takmer vždy uprednostňujem vlaky, ale najmä na cesty, ktoré trvajú dlhšie ako hodinu-dve ich silno preferujem.. máš tam omnoho viac miesta, môžeš sa postaviť a prejsť, vždy tam sú zástrčky a miesto na noťas, máš tam reštauračný vozeň alebo stewardku, od ktorej si môžeš kúpiť občerstvenie, cestovanie vlakom je ten najekologickejší spôsob dopravy a zároveň si myslím, že je to aj dosť príjemné a pohodlné.. dlhé cesty autobusom sú dosť peklíčko. a najsuper bolo, keď sme sedeli 9 hodín v rozheganej marshrutke, ktorá nemala klímu ani toaletu, nedali sa otvoriť okná a vonku bolo 37°C to bol fakt zážitok.
@thunderstorm@2 Ja som isla naposledy vlakom Regiojetom a bola to hroza. Mal meskanie hodinu a pol, potom na tabuli napisali ze nastupiste 2, tak som sa tam ledva vystverala po tych schodoch na hlavnej stanici a o 10 minut vsetci zacali schadzat dole, az mi niekto povedal, ze je to nastupiste 3. Tak znova s tym tazkym kufrom dole a zase hore, v totalnom strese, ci to este stiham. Potom mi musel niekdo pomoct so zdvihnutim kufru do vlaku a potom este aj vo vlaku so zdvihnutim hore. Bolo tam snad 40 stupnov, ziarilo na mna slnko a neboli tam ziadne zavesy, sedacky boli tvrde a nepohodlne, ziadna zasuvka ani obcerstvenie. Klima zacala ucinkovat az asi po 2 a pol hodinach. Potom som zase musela niekoho prosit, nech mi zlozi kufor a po schodikoch som to nejak velmi tazko zvladla sama. Ale bolo to cele ciste peklo... Jedine pozitivum bola cena, stalo to z BA do Prahy 11 eur. Chcela som ist 2x tak drahym busom, ale ten som uz zial nezohnala...
@3 regiojet je shit, odkedy začala korona ale v RJ aspoň platí, že si za tú pohodlnú sedačku, klímu, obsluhu a zástrčku môžeš priplatiť a kúpiť si vyššiu triedu. ja som zvykla cestovať relaxom alebo businessom a bolo to veľmi komfortné, tie cesty som mala rada. no ale od korony majú problémy, nemajú dosť stewardov a ani vagónov, v tom rannom spoji raz tuším obsluha vôbec nebola alebo tam bol jeden steward na dva vagóny, raz sa tuším stalo, že nepriradili jeden vozeň a bol zbytočný chaos s miestenkami kvôli tomu.. tak som si povedala, že kašlem na to a idem českými dráhami a odvtedy chodím takto furt a spoko. buď metropolitanom alebo slovenskou strelou.
inak keď cestuješ v low coste, tak nič iné, ako nefunkčné všetko a diskomfort hádam ani nemôžeš očakávať viac ako low cost v RJ sa ti podľa mňa oplatí ísť normálne ICčkom.
Pre mňa je vždy vlak oveľa pohodlnejší, a áno, dosť meškajú, ale keďže cestujem celkom často, tak oveľa viac zažívam nemeškajúce spoje (takže ak sa raz za čas stane, že prídem domov o 4 hodiny neskôr, tak to až tak neriešim, lebo vážne sa mi to za posledných niekoľko rokov stalo iba raz).
V autobuse by som takúto dlhú cestu nezvládla, skoro vždy mi tam je nevoľno, celkovo mi vadí ten vzduch, stiesnený priestor.
Už keď som chodievala na VŠ, tak som mala na výber ísť bez prestupu dve hodiny autobusom, alebo tri hodiny vlakmi s tromi prestupmi A áno, chodila som radšej tými vlakmi
@thunderstorm@5 ďakujem ti za tipy... Ono je pravda, ze som listok kupovala na poslednu chvilu a toto bolo jedine volne sedadlo v celom vlaku... Ale aj tak s tym tazkym kufrom sa vlakom cestuje pre mna velmi zle. Autobusom nemusim riesit ziadne schody ani nic, pekne mi ho tam nalozia a je. Klima funguje perfektne, sedacky su pohodlne... Proste na bus nedam dopustit v tomto.
@Varlatan ja šoférujem rád, pre mňa je to istá forma oddychu. Nemusím sa držať na to kedy odchádza vlak/bus. Cez leto vieme aké tam vie byť teplo a smrad, nikdy nevieš na akých ľudí tam natrafíš...a to ja som veľmi tolerantný. Ale keby si mám vybrať, tak častejšie chodím vlakom.
Nikdy v živote by som si nevybrala autobus. Chodievam jedine bratislavskou mhd, tam nemám problém. Keď mám ísť niekam, kam vlak nechodí, radšej tam nejdem vôbec, alebo peši, autom, na bicykli... hocijak.
Neznášam autobusy. Je mi jedno, či idú rýchlejšie. Radšej budem päťkrát prestupovať a pôjdem trikrát tak dlho ako by som mala ísť autobusom. Je mi v ňom zle ešte skôr ako stihneme prejsť prvú zákrutu, je to tam strašne nepohodlné, nemám tam stôl, nemám sa kde prejsť, nemám tam zástrčku, wifi a vecko. Asi to v tých flixbusoch a slovak linesoch možno je, ale nejdem to skúšať.
Jednoducho autobus je pre mňa utrpenie. Nie. Proste nie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
inak keď cestuješ v low coste, tak nič iné, ako nefunkčné všetko a diskomfort hádam ani nemôžeš očakávať viac ako low cost v RJ sa ti podľa mňa oplatí ísť normálne ICčkom.
V autobuse by som takúto dlhú cestu nezvládla, skoro vždy mi tam je nevoľno, celkovo mi vadí ten vzduch, stiesnený priestor.
Už keď som chodievala na VŠ, tak som mala na výber ísť bez prestupu dve hodiny autobusom, alebo tri hodiny vlakmi s tromi prestupmi A áno, chodila som radšej tými vlakmi
Každopádne odkedy jazdím autom tak som hádam ani nevedela vo vlaku…
Neznášam autobusy. Je mi jedno, či idú rýchlejšie. Radšej budem päťkrát prestupovať a pôjdem trikrát tak dlho ako by som mala ísť autobusom. Je mi v ňom zle ešte skôr ako stihneme prejsť prvú zákrutu, je to tam strašne nepohodlné, nemám tam stôl, nemám sa kde prejsť, nemám tam zástrčku, wifi a vecko. Asi to v tých flixbusoch a slovak linesoch možno je, ale nejdem to skúšať.
Jednoducho autobus je pre mňa utrpenie. Nie. Proste nie.