So svojim medakom sa vyzivam, kde sa da, no a čo čert nechce zastavili ma poliši lebo mi namerali 90 km rychlosť v obci. pristupil ku mne starši policajt a pytal papiere, chodil s nimi okolo auta, tu zrazu zavolal na svojho kolegu " Majo vybav to prosim
Tak toto vykladaj niekomu inemu moj zlaty, jazdim dennodenne po cestach celeho Slovenska ale taki policajti nie su nikde. Ked by si isiel 90km/h v obci moj mily, tak by ti zobrali VP-cko a siel by si na spravne konanie, kde by si pekne caloval...
A ak by ta namerali radarom tak by to museli zadokumentovat, bolo by to na zazname, kvoli dohadom aj po vykonani cestnej kontroly, i ked ti pokutu nedaju, si zapisu, cas, datum, špz vozidla
Úžasné!!! Ďalšia duchaplná anketa s výpovednou hodnotou.Áno,tak máš mercedes.Máme sa z toho roztopiť? A išiel si 90km/h v obci a ešte sa tým chváľ.Zastaví ťa polícia a nedá ti pokutu.Ohrozuješ verejnosť a nedá ti pokutu.A nejaký chudák na dajme tomu Favorite prekročí maximálku o pár kliometrov a hneď mu tie svine policajtské dajú pokutu.Toto je spravodlivosť!!! ....Krampus
no vidite a je to pravda, ked sa darííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííítak sa darííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí !!!!!!!!,
a viete čo je ironia osudu, ked sa vam svokra zruti vo vašom aute do priepasti a sa zabije....no ja chvala bohu o medak nepridem, som šťastne slobodnýýýýýýýýýýý......filip
@zajko30 ja byt gay, tak sa za teba hanbim... okrem toho, ucis tu mladch ludi ako (nielenze) porusovat zakon ale aj ohrozvat ich zivoty a zivoty inych na ceste aj ked je tento tvoj "vyplach zaludka" fejkom....
polis ako z filmu pekny ako babika...peekny ako babika, cumlik...kde chodis na tie kokotske prirovnania...spis tie svoje poviedky do nejakej knihy, urcite to bude bestseller ...maros
@pershing363 a preco nepriznas ze mas 36 rokov ?????? a si asi bez viny, hod do mna kamenom a potom sud !!!!!!!! a vidiš existuju, teda existuje aj taky policajt, ale to maš smolu, že si neni bukvica.....
@prodigy nie som z ministerstva, to by mi ešte chybalo, som model a gigolo....
@krampus , si všimavy, to sa mi pači....za svojim si stojim a preto sa aj za tym podpišem, ale to asi ti druhy nepochopia....
@swen Samozrejme, ze su to zvasty, hovadiny....je to prekrocenie rychlosti o 40km/h!! a okrem toho, chcel by som vidiet, v ktorej obci dokazal ist 90km/h v prvych smetiakoch by skoncil
@pershing363 ved to ale mne sa nezdaju veci co pise celkovo ved.....napriklad vraj jeho fotka, ale...take ruky hrube, a vyska 185cm ale vaha len 68kg...no neviem neviem. mozno ano,mozno nie. ale mam pochybnosti. a aj to ze tu pise ze filip, ale na webke ma email ze marcelo. trocha divne, nie?
@zajko30 meles jednu koninu za druhou mne je celkom putna akej si orientacie ale si davas zly priklad mladym vodicom a este sa s tym chvalis, aj ked je to fejk....Joey
@pershing363 su obce, kde mozes ist kludne 120, vacsinou nie po celej, ale vacsia cast ano.. skor sa smejem na tej prvej casti vety, ze isiel o 40km/h rychlejsie v obci, to nielen, ze je na papiere, ale to uz je skor na nepochopenie..
a to, ze mu povedal, ze ste mlady a bola by vas skoda..to je megakokotina na 3tiu, mlady vodici sa spravaju na cestach ako idioti, a toto vie kazdy, aj policajti..a prave na takychto neskusenych piratov ciest si davaju este vacsi pozor..takze podla mna je to bachorka, a ak nie je..tak potom len asi nech prijme moje gratulacie..
Ja sa k absudnostiam typu (bezpečnostné riziko,pravdivosť jeho tvrdení,primitívne výrazy atď.) už vyjadrovať nebudem.Ale anketám tohto autora nemožno uprieť to že v relatívne krátkom čase dokáže nazbierať pomerne dosť príspevkov.Čo ma zaráža.Ale aspoň sa zabavím.Inak ,fakt odveci anketa....Krampus
@n0win0u no v beznej obci kde mas 50ku je problem ist rychlejsie ako 60 nie kvoli autu, hustote obyvatelstva, zakrut...a zaznam z radaru by kde skoncil?
a gratulovat mu nemam k comu, ak je niekto somar tak je somar a zato sa negratuluje....
@swen tiez si myslim...velky model to je lebo na slovensku je na kazdom rohu nejaka modna prehliadka kde by takychto potrebovali, policajti su z neho hotovi ked sa na neho pozru lebo ho zastavili na jeho medaciku a nechali ho ist dalej....mozno len prostrednictvom netu zije zivot ktory by inak chcel mat...uz som sa raz podpisal
@swen ja sa svojim vekom netajim, ako ty, ani ze som gay a robim gigola, emailov mozem mať aj 50 a je to moj problem, divny si ty, odhalil som ta hned v minulej ankete ked sme si pisali a zato som sa na teba vysral... komu neni z hora dano v apetece nekoupi... taky stary a taky sprostý....
@prodigy1 , ja som model a gigolo a ty si neveriaci tomaš, ktoremu musia ruku vložiť do Kristovho laveho boku aby uveril že bol prepichnuty kopiov !!!!! sa spametaj, čo pises.....a ked sa ti ta lopata tak lubi, možes s nou aj spavať.....je ženskeho rodu, ved si hetero nemalo by ti to robit problem...
@belzeboss , aj ked neveris, ale aspom sa vies pod seba podpisat menom a stojis si za svojim.....
caute, cakam na dalsie zabavne pripomienky, ze swenko......filip
@zajko30 kde sa kto taji? jedine tak v tvojej hlave a bajkami co tu pises hlavne ze ty, si si dal do priatelou ludiii, ktori vobec o teba nemaju zaujem. a tak isto do fanusikou. ale dobre....ved ty si "majster", a mi len hlupe deti,ze? hlavne ze na webke mas jedinu fotku,ktoru prezentujes ze si to ty. co sa tyka emailu,ano, mozes mat aj milion emailou, ja len konstatujem ze mi pride divne ze email je iny ako sa tu podpisujes. ....a aj to tvoje podpisovanie pod kazdy komentar ze "filip" mi pride zvlastne,ako vnucovanie sa ludom. vlastne nie, ty sa ludom skutocne vnucujes, ved preco si si mna dal medzi priatelou a si moj fanusik, ked ja som vobec oto nestal a ani nestojim? to by ma ako fakt zaujimalo.
@All Viete čo mňa skutočne zaráža.Že keď tu človek nastolí normálnu,serióznu tému na diskusia má pár príspevkou a takéto ........ majú príspevkou doteraz 72. Dnes je 14.marec výročie vzniku Slovenského štátu,prostredníctvom ankety som dal podnet na diskusiu.No a výsledok? 31 príspevkov.Kam naša spoločnosť speje? Asi do kultúrnej rite.
