Pred týždňom som si nainštalovala Ubuntu a mám aj Windows 7. Lenže na Ubuntu je akosi málo miesta. Mám tam voľné už len 2GB. Viem že keby som to inštalovala iným spôsobom tak by som ten disk alebo čo to je mohla rozdeliť medzi ubuntu a win, lenže mne to r
ale áno, dá. môžeš to spraviť buď v ubuntu, v tom prípade hľadaj v tom sťahovači aplikácií QTparted, alebo vo windows, pre tie je najlepší partition magic, podľa mňa... nepotrebuješ oba softy, stačí jeden z nich, spustíš, a... no, hm, odporúčam nájsť si k tomu na nete nejaký návod, lebo presný postup si nepamätám, a keď niečo poserieš tak môžeš prísť o dáta...
dá sa z windowsáckej partície ubrať a pridať k tej, na ktorej je ubuntu, ale nikdy nemáš záruku, či sa ti to náhodou neposerie a nebudeš musieť jednu (v horšom prípade obidve) partíciu sformátovať... a na to rozdelovanie si nájdi fakt radšej nejaký návod alebo niekoho, kto tomu rozumie ... ako @midnight poradil, vo windowse je najlepší partition magic na to, v linuxe neviem... ale ja na to používam LiveCD GParted, to sa celé načíta z cd... pretože nie je moc dobré, keď uberáš/pridávaš kapacitu partície (disku), na ktorej máš operačný systém, ktorý akurát používaš... fú, keď z toho niečo pochopíš, čo som ti tu napísal, tak gratulujem píšem jak kokot, ale čo keď to inak neviem...
vo win stiahni easus partition manager (zdarma a lepsi jak part. magic), uber z winu,sformatuj na ext4(pripadne iny format ktory pouzivaz v ubuntu),a spoj particie..teda ked to pojde...
no ako bolo spominane mozes pouzit gparted, alebo ubuntu tusim ma disk utility, ktore by to mohlo zvladnut tak isto. Ale bacha, lebo ani jeden sposob ti negarantuje ze sa to podari, naposledy ked particioval disk s gparted tak mi odisla cela windows particia
partition magic tuším nepodporuje windows 7 použi partition wizard ale najprv si zálohuj data. Tiež som bol prekvapený ako pekne sa tým dá posrať disk keď urobíš nejakú chybu
@fatmatt@freestyler01@dawinsuponus@james144 Vďaka za rady, ale už to mám. Midnight sa snažil pomôcť (a dosť aj pohol aj keď si to asi nemyslí) a potom kamarát sa mi pripojil cez Teamwiever na PC a povysvetľoval. Sama neviem čo vlastne robil, ale už je to okej
A @v3nty Znova by som to neinštalovala ani keby neviem čo Vieš koľko práce mi dalo kým som si tam všetko porobila tak aby mi to vyhovovalo?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
A @v3nty Znova by som to neinštalovala ani keby neviem čo Vieš koľko práce mi dalo kým som si tam všetko porobila tak aby mi to vyhovovalo?