Ahojte rada by som zistila,že či niekto vlastní MacBook Air 13-nový model,nakoľko by som mala pár otázok čo sa týka využitia a pod.Ďakujem za Vaše komentáre vopred,ale poprosím len skutočních majiteľov alebo aspoň niekoho kto má doma MacBook aj reálne.
@asceticjunkie Skvelé Viem,že to bude znieť blbo,ale všeobecná otázka si s ním spokojný? A za druhé je možné naňom zahrať Sims 3?Lebo som si prečítala toľko vecí,že hry to nezvládne a podobne,že už neviem.
@trdelniiiq Ďakujem pekne konečne dobrá odpoveď a myslíš si,že mi bude stačiť tých 128GB?..filmy sťahujem na externý HDD,ale skôr si myslím či mi veľa z pamäte nevezmú inštalácie programov,Sims 3 a pod.
@nikussska93 co ja viem. 128 je vazne malo. 256 namutis viac vody. mavericks samotny vela miesta na disku sice nezabera ale ja by som siel do verzie s vyssou pamatou. Ale este by som s kupou pockal. Coskoro bude konferencia, na ktorej by mal apple predstavit uplne novy model, cim je velka sanca ze - bud zlacnia momentalne modely, cim si mozes kupit lacnejsie verziu s vyssou pamatou, akebo rovno kupit novy air
@trdelniiiq Vážne budú nové?..tak s tým asi počkám no..veľmi sa rozhodujem čo kúpiť a apple mi z toho vychádza naj,aj ked som dostala odporúčania na PRO lenže ja ten notebook nevyužijem...a ak vezmem tú 128GB a mám k tomu externý 500GB disk?je to zlá voľba?
@nikussska93 tak, povrava sa, ze chce zjednotit 11 a 13 palcovy model na nieco malo cez 12 a tiez sa hovori, ze by mal mat retinu uz aj air. Kedze prednedavnom zlacnili o cca 200€ momentalne macbooky, cim sa pravdepodobne klasicke pro zrusi uplne - ostanu uz len 13 a 15 s retinou - a 12"+ air s retinou. Cize ja by som urcite pockal, ci je to pravda a potom sa rozhodol.
Co sa tyka pamate, je to uplne na tebe. Ak ti nevadi male ssd a nosis so sebou hdd a vyhovuje ti to, pokojne si vezmi 128. Ale opat, pockaj s cim pridu na komferencii a potom uvidis co a ako.
@trdelniiiq Jasné to máš pravdu A ak sa smiem ešte spýtať je niečo čo ti na apple nevyhovuje alebo niečo čo by si vylepšil či čoho by som sa mala ako prvá majiteľka obávať?
@trdelniiiq to je presný opak toho, čo by som chcel, pre mna by bol air ideálny vtedy, ked by mal 15", obzvlášť, keby tam vdaka väčšej velkosti môžu dať väčšiu baterku, ale tá je dosť dobra už teraz. a ešte keby tam tak dali aj 3G, tak by to bolo dokonalé.
@nikussska93 jedine co mi nevyhovuje je to, ze ak chces hrat hry (tie najnovsie + cca 2-3 roky stare), potrebujes celkom vykonny model, pretoze mac os nema direct x a tak su tie hry prilis narocne na grafiku. Na mojom pro 13" mid 2010 take wowko rozbehnem na full so 60-70fps, ale bioshock 1 musim mat na strednych, pretoze inac seka ako dive - a to je dost stara hra.
Som rad, ze situacia okolo hier sa fakt zlepsila a plno, plno novych hier vychadza bud hned alebo s mensim oneskorenim aj na macy, ale ta zataz je tam velka. League of legends napriklad musim hrat na low - very high mam len na vykresleni championa a fps sa mi pohybuje okolo 47-60.
Inac som so systemom a hw strankou uplne spokojny. Baterku mam po 3 a pol roku stale dobru - vydrza v zavislosti od prace od tych 9 hodin po 4 a pol az 5. A som zarmuteny, ze zrusili ichat pri prechode na imessage, v ktorom bolo hafo vtipnych veci, ktore si mohla pouzivat pri videohovore. Ale to je skor len take moje nostalgicke negativum. Ale spokojny som maximalne. Pouzivam aj ipad a iphone, takze ja som s applom spokojny v asi kazdom ohlade a maximalne mi vyhovuje.
@asceticjunkie tak na to mas 15 s retinou ja im ten krok kvitujem, pretoze air je fakt pocitac, ktory ma byt co najmobilnejsie a najlahsi, na ukor vykonu, ktory mas v retine, pricom aj retina je uz dost lahka a mala, kde 13 sice bolo ok, no 11 prilis malo. Ak daju 12 bude to taky, vcelku ok kompromis.
