Ak máte, prečo ste si ho spravili? V koľkých rokoch ste si ho spravili? Ako dlho ho už máte? Či bolo (čo bolo) pre váš ťažké ho spraviť? Či ho využívate, resp. či sa vám to oplatilo? Či sa považujete/iní vás považujú za "dobrého" vodiča? (príp. uveďte či jazdíte rýchlo/pomaly, rád/nerád etc.)
Ak nemáte, prečo ste si ho nespravili? Či sa chystáte si ho niekedy ešte spraviť a kedy?
Ak ste nato ešte nedosiahli vek, tiež môžete napísať, či sa nato chystáte alebo nie a uviesť dôvody.
Myslíte, že je vhodnejšie si ho spraviť v mladšom veku t.j. 17,18 alebo až neskôr? Bojíte sa do auta sadnúť si s niekym, ktorá má "čerstvý" vodičák?
robila som ho v 20tich, predtým neboli na to ani dáko peniaze a nechcela som ani cez školu, aby som toho nemala veľa..
a nebolo to podľa mňa ťažké, ani testy a aj jazdy mi celkom šli ale momentálne ho nevyužívam..
a neviem či som dobrý vodič, treba mi prax ešte, ale rada jazdím rýchlejšie
a vodičák je podľa mňa vhodné robiť vtedy, keď sa na to človek cíti a už je aj troška zodpovedný ale nebojím sa sadnúť s niekym kto má čerstvý vodičák ak ide normálne
1. zatiaľ som ho nepovažovala za potrebný (nemám auto a otcove by som nikdy nemohla použiť)
2. nemala som na vodičák zatiaľ prachy
teraz si ho už chcem spraviť (síce zatiaľ neviem za čo) kvôli mamine. že ak by sa jej niečo stalo alebo tak, aby som jej mohla robiť veľké nákupy a voziť ju, kam potrebuje a podobne. (napríklad sa už stalo, že bola po operácii a ja som v týchto veciach veľmi nápomocná nebola)
Ak máte, prečo ste si ho spravili? Lebo som ho chcel
V koľkých rokoch ste si ho spravili? V 18-tich.
Ako dlho ho už máte? Sedem rokov.
Či bolo (čo bolo) pre váš ťažké ho spraviť? Nie.
Či ho využívate, resp. či sa vám to oplatilo? Využívam aktívne od 2009.
Či sa považujete/iní vás považujú za "dobrého" vodiča? Dobrého áno, skvelého nie.
(príp. uveďte či jazdíte rýchlo/pomaly, rád/nerád etc.) Jazdím veľmi rád, väčšinou rýchlejšie / razantnejšie, ale zase žiadny cestný pirát nie som.
Myslíte, že je vhodnejšie si ho spraviť v mladšom veku t.j. 17,18 alebo až neskôr? Ideálne je spraviť si ho vtedy, keď to potrebuješ - uchádzaš sa o zamestnanie, alebo máš možnosť používať auto.
Bojíte sa do auta sadnúť si s niekym, ktorá má "čerstvý" vodičák? Nie, pokiaľ nejazdí ako blázon.
Nebojím sa, ale nevidím teraz zmysel si robiť vodičák, pretože po ňom vôbec netúžim. Možno ani do budúcnosti nie. Naši auto nikdy nemali a nepostrehla som, že by nám to sťažovalo život
+ nebojím, dokonca nikto okrem mojej babky sa nebojí sadnúť so mnou, a čím skôr si človek spraví vodičák tým lepšie, ale ako vraví @13 , pokiaľ nemá možnosť aspoň raz za čas si zašoférovať tak nerobiť vodičák.
mám, robila som ho v 18tke.s autoškolou nebol problém, ale veľa vecí som sa musela naučiť až mimo autoškoly a sama. šoférujem rada, idem keď musím alebo sa mi chce. ešte nie som dobrý vodič, ale aj to bude.
