Máte skúsenosti s chirurgickým odstraňovaním materských znamienok?
Dlhsi cas rozmyslam ze sa chcem zbavit par prebytocnych materskych znamienok ktore mi dost prekazaju a chcem sa opytat ci ma niekdo skusenosti s tim. Ci to boli,ake je to drahe atd. diki
ak nič tak asi preto lebo to mala hradené poistovnou že sa jej to môže o niečo zachytiť alebo že v pripade neodstranenia môže mať rakovinnu kože a pod. aj ja som si chcela dať ale furt nemám peniaze ale už sa na to chystám a viem že tu jedna pani chirurgička vyberá za 200 sk (chystám sa na to asi od decembra preto info v SK
niekolko som si uz dal odstranit, never tomu co vravi ze to boli jak svina, boliet moze maximalne tak znecitlivujuca injekcia a ak prides za koznym, da ti na to papier a mozes ist zadarmo
a stavim sa, ze nikomu okrem teba tvoje strasne znamienka, o ktorych tu pravidelne zakladas diskusie, nielen ze nevadia, ale mozno ani nevedia, ze ich mas
ja som mala na chrbte dve, do ktorych sa mi zachytavai znamienka....tak isli prec....pohoda...lookalna anesteza...neboli to, akurat ma trochu steklila stekajuca kvapka krvi...a sitie je zvlastny pocit...neboli, ale nie je to moc prijemne....
a nemam ponatia co to stoji, ja som to mala po znamosti....ale typujem ze okolo 30 eur, mozno viac....mozem sa spytat mamy, ak chces...je lekarka....
@mid - ak nie som slepá, čo nie som, ninca nezaložila ešte žiadnu diskusiu o znamienkach takže....what?
a k problému - mám vybrané znamienko, neplatila som ani korunu a práve preto, že to bolo na odporučenie kožnej zo zdravotného hľadiska. Ak si to dáš vybrať len pre efekt, tak si zacvakáš, to je jasné.
čo sa týka bolesti, zákrok je bezbolestný, mňa pri tom ale napínalo, lebo som cítila ako mi sťahuje kožu okolo, keď mi to zašíval a okrem toho, mala som to hore na rebrách, takže to bolo také nie príliš príjemné...ale problém prišiel večer, keď vyprchala injekcia, potom to len bola zábava...fakt to bolelo a zaspala som o šiestej večer až do rána, nehybne, lebo to kuuuuurňa bolelo...
A čo ma nemilo prekvapilo je jazva...zahojila sa síce super, ale na to, aké malé to bolo znamienko je dosť veľká...neviem si predstaviť aká by bola, keby som mala fakt nejaký veľký fľak na koži...
@ninca - SORRY, pomylil som si ta s niekym totiz diskusie o znamienkach tu su dost casto a nemyslel som, ze by ich zakladalo viac ludi tak nezavisle od seba
nestalo ma to vobec nic a ani trosku to nebolelo.no a kedze som mala to znamienko trosku väcsie tak jazva mi tam ostala ale je coraz viac nenapadnejsia
Asi dve som si nejak šikovne nechtom odškrabol, tak museli preč ...
Hádam sa ani neplatilo, už neviem, jazva je nejak viditeľná, ale neštve ma, to ma skôr štvalo to, že som sa potom dva týždne nemal naťahovať, teda žiadny šport ... Teda tak to vraj malo byť
@charonsro - keď vytŕčajú predsa...vám chalanom sa to možno nezdá, ale dievčatá nosia také že PODPRSENKU a tie znamienka tomu moc nepomáhajú, keď máš sledovať, aby sa ti žiadne nepoškodilo...
Kamaratovi vyberali znamienko na krku chirurgickym zakrokom... no a nie je moc spokojny lebo cca 10 mesiacov po operacii ma stale cerveny flak ... doktorka mu vravela ze to zmizne a hned po operacii mu na to predpisala masticky a vysolil za vsetky masticky celkom dost prachov a nic ..
@charonsro napriklad ja mam na tvari take vypukle a vadi mi ze si nan nemozem dat mejkap alebo este mam jedno ktore mi vadi ked kosticou z podprsenky na to znamienko tlaci
Mne vyberali na chrbte, na odporucanie koznej, kedze vyzeralo dost podozrivo, co potvrdili aj testy (nastastie to nebolo rakovinove znamienko)... Jedine, co ta bude boliet, je lokalna anesteza, ta nechutne priserne stipe :/ ale to preckas takych 10-15 sekund, bolest prestane a o chvilku uz v tom mieste necitis nic, rezanie a sitie je dost divny pocit na tom, ja som sa smiala A ani po uplynuti anestezy nic neboli, takze v pohode
Mne to robili ako chirurgicky zakrok, mam tam teraz jazvu, lebo sa mi tam po vybrati stehov roztiahla pokozka, ale spoluziacke robili na krku a jej to tam takmer vobec nevidno, ma tam len taku malicku jazvu...