Pekná píčovina čo tu je a aj 90% ankiet a aj diskusií od filipa. V každej rieši homosexualitu tak teraz neviem či je homosexuál a takto zisťuje ako dnešná spoločnosť príjme a chápe homosexualitu alebo ja už neviem. Minule riešil či chlap sa uchytí ak bude robiť šľapku, potom či je to normálne ak je s holkou na diskotéke a balí ho iný chlap, atď. Nemám na to slov a zdá sa mi že to je choré a nie normálne tvoriť takéto ankety či diskusie. Len toľko som chcel
@krampus nechcem byt punktualny, ale sviatok bol uz vcera..kazdopadne pravdu mas ( ale ved si pozri napriklad tu luciu19531 ci aky to ma nick, jej diskusie maju prispevkov najviac, lebo je to tam cisty flejm medzi nou a ostatnymi ).. ale ako za pravdu ti davam vsetkymi 10timi..ale take je cele dianie na Slovensku.. stagnacia v absolutnej nerovnovahe..
@swen Nešlo o moju diskusiu.Ja som ten svoj predchádzajúci príspevok nepoňal takým spôsobom,že sa sťažujem nad neúspechom mojich ankiet.Narážal som na to,že témy ktoré by mali podliehať diskusiám sú vytláčané na okraj a tie ktoré majú nulovú výpovednú hodnotu sú medzi top témami.A to nie je len prípad tejto ankety.Keď si to tak vezmeš,denne sú medzi top témami úplne kontroverzné záležitosťami často s autormi 14 a nižšie.A to ma zaráža.
@swenko ved si uy trapnz, ani foto tu nemas a pičunguješ tu ako chora vrana na odstrel, a keby sa to tak dalo to dalo tak ta vymažem aj y tejto diskusie, lebo si ako dzurinda, vsade bol, všetko videl všetko dojebal na sračku tir tych svojich x vystupeniach...
@krampus mas pravdu, možem ja za to že ma ten poliš pustil, čo som mal isť za policajnym šefom a ho bonznuť a či čo?????, ved ja pišem len pravdu, ale tu sa to asi inak neda, len si vymyšlať a potom budem už konečne slušný!!!!!!
chcel som poukazať na dnešnu policiu ale nikto ma okrem teba nepochopil....
1. Značky upravujúce prednosť „Daj prednosť v jazde“ a „Stoj, daj prednosť v jazde“
60 € (1.807,56Sk)
2. Príkazová dopravná značka „Rozsvieť svetlá“
60 € (1.807,56Sk)
3. Zákazové dopravné značky „Zákaz vjazdu všetkých vozidiel“ a „Zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel“
60 € (1.807,56Sk)
4. Zákazová dopravná značka „Zákaz predchádzania“
60 € (1.807,56Sk)
5. Prejazd cez križovatku na signál STOJ! dávaný policajtom alebo inou oprávnenou osobou alebo vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia
150 € (4.518,90Sk)
6. Ostatné dopravné značky a dopravné zariadenia
30 € (903,78 Sk)
písm. c)
1. Neuposlúchnutie pokynov, výzvy alebo príkazu policajta súvisiacich s výkonom jeho oprávnení pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky a pokynov iných oprávnených osôb
60 € (1.807,56Sk)
2. Neuposlúchnutie výzvy policajta podrobiť sa vyšetreniu na zistenie, či vodič vozidla nie je ovplyvnený alkoholom alebo inou návykovou látkou
predložiť správu o výsledku objasňovania priestupku príslušnému správnemu orgánu (ďalej len „predložiť“)
ods. 3
Používanie technických prostriedkov a zariadení, ktorých činnosť umožňuje odhalenie alebo ovplyvňovanie funkcií technických prostriedkov používaných pri plnení úloh na úseku výkonu dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky alebo ich umiestnenie vo vozidle spôsobom, ktorý umožňuje ich použitie (napríklad takzvaný antiradar)
150 € (4.518,90Sk)
Prevádzkovanie vozidla v cestnej premávke dodatočne vybaveného neschváleným systémom, ktorého činnosť umožňuje odhalenie alebo ovplyvňovanie funkcií technických prostriedkov používaných pri plnení úloh na úseku výkonu dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky (napríklad takzvaný antiradar)
100 € (3.012,60Sk)
§ 4 Povinnosti vodiča
ods. 1
písm. a)
Použitie vozidla na jazdu, ktoré:
1. Nemožno prevádzkovať v cestnej premávke
60 € (1.807,56Sk)
2. Vedenie vozidla vyradeného z cestnej premávky alebo vozidla, ktoré nebolo schválené na prevádzku v cestnej premávke alebo vozidla vyradeného z evidencie vozidiel, alebo vozidla, ktoré nie je opatrené platnou tabuľkou s evidenčným číslom, ak tejto povinnosti podlieha
predložiť
písm. b)
Vedenie vozidla bez platných dokladov predpísaných zákonom alebo osobitným predpisom
50 € (1.506,30Sk)
písm. f)
Nedanie prednosti chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, ak došlo k jeho ohrozeniu alebo dopravnej nehode
predložiť
ods. 2
písm. a)
Vedenie vozidla bez príslušného vodičského oprávnenia, v čase jeho odobratia alebo počas zadržania vodičského preukazu okrem prípadov, ak sa ho učí viesť v autoškole, podrobuje sa skúške z jeho vedenia alebo má v čase zadržania vodičského preukazu povolenú jazdu
predložiť
písm. b), c)
Vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok
predložiť
písm. f)
Odovzdanie vedenia vozidla osobe, ktorá nespĺňa podmienky na vedenie vozidla alebo je pod vplyvom alkoholu, alebo inej návykovej látky, alebo ktorej schopnosť viesť vozidlo je inak znížená
predložiť
písm. g)
Ohrozenie chodcov prechádzajúcich cez cestu, na ktorú vodič odbočuje, pri odbočovaní na miesto ležiace mimo cesty, pri vchádzaní na cestu a pri otáčaní alebo pri cúvaní
60 € (1.807,56Sk)
písm. h)
Ohrozenie cyklistov prechádzajúcich cez priechod pre cyklistov
60 € (1.807,56Sk)
písm. j)
Prekážanie v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovanie plynulosti cestnej premávky
60 € (1.807,56Sk)
písm. k)
Náhle zníženie rýchlosti jazdy alebo náhle zastavenie, ak to nevyžaduje bezpečnosť cestnej premávky
60 € (1.807,56Sk)
písm. l)
Používanie telefónneho prístroja vodičom vozidla počas jazdy okrem telefonovania s použitím systému „voľné ruky“ alebo vykonávanie inej obdobnej činnosti, ktorá nesúvisí s vedením vozidla
60 € (1.807,56Sk)
písm. m)
1. Používanie hanlivých gest a iných vulgárnych prejavov voči ostatným účastníkom cestnej premávky
30 € (903,78 Sk)
2. Vyhadzovanie predmetov z vozidla
30 € (903,78 Sk)
3. Obťažovanie ostatných účastníkov cestnej premávky a iných osôb, najmä nadmerným hlukom, prachom, znečisťovaním ovzdušia, rozstrekovaním kaluží, blata alebo zbytočným ponechaním motora stojaceho vozidla v chode
60 € (1.807,56 Sk)
ods. 3
Porušenie zákazu používať motorové vozidlo na iných miestach ako sú cesty; to neplatí, ak sa motorové vozidlo použije v súlade s osobitnými predpismi
150 € (4.518,90 Sk)
§ 5 Povinnosti niektorých vodičov a spolujazdcov
ods. 1
1. Jazda na motocykli bez okuliarov alebo ochranného štítu
30 € (903,78 Sk)
2. Jazda na motocykli bez riadne upevnenej ochrannej prilby na hlave jazdca a spolujazdca
60 € (1.807,56Sk)
ods. 2
Jedenie, pitie alebo fajčenie počas jazdy na malom motocykli, motocykli, motorovej trojkolke či štvorkolke alebo ako spolujazdec na malom motocykli kategórii L1e (dvojkolesové vozidlo), na motocykli kategórii L3e (dvojkolesové vozidlo bez postranného vozíka) a L4e (dvojkolesové vozidlo s postranným vozíkom)
60 € (1.807,56Sk)
§ 8 Používanie bezpečnostných pásov a iných zadržiavacích zariadení
ods. 1
Nepripútanie sa bezpečnostným páson alebo nepoužitie iného zadržiavacieho zariadenia počas jazdy
60 € (1.807,56Sk)
b) JAZDA VOZIDLAMI
§ 9 Spôsob jazdy
ods. 1
Jazda po nesprávnej strane vozovky alebo jazdného pruhu
1. v neprehľadných alebo inak nebezpečných miestach (zákruty, vrcholy stúpania a pod.)