ešte som nedosiahla požadovaný počet peňazí (kt. by sa nezišli na niečo dôležitejšie) ale ak výjde tá výletná loď tak uvidím či by som si v česku robila vodičák a či by to vôbec šlo
Vodičák mám od 18 tich, robila som ho vlani v lete. Dala som to až na 2.pokus(na prvom som sa chytila na chytákoch v teste a 1 bod mi chýbal aby som dala). Jazdy aj teóriu v autoškole som milovala,lebo som mala úžasnú autoškolu s úžasnými inštruktormi
Jazdím pomenej,za volant sadnem tak max 4-5x mesačne na kratšie cesty(do 50km) v zime som jazdila ešte s otcom(lebo som potrebovala radiť ako mám ísť na šmykľavom povrchu...sneh sa v lete simulovať nedá) ale teraz už zvyknem občas aj sama, no nechcú ma priveľmi púšťať,lebo sa boja,že rozbijem auto považujem sa za začiatočníka vodiča-videla som už aj horších,ale aj lepších. Jazdím väčšinou jemne nad rýchlostný limit,ale opatrne
mam uz skoro tri roky, nebolo to voobec tazke, na prvy krat .. momentalne takmer nesoferujem, no soferovala som pravidelne. urcite nie som najlepsi vodic, ale ani zly
v 18, čiže ho mám takmer 2 roky, ale jazdila som tak prvý polrok a odkedy som šla na intrák, z jobu do jobu a menila mestá tak som už rok nejazdila skoro, ale keby mám vlastné auto to určite zmením
Ak máte, prečo ste si ho spravili? Lebo som ho chcel + zarobil som si na neho sam
V koľkých rokoch ste si ho spravili? V 19-tich, tahalo mi na 20
Ako dlho ho už máte? Nepamatam, ale strasne dlho uz.
Či bolo (čo bolo) pre váš ťažké ho spraviť? Ani nie.
Či ho využívate, resp. či sa vám to oplatilo? 2010 skoro kazdy den
Či sa považujete/iní vás považujú za "dobrého" vodiča? (príp. uveďte či jazdíte rýchlo/pomaly, rád/nerád etc.) Ako kto, ale drviva vacsina ano. Jazdim rad, obcas rychlejsie obcas pomalsie, podla nalady, auta a okolnosti.
Myslíte, že je vhodnejšie si ho spraviť v mladšom veku t.j. 17,18 alebo až neskôr? Podla toho ako sa citis. Ale nie je dobre to silit, ale zase ani odkladat
Bojíte sa do auta sadnúť si s niekym, ktorá má "čerstvý" vodičák? nemusi mat ani cerstvy. napriklad s @majo m sa bojim furt
Mám , pretože som chcel a bolo to aj v rodine žiadúce. A baví ma to asi najviac zo všetkého, viac ma bavia už len vláčiky.
Robil som ho pred 18tkou a dostal som ho tesne po 18tke.
čiže ho mám už pomaly 4 roky.
nebolo ťažké to spraviť ale pri záverečnej jazde s fizlom som bol vyklepany a ledva ledva ze ma pustil. predpisy som tiez slavne neovladal lebo nas ich nejako slavne neucili.
oplatilo sa to, rodina ani ja uz si bez toho nevieme predstavit zivot
považujem sa za dobrého vodiča. Aj iný ma za neho považujú. Tak snáď niesom totálna lama za volantom. jazdím podľa počasia, v daždi opatrnejšie a pozornejšie, v snehu ešte viac a v lete na suchu občas podkúrim na rovinke ked je prehladna. nerad riskujem ked netreba a nerad porusujem predpisy, koli bezpecnosti aj koli pokutam. hlavne sa snazim predvidat co je za rohom ale to sa nikdy uplne neda
no myslim ze to je o tom aky je clovek zodpovedny a ake ma predpoklady na volant. Niektori mozu jazdit jak skuseni od 12tich a ini zase budu vzdy nebezpecny na ceste.
