Ahojte, idem rovno k veci. Môjmu priateľovi vadí konkrétne instagram aj keď obaja vieme, že tam nič zlé nerobím.
Stará sa mi tam do všetkého od príspevkov, príbehy až po to bohvie s kým si tam píšem. Fotenie je moje hobby a je normálne že si to nenechávam len v galérii.
Povedal mi... Ja by som ti kľudne mohol odfotiť s kým si tam píšem, vedela by si to aj ty?
Stuhla som pretože áno mohla som pretože nemám čo skrývať a prekvapila ma jeho otázka. Obávam sa, že je trochu manipulatívny, možno žiarlivý. Nejde o instagram ale skrz instagram evidujem pár jeho nie dobrých vlastností. Pretože okrem tohto väčší problém medzi sebou nemáme, preto by ma mrzelo keby sa kvôli tomu niečo pokazí ale zas viem, že treba pomenovať veci správnymi slovami. Ak by ma mal vážne rád, nemal by mať problém s tým, že chcem byť ďalej sama sebou a pritom rozvíjať náš vzťah.
Váš názor? Mali ste s niečim podobnú skúsenosť? Ak áno, ako ste to vyriešili? Ďakujem a pekný deň
fotenie je aj moje hobby, hrozne mám rád prírodu a mám plno fotiek. vieš ale dobre že nie je komunikácia ako komunikácia. ak máš podozrenie, že nie je to všetko v poriadku z jeho strany, skonči ten vzťah, ak máš 21 rokov, nemáš čo stratiť. ja v tvojom veku som riešil iné problémy ako v dobrom ber no naozaj. si predstav že budeš mať tridsať, dve deti. sa budete zbytočne hádať a lepšie to nebude. skús si to tak uležať v hlave. píšem ti zo skúsenosti
Utekaj kým ešte môžeš od takého na kilometre ďaleko už len manipulativnost a žiarlivosť je moc... A vo vzťahu nemá čo hľadať!! Lebo keď ostaneš bude to cim ďalej tym horšie.
Ja by som na otázku: "Ja by som ti kľudne mohol odfotiť s kým si tam píšem, vedela by si to aj ty?" odpovedala, že: "Áno vedela, ale neurobím to, pretože mi máš dôverovať. A keď to nedokážeš, tak máme veľký problém."
Viem, že nežijeme v ideálnom svete, že veľa ľudí klame a podvádza, ale vzťah bez dôvery nemôže fungovať. A rozhodne nie je správne, aby jeden z partnerov niečo zakazoval, prikazoval alebo dosahoval manipulovaním. Treba si to odkomunikovať. Nastaviť si hranice, v čom ste schopní ustúpiť a v čom nie. A to, v čom nie, či je to tak závažné, že to stojí v ceste vášmu vzťahu, alebo je to niečo, čo sa dá nechať tak.
Ja mám s prehnanou žiarlivosťou a zakazovaním skúsenosti z predošlého vzťahu. Ale poučila som sa. Nie je to správne a netreba si to nechať.
Základom je dôvera. Ale pokiaľ naozaj sa tento problém ohraničuje iba na Instagram, tak by som mu asi zbohom nedávala. Každý má nejaké issues, s ktorými vnútorne bojuje. Možno si myslí, že by si tam narazila na niekoho lepšieho, pretože Instagram je predsa len platforma dokonalých a nebeských tvorov podľa fotiek iba by som mu vysvetlila, že jednoducho tam nič neskrývaš a pokiaľ Ti verí, tak to nebude ďalej riešiť. Ak by aj takáto debata prerástla do nejakej scény, vtedy by som začala premýšľať o Tom, či nie je čas partnera vymeniť
Čas ukáže, ale každopádne ak by sa to len stupňovalo nemá to cenu, taký ľudia su sami sebe trestom a o to horšie je že sami to nedokážu pochopiť....taka clarise by ti o tom porozpravala dokoca, aj mne raz ten chudak napisal a riesil blbosti a chcel ma do toho zatiahnuť to ale nevedel že mam jeho internety takpovediac vpici
asi @6 najlepsie vystihla...
S tymto konkretne nemam skusenost, ale nemusi sa napr. hned jednat o manipulaciu. Moze to byt sposobene aj povedzme nizkym sebavedomim alebo strachom. Skus ho ubezpecit, ze naozaj pred nim nic neskryvas a lubis len jeho, ze ked chce nech si tvoj IG kludne pozrie a zaroven mu vysvetlit, ze ti musi doverovat.