100 € (3.012,60Sk)
2. v ostatných prípadoch
60 € (1.807,56Sk)
3. ak dôjde k bezprostrednému ohrozeniu bezpečnosti alebo plynulosti cestnej premávky
150 € (4.518,90Sk)
4. ak dôjde k dopravnej nehode
predložiť
ods. 2
Jazda po krajnici, s výnimkou zastavenia a státia alebo pri obchádzaní a vyhýbaní sa prekážke cestnej premávky
150 € (4.518,90Sk)
Jazda v jazdných pruhoch
§ 10
ods. 1
Bezdôvodná jazda na ceste s dvoma alebo viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy mimo obce v inom než v pravom jazdnom pruhu
60 € (1.807,56Sk)
ods. 2
Jazda s motorovým vozidlom s celkovou hmotnosťou prevyšujúcou 3 500 kg, jazdnou súpravou, ktorej celková dĺžka presahuje 7 m, zvláštnym motorovým vozidlom alebo motocyklom s najväčšou konštrukčnou rýchlosťou do 45 km.h-1 v iných než dvoch jazdných pruhoch najbližšie k pravému okraju vozovky mimo obce na ceste s troma alebo viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy
60 € (1.807,56Sk)
ods. 6
Nedanie prednosti v jazde vodičovi pri prechádzaní z jedného jazdného pruhu do druhého jazdného pruhu
100 € (3.012,60Sk)
ods. 10
Ohrozenie vodiča jazdiaceho vo voľnom jazdnom pruhu pri obchádzaní prekážky v jazdnom pruhu
60 € (1.807,56Sk)
Jazda v mimoriadnych prípadoch
§ 11
ods. 1
Bezdôvodná jazda pozdĺž nástupného ostrovčeka vľavo alebo pozdĺž električky vľavo, ak takáto jazda nie je povolená dopravnou značkou
60 € (1.807,56Sk)
ods. 2
1. Obmedzenie jazdy električky na električkovom páse
50 € (1.506,30Sk)
2. Ohrozenie jazdy električky na električkovom páse
60 € (1.807,56Sk)
§ 12
ods. 1
Bezdôvodná jazda vo vyznačenom vyhradenom jazdnom pruhu
30 € (903,78 Sk)
ods. 3
Nedanie prednosti v jazde vodičovi autobusu alebo trolejbusu vychádzajúcemu z vyhradeného jazdného pruhu do priľahlého jazdného pruhu, ak dáva znamenie o zmene smeru jazdy
50 € (1.506,30Sk)
§ 13
ods. 1
Nezastavenie vozidla za vozidlom pravidelnej verejnej dopravy osôb, ktoré zastavilo v obci na zastávke bez nástupného ostrovčeka alebo bez nástupišťa na zvýšenom električkovom koľajovom páse
60 € (1.807,56Sk)
ods. 2
1. Ohrozenie osoby vystupujúcej z vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb alebo do neho nastupujúcej v úseku zástavky pravidelnej verejnej dopravy osôb
60 € (1.807,56Sk)
2. V prípade spôsobenia dopravnej nehody
predložiť
§ 14 Obchádzanie
ods. 1
1. Obmedzenie protiidúcich vodičov, vodičov jazdiacich za ním a ostatných účastníkov cestnej premávky pri obchádzaní vozidla, ktoré zastavilo alebo stojí, prekážky v cestnej premávke alebo chodca
60 € (1.807,56Sk)
2. Ohrozenie protiidúcich vodičov, vodičov jazdiacich za ním a ostatných účastníkov cestnej premávky pri obchádzaní vozidla, ktoré zastavilo alebo stojí, prekážky v cestnej premávke alebo chodca
100 € (3.012,60Sk)
§ 15 Predchádzanie
ods. 2
1. Nedanie znamenia o zmene smeru jazdy pri predchádzaní
60 € (1.807,56Sk)
2. Nedanie znamenia o zmene smeru jazdy vodičom, ktorý pri predchádzaní vybočuje zo smeru svojej jazdy a ohrozuje vodičov jazdiacich za ním
predložiť
ods. 3
1. Obmedzenie vodičov vozidiel, pred ktorých sa vodič po predchádzaní zaraďuje
50 € (1.506,30Sk)
2. Ohrozenie vodičov vozidiel, pred ktorých sa vodič po predchádzaní zaraďuje
100 € (3.012,60Sk)
ods. 4
Bránenie v predchádzaní, najmä zvyšovaním rýchlosti jazdy alebo iným spôsobom
60 € (1.807,56Sk)
ods. 5
1. Porušenie zákazu predchádzania
150 € (4.518,90Sk)
predložiť
§ 16 Rýchlosť jazdy
ods. 1
1. Neprispôsobenie rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať
60 € (1.807,56Sk)
2. Neprispôsobenie rýchlosti jazdy, následkom čoho prejde vozidlo do protismernej časti vozovky na neprehľadnom alebo inak nebezpečnom mieste a dôjde k dopravnej nehode, alebo ohrozeniu protiidúceho vodiča, vodiča idúceho za ním, alebo iného účastníka cestnej premávky
predložiť
ods. 2 až 7
Prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti ustanovenej pravidlami cestnej. premávky alebo prekročenie rýchlosti obmedzenej dopravnou značkou
1. o viac ako 10 km/h
50 € (1.506,30Sk)
2. o viac ako 20 km/h
100 € (3.012,60Sk)
3. o viac ako 30 km/h
200 € (6.025,20Sk)
4. o viac ako 40 km/h
300 € (9.037,80Sk)
5. o viac ako 50 km/h
400 € (12.050,40Sk)
6. o viac ako 60 km/h
500 € (15.063,00Sk)
7. o viac ako 70 km/h
650 € (19.581,90Sk)
§ 19 Odbočovanie
ods. 1
1. Nedanie znamenia o zmene smeru jazdy pred odbočovaním a počas odbočovania
50 € (1.506,30Sk)
2. Nedanie znamenia o zmene smeru jazdy pri odbočovaní, pri ktorom došlo k ohrozeniu iných účastníkov cestnej premávky, najmä vodičov vozidiel idúcich za ním
predložiť
ods. 2
Nezabezpečenie odbočenia pomocou spôsobilej a náležite poučenej osoby, ak si to situácia v cestnej premávke vyžaduje
60 € (1.807,56Sk)
ods. 4
1. Nedanie prednosti v jazde pri odbočovaní vľavo protiidúcim vozidlám i nemotorovým vozidlám, električkám idúcim v oboch smeroch a chodcom prechádzajúcim cez vozovku
60 € (1.807,56Sk)
2. Pri odbočovaní vpravo, nedanie prednosti v jazde električke, ak je povolená jazda pozdĺž električky vľavo
60 € (1.807,56Sk)
3. Ak príde k ohrozeniu iných účastníkov cestnej premávky