trosicku hej ale hned si vsimam ako osoba zvlada vsetko vnimat a obsluhovat a ak vidim ze sa k tomu ma tak strach opadne a som OK. mam ale par kamaratov s ktorimi ked jazdim tak dufam ze dneska sa nebudu nikam ponahlad
... problémy počas som nemal kedže s autom som už brázdil hory polia dva tri roky predtým
... no po pol roku (po autoškole) ked som sa ako tak zabehol ma to neskutočne chytilo a + na takých ,,strojoch,, čo mám možnosť riadiť to je proste radosť jazdiť
... predpisy sa snažím dodržiavať ale niekedy to nejde hlavne pri dnešnom množstve neskúsených, neprispôsobivých a sezónnych vodičov
.... nejazdím pravidelne každý deň ale do týždňa minimálne 2 krát ako kedy a ako kde
nemám vodičák, a ani sa ho nechystám spraviť. Keď sa v mojom okolí všetci na vodicak pripraovali, tak ja som ho neriesila, lebo som nemala 400€ len tak, a naco by mi bol? Auto nemame, pracu so soferovanim nemam, vlastne auto tiez nemam, vyuzila by som to raz za rok? Mne je proste odvtedy az doteraz vodicak uplne na hovno
Väčšina mojich spolužiakov si robí práve teraz (17r.) ale ja chcem počkať ešte rok, kým budem mať po maturách, teraz by som nemala kedy, nemala by som na to peniaze nazvyš a ani by som to nemala ako využiť.
Nemám rada jazdenie v aute s kýmkoľvek, koho štýl jazdy ešte nepoznám... Minule som išla s kamarátkou, ktorá dostala čerstvo vodičák a mala som smrť v očiach
Celkovo je pre mňa riadenie auta veľká zodpovednosť a asi by som momentálne ešte ani nemala odvahu doň nasadnúť a šoférovať si sama
robila som ho v osemnastich asi rok som aktivne jazdila a potom u mna nastal panicky srach z kazdej jazdy tak som prestala jazdit a uz som asi rok a pol nejazdila a zistila som, ze ho ja tak nepotrebujem, lebo vzdy sa najde niekto kto ma odvezie tam kam potrebujem
Spravila som si v 19, šoférujem pomerne často, takže určite sa mi to oplatilo.. Väčšinou šoférujem v noci, preto ma to dokonca baví a tým pádom aj jazdím rýchlo. Cez deň je to horšie, kvôli premávke. Nešoférujem až tak dlho, aby som mohla povedať, že som dobrý alebo zlý šofér... Ostatní hovoria, že v pohode, ale šampión rozhodne nie som.
Určite je lepšie si to spraviť v mladom veku... lebo čím starší človek, tým väčši stres...
Robím si ho teraz (áno mám 16), ale o chvíľočku budem mať 17 a kurz začal teraz. Robila by som si ho neskôr, ale viem že na budúci rok nebudem mať tú možnosť a chcem aby som si pomaličky mohla zvykať. Nech to nie je tak, že spravím vodičský a potrebujem ho hneď používať každý deň.
Myslím že ho budem používať hlavne v noci, kedy nik nie je ochotný pre mňa prísť.
Vodičák som si začala robiť už pred sedemnástkou a asi mesiac po 17 som robila skúšky. Skušky boli v pohode, myslím, že teraz to už aj každý ,,debil,, spraví.. Na testy som sa učila tri dni pred skúškou.. robila som si testy tu na internete.. dokonca som knihu ani nemala otvorenú .. a čo sa týky jazdy a cvičiska.. záleží od toho na akého vyučujúceho a policajtu natrafíš.. ja som mala šťastie cvičisko je asi najťažšie z toho všetkého ale dá sa v pohode zvládnuť nemusíš sa báť je to uplne v pohode.. len potom netsresuj to je celé no a ak ti môžem odporučiť lepšie je spraviť si vodičák skor (v 17,18) lebo počas toho roku čo jazdíš s rodičmi získaš skúsenosti a budeš mocť potom sama a bez strachu jazdiť.. ja by som si zozačiatku asi sama netrufla sadnuť si do auta, je to veľká zodpovednosť.. ale teraz (mám 18) nemám už žiadny problém .. hocikedy sa sama vyberem a neskutočne ma to baví.. takže určite to neodkladaj.. ja na to veľmi rada spomínam tak ti prajem good luck
Nemám. Budem mať, keď si naň zoženiem keš pretože mi príde trápne nechať si to preplatiť od mamy... podľa mňa je toto vec, ktorú by si mal každý zaplatiť sám.. .a je to dosť drahé na to, aby sa to dalo považovať za "darček" -.-
Bola som k tomu donútená ale vydalo no. Tak nepatrím do kategórie dobrých vodičov ale ani zlých. Spravila som ho v 18-tich na prvýkrát. A mám ho ešte len 1 rok. Jazdím sem tam vtedy ked je možnosť.
