Zdravím, už dlho mám tento šutrák doma a vždy mi prišiel nejaký zvláštny no minule som v televízii pozeral jeden program na ktorom našli uplne rovnaký kamen a mal cenu 1000 USD. Tak mi prosím poradte je toto meteorit?
Boli pri nom aj tri malé trochu iné k
@Shamikaze Vsak s tým zájdi za políciou nech ti oni povedia...
A myslím že ak to bude meteorit tak to bude mať vacsiu hodnotu jak 1 000 USD.... Este pár nul pridaj...
@shamikaze Tak ked niekoho z nich zaujmes oni maju lepsie možnosti si to overiť jak ty..... Co iné s tým más robiť, priamo nejakým vedcom zo zahraničia volať nebudes ne?
Skus za políciu najprv...
@rayennn na polici urcite nie co by tak robili na policii s tymi kamenmi?
@Shamikaze to je len ten ich "cierny" kamen(neviem presne nazov), z coho maju vsade v egypte sochy povyrezavane a predavaju ich tam za niekolko eur, urcite to nebude nic ine. A ked to chces dat overit tak najlepsie za geologom niekde. Pripadne aj vysoka skola kde je taky odbor alebo archeologia.
vyzera to na nejake vyvrete horniny s obsahom zeleza. Meteority mozu vyzerat podobne, ale skor si myslim, ze to je pozemskeho povodu. Mozes si to dat overit niekde u geologov.
@mefistofel má pravdu, geológ je tá správna osoba, ktorú navštíviť a nie policajta, ten akurát chytí kameň do ruky a zreve "legitimuj sa" ... žiadna odpoveď, žiadne zistenie...
@Shamikaze z pohladu pracovnika Astronomickeho ustavu SAV: nie, nie je to meteorit. Meteorit Kosice (najvacsi kus) je velkostou tak do dlane (mohlo by to byt okolo 8cm v priemere) vazi 2,5 kg. Nezodpoveda ani farba, ani tvar. Okrem toho, pokial by to aj bol meteorit, platia medzinarodne dohody, ktore hovoria, ze meteorit patri tomu statu, na koho uzemie spadne, cize by si musel zdokladovat, ze ti to spadlo do zahrady - co nespadlo, takze by si ho musel vratit. A tie sumy na internete nech ta nevzrusuju, su to vsetko "fejky".
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
A myslím že ak to bude meteorit tak to bude mať vacsiu hodnotu jak 1 000 USD.... Este pár nul pridaj...
Skus za políciu najprv...
@Shamikaze to je len ten ich "cierny" kamen(neviem presne nazov), z coho maju vsade v egypte sochy povyrezavane a predavaju ich tam za niekolko eur, urcite to nebude nic ine. A ked to chces dat overit tak najlepsie za geologom niekde. Pripadne aj vysoka skola kde je taky odbor alebo archeologia.
prosím prosím
asi odletiiiiiiim
@shamikaze skúšal si k tomu priložiť magnet?
V egypte si to kúpil alebo ? odkiaľ to máš a od koho ?