Ahojte, chcem sa spýtať či mám nejakú šancu urobiť prijímačky, a dostať sa na psychológiu, keďže som psychológiu celé 4 roky na strednej vôbec nemala. Maturovala som vlastné len so SJ, NJ, Ekonomiky a účtovníctva, a tpp( obdor HA).
vybrala si si narocnu skolu a bolo by dobre chodit pred prijimackami na nejake doucovanie to, ci mas sancu ti povie pedagog, ktory sa v tom vie orientovat
@achmed17 ja na birdzi sedím max. pol hodinu týždenne
Neviete o nejakých doučovaniach? že si môžem vybrať alebo kde sa také robí a tak? ... Lebo ešte sa rozhodujem medzi psychológiou a históriou, lenže na svojej super strednej som nemala ani históriu nejak ... len 1 alebo 2 roky... a nechcem ľutovať výšku... stačí že ľutujem výber strednej
Máš šancu. Na príjmačkach sú aj tak otázky z kníh, z ktorých sa môžeš sama naučiť Ja som mala už jedny príjmačky a bolo tam zo 100 otázok maximálne 10 zo psychológie, viac ako 50% bola logika, matika-výroky a podobne.
+ ja som mala na strednej psychológiu len v Spoločensko-vednom seminári, čiže dokopy tak 7 vyučovacích hodín a vôbec mi to nepomohlo, akoby som ani psychológiu nemala.
@tasha142 skús v knižnici nejaké testy na psychológiu, základy psychológie, učebnice NOSky atď. Šanca tam je,ale treba zamakať je toho dosť veľa,ale dá sa
psychológiu dnes už študuje každý debil. maximálne sa ti môže stať že sa potom nezamestnáš, čo je vlastne dosť možné keďže psychológov je dnes na slovensku asi 10x viac než by bolo treba.
@bloodypunk Prezradim ti tajomstvo. Ti psychologovia tiez nemaju o tom ziadnu sancu, psychologia nie je ziadna veda je to sarlatanstvo, 80% nema ani sajnu co sa ucilo len si nateba nieco vymyslia a nikto nikdy im nedokaze chybu lebo sa to dokazat neda.
presne ako píše @bloodypunk , na seminári sa tomu nejako nevenovala pozornosť . Spolužiaci , ktorý to idu študovať , tak sa väčšinou drvia len tie veci čo su v požiadavkach na skúšky
@candy36 a ty si myslis ze kazdy vie chemiu a fyziku a neviem co ?
tak asi ked ju nevie tak sa ozaj nebude drbat na taketo skoly, ja by som na psycho napr nesla tiez, ale ked ju to bavi tak asi nepojde na toto a na techniku..logic
@qwer28 nemyslím že psychológia je šarlatánstvo, ale súhlasím že niektorý to robia len kvôli titulu a pod... to nie je môj prípad.
@hopelight vďaka za radu ... určite popozerám knižnice a tak pod.
@candy36 zamestnať sa ako psychológ je síce ťažké ale ja mám skončenú "hotelovku" takže v najhoršom prípade si nájdem niečo v tomto smere.... aj keď túto prácu z duše neznášam.... preto si chcem správne nájsť aspoň Vš...
@candy36 Prečo by mala byť psychológia blbý nápad ak ma baví? Keď to nebaví teba, nikto ťa to nenúti študovať.... Mňa by zas nebavila už hore spomínaná biochémia alebo farmácia.
@tasha142 jeeee môže byť niekto takto nechápavý? nehovorím že je to blbý nápad lebo to MŇA nebaví, ale preto že sa s tým neuplatníš, a ak aj hej, budeš nahovno platená za to, že sa ti ľudia sťažujú. ak ťa baví počúvať celé dni čo koho trápi, tak ti to neberiem, ak ti stačí plat psychológa tak ti to tiež neberiem, ale pochybujem že sa ti bude chcieť biť sa o pracovné miesto (ktorých je na slovensku tak 100) s ďalšími 2000 psychológmi.
@candy36 keby si čítala komentáre vyššie bolo by ti jasné že ma nezaujíma ako je to platené, a aké to má uplatnenie, keď je v tom človek dobrý tak sa uplatní, a kto povedal že musím ostať na SR? Mne je jedno aké to bude mať tu uplatnenie, ak si si nevšimla s tomto štáte veľa vecí nemá uplatnenie... Mimochodom je mnoho druhov psychológie takže nemusím celý deň počúvať čo ľudí trápi...Takže ak mi nemáš niečo inteligentné ako to čo tu melieš dookola poradiť, tak som ti vďačná za zapojenie sa do diskusie.
@tasha142 veď dobre, rob si čo chceš, ja ti to neberiem. napr. v USA sa s tým uplatníš URČITE, ale nie každému sa chce cestovať do zahraničia. ak tebe áno, tak potom psychológia nie je až tak zlý nápad.
@trdelniiiq j ti hovorím jedno veľké LOL na to, ako si na mne potrebuješ zdvíhať sebavdomie, alebo inak nechápem tvoje debilné reakcie na moje komentáre
@candy36 toto je zatial moj 2. negativne podfarbeny komentar na teba pocas celeho tvojho ucinkovania na birdzi, pricom prvy bol tak pred polrokom. som rad, ze vnimas tieto 2, 6 mesiacov od seba vzdialene reakcie tymto sposobom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Neviete o nejakých doučovaniach? že si môžem vybrať alebo kde sa také robí a tak? ... Lebo ešte sa rozhodujem medzi psychológiou a históriou, lenže na svojej super strednej som nemala ani históriu nejak ... len 1 alebo 2 roky... a nechcem ľutovať výšku... stačí že ľutujem výber strednej
nájdi si doučko a máš to v pohode...
@bloodypunk Prezradim ti tajomstvo. Ti psychologovia tiez nemaju o tom ziadnu sancu, psychologia nie je ziadna veda je to sarlatanstvo, 80% nema ani sajnu co sa ucilo len si nateba nieco vymyslia a nikto nikdy im nedokaze chybu lebo sa to dokazat neda.
Žiaľ, vôbec ma to nezaujíma, tvoj názor beriem, ale to je tak všetko
btw k veci... dostanes sa, ak si nastudujes co budes mat v odporucanej literature v pohode
tak asi ked ju nevie tak sa ozaj nebude drbat na taketo skoly, ja by som na psycho napr nesla tiez, ale ked ju to bavi tak asi nepojde na toto a na techniku..logic
@hopelight vďaka za radu ... určite popozerám knižnice a tak pod.
@candy36 zamestnať sa ako psychológ je síce ťažké ale ja mám skončenú "hotelovku" takže v najhoršom prípade si nájdem niečo v tomto smere.... aj keď túto prácu z duše neznášam.... preto si chcem správne nájsť aspoň Vš...
@trdelniiiq j ti hovorím jedno veľké LOL na to, ako si na mne potrebuješ zdvíhať sebavdomie, alebo inak nechápem tvoje debilné reakcie na moje komentáre