Ahojte chcel by som sa vas spytat ze kto sa rozumie pocitacom ze preco ked stahujem nejaky subor a ukladam ho do lokalneho disku D sa mi MB odpocitavaju aj z lokalneho disku C .. cize sa mi to nestaihne cele pretoze mi napise ze na disku C je nedostatok m
Je možné, že sa ti súbor najprv ukladá medzi dočasné súbory (temporary files) prehliadača/systému - a to znamená na systémový disk, čiže C. Až po tom, ako sa celý skompletizuje, sa automaticky presunie na D-čko, kde si si určil, že ho chceš hotový mať.
Na C-čku by si za každých okolností mal mať aspoň 15-20% voľného miesta. Inak ti systém začne kvalitne sekať, všetko naťahovať neskutočne dlho a defragmentácia by pri pri málo voľných percentách trvala dni až týždne. Klesnúť dlhodobo pod 20% na SSD diskoch navyše znižuje aj ich životnosť (prestáva dobre fungovať wear leveling).
Vyprac niečo nesystémové (fotky, hudbu, videá...) z C na D, nechaj prebehnúť čistenie zbytočných súborov CCleaner-om (ak si to doteraz nerobil), skontroluj množstvo voľného miesta na C (či je to aspoň tých 15%, resp. viac, ak by to nestačilo na dočasné umiestnenie toho súboru), zdefragmentuj disk a skús potom.
no lenze ja na C nemam nic nepotrebne vsetky take fotky videa hudbu hry mam na D a na C mam len subory windowsu a vsetky su potrebne tak neviem a CCeaner som skusal nepomoze az ked vypnem stahovanie sa vsetky GB vratia tak ako boli ale doteraz mi to tak vobec nerobilo som stahoval normalne .
@marosok da sa to menit bud programom, alebo prikazovym riadkom. A je to format toho disku co pouzivas. Lebo ked mas fat32 tak tam nemozes dat subor vacsi ako 4gb a musis si to prerobit na NTFS len ked nevies ani co je prikazovy riadok tj dos tak tebe to bude asi na dlhe vysvetlovanie
@mefistofel to si odkial prišiel na to že linux nieje pre "bežného" uživatela??? existuje množstvo distribúcií, pre "bežných" používatelov... vulakedy popolárne ubuntu, alebo mint... a je ich omnoho viac... videl si niekedy linux ked píšeš takúto kokotinu??? je omnoho jednoduchší a prehladnejší ako Wind. a nezaťažuje tak hardvér zbytočními pičovinami......
@creavnitvsemhda ja som začínal na linuxe, odzačiatku, mal som aj windowsi, ale vždy s tým boli len problémi... linux je aj pre začiatočníka, ked si vyberie tu spravnu distribúciu, a práve naopak, by som ho odporučil začiatočníkom, lebo je riešení omnoho jednoduchšie, a hlavne je omnoho bezporuchovejší ako windows, vlastne s linuxom som nemal jediný problém za cele roky... no s windovsom boli problemy dennodenne...
@mefistofel ubuntu je bohovske, mi fachčilo na staručičkom kompe 8rokov bez prestavky a jedinej poruchy, podotýkam nikdy nebolo preinštalovane (ked nerátam aktualizacie) momentalne mi komp fachčí na minte, čo je celkom dobrý kompromis, linux graficky a ovladaním vzdialene pripomína windows... (skúšal som aj ine distribucie, ale toto je asi take najjednoduchšie pre mna...)
@sitnxan niekedy som vymazaval blbosti robil rucne, ale teraz mam na to programy. a urcite aj linux musi pouzivat na niektore veci programy na vymazavanie zbytocnosti.
@sitnxan ja som s linuxom vyrastal a s kludnym svedomim ti mozem povedat to iste ako @mefistofel ... linux je picovina a ked sa nejaky kokot nevie starat o svoj win a iba picuje ze mu stale nieco nejde to je jeho problem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Na C-čku by si za každých okolností mal mať aspoň 15-20% voľného miesta. Inak ti systém začne kvalitne sekať, všetko naťahovať neskutočne dlho a defragmentácia by pri pri málo voľných percentách trvala dni až týždne. Klesnúť dlhodobo pod 20% na SSD diskoch navyše znižuje aj ich životnosť (prestáva dobre fungovať wear leveling).
Vyprac niečo nesystémové (fotky, hudbu, videá...) z C na D, nechaj prebehnúť čistenie zbytočných súborov CCleaner-om (ak si to doteraz nerobil), skontroluj množstvo voľného miesta na C (či je to aspoň tých 15%, resp. viac, ak by to nestačilo na dočasné umiestnenie toho súboru), zdefragmentuj disk a skús potom.