robila som v 18, oplatilo sa a nebolo to vobec ťažké v podstate som čerstvá vodička, síce ho dostala na zaciatku novembra ale keďže som bola 3 mesiace preč a nesedela som za volantom takže jazdím v podstate mesiac ešte len a nikto s tým nemá problém, ako auto mi zatial samej ešte nedajú ale stále ked niekam ideme tak šoférujem ja a viezla som už aj kamoša a nemal s tým žiadny problém
Aby som ho mala. Raz sa mi určite zíde a už sa mi aj zišiel, zatiaľ iba pri firemných autách, lebo vlastné ešte nemám. Respektíve - manžel má auto, ale ja na ňom nejazdím. Niežeby mi nedovolil. ale ja nechcem. To je jedno.
2. V koľkých rokoch ste si ho spravili?
V 18tich.
Ako dlho ho už máte?
Logicky - 4 roky
Či bolo (čo bolo) pre váš ťažké ho spraviť?
Nechápem otázku.
Či bolo ťažké ho spraviť? Ani nie.
Čo bolo pre mňa ťažké - naučiť sa konštrukciu, lebo som ho robila na prelome "starého zákona" (keď si ešte musela vedieť konštrukciu) a "nového zákona" (keď už si ju nemusela vedieť) a celý kurz sme boli v tom, že sa ju učiť nemusíme. Dozvedeli sme sa to týždeň pred skúškou.
Či ho využívate, resp. či sa vám to oplatilo?
Zatiaľ iba v jednej robote, kde som mala auto, ale využívala som ho dennodenne. A určite sa to oplatí, veď raz na to auto pravdepodobne budeš mať, a ak budeš mať rodinu/deti, tak to bude určite veľké plus.
Či sa považujete/iní vás považujú za "dobrého" vodiča? (príp. uveďte či jazdíte rýchlo/pomaly, rád/nerád etc.)
Keď som mala to firemné auto (čo bolo od autoškoly asi dva roky, medzitým som nejazdila) tak som sa do toho znovu dostala a vtedy mi hovorili ľudia, že šoférujem dobre.
Jazdím skôr rýchlo. Mám ťažkú nohu
Myslíte, že je vhodnejšie si ho spraviť v mladšom veku t.j. 17,18 alebo až neskôr? Bojíte sa do auta sadnúť si s niekym, kto má "čerstvý" vodičák?
Zatiaľ som sedela iba s jedným takým človekom a nie, nebála som sa. Lebo bola opatrná, maximálne príliš vytáčala motor alebo zle preraďovala.
Skôr sa bojím sadnúť si do auta s niekým, kto ho má už dlho a jazdí ako blázon, prípadne pri šoférovaní telefonuje.
A ak toto robíš pre prieskum, či si máš vôbec urobiť vodičák a či sa ti to oplatí - ser na to, sprav si ho. Uvidíš, že to neoľutuješ. Sama musíš vedieť, či ho chceš, alebo nie. Ale nemysli len na 2-3 roky dopredu - máš pred sebou ešte celý život.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
Ak nemáte, prečo ste si ho nespravili? Či sa chystáte si ho niekedy ešte spraviť a kedy?
