Niesom vegetarián ale natrafil som na zaujímavé články kde vysvetlujú prečo nieje mäso zdravé a že oveľa zdravšia by bola konzumácia ovocných a zeleninových rozmixovaných štiav. Čo si o tom myslíte? Kto sa chce vyjadriť bolo by dobré ak by si prečítal lin
Keď už tak to radšej zeleninu a ovocie v celosti, nie rozmixovanú, to by som bola jak bezzubé dieťa na výžive, neviem ako ostatní ale ja veľmi rada hryziem.
pozn. Z jiných zdrojů lze zjistit, že dr. Walker se velmi pravděpodobně dožil 99 let, někde na internetu je údajně dokonce jeho náhrobní kámen i s daty, který to má dokládat.
a tu mas poznamku k tej 118 rocnej senzacii ktoru si asi prehliadol -.-.-.-
to fakt ovocie a zelenina su zdraveee?? fuh, neviem co si mam o tom mysliet
jasne ze stavy su zdrave, ale zas zit len na tom...aj chrumat treba! ...a henten posledny link, ked si toho chlapka das do googlu hned zistis ze neni ziadny Dr. ako o sebe vyhlasuje a uz len to by sa mi teda ako citatelovi nepacilo
ale tak zdravy rozum da, ze ovocie a zelenina su zdrave, a maso by sa nemalo jest kazdodenne, na tom nie je ziadna veda
je to trochu zavadzanie, vela ludi pise ako sa zlepsil ich zdravotny stav, ked zacali jest ovocie a zeleninu namiesto masa, ale ked ho nejes vela neni problem + mal by si k nemu jest patricne mnozstvo zeleniny co vela ludi nerobi + ovocie, jasne, ze ked nahradili maso zeleninou a ovocim zlepsil sa im zdrav. stav, ale keby toho jedli rovnako vela aj popri tom mase, co sa aj ma...tak by boli rovnako zdravi. myslim, ze by sme mali prijimat jedlo v pomere 1:4 kysle: zasadite...skoro nikto takto dnes neje. Vsetkeho vela skodi a treba mat vyvazenu stravu, vela ovocia urcite tiez neni zdrave jest... tot moj nazor.
to je odveci trošku s tým pánom, lebo keby sme to brali z aspektu veku, tak aj niektorí fajčiari sa dožívajú dosť vysokého veku... a myslím si asi toľko, že človek by mal jesť zo všetkého trochu, zo zeleniny a ovocia trochu viac... a vyvážene no.
V prvom rade ťa musím pochváliť za dôveryhodné a nestranné zdroje
Človek mäso ako stravu potrebuje, samo za seba hovorí fakt že človek bol najprv lovec a pestovať potravu začal až neskôr, čiže o nejakom neuspôsobení tela nemôže byť reč. Za to neznášanlivosť ľudského tela napríklad k takému lepku z obilnín je značná.
Treba dodať že všetkého treba s mierou, ak budeš jesť mäso v primeranom množstve k ovociu a zelenine, nemáš sa čoho obávať a určite sa budeš takto stravovať zdravšie než keby si jedol len zeleninu a ovocie.
BTW. ľudia nebuďte povrchní. Za to že nepočujete zeleninu kričať, neznamená to , že ju to nebolí a tá zelenina netrpí. Týmto prístupom by som nemého človeka mohol mučiť lebo by nekričal
Už dávnejšie bol robený o tomto výskum s rajčinami, kde bolo dokázané že rajčiny pri krájaní "kričia od bolesti" Bolo to dokázané na základe nerania v nervových zakončeniach rajčín. Čiže vegáni, koľko zeleniny kvôli vám musí ešte trpieť????
Nečítala som to, ale
jediný dôvod prečo nejesť mäso je ten, že tie zvieratá žijú v hrozných podmienkach a to mäso má od mäsa už asi trošku ďaleko. Pre niekoho dostatočný dôvod, viem.
Zeleninu síce ľúbim a vlastne ľúbim jesť až na výnimky všetko, ale keď dlhšie nejem mäso tak sa mi ho žiada a rozhodla som sa počúvať tieto "primitívne" telesné impulzy, keďže moje telo je múdrejšie ako ja.
Radšej budem žiť o pár rokov menej ako sa celý život stravovať ako batoľa
(hoci nám mama mixovala mäso so zeleninou/ryžou už vo veku, kedy doktorka povedala že môže "pomaličky začať skúšať rozmixované jablká" a neubudlo z nás)
ja som si všimla že keď som nejedla mäso, bola som slabšia, unavenejšia.... a áno, nahrádzala som stravu, popri tom vitamínové tabletky, zleniny zjem dodnes neúrekom..ale vrátila som sa k mäsu...
