Myslím to tak, že napr. teraz som druhák na Gympli a naozaj sa velmi bojím, že kým dokončím Výšku o 7 rokov, že už "svet" ako ho poznám už nebude...myslím tým všetky hrozby, ktoré sú tu každý deň...vojna, hladomor, ekologická zmena, bankrot systému, jadrová katastrofa...atď..
Proste myslíte si, že ešte dajme tomu nasledújucih 15 rokov bude svet viac menej podobný ako teraz?
P.S ou, a zabudol som zmieniť ropu, to je halvný dovod kvoli ktorému si mylsím, že už do 10 rokov bude svet úplne iný...
@sacrifice vseobecne ma buducnost moja a celeho sveta trapi takmer kazdy bezny den, ale januar a maj/jun su vynimky, kedy je moj celkovy zaujem upriameny len na uspesne dokoncenie semestra
@trdelniiiq veď ja mam tiež teraz tak vela shit to do, že včera poobede bolo neskoro začať, ale aj tak myslím na takéto "hovadiny" (ono je to povrchné nazývať to hovadiny, ale anketa ukázala, že zrejme labilnosť nášho sveta je fakt len povrchnosť ..čo už
nejde o to ze ci dostudujem alebo nie, ci prezijem alebo nie.. ide o to, ze proste vsetko na svete je cele zle, cele zriadenie je uplne zle, ludia sa zenu za niecim, co vobec netreba, vynakladaju na to vsetko usilie, maju stresy, depresie.. proste svet je uplne naopak, ako by mal byt.. az prilis sme sa odklonili od prirody.. stale sa snazime objavovat viac a viac z vesmiru, zdokonalovat techniku, pritom, keby sme nevedeli kolko planet je okolo nas, nijak by sa nas to nedotklo.. keby sme nemali obrovske telky a neboli sme na to zvyknuti, nedotklo by sa nas to.. voda sa mina, ropa sa mina, ozonove diery sa zvacsuju, vykyvy teplot su stale vacsie a moze za to kto? no ludia. a bude to stale len horsie. stale
@hoperpohroma to s tým študovaním by sa dalo teoreticky pochopiť ako istá alegória, kde pod záštitou globálneho povedomia ukrývaš svojú vlasntú sebecko-egoistickú starosť o tovju budúcnosť a trach z možných nenaplnených snov čo je, actually, moj pripad
robím si starosti..aj o svoju. ale nie nejako vážne. takže som dala, "nie" pretože to bola pre mna najprijatelnejšia možnost. Ale tak myslim, že je normálne, ked sa zamyslas, čo bude...
@sacrifice prva veta je moc komplikovana na mna nevadi chcela som tym povedat, ze ked uz bude svet cely na hovno a nahodou sa mi nepodari dostudovat, tak sa to asi nepodari vacsine, cize to bude viac menej uz jedno vtedy
@peter_piper to, že vojna, kolaps systému and stuff príde, je isté..je isté aj to, že to enbude v dalekej budúcnosti..čo ale nieje isté, je to, v akom rozashu to bude a ako rýchlo bude trvar zotavovanie..a či hodnoty modernej spoločnsoti budú nadalej zachované (nehovŕim, že sú tieto hodnoty správne,a le určite sú lepšie ako hdonoty spoločnsoti tradičnej(teraz nemyslím vidiecku, ale ako kind of pravekú)
@hoperpohroma celá moja odpvoed je jedna velká veta to ej ejdno..ale ide o to, že to nieje fér, prečo generácia predomnou mala možnosť "užiť" si život dosihanuť svoje sny a teraz musí moja generácia trpieť pre chyby naších "predkov"? (o pár mesiacov sa pozirem na moje prspevky poviem si, že som went full of shit
@sacrifice myslis ze si ho tak strasne uzili? oni boli este ti viac konzervativni, nemali taky pristup k drogam, diskotekam a sexu, ako dnesna generacia.. ak teda to pokladas za uzivanie si ja som so svojim zivotom celkom spokojna tak ako bol, myslim si ze zit by si mal tak aby ti nebolo luto umriet v hociakej chvili
@tunidlo s ňou nič, hovorím o zvyšujúcej sa cene,ktorá avšak nieje konštantná(myslím ten rast, je stále rýchlejší)..hovorím o tom, že skoro dojdeme do bodu, kde už bude cena za galón tak vysoká, že už nebudeme mocž pokračovať v súčasnom štýle života dalej...ved z ropy je všetko...doprava je len vrchol ladovca..a čo lieky, pesticidy, fungicidy a iný stuff, vdaka ktorým sa nám ako tak daŕi živiť populaciu...
@hoperpohroma úživanie som myslel zidealizovanu moju osobnú bohatú buducnost ked budem po VS zarabat peniaze a to považujem za úživanie si (hovrím ziidealizovanú, nieje isté, či si najdem hned dobrú prácu, budem robit mnoho hodín atd...ale tak..)...práve som zistil, že zmysel mojho života je byť bohatý..čiže moj zmysel života je totožný s najvyssou hodnotou dnešnej spoločnsoti..fuck..čo už no ...asi som súci do domčeku s plyšovým vystielaním, že?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Proste myslíte si, že ešte dajme tomu nasledújucih 15 rokov bude svet viac menej podobný ako teraz?
P.S ou, a zabudol som zmieniť ropu, to je halvný dovod kvoli ktorému si mylsím, že už do 10 rokov bude svet úplne iný...
Proste nedumám nad keketinami,čo ma ešte zaujímať-trápiť nemusia
idem si pustit paper planes..vdaka za tip (tvoj avatar mi to asocioval..ale to ti asi doplo
nejde o to ze ci dostudujem alebo nie, ci prezijem alebo nie.. ide o to, ze proste vsetko na svete je cele zle, cele zriadenie je uplne zle, ludia sa zenu za niecim, co vobec netreba, vynakladaju na to vsetko usilie, maju stresy, depresie.. proste svet je uplne naopak, ako by mal byt.. az prilis sme sa odklonili od prirody.. stale sa snazime objavovat viac a viac z vesmiru, zdokonalovat techniku, pritom, keby sme nevedeli kolko planet je okolo nas, nijak by sa nas to nedotklo.. keby sme nemali obrovske telky a neboli sme na to zvyknuti, nedotklo by sa nas to.. voda sa mina, ropa sa mina, ozonove diery sa zvacsuju, vykyvy teplot su stale vacsie a moze za to kto? no ludia. a bude to stale len horsie. stale
a hej, suhalsim s tebou..bohužial je to tak..
budem si chovat kravicky
Čo sa má stať s ropou do 10 rokov?
@hoperpohroma celá moja odpvoed je jedna velká veta to ej ejdno..ale ide o to, že to nieje fér, prečo generácia predomnou mala možnosť "užiť" si život dosihanuť svoje sny a teraz musí moja generácia trpieť pre chyby naších "predkov"? (o pár mesiacov sa pozirem na moje prspevky poviem si, že som went full of shit
Že sa môže stať dosť veľký finančný bordel v eurozóne ale pripúšťam.
...ale čo ak znázornila moj @20 koment o "went full of shit" ?