Iste. Ako malého chalana ma síce tancovanie v súbore moc nebavilo, ale dačo mi to dalo... a dnes, hoc už v súbore nepôsobím, oceňujem známosť pekných tanečníc a speváčok. Ale to len pomimo... Folklór mám rád, je to niečo špecifické pre Slovensko, dokonca pre samotné slovenské oblasti a obce. Niečo čo nám zachovali naši predkovia, čomu verili, čo im robilo radosť, niečo čím žili. My dnes tak žiť nemusíme, ale mali by sme si to vážiť, poznať to a oceňovať to a snažiť sa toto dedičstvo zachovať. Už len preto, aby sme poznali naše korene, a aby mala naša kultúra "základy", keď už nič iné....
@wayne presne tak! diktatura musi byt kazdy ma rad folklor, niekto dobrovolne a niekto nasilu ale vsetci ho miluju a je vecne zivy ako Lenin!
no sak ja milujem folklor!!! lebo nemam na vyber!
A ESTE DOPLNIM, ze 4. su zvyky, tradicie, porekadla a pranostiky
5. su predmety, domy, ludove vzory a zdobenie
neviem, k tomuto moc vzťah nemam a nikdy som nemal, a to som z polovi ce vyrastal na dedine sa da povedsať ... raz za čas si to pozriem, vypočujem ale ako som pisal - nie je mi to blízke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
no sak ja milujem folklor!!! lebo nemam na vyber!
A ESTE DOPLNIM, ze 4. su zvyky, tradicie, porekadla a pranostiky
5. su predmety, domy, ludove vzory a zdobenie