100 € (3.012,60Sk)
4. V prípade spôsobenia dopravnej nehody
predložiť
ods. 5
1. Nedanie prednosti v jazde električke, ktorá križuje smer jazdy vozidla idúceho po jej pravej alebo ľavej strane a dáva znamenie o zmene smeru jazdy
60 € (1.807,56Sk)
2. Ak došlo k dopravnej nehode
predložiť
§ 20 Jazda cez križovatku
ods. 1
Nedanie prednosti v jazde vozidlám prichádzajúcim po hlavnej ceste a došlo k
1. ich obmedzeniu
60 € (1.807,56Sk)
2. ich ohrozeniu
150 € (4.518,90Sk)
3. dopravnej nehode
predložiť
ods. 2
Nedanie prednosti v jazde vozidlám prichádzajúcim na križovatku sprava pri nerozlíšení ciest dopravnými značkami a došlo k
1. ich obmedzeniu
50 € (1.506,30Sk)
2. ich ohrozeniu
100 € (3.012,60Sk)
3. dopravnej nehode
predložiť
ods. 3
Vojdenie na križovatku, ak situácia nedovoľuje pokračovať za križovatkou v jazde, takže by bolo nutné zastaviť vozidlo na križovatke
60 € (1.807,56Sk)
ods. 4
1. Nezastavenie pred križovatkou na príkaz dopravnej značky „Stoj, daj. prednosť v jazde“ na takom mieste, odkiaľ má na križovatku náležitý rozhľad
60 € (1.807,56Sk)
2. Ak príde k ohrozeniu iných účastníkov cestnej premávky
100 € (3.012,60Sk)
3. V prípade spôsobenia dopravnej nehody
predložiť
§ 21 Vchádzanie na cestu
ods. 1
1. Nedanie prednosti v jazde vozidlu idúcemu po ceste pri vchádzaní na cestu z miesta ležiaceho mimo cesty, z poľnej cesty, lesnej cesty, cestičky pre cyklistov, z obytnej alebo pešej zóny
60 € (1.807,56Sk)
100 € (3.012,60Sk)
predložiť
ods. 2
1. Nezabezpečenie vchádzania na cestu náležite poučenou osobou, ak to vyžadujú okolnosti, najmä nedostatočný rozhľad
50 € (1.506,30Sk)
60 € (1.807,56Sk)
predložiť
ods. 3
Znečisťovanie cesty
60 € (1.807,56Sk)
§ 22 Otáčanie a cúvanie
ods. 2
Ohrozenie ostatných účastníkov cestnej premávky pri cúvaní
60 € (1.807,56Sk)
ods. 3
Nezabezpečenie si otáčania alebo cúvania náležite poučenou osobou, ak si to vyžadujú okolnosti, najmä nedostatočný rozhľad
60 € (1.807,56Sk)
ods. 4
Otáčanie a cúvanie na mieste, kde je to zakázané (písm. a/ až g/)
60 € (1.807,56Sk)
Nasledujúca kapitola:
Nový sadzobník pokút v kompletnom znení § 23 až § 38
@krampus nahodou, ta tvoja diskusia bola lepsie,ako tato. lebo aspon bola o niecom, ale ocom je tato....tak to uz velmy nerozumiem, ci sa tym akoze chvaly,alebo nam len chcel oznamit co zazil, alebo neviem. lebo mna,aj ked som gay,jeho diskusie a ankety minimalne zarazaju. lebo sa sem vobec nehodia, a to nevravym o tych prirovnaniach....minule cumlik ci co, dnes babika , no ja skutocne neviem .... .
no to mas zial pravdu, viac prispevkou tu je na stupidne temy a ankety, nez na normalne ankety.
@pa3cek , nezavadzaj publikum!!!, nesedel som s holkou a balil ma chlap ale na opak, a neriešil som ani nejeke šlapky, či čo, ja som gigolo a model a nešlapem chodniky a ani ma tam nikdy nestretneš ak budeš nejaku hladať...je mi y teba na.... filip
@swen , ved som ti uz napisal, že som sa na teba vysral tak čo stale vystrajaš, ako pojašene puberča, si dosť starý aby si sa odtialto stratil do hada..........filip
@swen si fakt hlava nie pomazana ale vymazaná, napisal to kôli mne aby som si uvedomil ako mam jazdiť v obci.....a kolko by ma to stalo,....ty pako, sa spamatuj..... chce mi pomôcť a ty si už tymi svojimi "prispevkami" načisto osprostel a vobec nerozmýšlaš......filip
@zajko30 aha, takze si to nepisal ty, ale niekto iny?! teraz si to napisal. .....spametaj sa ty, tym ake ankety zakladas(ci skor, ten co ich zaklada, ked pises ze si tuto nezalozil ty), lebo robis hambu celej gay komunite. lebo normalny gay, nenapise na verejne forum pre vsetkich ludiii, ...."ako zbali hetero"...alebo prirovnania "cumlik" "babika"...
@swen , jejinka ešte si tu, chod už spinkať, ja mam zarobene a možem tu byť do rana, mi bukvice modelingove a gigolove to mame lahšie, vieš ty moj somarik nevyhonený....bude sa ti rano zle stavkať a ešte budeš spinkať v robotke a možu ťa za to vyraziť a to by som nerad, to by som sa ťa už nestriasol, bol by si tu furt.......a priestor treba nechať aj druhým...........filip
@zajko30 vtipni ako vzdy takze si "vytoceniii"??? ty skolu volas robotou? no vtipni filip ako vzdy ja len zasnem na takymi deckami ako ty, co sa hraju na webe na starsich ale neboj, vyrasties raz z toho
@zajko30 aha dobre no ak si myslíš že som ťa očiernil tak sa ti ospravedlňujem ale nakopírujem tvoje staršie diskusie aby som to uviedol na pravú mieru: "
Dá sa v dnešnej kríze kúpiť hetero sexi chalana za peniaze???"
"Na disco ma často balia babenky a ked sa im hned priznám, že som gay tak niektore to ešte viac vzrušuje a nedaju mi pokoj, ako sa mam z toho vykrutiť, ked mam pri sebe priatela ???"
Tak dobre nebalil ťa chlap ale žena keď že si gay ale veď to je verejne známe že ženy chcú skúsiť sex s gayom akože neviem prečo to tu píšeš si myslíš že ľudí na Birtz to zaujíma potom sa nečuduj že ako sa k tebe poniektorý chovajú. Na sprosté otázky ti dávajú aj sprosté odpovede. Mimochodom na to že míš 20 rokov tu riešiš veci ako 13 - 14 ročný, ktorý na každú volovinu založí nejakú anketu či diskusiu.
