Ahojte. Chcem sa sa opztat ci mam hrat na piane. V skole mam jednicky. Ucim sa vyborne. Ale ani neviem ako zacat. Nevem ci sa to da aj naucit iba cez knizku alebo ist ku nejakemu ucitelovi. Viem hrat na obidvoch rukach len neviem ci dobre. Moyno vo mne
ako tu hovoril ktosi hore treba mať kúsok hudobného sluchu a trpezlivosť.....pretože zo začiatku budeš hrať etudy a podobné nenáživné veci. Cez to musíš preskákať a potom sa môžeš pustiť do zložitejších vecí, Okrem toho každý vníma inak preto je dobré vypočuť si názor pedagóga.
Aby si dostala aj normálnu odpoveď.... Určite nie. Ja som sa učila hrať na klavír, ale velmi rýchlo ma to prešlo (dokopy nič neviem). Ale ono ide hlavne o to, že tebe sa bude zdať že robíš všetko dobre, ale príde k tebe učitelka a skritizuje ti všetko od toho ako sedíš, až po to, že máš zle položené ruky, zlý rytmus... Takže ak to myslíš vážne, nájdi si učitela.
ak chces, urcite zacni. zvlast ak mas 12 rokov, tak je to super...poznam vela ludi, co sa venuju hudbe, ale zacali vo vyssom veku a stale banuju, ze nezacali skor...i ked bolo by velmi dobre, keby napr. ta k tomu pobadali aj rodicia. totiz ked pridu chvile, ked sa ti nebude chciet a nebude ta to velmi bavit (co je dost pravdepodobne, ze niekedy take budu), tak ta mozu "dotlacit" k tomu. potom neskor, ked budes stara a budes hrat jak drak, tak im budes za to vdacna, ze kedysi ta nutili cvicit, aj ked sa ti prave nechcelo (toto ale nemusi byt pravda, ani asi nebude, v pripade, ak s tym skor ci neskor uplne seknes...).
co sa tyka sluchu, tak jasne, ze je to obrovska vyhoda, ked ho mas dobry, ale hudobny sluch sa tym, ze sa venujes hudbe, lepsi, takze aj ak teraz ho nemas ktovieaky, casom mozes mat celkom dobry...okrem toho pri klaviri sluch nie je az tak dolezity ako napr. pri husliach, violoncele a podobne...
No a urcite nie z kniziek, chod do ZUSky, ale chod cim skor, pretoze skolsky rok uz zacina, tak aby si sa este stihla prihlasit
Vela stastia, odhodlania, uspechov a radosti z hrania
Tohto roku som absolventkou klavíra na ZUŠ a bolo za tým kopu driny a nadávania...mňa to vôbez nebavilo ale rodičia ma dotlačili... najprv si zváž či chceš tomu obetovať čas... je za tým veľa cvičenia a hodín - v mojom prípade s vrieskajúcou učiteľkou... možno sa ti to povie ... že cvičiť... ale je to čas, ktorý si mohla stráviť s priateľmi alebo pri inej zábavnej činnosti...no ak to chceš naozaj, a si si tým istá, nemáš čo stratiť... človeku to dá veľa - minimálne pocit že niečo dokážeš... a knižku by som neodporúčala pretože to že ZUŠ je škola, ťa k cvičeniu tlačí viac ako kniha... a so školou máš aj viac možností - (všetci koncertujeme v miestnom divadle) ...a dokonca ak to chceš v hudbe niekde dosiahnuť, aj v tom ti ZUŠ pomôže...napr. bývalá žiačka mojej učiteľky koncertuje po celej Európe...
A ako si prišla na to, že známky škole majú niečo spoločné s hudobným nadaním ? Keď sa ti chce začať chodiť na teoriu a podobé veci s 6 ročnými deťmi tak prosím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
» www.pnvz.sk/...
ale inak by ma zaujímalo, ako si zistila že vieš hrať na obidvoch rukách?
Vsak ked si myslis, ze na to mas a chces, tak niekam zajdi, najdi si ucitela alebo chod do zusky a ked nechces, tak sa na to vykasli.
Skusila si sa opytat rodicov ? Oni su ti spravni ludia, ktorych by si mala informovat.
porozprávaj sa o tom s rodičmi, oni ťa poznajú lepšie než hocikto tu na BIRDZi a môžeš sa prihlásiť do ZUŠky napríklad
vedieť hrať na nástroji je krásna vec
ako tu hovoril ktosi hore treba mať kúsok hudobného sluchu a trpezlivosť.....pretože zo začiatku budeš hrať etudy a podobné nenáživné veci. Cez to musíš preskákať a potom sa môžeš pustiť do zložitejších vecí, Okrem toho každý vníma inak preto je dobré vypočuť si názor pedagóga.
co sa tyka sluchu, tak jasne, ze je to obrovska vyhoda, ked ho mas dobry, ale hudobny sluch sa tym, ze sa venujes hudbe, lepsi, takze aj ak teraz ho nemas ktovieaky, casom mozes mat celkom dobry...okrem toho pri klaviri sluch nie je az tak dolezity ako napr. pri husliach, violoncele a podobne...
No a urcite nie z kniziek, chod do ZUSky, ale chod cim skor, pretoze skolsky rok uz zacina, tak aby si sa este stihla prihlasit
Vela stastia, odhodlania, uspechov a radosti z hrania