@semhamforas súhlasím, o tej zelenine,ale aj o rastlinách všeobecne som čítala aj ja, kedysi bol dokonca článok v Enigme, že sa niekde dokonca osvojilo použiť rastlinu pri usvedčení vraždy....presne cez to meranie ako si spomenul aj ty....
Ďakujem za reakcie. Ja som natrafil na tie články v jednej skupine a chcel som počuť aj názory iných ludí, nechystám sa byť vegetarián, skôr zlepšiť ten pomer, menej mäsa a viac zeleniny a nejako to obmieňať. Začal som jesť aj menšie porcie a častejšie. Ešte sa zbaviť závyslosti na sladkom a bude dobre :-S
Tiež nerozumiem, čo sa mám čo porovnávať s Kámenom z jaskyne, ktorý meral meter 30 a jeho slovná zásoba zahŕňala 10 podstatných mien a 5 slovies... Moje telo nebolo tiež prispôsobené na to, aby som sa pohybovala rýchlosťou 130km/h a nevyzvraciam sa v aute ako stredoveký človek... ani by som tú rýchlosť vlastnými nohami nikdy nedosiahla, takisto ako by som nezabila vlastnými rukami diviaka..
my na to niesme prispôsobení a nám to nie je prirodzené sú také sračky podla mňa
Ja mäso nejem, lebo 90% mäsa z našich obchodov je chemický nezdravý humáč. Ak si niekto zabije doma vychovanú svinku či uloví divinu, tak mu z tohto hľadiska nepoviem ani slovo.
@fabianmarian8
V tomto prípade nejde o to, či ješ mäso alebo neješ mäso ale či prijímaš živočíšne bielkoviny alebo rastlinné.
A plus.. niekde som čítala v nejakej štúdii, že správna strava pre človeka je tá, ktorá sa v našom organizme správa zásadito.. a tak sa správajú vlastne rastlinné zdroje. Kyselo sa správajú živočíšne.
Je to každého osobný výber. Človek je všežravec a takisto ako si dokážeme získať živiny z mäsa, tak si ich vieme získať aj inou cestou. Poznám vegetariánov s výbornou životosprávou a perfektnou postavou a takých istých poznám aj mäsožravcov a takých istých poznám aj ľudí čo vedia raz za čas dopriať pizzku alebo cigánsku alebo hambáč alebo sendvič zo subwaya.
Ja som tej myšlienky, že pokiaľ je to s rozumom a tvojmu telu nedávaš každý deň bigmac s colou tak môžeš žiť relatívne krásny život s dobrou životosprávou bez toho aby som sa musel obmedzovať len na zeleninu... . Ľudské telo sa neustále vyvíja, a je schopné spracovať to čo dostáva v dnešnej dobe, lebo už niesme pravekí ľudia, ktorí by sa pravdepodobne po jednom "obede" vytvorenom zo surovín z tesca asi otrávili.
Je to všetko o tom občas si prečítať z čoho sa čo skladá a nežrať polotovary a podobné pičoviny.
Je to rozporuplné, pretože človek sa začal vyvíjať po tom ako začal tepelne upravovať mäso do vtedy bol jeho vývoj veľmi pomalý. Avšak napríklad v Biblii v knihe Genezis sa píše toto Gn 1, 26-29: Boh povedal: „Urobme človeka na náš obraz a podľa našej podoby! Nech vládne nad rybami mora i nad vtáctvom neba, i nad dobytkom a divou zverou a nad všetkými plazmi, čo sa plazia po zemi!“ 27 A stvoril Boh človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril, muža a ženu ich stvoril. 28 Boh ich požehnal a povedal im: „Ploďte a množte sa a naplňte zem! Podmaňte si ju a panujte nad rybami mora, nad vtáctvom neba a nad všetkou zverou, čo sa hýbe na zemi!“ 29 Potom Boh povedal: „Hľa, dávam vám všetky rastliny s plodom semena na povrchu celej zeme a všetky stromy, majúce plody, v ktorých je ich semeno: nech sú vám za pokrm! 30 Všetkým zverom zeme a všetkému vtáctvu neba i všetkému, čo sa hýbe na zemi, v čom je dych života, (dávam) všetku zelenú trávu.“ A stalo sa tak.