@swen , srandičky, radšej priznaj kolko maš rokov!! a chod na vebku pre pokročilých....a ty ma nevytočiš, mam rad takych týpkov ako si ty!!!!! mam dojem, že si tiež bukvica, ked ma nenechaš na pokoji, už bol taky klid a znova si sa prihlasil a možem to smelo prirovnať k ruskej basničke: snačala nebilo ničivo, ni pizdy ni vodky a teraz možem povedať že snačala nebilo i swena.....faj už idem spať, a dúúúúfááááááááááámmmmm, že sa mi nebude o tebe snííívaťťť!!!!!
filip
@ja nič neriešim, napisal som čo sa mi stalo a že my neverite, nemozem za to, nabuduce napišem, napr. vplyv fajčenia, amer. filmov, porna, drog na dnešnu mladež, štatný sviatok a čo teraz??? asi tak.....filip
@zajko30 menej ako ty, ale to je jedno. mam na webke ze som gay, tak neviem ocom tocis a prihlaseny som stale filip, ked si ten "gigolo" tak teraz bi si mal bit predsa v praci, nie? chod,chod.....cauki
@swen , nedôkladne čiťaš moje odkazy, ja mam už zarobenéééééééééééééé, a že si gay , viem, za to by si mal býť so mnov a nie proti mne, memysliš????
@belzeboss , to je krásne ten zajko som akože ja, a ten krokodil ty !!!!, no zlatééééééééé na dobrú noc....konečne je tu aj humor....zajtra daj druhe čítanie o zajkovi........
@zajko30 Ja zase nehovorím že sa ti také nemohlo stať ale teraz zase nechápem či sa tým chváliš alebo čo??? Jedine tak mi to príde že sa chceš pochváliť. Aj mne do reakcií napíšeš že si gigolo a model a to teraz sa mám poskladať z toho že ty sa živíš modelingom a ako gigolo to si myslíš že si jediný na svete alebo ako??? Ja mám s policajtmi oveľa lepšie príbehy a reálnejšie ale to tu nikde nevypisujem a nezverejňujem, lebo nemám potrebu sa niečim chváliť a ešte vecami ktoré porušujú zákon. Po prvé asi ťa ešte auto nezrazilo alebo tvojho blízkeho príbuzného keď si lietaš po dedine 90km/h a ešte sa tým chváliš, že porušuje predpisy cestnej premávky.
Ešte tu píšeš také nereálne veci to akože som sa u policajtov stretol so všetkým ale aby ten ktorý ťa začne riešiť menil kolegu??? To akože vyčuchal že si gay tak poslal svojho kolegu lebo vedel že aj on je gay. Pekná rozprávka. Keby si išiel 90km/h cez dedinu tak aj keby si bol neviem aký krásny a policajt by bol gay(lebo aj to môže byť) tak určite by ťa nenechal ísť s napomenutím, keby ti nezobrali vodičák tak by si ešte dobre obišiel. Pokuta sa volí podľa násobku prekročenia povolenej rýchlosti čiže napomenutie by ti možno dali keby ti namerali 55km/h alebo 60km/h(aj to už by ti dali asi pokutu) a nie 90km/h to hovor vieš komu také bájky
Mimochodom píšeš tu všetko dopodrobna ale nevšimol som si kedy ti policajt vrátil papiere, starý ti ich vzal poslal toho kolegu a papiere kde ostali už ti len povedali že môžete ísť. Na to si nejak zabudol v tom podrobnom opise udalosti zaujímavé.
Mimochodom z tvojích ankiet a diskusií mi príde že sa cítiš ako nejaký boh či vzor krásy alebo neviem čo iné, si podobne zmýšľajúci ako poniektoré mladé pipky ktoré si myslia že sú majsterky už len preto že sú pekné no sú majsterky pokiaľ neotvoria hubu alebo niečo nenapíšu a už to praskne že krása nie je všetko.
@belzeboss si zabil!!! ale názov tejto diskusie by sa mal volať: "Smelý zajko na cestách". Lebo od rozprávky to nemá ďaleko už len gramatické chyby opraviť a niečo dopísať aby to malo nejaký väčší formát a môžme publikovať.
Blahoželám. Si úspešný, prekrásny a bezchybný. Len tak ďalej! Stal sa zázrak! SPZ má v svojich radoch gaya! Prosím Ťa, spamätaj sa, prestaň tu v kuse vypisovať o Tvojich "sexuálnych zážitkoch s gaymi a možnými gaymi". Sputanemorca.
zajko30 je neuveritelne na picu nick, a mna minule zastavili policajti awko si fajcim na zastavke a bolo mi jasne ze urcite mi daju pokutu.. ale nie, policajt s pletou ako.. neviem aku mal plet.. sa na mna usmial a povedal mi ze mam ist pat metrov od zastavky ze ci som zaspala dobu. tak som isla a vravim si ze isto bol heterosexual. ......... .... nina
Skoro mi zhorel pazur od rolovatka . . . v kazdom pripade sedim za volantom nie v kufri pod kobercom, takze je mi jasne, ze to bude daky konkurencny tah voci Ezopovi.
ste chudaci, hovori - teda piše z vás závisť, ta bola je a bude......
nedate pripustiť svojej mysli, že vo svete sa može stať všetko a hlavne na slovensku..... zavidite si aj noc medzi očami a kebzste mohli tak ma ukamenujete, ste ako sproste ovce, ktore podrebuju pastiera a psa aby sa nero zutekali....... filip
boha ludia vám z tej závisti začnú o chvíľku praskať hlavy asi
však ale to je normálna vec... nieje policajt ako policajt.. sú takí čo len čakajú na kom si zgustnú, potom sú takí ktorí milujú byt podplatení, no a raz za čas sa nájde aj nejaký ten dobrák... predsalen sú to ľudia a ľudia sú rôzni, navyše pokial je normálny policajt platí pravidlo ak ste k nemu slušní, alebo nebodaj nejaký vystrašený študák tak policajt má uplne iný prístup ako k arogantnému hajzlíkovi...
Keď ťa fízel namerá, fotka je uložená, a celé to postupuje nadriadeným, takže pokutu dostať musíš, aj keď minimálnu, ale nejakú ti dajú. Aj keď dajú minimálnu, už musia vysvetlovať nadriadeným dôvod... Hlavne pri vyšších prekročeniach, pri nižších netuším... Určite ťa nepustí za modré oči.
O 40 ešte nieje take strašné, na to ešte majú tabulky, keď o 80, čo sa stáva hlavne na dialnici a na okreskách, tak máš na krku verejné ohrozenie...
Hm, škoda, že sa nemám čím pochváliť. Ale nevadí, aspoň prispejem svojou troškou a just sa nepodpíšem.
Inak, @Zajko30 , chvastať sa tým, že robíš džigola, no, neviem... Ak je niekto trochu krajší a nevadí mu, keď sa mu v riti špára hocaký starý debo, na to treba fakt veľa dôvtipu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
133 komentov
a možno bol.
každopádne toto je presne jeden z mnoha prípadov, prečo nemám k slovenskej polícii žiadnu dôveru.
A ak by ta namerali radarom tak by to museli zadokumentovat, bolo by to na zazname, kvoli dohadom aj po vykonani cestnej kontroly, i ked ti pokutu nedaju, si zapisu, cas, datum, špz vozidla
taketo zeleniny
a viete čo je ironia osudu, ked sa vam svokra zruti vo vašom aute do priepasti a sa zabije....no ja chvala bohu o medak nepridem, som šťastne slobodnýýýýýýýýýýý......filip
A pozor! Odhaľujem svoju identitu... ...červenovlasé čudo
...ja
» audi-klub.sk/index.php?optio...
radar nie je zapalkova krabicka
@prodigy nie som z ministerstva, to by mi ešte chybalo, som model a gigolo....
