ktoré by si inak nemal.
ja neviem, nemám v tom jasno. a budúcnosť síce neriešim, ale riešim prítomnosť, ktorá do značnej miery ovplyvňuje moju budúcnosť.
toto ma naučil môj debil a je to pravda....nikdy nevieš či práve s ním o pár mesiacov, rokov, týždňov si budeš vedieť predstaviť tú budúcnosť
jasne, ze nikdy nevies co a ako bude, ale ber do uvahy tvoj subjektivny pocit v danom momente/obdobi.
viem, ze ludia sa menia, ale cim si starsi, tak vztahy zaciinaju byt vaznejsie (aspon u mna) lebo si uvedomujes, ze ten clovek uz mozno ostane. preto by som sa asi nevedela rozhodnut, ak by som v DANOM MOMENTE pochybovala.
a ty si za alebo proti?
V tejto dobe aj 15 ročné otehotnejú a skúste sa potom nestarať o budúcnosť! Teda radšej sa starať predtým...
Takže má význam podľa mňa, ak si s ním vieš predstaviť prítomnosť.
Ja som uz v 17 bola s clovekom, s ktorym som si vedela predstavit svoju buducnost, a za tie roky sa nic nezmenilo, stale som s nim a chcem s nim byt do konca zivota... A poznam X-dalsich ludi, ktori su na tom tak isto.. Ale je pravda, ze su v mojom veku /resp. maju 20+/. Ako som pisala, dnesna doba je ina, co uz... Osobne si neviem predstavit byt s niekym len tak, vyplnat si cas, ale tak, kazdemu vyhovuje nieco ine.
A nechapem, naco sa vobec cielene zamyslat a uvazovat, ci si vies s danym partnerom predstavit buducnost alebo nie.. Tak asi ked si s nim, tak ti vyhovuje a nechaj ten vztah plynut, ked ti partner nevyhovuje uz teraz na zaciatku, /casom sa nezmeni, to ludia len tak hovoria/, tak sa s nim rozid hned a hladaj dalej. Je zbytocne byt s niekym len tak, kym sa nenajde "ten pravy", to ma aky zmysel?
a @silwesa : tu vetu:"cize vravis ze je to v pohode. chcem sa vydat az v (povedzme) 25, tak to zacnem riesit az v 24, ked necham toho, ktory nie je perspektivny do buducnosti a zacnem hladat potential soulmate" si myslela vazne???
@vampyyri súhlasím, ale nás k takému zmýšľaniu zrejme priviedol vek, decká to ešte len čaká
@smilili asi tak
a zároveň viem že napr po pol roku chodenia, kedy to s človekom myslíš vážne, si nemusíš dokázať predstaviť svoju budúcnosť s niekým, možno ani sám nevieš ako by sa mala tvoja budúcnosť vyvíjať. Možno stačí najbližšia budúcnosť.. a to ďalšie sa utvorí potom..
ja si viem svoju budúcnosť predstaviť presnejšie na tak cca 5 - 7 rokov.. toto viem. potom dalej.. nerozmýšlam nad tým ešte.. ešte je to ďaleko čo bude v 30tke.. veľa sa zmení..
Podla mna je zbytocne sa takto zamyslat, jednoducho vztah ZI (ked si v nom spokojna) /@burn to pekne vystihla -presne o tom hovorim/ a uvidis ako sa to vyvinie, sama casom zistis, ci s tym clovekom chces byt do konca zivota - raz si to jednoducho uvedomis ze tomu tak je...aj bez zamyslania sa.