Dostatok je veľmi relatívny. Nedá sa povedať ani áno, ani nie. Ak by otázka stála takto: Ste spokojní s momentálnym množstvom vašich peňazí? Vtedy by som odpovedal áno. Ale napr. o pár mesiacov z toho množstva už bude nedostatok.
resp. áno, mám peniaze na všetko potrebné aj niečo z nepotrebného, lenže všetky tieto peniaze momentálne pochádzajú a závisia od mojich rodičov, čo znamená, že väčšina z nich musí byť použitá na presne určený a nimi schválený účel. to nie je taký dostatok aký si predstavujem.
Bývam na intráku a dostávam od rodičov viac, ako väčšina ľudí na SK zarobí. Okrem toho si plánujem nájsť nejakú brigádu v druhom polorku. Ale niekedy rozmýšlam nad tým, aký by bol môj život, keby som mal viac
@interrupcio myslim ze ano.. ale za szalezi aku dlhui buducnost myslis.. momentalne nemam prachy az dokonca zivota ale zas ked budes stale zarabat tak budem mat
ano nehrali, som jedináčik a vždy som mal všetko po čom mi srdiečko pišťal ..
otec po svojej smrti mi zanechal obrovský majetok a už nič nepotrebujem z hmotných statkov, potrebujem hlavne duchovnú silu a zdravie, všetko ostatné je pre mňa nepodstatné........filip
@lawey hej si lebo máš 2x výplatu len trocha slabú ...ja beriem každé 2 týždne na ruku 250€ + tzv "fušky" a ešte som dostal aj príplatky za to že sa snažím teraz
@lawey ...a to je koľko ten vyšší priemer ? ...aa fajn by bolo keby mám aj paragraf 22 a 23 aby som mohol robiť aj elektriku to by mi potom hrozilo 5 euro na hodinu + to čo mám teraz OO
@colt1911 takto... ja mam na hodinu 2,59 e... mnohý ktorých poznám napr aj 1.30.... alebo letáky... 4x mesačne a dostanem cca 50e..... iné za iné letáky aj niekolko krát týždenne dostávaju tak 13e ....
... ale nemám ,,ich,, zas toľko aby som napr. mohol žiť samostatne ale tak akurát aby si mohol raz za čas urobiť radosť a niečo si kúpiť s tým pocitom, že ,,ich,, tam je ešte dosť ...
@lawey 2,59 to je také na hranici slušnosti len potrebuješ natrieskať hodiny veľa aby sa to oplatilo ...úúú že 1.30 za takú sadzbu by som robil len keby už neviem čo mám robiť a doma mám 2 hladné deti
Ale vždy je to lepšie ako nič no keď už nechodíš do školy
jednoduché to je
21- hromozvody + do 1000Voltov s nadriadeným -to mám
22 - samostatne nad 1000V ale musí to niekto skontrolovať
23- Samostatne a kontroluješ sám ..potom je už len revízny a projektant
Jáj takže chodíš ešte do školy Inak je dobré že chodíš takto po brigádach lebo aspoň potom vieš o čom to je práca, takto môžeš kludne aj preč ísť hneď po škole
Nie Anglicko hlavne to je tam odpad už len ale Rakúsko to máš blízko a pod 8 euro na hodinu tam nepôjdeš aj keď to tam jebú už poliaci pokuse a dohovoríš sa aj anglicky ...
na tie paragrafy mi treba 4 roky praxe a ja som pracovne vyťažený dosť teraz
@colt1911 hej to máš pravdu teraz cez leto som si to vyskúšala... 5-6 dní týždenne 8 hodinovky, ranné, poobedné... ale zato 8km na biku cez les tam a s5 ....a to som aj sama povedala že keby zo školy si najdem pracu a začnem robiť, ale bez skúsenosti z tohto leta tak to ale že vôbec nezvládnem
však aj pôjdem do zahraničia... ak ma nezoberú na výšku...čo ešte rozmýšľam či si vôbec prihlášku podám...
hej hej o tom anglicku si to uvedomujem :/ ... ja rozmýšľam že na nejakú dobu yb som šla za kamarátkynou mamou do nórska nejaké čistenie masa 20 e na hodinu prosim pekne vyše 2500 e mesačne čistého
@lawey Mala by si sa mať dobre no ak už vieš o čom to je
Taký môj súkromný názor ohľadom vysokej školy je že vysokoškolákov bez uplatnenia je tu ak nasratých a úplne najväčšia bomba bola keď som robil s vysokoškolským profesorom na stavbe Pýtal som sa ho aj prečo a povedal že sám nedokáže utiahnuť všetky náklady na dvojizbový byt v BA a pod. a že si zvykne takto privyrábať aby si mohol kúpiť aj niečo pre seba s čoho by mal radosť
Proste ak nevyštuduješ odbor ktorý ti zabezpečí dobré miesto tak sa to možno ani neoplatí strácať čas kôli titulu
Noo tam by som išiel aj ja veď tam je krásne ...