@krampus , si všimavy, to sa mi pači....za svojim si stojim a preto sa aj za tym podpišem, ale to asi ti druhy nepochopia....
ostatným dakujem za príspevky.............filip
a to, ze mu povedal, ze ste mlady a bola by vas skoda..to je megakokotina na 3tiu, mlady vodici sa spravaju na cestach ako idioti, a toto vie kazdy, aj policajti..a prave na takychto neskusenych piratov ciest si davaju este vacsi pozor..takze podla mna je to bachorka, a ak nie je..tak potom len asi nech prijme moje gratulacie..
a gratulovat mu nemam k comu, ak je niekto somar tak je somar a zato sa negratuluje....
@prodigy1 , ja som model a gigolo a ty si neveriaci tomaš, ktoremu musia ruku vložiť do Kristovho laveho boku aby uveril že bol prepichnuty kopiov !!!!! sa spametaj, čo pises.....a ked sa ti ta lopata tak lubi, možes s nou aj spavať.....je ženskeho rodu, ved si hetero nemalo by ti to robit problem...
@belzeboss , aj ked neveris, ale aspom sa vies pod seba podpisat menom a stojis si za svojim.....
caute, cakam na dalsie zabavne pripomienky, ze swenko......filip
@krampus mas pravdu, možem ja za to že ma ten poliš pustil, čo som mal isť za policajnym šefom a ho bonznuť a či čo?????, ved ja pišem len pravdu, ale tu sa to asi inak neda, len si vymyšlať a potom budem už konečne slušný!!!!!!
chcel som poukazať na dnešnu policiu ale nikto ma okrem teba nepochopil....
filip
60 € (1.807,56Sk)
2. Príkazová dopravná značka „Rozsvieť svetlá“
60 € (1.807,56Sk)
3. Zákazové dopravné značky „Zákaz vjazdu všetkých vozidiel“ a „Zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel“
60 € (1.807,56Sk)
4. Zákazová dopravná značka „Zákaz predchádzania“
60 € (1.807,56Sk)
5. Prejazd cez križovatku na signál STOJ! dávaný policajtom alebo inou oprávnenou osobou alebo vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia
150 € (4.518,90Sk)
6. Ostatné dopravné značky a dopravné zariadenia
30 € (903,78 Sk)
písm. c)
1. Neuposlúchnutie pokynov, výzvy alebo príkazu policajta súvisiacich s výkonom jeho oprávnení pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky a pokynov iných oprávnených osôb
60 € (1.807,56Sk)
2. Neuposlúchnutie výzvy policajta podrobiť sa vyšetreniu na zistenie, či vodič vozidla nie je ovplyvnený alkoholom alebo inou návykovou látkou
predložiť správu o výsledku objasňovania priestupku príslušnému správnemu orgánu (ďalej len „predložiť“)
ods. 3
Používanie technických prostriedkov a zariadení, ktorých činnosť umožňuje odhalenie alebo ovplyvňovanie funkcií technických prostriedkov používaných pri plnení úloh na úseku výkonu dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky alebo ich umiestnenie vo vozidle spôsobom, ktorý umožňuje ich použitie (napríklad takzvaný antiradar)
150 € (4.518,90Sk)
Prevádzkovanie vozidla v cestnej premávke dodatočne vybaveného neschváleným systémom, ktorého činnosť umožňuje odhalenie alebo ovplyvňovanie funkcií technických prostriedkov používaných pri plnení úloh na úseku výkonu dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky (napríklad takzvaný antiradar)
100 € (3.012,60Sk)
§ 4 Povinnosti vodiča
ods. 1
písm. a)
Použitie vozidla na jazdu, ktoré:
1. Nemožno prevádzkovať v cestnej premávke
60 € (1.807,56Sk)
2. Vedenie vozidla vyradeného z cestnej premávky alebo vozidla, ktoré nebolo schválené na prevádzku v cestnej premávke alebo vozidla vyradeného z evidencie vozidiel, alebo vozidla, ktoré nie je opatrené platnou tabuľkou s evidenčným číslom, ak tejto povinnosti podlieha
predložiť
písm. b)
Vedenie vozidla bez platných dokladov predpísaných zákonom alebo osobitným predpisom
50 € (1.506,30Sk)
písm. f)
Nedanie prednosti chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, ak došlo k jeho ohrozeniu alebo dopravnej nehode
predložiť
ods. 2
písm. a)
Vedenie vozidla bez príslušného vodičského oprávnenia, v čase jeho odobratia alebo počas zadržania vodičského preukazu okrem prípadov, ak sa ho učí viesť v autoškole, podrobuje sa skúške z jeho vedenia alebo má v čase zadržania vodičského preukazu povolenú jazdu
predložiť
písm. b), c)
Vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok
predložiť
písm. f)
Odovzdanie vedenia vozidla osobe, ktorá nespĺňa podmienky na vedenie vozidla alebo je pod vplyvom alkoholu, alebo inej návykovej látky, alebo ktorej schopnosť viesť vozidlo je inak znížená
predložiť
písm. g)
Ohrozenie chodcov prechádzajúcich cez cestu, na ktorú vodič odbočuje, pri odbočovaní na miesto ležiace mimo cesty, pri vchádzaní na cestu a pri otáčaní alebo pri cúvaní
60 € (1.807,56Sk)
písm. h)
Ohrozenie cyklistov prechádzajúcich cez priechod pre cyklistov
60 € (1.807,56Sk)
písm. j)
Prekážanie v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovanie plynulosti cestnej premávky
60 € (1.807,56Sk)
písm. k)
Náhle zníženie rýchlosti jazdy alebo náhle zastavenie, ak to nevyžaduje bezpečnosť cestnej premávky
60 € (1.807,56Sk)
písm. l)
Používanie telefónneho prístroja vodičom vozidla počas jazdy okrem telefonovania s použitím systému „voľné ruky“ alebo vykonávanie inej obdobnej činnosti, ktorá nesúvisí s vedením vozidla
60 € (1.807,56Sk)
písm. m)
1. Používanie hanlivých gest a iných vulgárnych prejavov voči ostatným účastníkom cestnej premávky
30 € (903,78 Sk)
2. Vyhadzovanie predmetov z vozidla
30 € (903,78 Sk)
3. Obťažovanie ostatných účastníkov cestnej premávky a iných osôb, najmä nadmerným hlukom, prachom, znečisťovaním ovzdušia, rozstrekovaním kaluží, blata alebo zbytočným ponechaním motora stojaceho vozidla v chode
60 € (1.807,56 Sk)
ods. 3
Porušenie zákazu používať motorové vozidlo na iných miestach ako sú cesty; to neplatí, ak sa motorové vozidlo použije v súlade s osobitnými predpismi
150 € (4.518,90 Sk)
§ 5 Povinnosti niektorých vodičov a spolujazdcov
ods. 1
1. Jazda na motocykli bez okuliarov alebo ochranného štítu
30 € (903,78 Sk)
2. Jazda na motocykli bez riadne upevnenej ochrannej prilby na hlave jazdca a spolujazdca
60 € (1.807,56Sk)
ods. 2
Jedenie, pitie alebo fajčenie počas jazdy na malom motocykli, motocykli, motorovej trojkolke či štvorkolke alebo ako spolujazdec na malom motocykli kategórii L1e (dvojkolesové vozidlo), na motocykli kategórii L3e (dvojkolesové vozidlo bez postranného vozíka) a L4e (dvojkolesové vozidlo s postranným vozíkom)
60 € (1.807,56Sk)
§ 8 Používanie bezpečnostných pásov a iných zadržiavacích zariadení
ods. 1
Nepripútanie sa bezpečnostným páson alebo nepoužitie iného zadržiavacieho zariadenia počas jazdy
60 € (1.807,56Sk)
b) JAZDA VOZIDLAMI
§ 9 Spôsob jazdy
ods. 1
Jazda po nesprávnej strane vozovky alebo jazdného pruhu
1. v neprehľadných alebo inak nebezpečných miestach (zákruty, vrcholy stúpania a pod.)