Ak ste nato ešte nedosiahli vek, tiež môžete napísať, či sa nato chystáte alebo nie a uviesť dôvody.
Myslíte, že je vhodnejšie si ho spraviť v mladšom veku t.j. 17,18 alebo až neskôr? Bojíte sa do auta sadnúť si s niekym, ktorá má "čerstvý" vodičák?
a nebolo to podľa mňa ťažké, ani testy a aj jazdy mi celkom šli ale momentálne ho nevyužívam..
a neviem či som dobrý vodič, treba mi prax ešte, ale rada jazdím rýchlejšie
a vodičák je podľa mňa vhodné robiť vtedy, keď sa na to človek cíti a už je aj troška zodpovedný ale nebojím sa sadnúť s niekym kto má čerstvý vodičák ak ide normálne
no, mám ho od 18, využívam ho keďže mám auto a to auto zvyknem aj šoférovať Jazdím rád a rýchlo a za volantom strašne pičujem.
Snáď som uspokojil tvoju túžbu po poznaní.
vyuzivam ho, jazdim rada a ked sa da tak aj trosku rychlejsie
spravila som na prvykrat, podla mna to nebolo vobec tazke
1. zatiaľ som ho nepovažovala za potrebný (nemám auto a otcove by som nikdy nemohla použiť)
2. nemala som na vodičák zatiaľ prachy
teraz si ho už chcem spraviť (síce zatiaľ neviem za čo) kvôli mamine. že ak by sa jej niečo stalo alebo tak, aby som jej mohla robiť veľké nákupy a voziť ju, kam potrebuje a podobne. (napríklad sa už stalo, že bola po operácii a ja som v týchto veciach veľmi nápomocná nebola)
V koľkých rokoch ste si ho spravili? V 18-tich.
Ako dlho ho už máte? Sedem rokov.
Či bolo (čo bolo) pre váš ťažké ho spraviť? Nie.
Či ho využívate, resp. či sa vám to oplatilo? Využívam aktívne od 2009.
Či sa považujete/iní vás považujú za "dobrého" vodiča? Dobrého áno, skvelého nie.
(príp. uveďte či jazdíte rýchlo/pomaly, rád/nerád etc.) Jazdím veľmi rád, väčšinou rýchlejšie / razantnejšie, ale zase žiadny cestný pirát nie som.
Myslíte, že je vhodnejšie si ho spraviť v mladšom veku t.j. 17,18 alebo až neskôr? Ideálne je spraviť si ho vtedy, keď to potrebuješ - uchádzaš sa o zamestnanie, alebo máš možnosť používať auto.
Bojíte sa do auta sadnúť si s niekym, ktorá má "čerstvý" vodičák? Nie, pokiaľ nejazdí ako blázon.
Jazdím pomenej,za volant sadnem tak max 4-5x mesačne na kratšie cesty(do 50km) v zime som jazdila ešte s otcom(lebo som potrebovala radiť ako mám ísť na šmykľavom povrchu...sneh sa v lete simulovať nedá) ale teraz už zvyknem občas aj sama, no nechcú ma priveľmi púšťať,lebo sa boja,že rozbijem auto považujem sa za začiatočníka vodiča-videla som už aj horších,ale aj lepších. Jazdím väčšinou jemne nad rýchlostný limit,ale opatrne
2. Do autoskoly som chodil este v 17tich, skusky som robil asi mesiac po 18ke.
3. Vyse 5 rokov.
4. Tazke bolo akurat tak vybojovat si jazdy v tej hlupej autoskole, ktoru som si vybral.
5. Vyuzivam niekolkokrat tyzdenne.
6. Povazujem sa za priemerneho vodica, stale je sa v com zlepsovat. Jazdim rad, mam rad dynamicku jazdu, ale snazim sa jazdit vramci predpisov.