@asceticjunkie tak zober si, ze retina displej je pomerne zravy, co sa tyka baterie. mam dojem, ze tam je vydrz okolo 7 hodin. Co sa zas s 15 hodinami na aire velmi porovnavat neda ale tak, podla mna je tych 7 v pohode.
@nikussska93 Aj ja ho mám. ale macbook pro Som spokojný, ale popravde, windows hry tu akosi neviem nainštalovať.
Ale keď vynechám hry som spokojný Baterka mi vydrží 7-8 hodín, programy šlapú viac menej v pohode.
128GB považujem fakt za málo ja mám 500 a už mám len 90 voľných
ak máš nejaké otázky, pýtaj sa @trdelniiiq ako si tam môžem hodiť nejaké windows hry? osobne by som chcel, nfsu 2 a Reda Alert 2 CS a také staršie klasiky dík za odpoveď
@thevanderdark Ďakujem aj Tebe za postreh neviem ako som už písala nejaké rady pre mňa čoho sa vyvarovať alebo tak...ide o to,že chcela som si ho požičať domov z iStores a vyskúšať,ale už tú službu zrušili a nikto v okolí ho nemá a nechcem kúpiť mačku vo vreci...a zas byť v iStores 3 hodiny a hrať sa s MacBookom mi príde trápne :/
@nikussska93 Ja som si macbook kúpil po dobrej skúsenosti s iPodom a iPhonom.
No to je veru škoda že to zrušili. Ja som to spravil tak, že vždy keď som išiel do obchoďáku, tak som si ho trochu vyskúšal, a potom keď prišlo na ''lámanie chleba'' že si idem kúpiť nový ntb, tak som sa naň išiel pozrieť, okrem toho tam vtedy robil môj známy, tak mi aj poradil čo a ako
Len keď sa na to človek tak triezvo pozrie, je zase fakt, že dať za ntb vyše 1000e je riadne veľa.
Ja mám svoj iba rok. Asus čo som mal pred tým mi vydržal 5
rokov. Tak s týmto by som chcel minimálne 5 rokov vydržať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a sims sa mi vzdy zapol, ale po nacitani zachvilu vypol, ale to bude asi tym ze som ho zle nainstalovala asi
Co sa tyka pamate, je to uplne na tebe. Ak ti nevadi male ssd a nosis so sebou hdd a vyhovuje ti to, pokojne si vezmi 128. Ale opat, pockaj s cim pridu na komferencii a potom uvidis co a ako.
» www.alza.sk/hp-zbook-17-d48...
a čo sa týka tenkosti a dizajnu
» www.alza.sk/macbook-pro-15-...
Som rad, ze situacia okolo hier sa fakt zlepsila a plno, plno novych hier vychadza bud hned alebo s mensim oneskorenim aj na macy, ale ta zataz je tam velka. League of legends napriklad musim hrat na low - very high mam len na vykresleni championa a fps sa mi pohybuje okolo 47-60.
Inac som so systemom a hw strankou uplne spokojny. Baterku mam po 3 a pol roku stale dobru - vydrza v zavislosti od prace od tych 9 hodin po 4 a pol az 5. A som zarmuteny, ze zrusili ichat pri prechode na imessage, v ktorom bolo hafo vtipnych veci, ktore si mohla pouzivat pri videohovore. Ale to je skor len take moje nostalgicke negativum. Ale spokojny som maximalne. Pouzivam aj ipad a iphone, takze ja som s applom spokojny v asi kazdom ohlade a maximalne mi vyhovuje.
Ale keď vynechám hry som spokojný Baterka mi vydrží 7-8 hodín, programy šlapú viac menej v pohode.
128GB považujem fakt za málo ja mám 500 a už mám len 90 voľných
ak máš nejaké otázky, pýtaj sa
@trdelniiiq ako si tam môžem hodiť nejaké windows hry? osobne by som chcel, nfsu 2 a Reda Alert 2 CS a také staršie klasiky dík za odpoveď
No to je veru škoda že to zrušili. Ja som to spravil tak, že vždy keď som išiel do obchoďáku, tak som si ho trochu vyskúšal, a potom keď prišlo na ''lámanie chleba'' že si idem kúpiť nový ntb, tak som sa naň išiel pozrieť, okrem toho tam vtedy robil môj známy, tak mi aj poradil čo a ako
Len keď sa na to človek tak triezvo pozrie, je zase fakt, že dať za ntb vyše 1000e je riadne veľa.
Ja mám svoj iba rok. Asus čo som mal pred tým mi vydržal 5
rokov. Tak s týmto by som chcel minimálne 5 rokov vydržať...