@0 podla toho co ja viem tak je to zadarmo - ked ti to vyberaju chirurgicky cize rezu... bo to hradi poistovna (problem ze sa sitie moze roztrnut a tak a moze ti zostat jazva mne sa to tak stalo na stehne aale tak zevraj su jazvy sexi
a je tu 2. moznost - nechat si to vybrat laserom myslim ze to stoji cca 1000sk - to by malo zostat bez stopy potom
mne práve vybrali na tvári pred týždnom asi a bude malá jazva ale že vraj muselo ísť dole...wela ludio tvrdilo ze moje bolo znamienko krasy ked som ho mala wedla pier ...ale tak doktor mal iny nazor muselo ist prec aj ked som nechcela ..a zadarmo ked tu o tom vsetci meliete
@28 pozri sa. mam ich na tele asi sto, ale take trochu vytrcajuce su asi len dve, tri. z toho jedno na tvari. ak si ho pri holeni odskrabnem, tak ma to tesit nebude.
ja som tiez bola na odstranovani znamienok zo zdravotnych dovodov (jedno na chrbte som si permanentne rozskrabavala) a bolo to v pohode, boli iba umrtvovacia injekcia... ale neviem ci by som si to nechala spravit z estetickych dovodov, sice dermatologicka hovorila, ze to mam fakt dobre spravene, al aj tak mala jazva zostala...
ano a neboj sa je to v pohode absolutne to neboli,......najskor ti pichnu injekciu - lokálne umrtvenie....aby si necitila bolest.....a potom ty ho jednoducho vyberu to znamienko.....skus pritom na to nemysliet pre mna to bol divny pocit ked mi to robili som myslela na to ze ako mi to odrezava ale to je picovina.....hehe
a taak......potom asi o tyzden ti vyberu stehy....a jazvicka bude...urcite aspon ja som ju mala vzdy...ale ona postupom casu vybledne a nebude taka viditelna.......takze neboooj
ZDravím, koľko znamienok vyberú na jedenkrát keď je to na odporúčanie lekárky? Mne nechcú viac ako tri krista a chcel by som viac, ale je to inak dosť drahé. Ja fakt nechápem ako môže jedno trápne znamienko stáť 50 EUR
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
a nemam ponatia co to stoji, ja som to mala po znamosti....ale typujem ze okolo 30 eur, mozno viac....mozem sa spytat mamy, ak chces...je lekarka....
a k problému - mám vybrané znamienko, neplatila som ani korunu a práve preto, že to bolo na odporučenie kožnej zo zdravotného hľadiska. Ak si to dáš vybrať len pre efekt, tak si zacvakáš, to je jasné.
čo sa týka bolesti, zákrok je bezbolestný, mňa pri tom ale napínalo, lebo som cítila ako mi sťahuje kožu okolo, keď mi to zašíval a okrem toho, mala som to hore na rebrách, takže to bolo také nie príliš príjemné...ale problém prišiel večer, keď vyprchala injekcia, potom to len bola zábava...fakt to bolelo a zaspala som o šiestej večer až do rána, nehybne, lebo to kuuuuurňa bolelo...
A čo ma nemilo prekvapilo je jazva...zahojila sa síce super, ale na to, aké malé to bolo znamienko je dosť veľká...neviem si predstaviť aká by bola, keby som mala fakt nejaký veľký fľak na koži...
a bola som dva týždne ´mimo´, čiže pre moju hypochondrickú povahu úplne super
Hádam sa ani neplatilo, už neviem, jazva je nejak viditeľná, ale neštve ma, to ma skôr štvalo to, že som sa potom dva týždne nemal naťahovať, teda žiadny šport ... Teda tak to vraj malo byť
Mne to robili ako chirurgicky zakrok, mam tam teraz jazvu, lebo sa mi tam po vybrati stehov roztiahla pokozka, ale spoluziacke robili na krku a jej to tam takmer vobec nevidno, ma tam len taku malicku jazvu...
a je tu 2. moznost - nechat si to vybrat laserom myslim ze to stoji cca 1000sk - to by malo zostat bez stopy potom
a taak......potom asi o tyzden ti vyberu stehy....a jazvicka bude...urcite aspon ja som ju mala vzdy...ale ona postupom casu vybledne a nebude taka viditelna.......takze neboooj