100 € (3.012,60Sk)
2. v ostatných prípadoch
60 € (1.807,56Sk)
3. ak dôjde k bezprostrednému ohrozeniu bezpečnosti alebo plynulosti cestnej premávky
150 € (4.518,90Sk)
4. ak dôjde k dopravnej nehode
predložiť
ods. 2
Jazda po krajnici, s výnimkou zastavenia a státia alebo pri obchádzaní a vyhýbaní sa prekážke cestnej premávky
150 € (4.518,90Sk)
Jazda v jazdných pruhoch
§ 10
ods. 1
Bezdôvodná jazda na ceste s dvoma alebo viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy mimo obce v inom než v pravom jazdnom pruhu
60 € (1.807,56Sk)
ods. 2
Jazda s motorovým vozidlom s celkovou hmotnosťou prevyšujúcou 3 500 kg, jazdnou súpravou, ktorej celková dĺžka presahuje 7 m, zvláštnym motorovým vozidlom alebo motocyklom s najväčšou konštrukčnou rýchlosťou do 45 km.h-1 v iných než dvoch jazdných pruhoch najbližšie k pravému okraju vozovky mimo obce na ceste s troma alebo viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy
60 € (1.807,56Sk)
ods. 6
Nedanie prednosti v jazde vodičovi pri prechádzaní z jedného jazdného pruhu do druhého jazdného pruhu
100 € (3.012,60Sk)
ods. 10
Ohrozenie vodiča jazdiaceho vo voľnom jazdnom pruhu pri obchádzaní prekážky v jazdnom pruhu
60 € (1.807,56Sk)
Jazda v mimoriadnych prípadoch
§ 11
ods. 1
Bezdôvodná jazda pozdĺž nástupného ostrovčeka vľavo alebo pozdĺž električky vľavo, ak takáto jazda nie je povolená dopravnou značkou
60 € (1.807,56Sk)
ods. 2
1. Obmedzenie jazdy električky na električkovom páse
50 € (1.506,30Sk)
2. Ohrozenie jazdy električky na električkovom páse
60 € (1.807,56Sk)
§ 12
ods. 1
Bezdôvodná jazda vo vyznačenom vyhradenom jazdnom pruhu
30 € (903,78 Sk)
ods. 3
Nedanie prednosti v jazde vodičovi autobusu alebo trolejbusu vychádzajúcemu z vyhradeného jazdného pruhu do priľahlého jazdného pruhu, ak dáva znamenie o zmene smeru jazdy
50 € (1.506,30Sk)
§ 13
ods. 1
Nezastavenie vozidla za vozidlom pravidelnej verejnej dopravy osôb, ktoré zastavilo v obci na zastávke bez nástupného ostrovčeka alebo bez nástupišťa na zvýšenom električkovom koľajovom páse
60 € (1.807,56Sk)
ods. 2
1. Ohrozenie osoby vystupujúcej z vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb alebo do neho nastupujúcej v úseku zástavky pravidelnej verejnej dopravy osôb
60 € (1.807,56Sk)
predložiť
§ 14 Obchádzanie
ods. 1
1. Obmedzenie protiidúcich vodičov, vodičov jazdiacich za ním a ostatných účastníkov cestnej premávky pri obchádzaní vozidla, ktoré zastavilo alebo stojí, prekážky v cestnej premávke alebo chodca
60 € (1.807,56Sk)
2. Ohrozenie protiidúcich vodičov, vodičov jazdiacich za ním a ostatných účastníkov cestnej premávky pri obchádzaní vozidla, ktoré zastavilo alebo stojí, prekážky v cestnej premávke alebo chodca
100 € (3.012,60Sk)
§ 15 Predchádzanie
ods. 2
1. Nedanie znamenia o zmene smeru jazdy pri predchádzaní
60 € (1.807,56Sk)
2. Nedanie znamenia o zmene smeru jazdy vodičom, ktorý pri predchádzaní vybočuje zo smeru svojej jazdy a ohrozuje vodičov jazdiacich za ním
predložiť
ods. 3
1. Obmedzenie vodičov vozidiel, pred ktorých sa vodič po predchádzaní zaraďuje
50 € (1.506,30Sk)
2. Ohrozenie vodičov vozidiel, pred ktorých sa vodič po predchádzaní zaraďuje
100 € (3.012,60Sk)
ods. 4
Bránenie v predchádzaní, najmä zvyšovaním rýchlosti jazdy alebo iným spôsobom
60 € (1.807,56Sk)
ods. 5
1. Porušenie zákazu predchádzania
150 € (4.518,90Sk)
predložiť
§ 16 Rýchlosť jazdy
ods. 1
1. Neprispôsobenie rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať
60 € (1.807,56Sk)
2. Neprispôsobenie rýchlosti jazdy, následkom čoho prejde vozidlo do protismernej časti vozovky na neprehľadnom alebo inak nebezpečnom mieste a dôjde k dopravnej nehode, alebo ohrozeniu protiidúceho vodiča, vodiča idúceho za ním, alebo iného účastníka cestnej premávky
predložiť
ods. 2 až 7
Prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti ustanovenej pravidlami cestnej. premávky alebo prekročenie rýchlosti obmedzenej dopravnou značkou
1. o viac ako 10 km/h
50 € (1.506,30Sk)
2. o viac ako 20 km/h
100 € (3.012,60Sk)
3. o viac ako 30 km/h
200 € (6.025,20Sk)
4. o viac ako 40 km/h
300 € (9.037,80Sk)
5. o viac ako 50 km/h
400 € (12.050,40Sk)
6. o viac ako 60 km/h
500 € (15.063,00Sk)
7. o viac ako 70 km/h
650 € (19.581,90Sk)
§ 19 Odbočovanie
ods. 1
1. Nedanie znamenia o zmene smeru jazdy pred odbočovaním a počas odbočovania
50 € (1.506,30Sk)
2. Nedanie znamenia o zmene smeru jazdy pri odbočovaní, pri ktorom došlo k ohrozeniu iných účastníkov cestnej premávky, najmä vodičov vozidiel idúcich za ním
predložiť
ods. 2
Nezabezpečenie odbočenia pomocou spôsobilej a náležite poučenej osoby, ak si to situácia v cestnej premávke vyžaduje
60 € (1.807,56Sk)
ods. 4
1. Nedanie prednosti v jazde pri odbočovaní vľavo protiidúcim vozidlám i nemotorovým vozidlám, električkám idúcim v oboch smeroch a chodcom prechádzajúcim cez vozovku
60 € (1.807,56Sk)
2. Pri odbočovaní vpravo, nedanie prednosti v jazde električke, ak je povolená jazda pozdĺž električky vľavo
60 € (1.807,56Sk)
3. Ak príde k ohrozeniu iných účastníkov cestnej premávky
100 € (3.012,60Sk)
4. V prípade spôsobenia dopravnej nehody
predložiť
ods. 5
1. Nedanie prednosti v jazde električke, ktorá križuje smer jazdy vozidla idúceho po jej pravej alebo ľavej strane a dáva znamenie o zmene smeru jazdy
60 € (1.807,56Sk)
2. Ak došlo k dopravnej nehode
predložiť
§ 20 Jazda cez križovatku
