vies, ze obsah podstav je 2.pi.r^2 a to je v pomere 3:5 s plastom, plast je 4x trojuholnik tvoreny z uhlopriecky, ktoru poznas, z polomeru, ktory poznas a z "hrany", ktoru nepoznas, dufam, ze pytagorovu vetu ovladas.. inak nevidim nic v com by mohol byt problem..
5/3=2*v/r=>r=6/5*v dostal upravou z tych dvoch vzorcov nad tym, vyskrtal si co sa mu tam dalo a ostalo mu to v tom zlomku, kde si z neho vyjadril r. ostatok by mal byt clear
no to je oproste druha ODmocnenina na klavenici sa neda napisat ten znak, ale snad vies ze druha domocnenina je mocnina 1/2=0.5, tretia odmocnenina je mocnina 1/3... ked napr x umocnis na 3tiu a odmocnis piatou odmocninou tak je to x^(3/5)... atd
a mimochodom je to spravne vypocitane ta rovnica co n0win0u napisal, nie je spravna, lebo "plast je 4x trojuholnik tvoreny z uhlopriecky, ktoru poznas, z polomeru, ktory poznas a z "hrany", ktoru nepoznas" nie je pravda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
In other words OMG but just called that as it is quicker and one word.
Amagad is short from "oh my god", it´s like when you´re screaming fast. It´s synonym of OMG, but it have better expression.
2pi.r^2 . 5 = 4. S-trojuholnika . 3
go go go !
Sp=pi*r^2
5/3=2*v/r=>r=6/5*v
pytagorova veta
39^2=4r^2+v^2
mas dve rovnice o dvoch neznamich
39^2=4*(6/5*v)^2+v^2
v=15
r=6/5*15=18
S=2*pi*18*15+pi*18^2=2714.33cm
logicky
@pukynka_15
5/3=2*v/r=>r=6/5*v dostal upravou z tych dvoch vzorcov nad tym, vyskrtal si co sa mu tam dalo a ostalo mu to v tom zlomku, kde si z neho vyjadril r. ostatok by mal byt clear
aha, no tak r (r=6/5*v) som dosadil do pytagorovej vety a z
39^2=4*(6/5*v)^2+v^2 som vypocital v
39^2=4*(6/5)^2*v^2+v^2
39^2 4*(6/5)^2+1)*v^2
(39^2/(4*(6/5)^2+1)^0.5=v=15
hentu upravu musis chapat predsa
Spl=2*pi*r*v
Sp= pi*r^2
toto mas v pomere, tzn Spl/Sp = 3/5
v prvom zlomku sa mu vyskrta pi,r tzn ostane ti 2v/r a to = 3/5, roznasobis to a vyjadris r.. to mi nehovor, ze toto nezvladnes
ostatok ti tu uz @zamidari pekne po krokoch napisal
Spl=2*pi*r*v plocha plasta je obvod podstavy krat vyska, ok?
Sp= pi*r^2 toto je ZS 4trieda, ok?
5/3= Spl/Sp= 2*pi*r*v/pi*r^2 proste som to len dosadil, ok?
5/3=2*v/r proste som to len vykratil, ok?
no to je oproste druha ODmocnenina na klavenici sa neda napisat ten znak, ale snad vies ze druha domocnenina je mocnina 1/2=0.5, tretia odmocnenina je mocnina 1/3... ked napr x umocnis na 3tiu a odmocnis piatou odmocninou tak je to x^(3/5)... atd
a mimochodom je to spravne vypocitane ta rovnica co n0win0u napisal, nie je spravna, lebo "plast je 4x trojuholnik tvoreny z uhlopriecky, ktoru poznas, z polomeru, ktory poznas a z "hrany", ktoru nepoznas" nie je pravda
S= 2.Sp + Spl = 2. 1017,36 + 1695,6 = 3730,32 cm ale dakujem i tak
jasne, chybycka se vloudila