7. Cim skor, tym lepsie.
8. Je to neprijemny pocit, hlavne ked ten clovek vyzera, ze nevie co robi a robi hluposti, ale da sa to prezit.
2. v 18 som zacal a asi 2-3 mesiace som ho robil
3. cez 3 roky
4. vobec
5. daily
6. neviem, ja si ale myslim, ze viem predvidat, predpisy tiez +/- dodrziavam
7. ako kedy, ale rychla jazda ma bavi
8. je fajn si ho spravit vtedy, ked ma clovek s cim jazdit
9. bojim sa sadnut si do auta s hocikym, kto je z toho vyklepany
V koľkých rokoch ste si ho spravili? V 19-tich, tahalo mi na 20
Ako dlho ho už máte? Nepamatam, ale strasne dlho uz.
Či bolo (čo bolo) pre váš ťažké ho spraviť? Ani nie.
Či ho využívate, resp. či sa vám to oplatilo? 2010 skoro kazdy den
Či sa považujete/iní vás považujú za "dobrého" vodiča? (príp. uveďte či jazdíte rýchlo/pomaly, rád/nerád etc.) Ako kto, ale drviva vacsina ano. Jazdim rad, obcas rychlejsie obcas pomalsie, podla nalady, auta a okolnosti.
Myslíte, že je vhodnejšie si ho spraviť v mladšom veku t.j. 17,18 alebo až neskôr? Podla toho ako sa citis. Ale nie je dobre to silit, ale zase ani odkladat
Bojíte sa do auta sadnúť si s niekym, ktorá má "čerstvý" vodičák? nemusi mat ani cerstvy. napriklad s @majo m sa bojim furt
Robil som ho pred 18tkou a dostal som ho tesne po 18tke.
čiže ho mám už pomaly 4 roky.
nebolo ťažké to spraviť ale pri záverečnej jazde s fizlom som bol vyklepany a ledva ledva ze ma pustil. predpisy som tiez slavne neovladal lebo nas ich nejako slavne neucili.
oplatilo sa to, rodina ani ja uz si bez toho nevieme predstavit zivot
považujem sa za dobrého vodiča. Aj iný ma za neho považujú. Tak snáď niesom totálna lama za volantom. jazdím podľa počasia, v daždi opatrnejšie a pozornejšie, v snehu ešte viac a v lete na suchu občas podkúrim na rovinke ked je prehladna. nerad riskujem ked netreba a nerad porusujem predpisy, koli bezpecnosti aj koli pokutam. hlavne sa snazim predvidat co je za rohom ale to sa nikdy uplne neda
no myslim ze to je o tom aky je clovek zodpovedny a ake ma predpoklady na volant. Niektori mozu jazdit jak skuseni od 12tich a ini zase budu vzdy nebezpecny na ceste.
trosicku hej ale hned si vsimam ako osoba zvlada vsetko vnimat a obsluhovat a ak vidim ze sa k tomu ma tak strach opadne a som OK. mam ale par kamaratov s ktorimi ked jazdim tak dufam ze dneska sa nebudu nikam ponahlad
... robil som v 18 a cca 3-4 mesiace
... problémy počas som nemal kedže s autom som už brázdil hory polia dva tri roky predtým
... no po pol roku (po autoškole) ked som sa ako tak zabehol ma to neskutočne chytilo a + na takých ,,strojoch,, čo mám možnosť riadiť to je proste radosť jazdiť
... predpisy sa snažím dodržiavať ale niekedy to nejde hlavne pri dnešnom množstve neskúsených, neprispôsobivých a sezónnych vodičov
.... nejazdím pravidelne každý deň ale do týždňa minimálne 2 krát ako kedy a ako kde
2. 18
3. dva roky budú
4. čo ja viem... ani nie
5. využívam, jazdím denne
6. rada, primerane rýchlo (trošku nad povolenú rýchlosť).. občas sa niekde vybláznim
7. Čím skôr, tým lepšie.. S postupom veku sa všetky veci učia ťažšie
8. ako ku komu
Robil som ho ešte v 16ke. zrobil som ho na prvýkrát, som agresívny vodič.
Robil som ho, lebo ho treba...
