Mate rovnako radi ludi ktory maju iné vierovyznanie?
máte rovnako radi ludi ktory maju ine vierovyznanie ako vy?ked sa moja kamoska dozvedela ze niesom krestan zacala sa my smiat a nechce sa so mnou vobec bavit.viem ze moje vierovyznanie sa niakomu nelubi ale co ja mám s tym robit
Ja mam vacsinu kamaratov krestanov. A bavim sa s nimi uplne normalne ako aj s ateistami. A pritom ja som dost silny ateista a krestanstvo neznasam. Ale je to ich vec...
A viem ze boli k tomu vychovany. Keby sa maju sami rozdhonut, ked uz vedeli sami rozmyslat myslim ze vacsina by Boha neverila. Ale kedze verila prababka,babka,mama,ottec,otcova sestra,otcovej sestry kamaratka tak samozrejme nemozu byt oni cierne ovce tak VERIA aj oni. To nie je o viere ale o tom ze MUSIA
mam kamaratov, co su veriaci, mam kamaratov satanistov, ateistov, budhistov, hinduistov...
ja som ateista... a nevadi mi vierovyznanie nikoho.. je to kazdeho osobna vec..
jedine, co by mi vadilo, by bolo kebyze mi tlacia krestantsvo do hlavy..to nie... to by som toho cloveka poslala kade- lahsie..
ale mas 12, v tomto veku sa nedivim tomu ako sa zachovala tvoja "kamaratka"..
No tak je to divná kamoška... nič viac ti nepoviem..je síce pravda že tam pociťovať občas rozdiel ...s ľudmi iného vierovyznania..pretože majú inú filozofiu..možno iné zmýšľanie...a často sa dostávame do takých situácii kde to náboženstvo je a potom sú už na túto tému búrlivé diskusie..proste nevšímať si to..to je jediné čo sa dá
mne vadi ta cisto slovenska vlastnost, ze kazdy je s tebou kamarat az dokym sa niecim neodlisujes od masy. ci uz nabozenstvom, postojom k zivotu, sex. orientaciou, hocicim, co proste nie je v "norme" pre vacsinu...a pritom hlavne co sa toho nabozenstva tyka, ludia chodia do kostola len preto, lebo je to lahsie ako nechodit a zastat si svoj nazor
no skoro všetci známy sú katolíci alebo evanjelici...ale toto mi je v podstate jedno pokiaľ by neboli....
najväčšia sranda sú tie dnešné decká, čo ešte ani občianske nemajú a sú veľkí satanisti, ateisti a podobne
ja som rodeny filozof-neznaboh , moji kamarati su katolici/evanjelici/ateisti/budhisti/osoby spoliehajuce sa len na vlastny rozum/atd... inak, chodila som s moslimom a jeho nabozenstvo mi neprekazalo...
nechapem ako moze niekomu prekazat v co ten druhy clovek veri...
nech si kazdy veri v to, co chce... aj tak ho nenahovorite na to svoje, tak zbytocne sa nad tym pozastavovat... iba konflikty vznikaju... osobne som katolik, ale viem si vyjst vustrety s hocikim a aj sa o tom konkretnom vierovyznani na urovni povypravat..
V prvom rocniku si do mna skocila jedna holka, ze neznasa ludi, co neveria v boha . Pobavilo ma to, nemienila som sa na tu temu bavit. Vo svete ja beriem najviac logiku a k tej mi nabozenstvo nesedi
No ja mám voči ľuďom, ktorí si vieru prehnane pripúšťajú predsudky ...
Nie nejaké vážne typu "menejcennosti", ale keď človek verí a nevie to adekvátne obhájiť (čo tak nejak nevie podľa mojich prísnych požiadaviek vlastne nikto) tak v mojich očiach klesá ...
Respektívne nejde ani tak o záležitosť viery, ako o žitie podľa často mierne bizarných pravidiel, ak niekto "verí v boha" a tam to končí tak je to vlastne jedno ...
ja som bola od malička vychovávaná ku kresťanstvu avšak ja som ateista...otec to vie, on je tiež....a on taktiež bol vychovávaný v duchu kostola a týchto všetkých náboženských vecičiek....a mám kamarátov čo sú kresťania a aj ateisti a všetko možné a no a??? aj tak...je to ich vec a ja sa nestarám...a oni taktiež ne...tá tvoja kamarátka zrejme nie je úžasná kresťanka ked ťa za tvoje vierovyznanie, či ateizmus odsúdila...pretože to by nemala....
viera je kazdeho osobna vec....preco by som sa kvoli tomu nemala bavit s niekym sak to je hovadina....ja niesom ateista ale niesom ani veriaca v tom pravom zmysle slova....zlozite
Tým sa netráp - obyčajný primitívny klerikalizmus. Som ateista, vychádzam aj s kresťanmi, ale ak niekto zapára brániť svoj pohľad vždy budem
@andrejakaza a spol. riadim sa heslom, že najmocnejšou zbraňou ateistu ktorú vynašli je Biblia. Ak bude opäť zapárať, povedz jej to, na niekoľko minút ju ochromíš, zaberá to
na tom ake vierovyznanie mas vobec nezalezi, ide o cloveka a jeho podstatu,kazdy sme si rovnia smiat sa niekomu za to ze ma ine vierovyznanie je dost ubohe...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
A viem ze boli k tomu vychovany. Keby sa maju sami rozdhonut, ked uz vedeli sami rozmyslat myslim ze vacsina by Boha neverila. Ale kedze verila prababka,babka,mama,ottec,otcova sestra,otcovej sestry kamaratka tak samozrejme nemozu byt oni cierne ovce tak VERIA aj oni. To nie je o viere ale o tom ze MUSIA
ja som ateista... a nevadi mi vierovyznanie nikoho.. je to kazdeho osobna vec..
jedine, co by mi vadilo, by bolo kebyze mi tlacia krestantsvo do hlavy..to nie... to by som toho cloveka poslala kade- lahsie..
ale mas 12, v tomto veku sa nedivim tomu ako sa zachovala tvoja "kamaratka"..
najväčšia sranda sú tie dnešné decká, čo ešte ani občianske nemajú a sú veľkí satanisti, ateisti a podobne
nechapem ako moze niekomu prekazat v co ten druhy clovek veri...
Nie nejaké vážne typu "menejcennosti", ale keď človek verí a nevie to adekvátne obhájiť (čo tak nejak nevie podľa mojich prísnych požiadaviek vlastne nikto) tak v mojich očiach klesá ...
@andrejakaza a spol. riadim sa heslom, že najmocnejšou zbraňou ateistu ktorú vynašli je Biblia. Ak bude opäť zapárať, povedz jej to, na niekoľko minút ju ochromíš, zaberá to