Ak sa to bude stupnovat/opakovat, tak by som riesila dalej.
Nemusí to byť hneď žiarlivosť, ale môže. Možno je to len nejaké jeho špecifické osie hniezdo, ak nemá proste rád instagram/zdieľanie a pohŕda tým, tak sa to môže prejaviť aj takto. Možno aj nejaký zlý zážitok alebo také to všeobecné vedomie, že na internete sa vedia diať za chrbtom všelijaké nepeknosti. Keď si to predstavíš, na nete sme asi vždy trochu odvážnejší, ukazujeme nejakú svoju hĺbku, čo na živo nie, atď, atď. Ale ak sa to deje len v súvislosti s IG, spájala by som to asi skôr s tou aplikáciou - ak vraví, že v iných sférach to nerobí.
Ale to je nonstop dokolečka dokola všetko je okej, no boli už aj podpichovačky keď som tam pridala niečo z turistiky že prečo mám potrebu zdieľať s ľuďmi ktorých nepoznám svoje súkromie. No úprimne som nevedela, že sa dá vyčítať z nejakej fotky moje súkromie lebo ja si nechránenie súkromia predstavujem trošku ináč .... No tu fakt nejde o instagram,, ale o to že ak mu v tomto ústupim potom sa obávam že to tak bude na furt a s takým človekom mať nič nechcem. Len nevidím čo je stále motív jeho správania v tomto a preto z toho neviem vyvodiť nič v podstate. No to s tými správami ako som vyššie spomenula že on by bol schopný mi ich ukázať, či by som toho bola schopná aj ja ... Potom hneď povedal, že to znelo blbo no len ja som to vzala potrošky ináč... Tu som.sa prinútila zamyslieť sa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Stará sa mi tam do všetkého od príspevkov, príbehy až po to bohvie s kým si tam píšem. Fotenie je moje hobby a je normálne že si to nenechávam len v galérii.
Povedal mi... Ja by som ti kľudne mohol odfotiť s kým si tam píšem, vedela by si to aj ty?
Stuhla som pretože áno mohla som pretože nemám čo skrývať a prekvapila ma jeho otázka. Obávam sa, že je trochu manipulatívny, možno žiarlivý. Nejde o instagram ale skrz instagram evidujem pár jeho nie dobrých vlastností. Pretože okrem tohto väčší problém medzi sebou nemáme, preto by ma mrzelo keby sa kvôli tomu niečo pokazí ale zas viem, že treba pomenovať veci správnymi slovami. Ak by ma mal vážne rád, nemal by mať problém s tým, že chcem byť ďalej sama sebou a pritom rozvíjať náš vzťah.
Váš názor? Mali ste s niečim podobnú skúsenosť? Ak áno, ako ste to vyriešili? Ďakujem a pekný deň
Idem to ešte raz napísať, ale zrejme tam už nebude všetko, čo som chcela.
Viem, že nežijeme v ideálnom svete, že veľa ľudí klame a podvádza, ale vzťah bez dôvery nemôže fungovať. A rozhodne nie je správne, aby jeden z partnerov niečo zakazoval, prikazoval alebo dosahoval manipulovaním. Treba si to odkomunikovať. Nastaviť si hranice, v čom ste schopní ustúpiť a v čom nie. A to, v čom nie, či je to tak závažné, že to stojí v ceste vášmu vzťahu, alebo je to niečo, čo sa dá nechať tak.
Ja mám s prehnanou žiarlivosťou a zakazovaním skúsenosti z predošlého vzťahu. Ale poučila som sa. Nie je to správne a netreba si to nechať.
... predpokladám, že nie ste 3 tyždne spolu aby ti nedôveroval
S tymto konkretne nemam skusenost, ale nemusi sa napr. hned jednat o manipulaciu. Moze to byt sposobene aj povedzme nizkym sebavedomim alebo strachom. Skus ho ubezpecit, ze naozaj pred nim nic neskryvas a lubis len jeho, ze ked chce nech si tvoj IG kludne pozrie a zaroven mu vysvetlit, ze ti musi doverovat.
Ak sa to bude stupnovat/opakovat, tak by som riesila dalej.