Ak si pevne rozhodnutá že chceš robiť hudbu/herectvo/tanec alebo neviem, tak konzervatorium jednoznačne! A musí ťa to baviť samozrejme. To je oproti gymnáziu úplne iný svet. Ale ak si si nie celkom istá, alebo ťa zaujíma aj niečo iné, tak gymnázium.
Neviem, skús si nejakým spôsobom určiť priority v živote. Aj ked je to dosť náročné v takomto veku.
Držím palec aby si sa dobre rozhodla!
pokiaľ sa venuješ nejakému umeniu, tak neviem, čo riešiš... a v takom prípade nechápem, načo chceš ísť na gymnázium... ja som mal v konzervatóriu jasno cca od 5. triedy ZŠ
@Anemi Polož si jednu ťažkú otázku myslíš si, že máš na konzervatorium? Napr. ja som chcela íst na umelecku išla som na talentovky a kedže som neskončila prvá povedala som si, že to nemá cenu že som asi neni dostatočne dobrá Nehovorí, že máš rovnaku vec urobiť aj ty Ale skús sa spýtat narovinu učitelky kt. ťa učí spev/hudbu neviem čo robíš - či si myslí, že je v tebe dostatočný potenciál (samozrejme to ti nezaručí v budúcnosti prácu a pod. ale budeš vedieť ako si na tom )
Ja mám známu kt. sa nedostala na konzervu a tak šla na gympel ale 4 roky na gymply makala platila si súkromné hodiny a z gympla sa vrátila na konzervu je pravda. že stratila nejaké tie roky ale momentálne je jedna z najlepších na konzervatoriu a sama si je istá, že to je to čo chce robiť....A ak to je naozaj tvoja cesta venovať sa tomu ona si ťa dostihne aj neskor
@mouette. Nechcem aby to vyznelo namyslene,ale viem ze na to mám. Minulý rok ma učiteľ zo spevu a z klavíru zavolal na talentovky,lebo som mu hovorila,že by som si to chcela skúsiť. A skončila som 5. A od vtedy sa moje skusenosti výrazne zlepšila. Ale zas laka ma to aj na gympel.. no neviem
V prvom rade tú otázku, ktorú si tu položila, ...takto sa nepýtaj, nemôžeš sa cudzích ľudí pýtať takým štýlom. Oni nerozhodujú o tvojej budúcnosti, maximálne ti s tým len môžu pomôcť. Túto otázku pokladaj sama sebe a hľadaj na ňu odpoveď, čo možno najčastejšie.
Ja som zahlasovala za gymnázium z prostého dôvodu- vybrala by som si ho ja, poskytne ti vedomostí z rôznych oblastí a pripraví ťa na VŠ. Tak isto má aj svoje, pre niekoho, nevýhody- bez VŠ je ti zbytočné a musíš sa učiť viac...a môže toho byť viac, to záleží od každého.
Ale na druhej strane, ak ťa baví spev/klavír, veľa ďalšieho, veríš si v tom smere a dokonca by si aj potencionálne uspela na talentovkách. Myslím si, že by si mala ísť skôr na konzervatórium.
Len si treba položiť jednu a podstatnú otázku-či sa činnostiam, ktoré budeš študovať na konzervatóriu, chceš venovať aj profesionálne, príp. študovať ich ďalej. Ak áno, myslím si, že podstatne lepšia voľba bude konzervatórium.
A ak chceš, aby tie činnosti zostali len v rovine koníčkov, tak by som brala radšej gymnázium.
gympel mám vyštudovaný a našťastie ma prijali aj na vysokú školu. Postupom času ale viem, že môjmu dieťaťu by som gympel nedoporučovala. Nemáš proste vyštudovanú žiadnu školu. Žiaden odbor. Ja pokračujem v biológii a chémii ďalej, s tým že som si uvedomila že som mohla ísť kľudne a zdravotnú školu. Len v deviatej triede je dosť ťažké rozhodnúť sa, čo chceš v budúcnosti robiť. Ja som tiež šla na gympel s tým že neviem čo chcem robiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Neviem, skús si nejakým spôsobom určiť priority v živote. Aj ked je to dosť náročné v takomto veku.
Držím palec aby si sa dobre rozhodla!
Spytaj sa sama seba ci viac bazis po inteligencii alebo skille
inak presne, ako píše @jazzanova
@Anemi Polož si jednu ťažkú otázku myslíš si, že máš na konzervatorium? Napr. ja som chcela íst na umelecku išla som na talentovky a kedže som neskončila prvá povedala som si, že to nemá cenu že som asi neni dostatočne dobrá Nehovorí, že máš rovnaku vec urobiť aj ty Ale skús sa spýtat narovinu učitelky kt. ťa učí spev/hudbu neviem čo robíš - či si myslí, že je v tebe dostatočný potenciál (samozrejme to ti nezaručí v budúcnosti prácu a pod. ale budeš vedieť ako si na tom )
Ja mám známu kt. sa nedostala na konzervu a tak šla na gympel ale 4 roky na gymply makala platila si súkromné hodiny a z gympla sa vrátila na konzervu je pravda. že stratila nejaké tie roky ale momentálne je jedna z najlepších na konzervatoriu a sama si je istá, že to je to čo chce robiť....A ak to je naozaj tvoja cesta venovať sa tomu ona si ťa dostihne aj neskor
Ja som zahlasovala za gymnázium z prostého dôvodu- vybrala by som si ho ja, poskytne ti vedomostí z rôznych oblastí a pripraví ťa na VŠ. Tak isto má aj svoje, pre niekoho, nevýhody- bez VŠ je ti zbytočné a musíš sa učiť viac...a môže toho byť viac, to záleží od každého.
Ale na druhej strane, ak ťa baví spev/klavír, veľa ďalšieho, veríš si v tom smere a dokonca by si aj potencionálne uspela na talentovkách. Myslím si, že by si mala ísť skôr na konzervatórium.
Len si treba položiť jednu a podstatnú otázku-či sa činnostiam, ktoré budeš študovať na konzervatóriu, chceš venovať aj profesionálne, príp. študovať ich ďalej. Ak áno, myslím si, že podstatne lepšia voľba bude konzervatórium.
A ak chceš, aby tie činnosti zostali len v rovine koníčkov, tak by som brala radšej gymnázium.