No ak niekomu nestačí vyššieuvedený argument, stále sú tu ďalšie: Pokiaľ zviera z ktorého mäso pochádza nechová človek doma, nevie, čo sa s ním za celý jeho krátky život plný utrpenia, špiny, nedostatku životného priestoru dialo, vrátane dopovania rôznymi antibiotikami a "zlepšovákmi" mäsa. Takisto mäso od úmrtia jeho majiteľa/zdroja začína hnilobný proces. Takisto jesť niekoľko týždňov/mesiacov starú mŕtvolu/zdochlinu nie je nejak estetické. Argumentov je veľa..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
dobru chut
a fuj nechcem tak dlho žiť
a tu mas poznamku k tej 118 rocnej senzacii ktoru si asi prehliadol -.-.-.-
jasne ze stavy su zdrave, ale zas zit len na tom...aj chrumat treba! ...a henten posledny link, ked si toho chlapka das do googlu hned zistis ze neni ziadny Dr. ako o sebe vyhlasuje a uz len to by sa mi teda ako citatelovi nepacilo
ale tak zdravy rozum da, ze ovocie a zelenina su zdrave, a maso by sa nemalo jest kazdodenne, na tom nie je ziadna veda
nemám záujem žiť 130 rokov
Človek mäso ako stravu potrebuje, samo za seba hovorí fakt že človek bol najprv lovec a pestovať potravu začal až neskôr, čiže o nejakom neuspôsobení tela nemôže byť reč. Za to neznášanlivosť ľudského tela napríklad k takému lepku z obilnín je značná.
Treba dodať že všetkého treba s mierou, ak budeš jesť mäso v primeranom množstve k ovociu a zelenine, nemáš sa čoho obávať a určite sa budeš takto stravovať zdravšie než keby si jedol len zeleninu a ovocie.
BTW. ľudia nebuďte povrchní. Za to že nepočujete zeleninu kričať, neznamená to , že ju to nebolí a tá zelenina netrpí. Týmto prístupom by som nemého človeka mohol mučiť lebo by nekričal
Už dávnejšie bol robený o tomto výskum s rajčinami, kde bolo dokázané že rajčiny pri krájaní "kričia od bolesti" Bolo to dokázané na základe nerania v nervových zakončeniach rajčín. Čiže vegáni, koľko zeleniny kvôli vám musí ešte trpieť????
mäso možno občas. a hlavne to nerpeháňať s ťažkými jedlami, ja čím viac takých jem tým viac som unavená a celý čas spím.
jediný dôvod prečo nejesť mäso je ten, že tie zvieratá žijú v hrozných podmienkach a to mäso má od mäsa už asi trošku ďaleko. Pre niekoho dostatočný dôvod, viem.
Zeleninu síce ľúbim a vlastne ľúbim jesť až na výnimky všetko, ale keď dlhšie nejem mäso tak sa mi ho žiada a rozhodla som sa počúvať tieto "primitívne" telesné impulzy, keďže moje telo je múdrejšie ako ja.
Radšej budem žiť o pár rokov menej ako sa celý život stravovať ako batoľa
(hoci nám mama mixovala mäso so zeleninou/ryžou už vo veku, kedy doktorka povedala že môže "pomaličky začať skúšať rozmixované jablká" a neubudlo z nás)
ale... ľudia, už to tu nerozoberajte, mäsožravci si budú stále stáť za svojim a debata nikam nepovedie.. takže ja sa radšej ani nevyjadrujem
my na to niesme prispôsobení a nám to nie je prirodzené sú také sračky podla mňa
V tomto prípade nejde o to, či ješ mäso alebo neješ mäso ale či prijímaš živočíšne bielkoviny alebo rastlinné.
A plus.. niekde som čítala v nejakej štúdii, že správna strava pre človeka je tá, ktorá sa v našom organizme správa zásadito.. a tak sa správajú vlastne rastlinné zdroje. Kyselo sa správajú živočíšne.
Ja som tej myšlienky, že pokiaľ je to s rozumom a tvojmu telu nedávaš každý deň bigmac s colou tak môžeš žiť relatívne krásny život s dobrou životosprávou bez toho aby som sa musel obmedzovať len na zeleninu... . Ľudské telo sa neustále vyvíja, a je schopné spracovať to čo dostáva v dnešnej dobe, lebo už niesme pravekí ľudia, ktorí by sa pravdepodobne po jednom "obede" vytvorenom zo surovín z tesca asi otrávili.
Je to všetko o tom občas si prečítať z čoho sa čo skladá a nežrať polotovary a podobné pičoviny.
No ak niekomu nestačí vyššieuvedený argument, stále sú tu ďalšie: Pokiaľ zviera z ktorého mäso pochádza nechová človek doma, nevie, čo sa s ním za celý jeho krátky život plný utrpenia, špiny, nedostatku životného priestoru dialo, vrátane dopovania rôznymi antibiotikami a "zlepšovákmi" mäsa. Takisto mäso od úmrtia jeho majiteľa/zdroja začína hnilobný proces. Takisto jesť niekoľko týždňov/mesiacov starú mŕtvolu/zdochlinu nie je nejak estetické. Argumentov je veľa..