Aky máte názor na dnešnu podobu prijmu tzv. informacii, skrz media myslím - spravodajstvo, večerne tv noviny, bulvar (noviny nový čas) a podobne "zdroje prijmu určitých informacii"....máte pocit že, skrz ne prijimame potrebne info, ktoré nam je na užitok
televízne noviny nekukám skoro nikdy...skôr si prečítam článok....najradšej mám vedecké veci a všetko s tým spojené...ale knihy nečítam...osobne bulvár skoro nikdy nečítam, (len ak sa jedná o osobu, ktorá sa mi páči a atď.) ale poznám osoby, ktoré ho milujú...a tých je veľa....niekedy mi sa mi zdá, že články z bulváru píše zaostalé ženy (niekedy muži), ktorí ukončili max SOŠ bez maturity...a tiež ma dostáva, keď sú chyby v článku a hlavne v nadpise....
@nemethissan
správy radšej moc nekukám... info politici sa handrkovali zmenilo sa niečo k horšiemu ... dajú reportáž kde si sami protirečia takže z toho človek nevie nič.. potom vražda krádež.. a ke´d je pozitívnejší deň tak sa niekde v zoo narodilo zvieratko.... inak 99% samé negatívne info čo pre človeka po celodennom strede a napätí fakt nieje to najlepšie
@cute - aj ja mam velmi pocit že konkretne skrz spravy, sa všeobecne šíria skor negatívne informacie (i ked ano - prave tie viac zaujmu človeka - a v prvom rade ide žial aj tu vyššie kompetentným primarne o zisk, tak sa snažia tomu prisposobit obsah tým spôsobom). Nesledujem to v sučasnosti skorro vôbec, prave preto ked som si to po čase pozrela, zarazila ma určita akoby prázdnota toho celeho. čo da človeku info že "tam vtedy zomrel tak človek a vtedy", ze v tej lokalite sa zrutil dom a pod. toho sposobu ? napriek tomu, su na priečkach vysokej sledovanosti a popularity...prečo?
televízne noviny, to je to najväčšie zlo... koho zaujímajú všetky tie vraždy, bitky, namyslené celebrity a naša na hlavu postavená politika? strašne sa čudujem všetkým tým ovečkám, ktoré to každý večer baví pozerať...
@hovnovhlave - aj mna zaujima dovod vysokeho počtu sledovanosti ....v čom to bude ? vysokým počtom seniorov ktorý to sleduju ? dôvodom že predsa len je to akoby pre ludi dôležitý kanal sprostredkujuci info "majuc status dôverihodnosti " ktorý zaujal v rebričku najvyššie miesto ? (v minulosti napr. porady u kmenových zasadnuti,posličkov,holubia pošta,tlač knih,telegraf)
povazujem to za zbytocnost... aj ked som istu dobu sledovala televizne noviny a citala denniky, pride mi to cele smiesne. Pravdivostna hodnota vsetkych medialnych informacii je max 50 percent. Tak sa mi zda, ze pracovnici v mediach chcu svoju pracu podat co najzaujimavejsie, aj za cenu, ze nas informuju o uplnych zbytocnostiach...vsetko spracuju narychlo a podla seba, potom to nakoniec aj vyzera, ze vsetky clanky na internete su pisane v priebehu piatich minut cestou autobusom do prace. Ale je to predovsetkym nasa chyba, ako citatelov a divakov, ze doslava tuzime po nepodstatnych, zato pikantnych a pohorsujucich informaciach, len by sme sa mali o com v praci a skole rozpravat...takze rozumny clovek to moze jedine cele ignorovat..
ak myslíš na slovensku, tak v zásade, každé mainstreamové médium vlastní nejaká finančná skupina a každá finančná/záujmová skupina má isté záujmy + je napojená na nejaké politické elity. To jest, v takomto vzorci fungovania nemôžu byť nikdy média nezávislé a objektívne.
stací s apozriet, ako sú napríklad naskladané správy na tých sledovanejších staniciach, na striedačku politika, narodenie šteniatok, ekonomika, atentát vo svete, niečo dojemné, zasa politika, narodenie kuriatok ..... na prvý pohľad úplne nelogické, na druhej strane účelová hra s divákom a jeho podvedomím aby ho média (a nejaká konkrétna skupiny, strana) dostali tam kde ho potrebujú a následne na neho vypustili niečo priamo späté so svojou osobou. A ono to naozaj na ľudí funguje, keď chcú sebe nahrať body, pred svojím príspevkom hodia nejaký pekný (šteniatka) keď chcú protivníkovi ubrať, tak pred jeho príspevkom tam šupnú niečo škaredé (prípad vraždy) a majú.
čo sa týka printových...platí tiež pozadie a vlastníctvo, a mám pocit, že už sa pomaly ale isto stáva s každého periodika bulvár. Niektoré viac ako iné, ale v zásade tie najčítanejšie áno.
a áno, väčšina ľudí to spapá aj s navijakom a veľmi to vie ovplyvniť ich nazeranie na veci a na svet. Bohužial. Stále človek odniekiaľ počuje argument : ale veď v TV hovorili .... ( takže to musí!!! byť pravda) hmmm
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
správy radšej moc nekukám... info politici sa handrkovali zmenilo sa niečo k horšiemu ... dajú reportáž kde si sami protirečia takže z toho človek nevie nič.. potom vražda krádež.. a ke´d je pozitívnejší deň tak sa niekde v zoo narodilo zvieratko.... inak 99% samé negatívne info čo pre človeka po celodennom strede a napätí fakt nieje to najlepšie
ak myslíš na slovensku, tak v zásade, každé mainstreamové médium vlastní nejaká finančná skupina a každá finančná/záujmová skupina má isté záujmy + je napojená na nejaké politické elity. To jest, v takomto vzorci fungovania nemôžu byť nikdy média nezávislé a objektívne.
stací s apozriet, ako sú napríklad naskladané správy na tých sledovanejších staniciach, na striedačku politika, narodenie šteniatok, ekonomika, atentát vo svete, niečo dojemné, zasa politika, narodenie kuriatok ..... na prvý pohľad úplne nelogické, na druhej strane účelová hra s divákom a jeho podvedomím aby ho média (a nejaká konkrétna skupiny, strana) dostali tam kde ho potrebujú a následne na neho vypustili niečo priamo späté so svojou osobou. A ono to naozaj na ľudí funguje, keď chcú sebe nahrať body, pred svojím príspevkom hodia nejaký pekný (šteniatka) keď chcú protivníkovi ubrať, tak pred jeho príspevkom tam šupnú niečo škaredé (prípad vraždy) a majú.
čo sa týka printových...platí tiež pozadie a vlastníctvo, a mám pocit, že už sa pomaly ale isto stáva s každého periodika bulvár. Niektoré viac ako iné, ale v zásade tie najčítanejšie áno.
a áno, väčšina ľudí to spapá aj s navijakom a veľmi to vie ovplyvniť ich nazeranie na veci a na svet. Bohužial. Stále človek odniekiaľ počuje argument : ale veď v TV hovorili .... ( takže to musí!!! byť pravda) hmmm