väčšinou ak si niečo zaumienim, tak dám do toho všetko aby som to získala takže áno, zvyknem mať pevnú vôľu a keď ju mám, tak s ňou nikto nepohne našťastie
nemam pevnu volu, napr nechty si neokusujem uz zopar rokov, ale aj tak obcas mam chut si ho odlomit, ,,orypat,,
alebo napr 4 roky mam celiakiu zistenu, co znamena bezlepkovu dietu, a aj tak obcas to porusim :/
@sibell810 myslis, ze je to o motivacii? Mne sa to moc nezda... aj ked nieco na tom asi bude. Mozno ma niekto tak silnu motivaciu a predstavu v halve, ze si zabrani nieco spravit. Ja sice viem ze mozem dostat rakovinu, ak nebudem dodrzovat dietu, ale aj tak to obcas porusim :/
moja silna vola sa nerealizuje v malickostiach alebo ze si poviem, idem upratat byt a upracem ho, ale vo veciach, ktore by pre inych mohli byt psychicky tazko zvladnutelne, mozno az prilis hranicne
vacsinou ak pride na to, klast odpor druhym ludom, tak po nedostatocnom case na dosiahnutie svojho ciela, povolim...takze nie, nemam silnu volu, lebo ta prekona vsetko. ale vela krat som sa presvedcila o tom, ze som schopna prekonat prekazky, ake niektori vobec, co vsak svedci skor o tom, ze som extremista.
Ano mam. Obmedzil som jedenie sraciek a schudol som 10kg, prestal som cumet do telky, prestal som zo dna na den fajcit cigo (uz vyse pol roka som nemal), nedavno som zacal cvicit a celkom ma to bavi. Ked je motivacia, tak sa veci robia velmi jednoducho...
Keď ma niekto "nakopne" a som presvedčená, že je to dobré, mám dostatočne silnú vôľu a idem si za tým až pokým to nedostanem. Ale keď si nie som istá a nemám motiváciu vzdám to pri prvej prekážke.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
ale vo vacsine veci nie
som nerád, keď sa niektoré veci vyhrotia až tak, že človek pochybí...
filip
alebo napr 4 roky mam celiakiu zistenu, co znamena bezlepkovu dietu, a aj tak obcas to porusim :/
@sibell810 myslis, ze je to o motivacii? Mne sa to moc nezda... aj ked nieco na tom asi bude. Mozno ma niekto tak silnu motivaciu a predstavu v halve, ze si zabrani nieco spravit. Ja sice viem ze mozem dostat rakovinu, ak nebudem dodrzovat dietu, ale aj tak to obcas porusim :/
1/ Človek si musí vedieť predstaviť cieľ, dôsledky snaženia
2/ Musí vynaložiť určitú energiu na dosiahnutie cieľa
3/ Mal by byť motivovaný, musí ho niečo viesť k rozhodnutiu dosahovať vytýčený cieľ
4/ Poznáva prostriedky pomáhajúce k dosahovaniu cieľa
5/ Dosiahnutý cieľ uspokojí a uvoľní tenziu, ktorá toto snaženie sprevádza
Človek disponuje aj vlastnosťami, ktoré sprevádzajú vôľové konanie a tými sú:
Svedomitosť, čo znamená podriaďovanie síl človeka cieľovej aktivite.
Rozhodnosť, ktorú sprevádza racionalita a nie pochybnosti, či nedôvera vo vlastné schopnosti.
Vytrvalosť, ktorú sprevádza sebadisciplína a ktorá zabezpečuje výdrž až do dosiahnutia cieľa.
Odvaha dokončiť začaté aj napriek prekážkam, ktoré človek zdoláva.
Zodpovednosť voči sebe a iným.
V škole mám vôľu obzvlášť silnú...
ale čo sa týka zlozvykov tak nie