Nemám rada jazdenie v aute s kýmkoľvek, koho štýl jazdy ešte nepoznám... Minule som išla s kamarátkou, ktorá dostala čerstvo vodičák a mala som smrť v očiach
Celkovo je pre mňa riadenie auta veľká zodpovednosť a asi by som momentálne ešte ani nemala odvahu doň nasadnúť a šoférovať si sama
Určite je lepšie si to spraviť v mladom veku... lebo čím starší človek, tým väčši stres...
Myslím že ho budem používať hlavne v noci, kedy nik nie je ochotný pre mňa prísť.
2. V 17-tke.
3. Rok a 4 mesiace.
4. Spravila som na prvýkrát, takže asi to ťažké nebolo.
5. Zatiaľ nevyužívam.
6. Nepovažujem sa za dobrého vodiča. Zatiaľ.
7. Myslím si, že je vhodné spraviť si ho okolo 20-tky.
8. Necestujem s ľuďmi, kt. majú čerstvo vodičák, ale ak by sa takáto situácia naskytla, áno, bála by som sa. Veď ja sa bojím aj sama so sebou.
Bola som k tomu donútená ale vydalo no. Tak nepatrím do kategórie dobrých vodičov ale ani zlých. Spravila som ho v 18-tich na prvýkrát. A mám ho ešte len 1 rok. Jazdím sem tam vtedy ked je možnosť.
1. Ak máte, prečo ste si ho spravili?
Aby som ho mala. Raz sa mi určite zíde a už sa mi aj zišiel, zatiaľ iba pri firemných autách, lebo vlastné ešte nemám. Respektíve - manžel má auto, ale ja na ňom nejazdím. Niežeby mi nedovolil. ale ja nechcem. To je jedno.
2. V koľkých rokoch ste si ho spravili?
V 18tich.
Ako dlho ho už máte?
Logicky - 4 roky
Či bolo (čo bolo) pre váš ťažké ho spraviť?
Nechápem otázku.
Či bolo ťažké ho spraviť? Ani nie.
Čo bolo pre mňa ťažké - naučiť sa konštrukciu, lebo som ho robila na prelome "starého zákona" (keď si ešte musela vedieť konštrukciu) a "nového zákona" (keď už si ju nemusela vedieť) a celý kurz sme boli v tom, že sa ju učiť nemusíme. Dozvedeli sme sa to týždeň pred skúškou.
Či ho využívate, resp. či sa vám to oplatilo?
Zatiaľ iba v jednej robote, kde som mala auto, ale využívala som ho dennodenne. A určite sa to oplatí, veď raz na to auto pravdepodobne budeš mať, a ak budeš mať rodinu/deti, tak to bude určite veľké plus.
Či sa považujete/iní vás považujú za "dobrého" vodiča? (príp. uveďte či jazdíte rýchlo/pomaly, rád/nerád etc.)
Keď som mala to firemné auto (čo bolo od autoškoly asi dva roky, medzitým som nejazdila) tak som sa do toho znovu dostala a vtedy mi hovorili ľudia, že šoférujem dobre.
Jazdím skôr rýchlo. Mám ťažkú nohu
Myslíte, že je vhodnejšie si ho spraviť v mladšom veku t.j. 17,18 alebo až neskôr? Bojíte sa do auta sadnúť si s niekym, kto má "čerstvý" vodičák?
Zatiaľ som sedela iba s jedným takým človekom a nie, nebála som sa. Lebo bola opatrná, maximálne príliš vytáčala motor alebo zle preraďovala.
Skôr sa bojím sadnúť si do auta s niekým, kto ho má už dlho a jazdí ako blázon, prípadne pri šoférovaní telefonuje.
A ak toto robíš pre prieskum, či si máš vôbec urobiť vodičák a či sa ti to oplatí - ser na to, sprav si ho. Uvidíš, že to neoľutuješ. Sama musíš vedieť, či ho chceš, alebo nie. Ale nemysli len na 2-3 roky dopredu - máš pred sebou ešte celý život.