ods. 1
Nedanie prednosti v jazde vozidlám prichádzajúcim po hlavnej ceste a došlo k
1. ich obmedzeniu
60 € (1.807,56Sk)
2. ich ohrozeniu
150 € (4.518,90Sk)
3. dopravnej nehode
predložiť
ods. 2
Nedanie prednosti v jazde vozidlám prichádzajúcim na križovatku sprava pri nerozlíšení ciest dopravnými značkami a došlo k
1. ich obmedzeniu
50 € (1.506,30Sk)
2. ich ohrozeniu
100 € (3.012,60Sk)
3. dopravnej nehode
predložiť
ods. 3
Vojdenie na križovatku, ak situácia nedovoľuje pokračovať za križovatkou v jazde, takže by bolo nutné zastaviť vozidlo na križovatke
60 € (1.807,56Sk)
ods. 4
1. Nezastavenie pred križovatkou na príkaz dopravnej značky „Stoj, daj. prednosť v jazde“ na takom mieste, odkiaľ má na križovatku náležitý rozhľad
60 € (1.807,56Sk)
100 € (3.012,60Sk)
predložiť
§ 21 Vchádzanie na cestu
ods. 1
1. Nedanie prednosti v jazde vozidlu idúcemu po ceste pri vchádzaní na cestu z miesta ležiaceho mimo cesty, z poľnej cesty, lesnej cesty, cestičky pre cyklistov, z obytnej alebo pešej zóny
60 € (1.807,56Sk)
100 € (3.012,60Sk)
predložiť
ods. 2
1. Nezabezpečenie vchádzania na cestu náležite poučenou osobou, ak to vyžadujú okolnosti, najmä nedostatočný rozhľad
50 € (1.506,30Sk)
60 € (1.807,56Sk)
predložiť
ods. 3
Znečisťovanie cesty
60 € (1.807,56Sk)
§ 22 Otáčanie a cúvanie
ods. 2
Ohrozenie ostatných účastníkov cestnej premávky pri cúvaní
60 € (1.807,56Sk)
ods. 3
Nezabezpečenie si otáčania alebo cúvania náležite poučenou osobou, ak si to vyžadujú okolnosti, najmä nedostatočný rozhľad
60 € (1.807,56Sk)
ods. 4
Otáčanie a cúvanie na mieste, kde je to zakázané (písm. a/ až g/)
60 € (1.807,56Sk)
Nasledujúca kapitola:
Nový sadzobník pokút v kompletnom znení § 23 až § 38
no to mas zial pravdu, viac prispevkou tu je na stupidne temy a ankety, nez na normalne ankety.
@swen , ved som ti uz napisal, že som sa na teba vysral tak čo stale vystrajaš, ako pojašene puberča, si dosť starý aby si sa odtialto stratil do hada..........filip
Dá sa v dnešnej kríze kúpiť hetero sexi chalana za peniaze???"
"Na disco ma často balia babenky a ked sa im hned priznám, že som gay tak niektore to ešte viac vzrušuje a nedaju mi pokoj, ako sa mam z toho vykrutiť, ked mam pri sebe priatela ???"
Tak dobre nebalil ťa chlap ale žena keď že si gay ale veď to je verejne známe že ženy chcú skúsiť sex s gayom akože neviem prečo to tu píšeš si myslíš že ľudí na Birtz to zaujíma potom sa nečuduj že ako sa k tebe poniektorý chovajú. Na sprosté otázky ti dávajú aj sprosté odpovede. Mimochodom na to že míš 20 rokov tu riešiš veci ako 13 - 14 ročný, ktorý na každú volovinu založí nejakú anketu či diskusiu.
filip
@ja nič neriešim, napisal som čo sa mi stalo a že my neverite, nemozem za to, nabuduce napišem, napr. vplyv fajčenia, amer. filmov, porna, drog na dnešnu mladež, štatný sviatok a čo teraz??? asi tak.....filip
@belzeboss , to je krásne ten zajko som akože ja, a ten krokodil ty !!!!, no zlatééééééééé na dobrú noc....konečne je tu aj humor....zajtra daj druhe čítanie o zajkovi........
čaute
filip
uvydim, hlavne nezakladaj hlupe diskusie. a nemaj take hlupe prirovnania(cumlik,babika....).
Ešte tu píšeš také nereálne veci to akože som sa u policajtov stretol so všetkým ale aby ten ktorý ťa začne riešiť menil kolegu??? To akože vyčuchal že si gay tak poslal svojho kolegu lebo vedel že aj on je gay. Pekná rozprávka. Keby si išiel 90km/h cez dedinu tak aj keby si bol neviem aký krásny a policajt by bol gay(lebo aj to môže byť) tak určite by ťa nenechal ísť s napomenutím, keby ti nezobrali vodičák tak by si ešte dobre obišiel. Pokuta sa volí podľa násobku prekročenia povolenej rýchlosti čiže napomenutie by ti možno dali keby ti namerali 55km/h alebo 60km/h(aj to už by ti dali asi pokutu) a nie 90km/h to hovor vieš komu také bájky
Mimochodom píšeš tu všetko dopodrobna ale nevšimol som si kedy ti policajt vrátil papiere, starý ti ich vzal poslal toho kolegu a papiere kde ostali už ti len povedali že môžete ísť. Na to si nejak zabudol v tom podrobnom opise udalosti zaujímavé.
Mimochodom z tvojích ankiet a diskusií mi príde že sa cítiš ako nejaký boh či vzor krásy alebo neviem čo iné, si podobne zmýšľajúci ako poniektoré mladé pipky ktoré si myslia že sú majsterky už len preto že sú pekné no sú majsterky pokiaľ neotvoria hubu alebo niečo nenapíšu a už to praskne že krása nie je všetko.
nedate pripustiť svojej mysli, že vo svete sa može stať všetko a hlavne na slovensku..... zavidite si aj noc medzi očami a kebzste mohli tak ma ukamenujete, ste ako sproste ovce, ktore podrebuju pastiera a psa aby sa nero zutekali....... filip
však ale to je normálna vec... nieje policajt ako policajt.. sú takí čo len čakajú na kom si zgustnú, potom sú takí ktorí milujú byt podplatení, no a raz za čas sa nájde aj nejaký ten dobrák... predsalen sú to ľudia a ľudia sú rôzni, navyše pokial je normálny policajt platí pravidlo ak ste k nemu slušní, alebo nebodaj nejaký vystrašený študák tak policajt má uplne iný prístup ako k arogantnému hajzlíkovi...
O 40 ešte nieje take strašné, na to ešte majú tabulky, keď o 80, čo sa stáva hlavne na dialnici a na okreskách, tak máš na krku verejné ohrozenie...
Inak, @Zajko30 , chvastať sa tým, že robíš džigola, no, neviem... Ak je niekto trochu krajší a nevadí mu, keď sa mu v riti špára hocaký starý debo, na to treba fakt veľa dôvtipu.