Ale treba si dávať pozor na chytáky že ubytovanie , strava , voľný čas neviem aké sú tam ceny ale poviem to tak z brucha aby si to pochopila jednoducho ...Ak zarobíš 2500 a 500 dáš na ubytovanie 300 preješ + 300 možno ešte pomíňaš vo voľnom čase a ďalších 300 dáš na cestu domov tak je to také no všeliaké potom rozmýšľať nad tým že si tak ďaleko za "také peniaze" chápeš
A to mäso neviem no vydržím kadečo ale stáť 10 hodín napríklad a porcovať prasa alebo čo asi by som mal dosť po mesiaci Ale to mňa celkovo ubíjajú monotónne práce Ako ja ťa nestraším a možno ty to zvládneš ale ja by som sa zbláznil
Oné á časom možno dostaneš takú dilemu (aspoň ja som ju dostal) že doma je doma a peniaze sú peniaze a je veľmi dobré ísť s niekým tam lebo ja som doplatil pár krát už na samotku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
ale zas...ak by som mal trošku viac, nebol by som úplne proti...chcem si kúpiť istú vec na ktorú mi treba trošku viac...takže asi to tak skoro nebude
nedostatok na to, kolko by som chcela
Márnosť nad márnosti, všetko je márnosť.
všetko tu zanecháme, zostane nám iba duša a svedomie pred Bohom, kde sme si všetci rovní .......filip
este pojde kerka a uz budem na mizine
v každom prípade by sa zišlo začať aj odkladať prachy, teraz žijem od výplaty k výplate
ano nehrali, som jedináčik a vždy som mal všetko po čom mi srdiečko pišťal ..
otec po svojej smrti mi zanechal obrovský majetok a už nič nepotrebujem z hmotných statkov, potrebujem hlavne duchovnú silu a zdravie, všetko ostatné je pre mňa nepodstatné........filip
i keď...igelitku by som si za to možno kúpil
chvalabohu všetko skončilo a som rád, že mám pokoj od všetkých............filip
heh, šialeny nápad ........filip
ale to máš v celku fajn
no do toho sa ja nerozumiem
Ale vždy je to lepšie ako nič no keď už nechodíš do školy
jednoduché to je
21- hromozvody + do 1000Voltov s nadriadeným -to mám
22 - samostatne nad 1000V ale musí to niekto skontrolovať
23- Samostatne a kontroluješ sám ..potom je už len revízny a projektant
A vôbec nejakú tú brigádu mať
a vždy je to lepšie ako nič keď ešte stále chodím do školy
aha.... tak si nadrob tie vyššie čísla či čo to potrebuješ
Nie Anglicko hlavne to je tam odpad už len ale Rakúsko to máš blízko a pod 8 euro na hodinu tam nepôjdeš aj keď to tam jebú už poliaci pokuse a dohovoríš sa aj anglicky ...
na tie paragrafy mi treba 4 roky praxe a ja som pracovne vyťažený dosť teraz
však aj pôjdem do zahraničia... ak ma nezoberú na výšku...čo ešte rozmýšľam či si vôbec prihlášku podám...
hej hej o tom anglicku si to uvedomujem :/ ... ja rozmýšľam že na nejakú dobu yb som šla za kamarátkynou mamou do nórska nejaké čistenie masa 20 e na hodinu prosim pekne vyše 2500 e mesačne čistého
čo poliakov je v rakúske pokokot vela?
preboha.... to je jak vysoká škola na paragraf
Taký môj súkromný názor ohľadom vysokej školy je že vysokoškolákov bez uplatnenia je tu ak nasratých a úplne najväčšia bomba bola keď som robil s vysokoškolským profesorom na stavbe Pýtal som sa ho aj prečo a povedal že sám nedokáže utiahnuť všetky náklady na dvojizbový byt v BA a pod. a že si zvykne takto privyrábať aby si mohol kúpiť aj niečo pre seba s čoho by mal radosť
Proste ak nevyštuduješ odbor ktorý ti zabezpečí dobré miesto tak sa to možno ani neoplatí strácať čas kôli titulu
Noo tam by som išiel aj ja veď tam je krásne ...
Ale treba si dávať pozor na chytáky že ubytovanie , strava , voľný čas neviem aké sú tam ceny ale poviem to tak z brucha aby si to pochopila jednoducho ...Ak zarobíš 2500 a 500 dáš na ubytovanie 300 preješ + 300 možno ešte pomíňaš vo voľnom čase a ďalších 300 dáš na cestu domov tak je to také no všeliaké potom rozmýšľať nad tým že si tak ďaleko za "také peniaze" chápeš
A to mäso neviem no vydržím kadečo ale stáť 10 hodín napríklad a porcovať prasa alebo čo asi by som mal dosť po mesiaci Ale to mňa celkovo ubíjajú monotónne práce Ako ja ťa nestraším a možno ty to zvládneš ale ja by som sa zbláznil
Oné á časom možno dostaneš takú dilemu (aspoň ja som ju dostal) že doma je doma a peniaze sú peniaze a je veľmi dobré ísť s niekým tam lebo ja som doplatil pár krát už na samotku